Kv cocuk bakma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cnsucan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
28
6
1
Merhabalar.. Allah nasip ederse yakında bebeğimiz olacak. Kv ile nişanlandığımızdan beri anlaşamıyoruz. Kendi evlatlariyla da sürekli olarak kavga eden bu şekilde bir iletişimleri olan bir anne. Eşimde bende çalışıyoruz ve maddi olarak ücretsiz izin kullanıp bebeğimi büyütebilecek bir durumda değilim ama çalışma saatlerim 8-5 değil daha esnek günde 3 5 saat evde olmayacağım büyük ihtimalle. Eşimin teyzeleri çok iyi insanlar ve torunlarini kendileri büyütüyor o da onları kıskandığı için bizim bebeğimizi kendi büyüteceğini söylüyor sürekli. Ancak kendisi psikolojik olarak ciddi anlamda rahatsiz (yıllar önce şizofreni tedavisi görmüş hastanede yatmış şuan ilaç kullanmayı reddediyor)ve ev isi bebek büyütme gibi meselelerden anlamıyor. Batıl inançları ciddi anlamda var yenidoğan bebeğe ballar şekerler mevzusuna şimdiden giriyor. İlk torunlari olacak ancak maddi anlamda evlenirken de bana yapmadıkları gibi bebeğe de tek birşey yapmadılar. Beklentim yok ama bebeğe bakıcı bulmak niyetindeyiz kendisinin bakabilecegini düşünmüyorum aynı evde iki günden fazla yasayabilecegimi hiç düşünmüyorum. Eşim doğsun sonra söyleriz diyor ama ben o zaman da ciddi bir tartışma yaşanacağını düşünüyorum. Nasıl söylemek gerekir? Ne yapmak gerekir bilemiyorum.

İçiniz sinmiyorsa asla bebeğinizi emanet etmeyin ama bu kararınızı da uygun bir dille açıklasın eşiniz. Kavga gürültü küslük olacaksa da olsun bitsin kv küsüyorsa küssün. Bebek olduktan sonra lohusa halinizle uğraşamazsınız Allah korusun üzüntüden sütünüz kesilir. Ama tavsiyem siz değil eşiniz söylesin ailesini kendi idare etsin

Direkt söyleyeceksin. Anne bebeğe bakıcı bakacak. İşte bu kadar basit. Ve doğumu bekleme. Şimdiden söyle ki alışsın bu duruma. Yoksa bebek doğunca, duygu sömürüsü yapar. Ben torunumu görmeden nasıl yaşarım. Bla Bla Bla....

Verdim aslında dün birlikteydik bakıcı için birini bulduğumuzdan bahsettim hayır ben bakacağım dedi yaşı 52 dinç siz zorlanırsınız hep müsait olamazsınız daimi olacak biri var diye anlatmaya çalıştım ama kesinlikle kabul etmiyo kardeşlerini söyleyip onlar bakıyor bende bakacağım dedi. Kavga büyümesin yalnızım diye sustum. Eşime anlattım o herşeyi erteler çocuk doğunca gelir bi hafta kalıp gider o zaman söyleriz dedi ama lohusa iken büyük bir kavganın içinde kalacağımı biliyorum.

Gayet normal bir şekilde bebek için bakıcı tutacağız diyeceksiniz. Onu ne ilgilendirir sizin çocuğunuzla ilgili verdiğiniz karar

Bence yavaş yavaş alıştırın ve kesinlikle anlaşamadığımız kv ye baktirmayin.esim beni dinlemedi annesigilde ısrar etti sıkıntı yaşadık sonra yarım gün birini tuttuk eşim başta tutsaydın keşke dedi.bide ilk çocuk olunca ister istemez anne adayları yani bizlerde duygusal olabiliyoru bnmde hatalarım olmuştur illaki..en güzeli hiç onlari bulaştırmak.ev ev üstünde olmuyor

Bende bu şekilde düşünüyorum ama eşime bunu anlatamıyorum. Tekrar aynı mevzu açılacak büyük ihtimalle. Hamile halimle kavga edip üzülmek istemiyorum ama eşimin de doğum öncesi bu konuları konuşmaya niyeti yok

Şimdiden yapıyor o da anne torunu tabiki gelsin görsün ama bir dk kimseyle anlaşamıyor. Sacma sapan batıl inançları var sana da yaptırıyor yapmazsan büyük kavga çıkarıyor. Her görüştüğümüzde ağlamadan dönmüyorum eve. Dediğiniz gibi net olarak bakıcı bulduğumuzu ve kesinlikle onun bakacağını söylemek

Ay sakın sakın hem de lohusa gelecek küçücük yeni doğmuş çocuğun ağzına biseyler verirse ne olacak kafayı yersin bence kes bağları küssün gitsin öf ne biçim kadın ya ayaklı stres resmen

Esiniz suan sizi idare ediyor. Nasilsa doguma kadar veya dogumdan sonra ikna ederim kafasinda. Yani dusundugunuz gibi anama sonrs deriz durumu yok. Simdiden soyleyin zira lohusalik doneminde boyle bir konunun acilmasi bugun acilmasindan daha fazla tahribat yaratir. Kayinvalidenizin teshisi konulmus bir psikolojik rahatsizligi varsa ve ilaclarini duzenli kullanmyorsa uzerinde dusunulecek bir sey yok. Esinizi karsiniza alin guzelce durumu aktarin ve lohusalik doneminde bu konusmanin yapilmasinin daha zor olacsgini durumu simdiden annesine ileteceginizi soyleyin. Bakin soyleyelim mi diyin demiyorum, dogrudan soyleyecegim diyeceksiniz. Esiniz bu noktada sizinle kavga ederse zaten gercek yuzunu gormus olursunuz. O durumda da asla taviz vermeyin. Size hak verirse zaten sorun cozulmus olur. Bakiciya guvenmek de zor ama anlasamadigin bir kaynanayla cocuk buyutmek daha zor. En azindan bakici talimati anlayisla karsilama ihtimali olan biri. Kaynana cocugu kendi dogurdu zannettigi icin sizi takmayabilir bile ama dddigim gibi sizin meseleniz farkli. Teshisli bir psikolojik rahatsizlik ve ilac kullanmama bebeginiz icin risk olusturuyor malesef. Sizofreni bildigim kadariyla donemsel gelip gecen bir hastalik degil ama yanlis biliyorsam duzeltilsin lutfen.

Şimdiden söyleyin alışsın, sakın çocuğunuzu bu şizofrenik kadına bırakmayın

Size bir şey daha danışmak istiyorum. Bakıcı da baksa büyük ihtimalle sürekli uzun süre bizde kalmak isteyecek git diyemeyeceğimizi biliyor. Eşim söylese inanılmaz oyuncu bir kadın hemen duygu sömürüsü sütü helal etmemeler hanım köylü meselelerine giriyor. Bu meseleyi nasıl çözdünüz? Torun seveceğim bahanesiyle sürekli sizde kalmak istedi mi?

Siz şimdiden ben kvmı yoramam, istediğinde gelip sevsin diye başlayın. Onun da hişuna gider

Yanlış yapıyorsunuz açıkça söyleyin, lohusalık çok önemli o donemi sessiz sakin geçirmek için şimdiden söyleyin ki uzaklaşsın...

Bebeğin bakımından annesi sorumludur. Kimseye acıklama yapmak zorunda değilsiniz. Kimse kırılacak diye bebeğini akıl hastası bir insana bırakmak zorunda değil.
Sorarsa yorulursun diye düşündük dersin.

Anne, siz hiç yıpratmayin kendinizi. Bebek bakmak çok yorucu bir şey, kucak ister, ağlar eder idare edemezsiniz. Eskisi gibi degil artik tv yasağı da olacak, tv'nin karsisina koyayim işimi yapayım durumunuzda olmayacak. O yuzden biz cok dusunduk tasindim bakici tutmaya karar verdik. Gibi daha yumuşak sekilde ve onu da düşumüyormussunuz gibi soyleyebilirsiniz sanki.

Aman üzülecek, kızacak fln diye manipüle edilip tedavisini olmayan şizofreni hastasına bırakmayın sakın bebeğinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…