Kv cocuk bakma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Istersen otuz tane çocuk yaparsın . Buraya hasta kadın çocuğuma bakacak büyük ihtimalle diye konu açarsan ben böyle yorum yaparım . Bence de insanın başına her an herşey gelebilir bu yüzden çocuğunuzla ilgili endişelerimi dile getiriyorum ya . Bal vermek falan küçücük minik ayrıntılar değil

Güzellikle halledilecek şeyler sınır koymaktır konu sahibi çocuğun hayatını tehlikeye atmakla ilgili konular güzellikle halledecek şeylerden biri olamaz olmamalı. Sizin huzurunuz bence bozulsun
Allah'a havale ediyorum sizi. Üslup sorununuz var. Aynı dille karşılık vermeyeceğim size

Allah'a havale ediyorum sizi. Üslup sorununuz var. Aynı dille karşılık vermeyeceğim size
Ay et beni Allah'a havale et. Yemin ederim vicdanen rahat olmak için yazdım hepsini fark ette biraz kendine gel diye. Naiflik gereken yerde yapılır. Umarım gerçekten bir şeyler anlamışsındır. Osman Gönülal çocuk doktoru YouTubedan açıp izleyebilirsin hafta hafta çocuk doğduktan sonra neler yapman gerektiğini anlatır. Nelerin çocuğa zarar vereceğini de Allah çocuğunu korusun inşallah

valla Çocuk sizin çocuğunuz ,biz en fazla ne kadar yanlış yaptığınızı, sessiz kalmanızın, idare edip aman kavga çıkmasın diyerek ne büyük hata yaptığınızı söyledik , ama durum ortada , huzur kaçmasın diye göz göre kv ye bırakacaksınız çocuğunuzu, siz inanıyor musunuz ki doğumdan hemen sonra bakıcı bulacağınıza ya da kv nin laftan anlayacağına! O kadına şimdiden gerekeni söyleyip hatta küsüp uzak durmazsanız başınıza neler açacağını ve hatta eşinizin bile sizin yanınızda durmayacağını söylediğimiz için kötü isek kötüsünüz deyin, ama en büyük kötülüğü çocuğunuza yapacaksınız böyle sessiz kalarak , eşinize asla güvenmeyin!!!

Böyle bir insana kedi emanet etmem, doğumu beklemeyin iyice kurmasın kafasında.

Kesinlikle aynı fikirdeyim , ben de öğretmenim gerekirse ücretli izne ayrilcam, konu sahibi şimdiye kadar hep sindirilmiş eşi ve kv tarafından, o yüzden bu yazdıklarımızı sindiremiyor, eşi şimdiye kadar hep annesini korumak için konu sahibine idare et dediği için şu anda nasıl dur diyeceğini bilmiyor, kimsenin delisini idare etmek zorunda değil önce bunun bilincine varmalı...

Farkında değil ama burda yırtınırcasına savunduğumuz kendi bebeği, keşke kendisi bizden daha çok sahiplenip savunsa ...

Kendi bilir bende mühendisim ve hamilelik haberini aldığımda bütün süt ve kola fabrikası kuran proses firmasında yurt dışında da calisabilecegim bir işte kabul edilmistim . Mecburen reddettim ve ne olacak bilmiyorum . eşimin iş yeri şu an sıkıntıda mecburen idare ediyoruz kimse mükemmel şartlarda değil . Hele ki şu ekonomik koşullarda . Bu da son yorumum kendi bilir kendi ve çocuğunun hayatı ben insan olarak olabilecek ihtimalleri söyledim

Farkında değil ama burda yırtınırcasına savunduğumuz kendi bebeği, keşke kendisi bizden daha çok sahiplenip savunsa ...
Umarım bebeği ve kendisi için güçlü olur lohusayken de akıl sağlığını koruyarak doğru olanı yapar ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum

Bu tip şeyler çocuk sahibi olmadan önce detaylıca konuşulmalı ve planlanmalı. İşten alınacak iznin süresi, sonrasında yardımcı bütçesi, ekonomik olarak getireceği yük vs vs.
Bu aşamaları ihmal etmişsiniz sanırım, o yüzden şu an zorluk çekmeniz doğal.

KV meselesini de sadece ve sadece açık ve net konuşarak halledebilirsiniz.
Kocanız annesine uygun ve kibar bi dille "Anne biz senin bakmanı istemiyoruz kendimiz hallettik" diyecek, kv kendisini istediği kadar yerlere atabilir.

Allah sizinde yardımcınız olsun kimseye böyle huzursuzluklar yaşatmasın. Yasayan bilir gerçekten.
Benim eşim gebelikte, doğunca kadın ararsın dedi. Doğunca da annem bakacak, kadın madın olmayacak dedi. Eşimin tarafına göre bebeği vakıcıya bırakmak aslan dolu kafese atmak gibi birsey. Bir de eline bebek verip annesini oyalamayı amaclıyorfu zannımca.
Ben de lohusa psikolojisi ile bu işin altından kalkamadım. Baktım olmayacak eşim kendi görsün istedim. Kv üçüncü gün bebeği (11 haftalıktı) terketti. Allah büyük ya o gün eşim de evdeydi. Eşim bi baktı annesi bagırıp çagırıyor. Hatta kv kapıdan o sinirle cıkıyorken az kaldı parmagım kırılıyordu.
Burada konu okurken ben de öyle yap böyle yap diyorum ama yasarken insan bazen gögüs geremiyor. Zaten ilk anneliğimdi. Bebegi ve kendimi tanımıyorum uykusuzluk vs derken güçsüzdüm.
Neyse gecti gitti. O kızım suan 11 yasında. Kv ile o olay milat oldu. Eşim ondan sonra tek bir kere bile annem baksın ne dedi ne de agzını actı.
Şuan mesela büyük bir hastalık içindeyim. 8 aydır evimin idaresi için yardım alıyoruz. Annem gelsin demesini bırak sakın sakın annen duymasın dedim. Kv kızlara eve bakar demedi. 6 ay bu iş için ödeme yaptık. Şuan mesela hergün hastaneye gideceğim radyotterapiye. Kv aklımızdan bile gecmiyor. Eşim biliyor ki kv etrafımda olsa kanserim tetiklenir

Allah'a havale etmek beddua mıdır? Bana yazılanlara bakmanızı sonra tekrar yorum yapmanızı tavsiye ederim.
Evet bedduadır tabiki de. Tamam biraz sert yazmışlar kabul ama buraya konu açarken bunları göze almak lazım. Sizi kendinize getirmek için yazmışlar. Pasif agresifsiniz çünkü. Herkes deneyimlerini paylaşmış ki bu oyunlara gelmeyin diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…