Kv evinde gerilim:)

Merhaba kızlar,

Dün kayınvalidemde şöyle bir olay yaşadık; yeni doğum yapmış bi akrabanın gelini için hemen iş bulup çalışcak demesi üzerine kv lohusa kadın hemen çalışıcak demekki gibi laflar söyledi, bende dedim ki bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler. Kv ben böyle dedikten sonra BİZ SENİ ÇALIŞ DİYE ZORLAMADIK dedi. Ben bu lafa çıldırdım, zaten ben sana hitaben söylememişim ama benim kocam var o zorlarsa zorlar yada okutan anam babam zorlar kimse beni zorlayamaz dedim. Ama düzgün bi üslupla. Eve geldik eşim vay beni mahçup ettin öyle böyle diye bi ton trip laf ne ararsan. Konuşmuyo benle iki gündür hiç bu şekilde tavır yapmazdı. Çok zoruma gitti benim annesine o lafı söylemek haddimmiymiş!

Ayrıca kv evinde beni bi odadan diğerine tek göndermiyo peşimde sürekli hiç bişey yapmamı istemiyor yani sen yabancısın psikolojisi uyguluyo. Ama kızı benim evime gelip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştirdiğinde canı öyle istemiştir diyo.

Yani hiçbirşeyi direk yapmıyolar ama üstü kapalı sürekli psikolojik ötekileştirme uyguluyolar.

Dün eve gelene kadar eşime o konuşmayla ilgili mesaj yağdırdı ondan sonra daha çok sinirlendi benim hıyar.
Bana napmam gerekiyor bi yorum yapıverir misiniz?
Anası size her türlü şeyi söyleyebilir ya da ima edebilir,maydanoz olabilir ama siz karşılık vermeyip salla baş mi yapacakmışsınız hadi canim sağdan sağdan yürü deyiver sen de madem öyle.Ezdirmeyin kendinizi yok öyle dünya.Kendileri her türlü fikir alabilirler gelinler için ama gelinler 2 kelime edemeyecek oldu canım

kimse zorlayamaz demişsiniz de lohusayken çalışmışsınız zaten demek ki zorlamışlar baskı uygulamışlar

Lohusayken çalışmak ne yaa? İçinizden bir canlı çıkarıyorsunuz, hem o canlının size en çok ihtiyaç duyduğu hem de sizin dinlenme ve toparlanma döneminizde çalışmak durumunda kalıyorsunuz. Kıymetli arkadaşlarım yok böyle bir şey. Lohusayken eşini çalıştıran erkeğe de ben erkek demem. Siz hamileyken de doğum sonrası da en az 6 ay erkek eşşek gibi çalışacak sizlere bakacak. Bunu göze alamıyorsa erkeğiniz, bebek yapmayın bence. Hatta bu dönemde evde size de yardımcı olacak, sizden beklentilerini de azaltacak. Kocalık ve babalık bunu gerektirir.

Kayınvalide ve görümce çekişmeleri bizim toplumumuzun kaderi mi bilmiyorum. Benim görümcem ve kayınvalidemle aram iyi de başkalarını anlayamıyorum galiba. Sizi huzursuz eden insanlara sınırınızı koyun, tavrınızı koyun.

İğneyi bir de kendimize batıralım, erkek çocuklarımızı iyi yetiştirelim.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Dün kayınvalidemde şöyle bir olay yaşadık; yeni doğum yapmış bi akrabanın gelini için hemen iş bulup çalışcak demesi üzerine kv lohusa kadın hemen çalışıcak demekki gibi laflar söyledi, bende dedim ki bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler. Kv ben böyle dedikten sonra BİZ SENİ ÇALIŞ DİYE ZORLAMADIK dedi. Ben bu lafa çıldırdım, zaten ben sana hitaben söylememişim ama benim kocam var o zorlarsa zorlar yada okutan anam babam zorlar kimse beni zorlayamaz dedim. Ama düzgün bi üslupla. Eve geldik eşim vay beni mahçup ettin öyle böyle diye bi ton trip laf ne ararsan. Konuşmuyo benle iki gündür hiç bu şekilde tavır yapmazdı. Çok zoruma gitti benim annesine o lafı söylemek haddimmiymiş!

Ayrıca kv evinde beni bi odadan diğerine tek göndermiyo peşimde sürekli hiç bişey yapmamı istemiyor yani sen yabancısın psikolojisi uyguluyo. Ama kızı benim evime gelip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştirdiğinde canı öyle istemiştir diyo.

Yani hiçbirşeyi direk yapmıyolar ama üstü kapalı sürekli psikolojik ötekileştirme uyguluyolar.

Dün eve gelene kadar eşime o konuşmayla ilgili mesaj yağdırdı ondan sonra daha çok sinirlendi benim hıyar.
oturun bir çay demleyiniçin , allah allah ne yapacaksınız. eşiniz konuyu açarsa biz ana kızız sen bizim aramıza girme deyin. politik olun kötüü niyetle söylememişsiniz ki ne var, ayrıca söylemişsiniz bitmiş olay

Merhaba kızlar,

Anası vermiş gazı oğluna , bence uzak durun hiç münakaşa etmeyin ..

Sizin eşiniz prens mi sizi çalışmanız için zorlayacak
Eşinize çok yüz vermissiniz
Senin haddin mi deyince ben cildirirdim açıkçası
Sakinliğinizi koruyun evinizde birşey degistirilirse bir daha eklemeyin hoşlanmıyorum deyin sizde misafir gibi davranın
İlişkileriniz niye bu kadar yüz göz onu anlamadım laf sokmayın bence kendi huzurunuz için size laf sokulursa tabiri caizse ağizlarina sokun o lafı siz kötü olmuşsunuz bu şekilde
Biz böyle karar verdik evimde değişiklik sevmiyorum bu şekilde tercih etmiyorum diyerek istemediğiniz hiç bir şeyi yapmazsınız
Kesinlikle katılıyorum ama pratikte bu kadar yüz göz olmuşken zor biraz :(

Kesinlikle katılıyorum ama pratikte bu kadar yüz göz olmuşken zor biraz :(
Evet zor ama bence sabırla devam ederse bağırıp çağırma olmazsa duzelir iyi niyet adı altında her istediğine karışan insana en iyi bu şekilde karşılık verilir

Olmayan bisey icin niye polemige giriyosunuz siz bana karisamazsiniz demesine esinin tepki vermesini normal buldum cunku politik olup boyle durumlarda idare eder cevap vermezseniz huzursuzluk cikmaz oyle soyledigniz icin esiniz kizmis cogu turk erkegi buna kizar yani sasirmadim

bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler.
Kv ve görümceniz size çalışmanız hakkında yorum yapmamışlar, kendiniz söylemişsiniz.
Kendi varsayımlarınızla kadını suçlamışsınız. Kv suçlamayı kabul etmeyince de, "sen kimsin zaten karışamazsın" gibi laf sokmuşsunuz. Ne gerek vardı ki böyle bir gerginliğe?
Ayrıca laf sokmanın üslubu ne kadar doğru olabilir ki?
Kadın hangi sözümle bu kanıya vardın dese ne cevap verecektiniz?
Böyle bir durumda eşiniz ne diyerek arkanızda durabilirdi ki?

Ortada somut bir şey yoksa ve siz hislerinizi suçlama şeklinde dile dökerseniz siz hatalı görünürsünüz. Karşı taraf var mı bir delilin dese söyleyecek kelime bulamazsınız. Adalet sistemi de böyle işler, beni aldatıyor diyen kadından ispat ister hakim. Kulağınıza küpe olsun.
Belki de dibine kadar siz haklısınız ama haksız duruma düşürmüşsünüz kendinizi.

Eşinizin sözleri çok ağır. Böyle bir durumda hiç kendimi savunmaya çalışmazdım.
"Yaşadıklarımdan dolayı hissettiğim buydu, öyle söylemem gerekiyordu söyledim. Senlik bir durum yok" der geçerim.

canım , bebiş ve sen iyimisin. Hamilelik günlüğünü kaldırmışsın.
Bir ara bebek yok boş kese dediler kürtaj olacağımı düşünerek gittim ama şükür bebek varmış kalp atışını dinledim şimdi çok şükür iyiyim çok teşekkür ederim sorduğun için canım ♥️

Bana diyor ki bundan sonra böyle, beğenmiyorsam kızımı almadan kendin gidebilirsin. Tabi gidersem bütün evi yakıp sonra ailemi huzursuz edicekmiş
Of bu adamları zehirlemek lazım ya. Gerçekten üremesinler yaw. Neden bu şekilde konuşan birine ayar vermiyorsun ?

Of ne kapak yapmissin icimin yaglari eridi ohhh.
Lohusa kadin calisir mi gerzek mi onlar nasil ornek veriyolar. Kendileri dogumdan sonra narin popolarini kaldirip yemek bile yapmamistir. Ay bokum goruncen de papagan gibi anasini mi taklit ediyor.sinir oldum ama o kapak onlari delirtmistir kesin.
Deseydin ya bana mi ima ediyosunuz. Oglunuz dotune guvenmiyosa evlenmeyecekti. Kadinlarda calisir elbet bu guzel bisey ama calisamadigi donemlerde oluyor lohusalik hatta dogumdan sonraki nerdeyse 1.5 ve iki sene. Ee nolcak evi gecindiremeyecek mi o erkek. Hayret birsey yani.

Merhaba kızlar,

İnsanları çok umursuyor olabilir misiniz? Ben çalışmak istemedikten sonra 7 sulalem çalış desin çalışmam.
Bana şöyle davranilri böyle davranildi anlamam. Yani yabanci psikolojisi uyguluyoru nasıl anladiniz. Ayrıca sizin ilişkinizde bırakın yabancı olun en azından mesafe olur aranızda.

Of ne kapak yapmissin icimin yaglari eridi ohhh.
Lohusa kadin calisir mi gerzek mi onlar nasil ornek veriyolar. Kendileri dogumdan sonra narin popolarini kaldirip yemek bile yapmamistir. Ay bokum goruncen de papagan gibi anasini mi taklit ediyor.sinir oldum ama o kapak onlari delirtmistir kesin.
Deseydin ya bana mi ima ediyosunuz. Oglunuz dotune guvenmiyosa evlenmeyecekti. Kadinlarda calisir elbet bu guzel bisey ama calisamadigi donemlerde oluyor lohusalik hatta dogumdan sonraki nerdeyse 1.5 ve iki sene. Ee nolcak evi gecindiremeyecek mi o erkek. Hayret birsey yani.
ya ben bu tarz seylere delı oluyorum ulan sanane calısır calısmaz, sen kımsın
kendılerı bı halta yaramamıs ınsalara bunları soylemek cok cok kolay.
benım daha bebegım yok gecenlerde annesı ve kız kardesı dıyo sen bebek olunca calıscak mısın? sıze ne yanı .
bende hayır dedım 2 3 yıl evdeyım, gözlerı ayrılıyor ıkısınınde, ıkısıde hayatlarında bır kere çalışmamıs ınsanlar .
Allah kımseye muhtac etmesın kımseyı.

ya ben bu tarz seylere delı oluyorum ulan sanane calısır calısmaz, sen kımsın
kendılerı bı halta yaramamıs ınsalara bunları soylemek cok cok kolay.
benım daha bebegım yok gecenlerde annesı ve kız kardesı dıyo sen bebek olunca calıscak mısın? sıze ne yanı .
bende hayır dedım 2 3 yıl evdeyım, gözlerı ayrılıyor ıkısınınde, ıkısıde hayatlarında bır kere çalışmamıs ınsanlar .
Allah kımseye muhtac etmesın kımseyı.
Gozlerini ayiriyor deyince gozumun onunde canlandi :KK70:
Zaten cocugun ogunleriydi, meyve puresiydi, sebze puresiydi derken gun bitiyor. Cocuk uyuyacak yemek yapacaksin da. Insan calismiyorken bile yetisemiyor. 8 aylik bebek var kac kere soganlari yaltim. Mamasini yaktim. Baskasina emanet etsen senin gibi bakmaz. Ben her aldigim kasigi mama kabini kullanmadan tekrar yikiyorum. Mesela annem oyle yapmaz. Gecen meyve puresi yapmis uzum cekirdekleri ayva cekirdekleri icinde. Cocuga verse nolurdu allah bilir. O yuzden cocuk varsa oncelik o olmali. Cocuk okula gidince evet calisabilecek zaman olur. Kres meselesine girmiyorum bile. Komsumun cocugunu pata kute dovmusler davalik oldu.

Gozlerini ayiriyor deyince gozumun onunde canlandi :KK70:
Zaten cocugun ogunleriydi, meyve puresiydi, sebze puresiydi derken gun bitiyor. Cocuk uyuyacak yemek yapacaksin da. Insan calismiyorken bile yetisemiyor. 8 aylik bebek var kac kere soganlari yaltim. Mamasini yaktim. Baskasina emanet etsen senin gibi bakmaz. Ben her aldigim kasigi mama kabini kullanmadan tekrar yikiyorum. Mesela annem oyle yapmaz. Gecen meyve puresi yapmis uzum cekirdekleri ayva cekirdekleri icinde. Cocuga verse nolurdu allah bilir. O yuzden cocuk varsa oncelik o olmali. Cocuk okula gidince evet calisabilecek zaman olur. Kres meselesine girmiyorum bile. Komsumun cocugunu pata kute dovmusler davalik oldu.
evet bızımkılerde aynı :)
kesınlıklee benım bebegım yok suan ama olursa bende kendım buyutmek ısterım bır sure snra belkı anaokulu ya da nasıp belkı de çalışmam, kendı annem burda yok olsada bırakıp ıse gelemezdım sanırım. zaten 2 bucuk senedır bebek yolu gozluyoruz nasıl bırakayım:KK14:
ahh bu kayınanneler cok fenaaaa

Back
X