- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.691
- 88
- 32
- Konu Sahibi karalahana06
-
Yaşını başını almış kadın bu saatten sonra ne kadar temizlikçi tutarsanız tütün aynı düzen devam eder benim kayinvalidemde dağınık mutfak yağ içinde bayram temizliği yapmış sözde ama berbat durumda bende gittiğimde kendi bardağimi tabağımi çaktırmadan yikiyorum ay diyorum toz olmuş ay içine yemek damlası falan diye öyle idare etmeye çalışıyoruz sanırım bu durumların bir çözümü yok siz kendiniz görmezden gelerek ancak baş edebilirsinizİyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...
Ben de nişanlıyım ama nişanlımın annesine daha yeni yeni anne demeye başladım.X hanım diyorum henüz nişanlıyım. Ben mesafeli olmayı seviyorum. O doğası gereği daha sıcak.
Sizin anneniz değil derken annenize davrandıgınız gbi davranmayın demek istedim (kendimden yola cıkarak) cünkü sonuc olarak annem bana esyalarını attıgım için kızsa da günün sonunda beni affeder bilirim ama kayınvalidemin bunu yapma gbi bir zorunluluğu yok bence. O yüzden onun hayatına müdahale edemem cünkü birlikte yasamayacagız. Bazen bende x anne diyorum düşündüm de agzımdan cıkıyor =) tşk ederim bu arada.Ben de nişanlıyım ama nişanlımın annesine daha yeni yeni anne demeye başladım.
Kendi annemin yerini tabiki tutamaz.
Yapı gereği bende mesafeyi seviyorum ama esim olacak insanın annesi ise ve anne diyorsam hakkını vermeliyim ki kendisi cok tatlı bir kadın.
Öyle olmasaydı da değer verirdim kendi anneme nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranırım doğru veya yanlış.
Ama herkes benim gibi düşünmek veya davranmak zorunda değil tabi.
Mutluluklar diliyorum bu arada..
Bunun adı mesafeli olmak değil bence. Komşularımıza bile teyze diye hitap ediyoruz genelde, nişanlınızın annesi için hanım çok da hoş bir hitap şekli değil sanki.X hanım diyorum henüz nişanlıyım. Ben mesafeli olmayı seviyorum. O doğası gereği daha sıcak.
Yani toplumun değer yargılarına göre yasamayı cok sevdiğim söylenemez aslında o yüzden eleştirebilirsiniz, sorun değil. Alınmam asla. Bazen x anne de diyebiliyorum o an içimden geldiyse. İçimden gelmeyen birsey yapmamaya calısıyorum, su an için bir sorun yok gbi görünüyor =) tşk ederim yine deBunun adı mesafeli olmak değil bence. Komşularımıza bile teyze diye hitap ediyoruz genelde, nişanlınızın annesi için hanım çok da hoş bir hitap şekli değil sanki.
Yanlış anlamayın eleştirmek de değil fikrimi söylemek istedim sadece. Mutluluklar
İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...
Yok gitmedik zaten kayınvalidemle eltimin annesi de 3 gün kalıp geldiler. Toparlandıktan sonra gideceğizbebek görmeye gittiniz mi
Zor zor çok zor
Eli ayağı tutuyor ama temizlik hijyen meselelerinde tembellik ve umursamazlık yapıyorsa o zaman zor işte.
Hijyen konusunda takıntılarım hassasiyetlerim olduğu icin ben olsam kalamazdım sanırım.
Ne kadar temizleyebilirsiniz sonuçta süreklilik isteyen birsey bu.
İşiniz zor.
Ayyy kuzum benim öyle deyince ne diyor biliyor musunGörmezden gelme canim bosver esini. Hatta kayinvalidene sey diyebilirsin ,anne bak buralar col dağılmış ve tozlu bir el atalim felan. Yada sen o bocekli kavanozlari yikarken sorarsa,hep boceklenmis anne sagliksiz olur vs dersin. Eger istemez memnun olmazsa birdaha el surmezsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?