• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv dem yapsa kavga çıkar!!!

pinkstrap

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
30.831
47.062
798
Annemlerdeyim kalktım evi süpürdüm yarım saat sonra baktım annem arkamdan evi süpürüyor. Ne oldu beğenmedin mi yaptığım işi dedim. Yok kızım olurmu görmedim dedi. Kv aynı şeyi yapsa art niyet arardım ama annem bu ne kötü niyeti olacak ki. O gün kv bakış açım değişti, söylediği yaptığı şeylerde art niyet aramıyorum. Neden mi anlattım bunu yaşamasaydım böyle bir ders alamazdım belki aramızdan birilerine de örnek olur :)

Evli değilim ancak ilişki deneyimlerim oldu tabii.

Çok mühim bir noktadan giriş yapmışsın.

eğer erkek arkadaş - sözlü anneleri/kayınvalideler normal ve makul insanlarsa bütün önyargıları bırakarak ve empatiyi her şeyin önünde tutarak suyuna gittiğin zaman gayet sorunsuz ilişkiler kurulabilir ve kurulmalı da!

Ve hatta kv ile anne ile paylaşamadığın mühim mevzuular da konuşulabilir, rahatlanabilir. Mesela eş ile arada cinsel problemler var, soğukluk vs birşeyler var diyelim. Anne ile bunu konuşamazsın ama kv ile konuşulabilir mesela...

Aslinda tam da olmasi gereken bir noktaya parmak basmissin. Aaa tamam anne yap dedigin seyi kayinvalideler yaparsa tartisma konusu oluyor. Sonuc sorunlu evlilikler.
Aynen öyle
Evli değilim ancak ilişki deneyimlerim oldu tabii.

Çok mühim bir noktadan giriş yapmışsın.

eğer erkek arkadaş - sözlü anneleri/kayınvalideler normal ve makul insanlarsa bütün önyargıları bırakarak ve empatiyi her şeyin önünde tutarak suyuna gittiğin zaman gayet sorunsuz ilişkiler kurulabilir ve kurulmalı da!

Ve hatta kv ile anne ile paylaşamadığın mühim mevzuular da konuşulabilir, rahatlanabilir. Mesela eş ile arada cinsel problemler var, soğukluk vs birşeyler var diyelim. Anne ile bunu konuşamazsın ama kv ile konuşulabilir mesela...
Kesinlikle. Kv ler arasında sorunlu kişilikler yok mu tabi ki var ama sizin yaklaşımıza göre de değişim gösteriyolar. Oğlunun mutsuz olmasini da istemez sanırım hiç bir anne

Neyse ki bu tur seylerin evlenmeden once de farkindayim. Sansliyim galiba.
Paylasiminiz iyi olmus. Benim de cok dikkatimi cok ceken burda. Kayinvalide yapiyorsa art niyet aranir, anne yapiyorsa yapar iste, karakter denir.

Neyse ki bu tur seylerin evlenmeden once de farkindayim. Sansliyim galiba.
Paylasiminiz iyi olmus. Benim de cok dikkatimi cok ceken burda. Kayinvalide yapiyorsa art niyet aranir, anne yapiyorsa yapar iste, karakter denir.
Erken farkında olmak en iyisi daha bilinçli yaklaşıyorsun herşeye ve gereksiz sorunlarla boğuşmamış oluyorsun :)

Bazen bende bu ikileme düşüyorum annem kızımın bakımıyla ilgili yorum yapıyor tamam anne diyorum aynısını kayınvalidem yapınca sanki küfür etmiş gibi geliyor batıyor yani ama düşünüyorumda beni bu hale getirende o o kadar çok müdahale ediyorki zamanla iyi niyetle söyledikleri bile batmaya başlıyor

Bazen bende bu ikileme düşüyorum annem kızımın bakımıyla ilgili yorum yapıyor tamam anne diyorum aynısını kayınvalidem yapınca sanki küfür etmiş gibi geliyor batıyor yani ama düşünüyorumda beni bu hale getirende o o kadar çok müdahale ediyorki zamanla iyi niyetle söyledikleri bile batmaya başlıyor
Yani evet herşeye karışılınca bazen yeter diyor insan ama bize düşen idare etmek. Kadın kocanı doğurmuş senin için alttan alınmayı hakediyor :)

Ben genelde esimin ailesiyle bir araya geldigimizde tuhafima giden bi davranis yada sözleri olursa durup bi düsünüyorum, ayni seyi benim ailemden görsem ne olurdu diye.
Öyle düsününce bakiyorum aslinda yaptiklarinda hic de buyutulecek bir sey yok, sorun edilecek bir sey yok ortada.
Ne yazik ki bir cok erkek ailesi bu önyargilara kurban gidiyor : )
Ayni sekilde gelinlere de önyargiyla yaklasiliyor bazi ailelerde. En güzeli kasmamak,her hareketi inceleyip altinda illaki bi bit yenigi aramamak. Hepimiz birer kv adayiyiz unutmayalim :)

Annemlerdeyim kalktım evi süpürdüm yarım saat sonra baktım annem arkamdan evi süpürüyor. Ne oldu beğenmedin mi yaptığım işi dedim. Yok kızım olurmu görmedim dedi. Kv aynı şeyi yapsa art niyet arardım ama annem bu ne kötü niyeti olacak ki. O gün kv bakış açım değişti, söylediği yaptığı şeylerde art niyet aramıyorum. Neden mi anlattım bunu yaşamasaydım böyle bir ders alamazdım belki aramızdan birilerine de örnek olur :)

Süpersin !
Hoş kör olan bunuda görmez, annecim ben yorulmayayım diye yerlere bile bakmadan süpürdü dikkat etmedi ama kv öylemi gıcıklığına yapıyor diyen gene çıkar..egonu tatmin etme gibi bir sorunun yok gerçekten tbrk ederim :)

ama ben hep dua ediyorum iyki annem annem yani

annem kayınvaldem olaydı

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:KK71::KK71:fena şamataaa:KK53::KK53:
bunu hep kendinede diyorum zaten:KK53:

Süpersin !
Hoş kör olan bunuda görmez, annecim ben yorulmayayım diye yerlere bile bakmadan süpürdü dikkat etmedi ama kv öylemi gıcıklığına yapıyor diyen gene çıkar..egonu tatmin etme gibi bir sorunun yok gerçekten tbrk ederim :)
Teşekkür ederim ama ben yaşadığım olaylada şanslıyım. Yaşamamış olsam belki bende kv başlıklı yazılar açıyor olurdum :) :)

Back
X