- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Bizim bir tanıdığımız var. Adam petrol ortağı, dönümlerce tarlası var, birkaç evi var. Bu kişiye her kış kömür yardımı geliyor. Muhtaçlığa değil, yandaşlığa bakıyorlar maalesef.Ben de soracaktım şimdi.
Üstelik büyük baş hayvanları da varken.
Bu yardımlar neye göre yapılıyor ya.
Ben mesela helal etmiyorum.
Milletin vergileri eli kolu sağlam tutan adamların evine kömür, makarna, erzak diye yağıyorsa gerçekten helal olmasın.
Haram olsun gerçekten.Bizim bir tanıdığımız var. Adam petrol ortağı, dönümlerce tarlası var, birkaç evi var. Bu kişiye her kış kömür yardımı geliyor. Muhtaçlığa değil, yandaşlığa bakıyorlar maalesef.
simdi beni taslayacaklar cikabilir ama ben baska seyi merak ettim, iki dairesi olan kaynananiz nasil kömur yardimi alabiliyor?
Şahsım adına yazayım o halde.
Haram olsun.
Söke söke ödüyoruz bu vergileri, birilerinin ihtiyaç sahibi olmadıgı halde evinde kömür olarak yansın diye degil.
Siz şikayet edeceksiniz ben degil. Bilsem ismini cismini k.validenin ederdim.Şikayet edelim ozaman veya ne yapalım hanımefendi vermesinler ne diyeyim daha. O konunun benimle bi ilgisi yok sonuçta kime verip vermeyeceklerine biz karar veremiyoruz..
Hangi birini şikayet edeceğiz. Çevremin %90 böyle dediğim gibi arabası evi olan alıyor. Biz bi dönem araba aldık kesildi yardımımız. Başkalarına hiç dokunmuyorlar. bilmediğimiz daha nice kimler var asıl hak etmeyen acaba. Asıl almaması gereken hile yapan o kadar kişi varken eşi çalışmayan ve bu soğukta yarım saatten fazla yürüyerek gidip sağdığı sütü satarak geçinen kv mi sikayet etmeyi düşünmüyorum açıkcası birikimi vs var kendisinin ama orasıda beni ilgilendirmez. ben hak yendiğinide düşünmüyorum..Siz şikayet edeceksiniz ben degil. Bilsem ismini cismini k.validenin ederdim.
Ayıp ama ya bu işin ahireti de var.
Hiç korkmuyorlar mı çıkar bizden diye ?
Sizin kömürlikte yer boşalmıştır artık bunları yerinize alın dyin çıkartın onları, kapınızı da kilitleyinKızlar selam beni aslında herkes biliyor kv den neler çektiğimi. Nick'imi değiştirdim ama. Tanıyamayabilirsiniz. Neyse kv ile altlı üstlüyüz. Ama bana yapmadıkları kalmadığı için görüşmüyorum onlarla.
Neyse ev sobalı. Kömür yardımı alıyoruz kvlerde ayrı kendi evine alıyor. 2 kömürlük var. Kv nin kömürleri diğerinde, bizim ki diğerinde ama kv nin kömürünün birazida bizimkinde o yüzden bizim kömürlüğü kullanıyoruz ortak. 2 çeşit kömür var iyi yanan ve yanmayan. Kv',nin o yanmayan kömürü bizimkinde.
Neyse bizim kömür baya azaldı ve kv arada bir (yada sürekli alıyor ben farketmiyorum) bizim kömürü kullanıyor. Özellikle yarım torba ağzı açık bıraktıysam direk onu alıyor. Şimdi ben kendi kömürlerimin üstüne işaret koydum bi kasa vardı kömürlerin yarısını kapatıyor ama anlar da yüzsüzlük yapmaz heralde açıkca alma demek istedim yani koyarak. Zaten 10 torba ya var ya yok ve ben bile az az atıyorum. Kendi kömürüde vardır sonuçta aynısı onlarada geldi. Şuan içten içe aşırı sinir oluyorum. Kira niyetine, evinde bedava oturuyoruz diye mi kullanıyor anlamadım. Ben görüşmediğim için bi defa kızıma dedim bizim kömürü kullanmasınlar diye kullanmıyoruz zaten demişler ama dünden yarım bıraktığım torba yoktu bugün.
Aşırı sinir oldum. Hiç dikkat etmiyorum ne kadar var alınmış mı diye. Normalde açtığım kömürü alta koyardım almasın diye dün yapmayınca almış yada kapalı olanlardan belli etmeden aldı mı onuda bilmiyorum. Normal mi sizce böyle kullanması. O kullanacaksa ben fazla fazla atmayı bilmiyorum sanki. Ayrıca uyanıklık yapar gibi kendi iyi yanan kömürü başka yerde. Yanmayan bizimkinde. Sinir bozucu değilmi? Ben mi abartıyorum.
Yav bunlar fırsat bulsa ülkeyi tek lokmada yer. Konu sahibi çok mu farklı sanki?Olsun 3 çocugu da okuyorsa şehirdekiler de okutuyor.
Hak görmüşler ki veriyorlar diyorsunuz ama 8 katlı apartmanı olup yeşil kartla muayene olan kadın görmüştü bu gözler.
Biz kimsenin yandaşı vs değiliz hanım efendi. Kv hergun sabah akşam yürüyerek en az 40 dk yol gidiyor hayvanlara bakmak sağmak için. Eşi de çalışmıyor. Bu havada karda kışta yürüyor kolay bişey mi 15-20 kilo sütü 5 kiloluk bidonlarda taşıyarak getiriyorlar. ve 3 çocuğu da okuyor. Neye yetecek? Ay konu nerelere geldı ya kv yi savunacağım aklıma gelmezdi ama cidden abartmışsınız.Bizim bir tanıdığımız var. Adam petrol ortağı, dönümlerce tarlası var, birkaç evi var. Bu kişiye her kış kömür yardımı geliyor. Muhtaçlığa değil, yandaşlığa bakıyorlar maalesef.
Bunu sormak için yazacaktım ki benden önce davranmışsınız.
Eminim ki etiniz , sütünüz , peyniriniz , tereyağınız parasızdır . Ev kirası da yok , bahçede ekilen sebzeler ve meyveler kışa hazırlanıyordur . Gelmiş kömüre laf ediyorsunuz . Çok ayıp , laf ederlerse altından kalkamam diye düşünmüyor musunuz ?
Ne ilginç hayatlar var gerçekten. Yardımlar alınırken laf yok , benden daha çok ihtiyacı olan var mı acaba diye düşünmek yok ama yok iyi yanan kömür vs sorun oluyor .
Daha çok şey var söylemek istediğim ama neyse . Bizim ülkenin düzeni de böyle maalesef
Ay tamam sizsiniz teksiniz helal olsun bravo sizeHaram olsun gerçekten.
Yahu babam memurdu ben ilkokuldayken nedense bize de kılık kıyafet yardımı yazmışlardı çocuk aklımda ne alaka babam bize alıyor ki deyip sildirmiştim o yardım yazısını.
Ben öyle düşünmüyorum. Ne kadar geçmişte yaptığı evi de olsa köy yerinde ev yani, bir gelir getirmiyor ki. Çoğu köyde bir bahçede birkaç ev olur oyle,belki zamanında anne vs oturuyordu öldü. Öyle yapılmış bulundu. Şehirdeki normal evlerle kiyaslanacak ev değil ki onlar,gecekondudan hallice.Şahsım adına yazayım o halde.
Haram olsun.
Söke söke ödüyoruz bu vergileri, birilerinin ihtiyaç sahibi olmadıgı halde evinde kömür olarak yansın diye degil.
Ee neymişim ben farklı değil de ??? Size mi kaldı bunları sorgulamak siz işiniize bakın. Cok istiyosanız geçin ülkenin başına hepimizin yardımını kesin bakalım siz 'neymişsiniz' görürüz. Fakir fukaradan alır zengine verirsiniz asıl siz çok farklısınız yaYav bunlar fırsat bulsa ülkeyi tek lokmada yer. Konu sahibi çok mu farklı sanki?
Bunlar laf anlamaz. Gelmişler bilmem kaç yılında yapılmış 2 oda bi göz döküntü eve laf ediyor kendini yırttı haram olsun diye. Asıl haksız yere alanlara böyle çemkiremezler işte Sessiz garip oldu mu bunların borusu öter. :)Ben öyle düşünmüyorum. Ne kadar geçmişte yaptığı evi de olsa köy yerinde ev yani, bir gelir getirmiyor ki. Çoğu köyde bir bahçede birkaç ev olur oyle,belki zamanında anne vs oturuyordu öldü. Öyle yapılmış bulundu. Şehirdeki normal evlerle kiyaslanacak ev değil ki onlar,gecekondudan hallice.
Keşke vergilerimiz köylülere kömüre, yaşlılara market kartına, öğrencilere bursa falan gitse. Zengine zenginlik katmak yerine.
Nelere nelere harcanıyor vergiler, ne yandas ihalelere trilyonlar akiyor, Bir ev fazla ısınmış, bir aile üşümeden yatmış, çok mu yani?
Ayrıca köylerde böyle yardimlar yapılır ki köylü şehre kaçmasın.
Ben orman Bakanlığı'nın üç projesinde görev almıştım, köylülerle konuşup mesela 'şu bitkiyi/ağacı yetiştirir misiniz?' falan diyorduk,isteyenlere bedava veriyorlardı. Büyükbaş - küçükbaş yardımı yapılıyordu, komur yardımı yapiliyordu. 'sartlarinizin iyileşmesi için ne istersiniz?' diye soruyorduk. O insanlar köylü, evet kiminin arabası var, kimi gelininin kolunu bilezikle donatmış ama neticede köylü yani..bir şeyler yapmak lazim ki zaten boşalan köylerde kalan az sayıda insan da sehre göç etmesin. Bu yüzden kömürse kömür , hayvansa hayvan, bir şeyler vermesi lazım devletin. Hatta köye kesin dönüş yapılmasi için avantajlar, yardımlar yapması lazım bir an önce. Yoksa daha çok deriz 'oha tarım ülkesiyiz , patlıcanın kilosuna 20 lira öduyoruz' diye
Size ne kardeşim benim neyim var neyim yok neyi biliyorsunuz ? ki sizi ilgilendiriyor mu benim maddi durumum ? Üstünüze vazife olmayan şeylere atlamayın . Evet yerim tek lokmada demekki hak etmişim ki vermişler sizde ötede söylenmeye devam edin .Yav bunlar fırsat bulsa ülkeyi tek lokmada yer. Konu sahibi çok mu farklı sanki?
eviniz var işleriniz var neden devletten kömür yardımı alıyorsunuz?Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor. kp çalışmıyor hayvan işiyle ilgileniyorlar büyük baş vs. ama istese çalışır kp iş bulunduğu halde gitmiyor ve evet kiraya verebilir en fazla 400 hatta o kadar eder mi bilmiyorum ev dökülüyor. Köylük biryer zaten
Diğer konuda mesaj yazmışsın buradan cevap vereyim. Konu sahibine karşı özelden hakaret etmesi sebebiyle yıllardır süren özel bir ilgim var. Bu kişinin devletin parasıyla ilgili antin-kuntin işleri hiç bitmez.eviniz var işleriniz var neden devletten kömür yardımı alıyorsunuz?
Tekrar mı açıklayayım ? İşleriniz derken kv nim 4-5 ineği var bu mu batıyor? Günde sattığı 10-20 kilo sütle kömür mü alsın evine mi baksın hayvanların yemini mi alsın. Kendimi de mi anlatayım oldu olacak gelir gider yazayım buraya siz karar verirsiniz ? İhtiyacımız var ki, devlette hak görmüş vermiş ki alıyoruz. Sizlerin üstüne vazife değil diye düşünüyorum bunu sorgulamak.eviniz var işleriniz var neden devletten kömür yardımı alıyorsunuz?
Hahah neymiş bitmeyen şey ? Sen nası bi insansın cidden ya. Devletten cok mu biliyorsun daha mı akıllısın onlar düşünemiyor mu senin düşündüklerini?Diğer konuda mesaj yazmışsın buradan cevap vereyim. Konu sahibine karşı özelden hakaret etmesi sebebiyle yıllardır süren özel bir ilgim var. Bu kişinin devletin parasıyla ilgili antin-kuntin işleri hiç bitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?