Kv evinde gerilim:)

Merhaba kızlar,

Dün kayınvalidemde şöyle bir olay yaşadık; yeni doğum yapmış bi akrabanın gelini için hemen iş bulup çalışcak demesi üzerine kv lohusa kadın hemen çalışıcak demekki gibi laflar söyledi, bende dedim ki bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler. Kv ben böyle dedikten sonra BİZ SENİ ÇALIŞ DİYE ZORLAMADIK dedi. Ben bu lafa çıldırdım, zaten ben sana hitaben söylememişim ama benim kocam var o zorlarsa zorlar yada okutan anam babam zorlar kimse beni zorlayamaz dedim. Ama düzgün bi üslupla. Eve geldik eşim vay beni mahçup ettin öyle böyle diye bi ton trip laf ne ararsan. Konuşmuyo benle iki gündür hiç bu şekilde tavır yapmazdı. Çok zoruma gitti benim annesine o lafı söylemek haddimmiymiş!

Ayrıca kv evinde beni bi odadan diğerine tek göndermiyo peşimde sürekli hiç bişey yapmamı istemiyor yani sen yabancısın psikolojisi uyguluyo. Ama kızı benim evime gelip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştirdiğinde canı öyle istemiştir diyo.

Yani hiçbirşeyi direk yapmıyolar ama üstü kapalı sürekli psikolojik ötekileştirme uyguluyolar.

Dün eve gelene kadar eşime o konuşmayla ilgili mesaj yağdırdı ondan sonra daha çok sinirlendi benim hıyar.
Bana napmam gerekiyor bi yorum yapıverir misiniz?
Ne güzel yerlestirmişsin lafi.
Eşini görmezden gel küsse küs bosver.
Alakasiz sebepten küsen sebepsiz barişsin.

iyi demişsiniz lafı koymuşsunuz yerine

Öncelikle onlara ne, isteyen istediği zaman kalkar çalışır istemezse çalışmaz istemezse izin bile almaz full çalışır. Niye onun bunun lafını ediyorlar onlara mı kalmış??

Koyduğunuz laf da çok iyi:KK50:herkes yerini ve haddini bilsin edepsizler

Bana diyor ki bundan sonra böyle, beğenmiyorsam kızımı almadan kendin gidebilirsin. Tabi gidersem bütün evi yakıp sonra ailemi huzursuz edicekmiş
Hak var hukuk var, görürsün sen kim kimi huzursuz ediyor… böylece söyleyecektin

Bir bardak suda fırtına koparmışsınız o ayrı, isminize ve resminize bayıldım, bu da bir ayrı konu.

Göğsünuzu gere gere esiniz icin "beni çalışmaya zorlayabilir" derseniz, dolayısıyla o adami yonlendirebilen kaynana da sizi calismaya zorlar, o kaynananin bi sozuyla koca kişisi sizi de azarlar, sonra eve gelip laf da soyler. Hepsine siz izin vermissiniz zaten. Sorun ne burda tam olarak anlamadim. Rızanız var

her laf her yerde denmez diye bisey var.
hadi kendi aranızda olsa neyse. ben kalabalık içinde böyle tatsız muhabbetler dönmesinden hoşlanmıyorum.
benim kv de nasılsa toplum içinde cevap veremez diye her aklına geleni söylemeye çalışırdı bence rezil bi durum. ben basbasayken icabına bakıyorum. insanlarin içinde gerilime gerek yok. ki üzerinize kalmış zaten.

söylemleriniz de hoş değil sen kimsin ki demeye getirmişsiniz olmamış.
eşiniz de baştan ayağa hatalı. önce eşinize haddini bildirin.
Kv görmce eş ben bu kadardık

Kayınvalidenizin veya görümcenizin size doğrudan söylemediği şeyler için doğrudan onları hedef alan cümleler kurmayın..genellemeyle cevabınızı verin (insanlara da benim çalışmamam dert olmuştu,kime neyse sanki vb.) sizinle ilgili olmayan birisi üzerinden size yapılan bir haksızlığı / hoşunuza gitmeyen bir durumun isyanını yapmayın..ya olay size yapıldığında konuşun ya da sonradan lafınızı yine konusu olan kişi üzerinden ortaya koyun (kızın durumuna üzüldüm..eminim bu lafı söyleyen kayınvalidesi kendisi lohusayken günde 8 bardak şerbet içip gelenle gidenle kek yemiştir..şimdi gelini doğum yapınca bebeğini bırakıp çalışması gerektiğini söylüyor)

Ben görümcenin evinizi değiştirmiş olmasına takıldım onami kalmış ev değiştirmek ne garip insanlar var ya bende görümceyim böyle bisey
Yapmam için kafayı yemiş olmam lazım

En güzeli gidip gelmemek hem baksanıza odadan odaya gidemiyorsun tek başına hirsizlikmi yapacaksın da misafir gelirde mutfakta işi olurda yerini bilmez diye gidilir onu anlarimda gelin için böyle yapilmasi sizi istemediğinin bariz göstergesi.
Es olsun ailesi olsun sizi zorlayamaz. Okutan emek harcayan kişiler yani ailenizin sizin uzerinizde hak söyleme yetkisi vardır sadece.
Este tabi annesini kayiracak . Tavsiyem gidip gelme. Araya mesafe koy.

Bana diyor ki bundan sonra böyle, beğenmiyorsam kızımı almadan kendin gidebilirsin. Tabi gidersem bütün evi yakıp sonra ailemi huzursuz edicekmiş
Bana bu tip tehditlerde bulunursan senin gideceğin yer belli.Kızını da ayda bir görüşte belki görürsün. Yalnız görümce içerde sana direktif veremez, sen napacağını şaşırırsın deyin. Bence çok çok çok genişlik vermişsiniz eşinize. Ne demek size böyle laflar kurmak. Haddin değil diyen birinin bir daha ailesine gidilir mi, bence asla gitmeyin. Onlar adamın ve sizin bu huyunuzu biliyor belli ki. Kızınızı göremeyeceksiniz öyle mi? Bir laf daha edersen görüş gakkında gidiyor bak diyin😝 Sürekli sizi tehdit etme modunda. Yani bir şey yapamayacağı çok belli😅Ailesi paşam diyip oyalamış ama lütfen siz şu adamın ağzının payını verin. Bence asıl ihtiyacı bu. Gerçerkte nasıl bir şey olduğunu anlasın.

Eşine Mesajlar yağdırması sanki bahane arıyor da eline o fırsat geçmiş gibi olmuş. Bu gibi durumlarda ben arayıp ve ya tekrar yüz yüze gelip konuşma taraftarıyım.
Benimle olan sorununa oğlunu da alet edemez. :KK20:
Ha bir eşinizin had,hud meselelerine geldiğinde sizin verecek cevabınız varmış , görümcenin izinsiz eşyaların yerini değişmesi gibi ..

Merhaba kızlar,

Dün kayınvalidemde şöyle bir olay yaşadık; yeni doğum yapmış bi akrabanın gelini için hemen iş bulup çalışcak demesi üzerine kv lohusa kadın hemen çalışıcak demekki gibi laflar söyledi, bende dedim ki bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler. Kv ben böyle dedikten sonra BİZ SENİ ÇALIŞ DİYE ZORLAMADIK dedi. Ben bu lafa çıldırdım, zaten ben sana hitaben söylememişim ama benim kocam var o zorlarsa zorlar yada okutan anam babam zorlar kimse beni zorlayamaz dedim. Ama düzgün bi üslupla. Eve geldik eşim vay beni mahçup ettin öyle böyle diye bi ton trip laf ne ararsan. Konuşmuyo benle iki gündür hiç bu şekilde tavır yapmazdı. Çok zoruma gitti benim annesine o lafı söylemek haddimmiymiş!

Ayrıca kv evinde beni bi odadan diğerine tek göndermiyo peşimde sürekli hiç bişey yapmamı istemiyor yani sen yabancısın psikolojisi uyguluyo. Ama kızı benim evime gelip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştirdiğinde canı öyle istemiştir diyo.

Yani hiçbirşeyi direk yapmıyolar ama üstü kapalı sürekli psikolojik ötekileştirme uyguluyolar.

Dün eve gelene kadar eşime o konuşmayla ilgili mesaj yağdırdı ondan sonra daha çok sinirlendi benim hıyar.
Bana napmam gerekiyor bi yorum yapıverir misiniz?
Oh etmişsiniz çok güzel cevap vermişsiniz. Herkes yerini ve haddini bilmek zorunda öyle yada böyle ...

Lohusalikla yasananlar unutulmaz, her daim böyle su ustune cikar.

O yüzden ben sussaydiniz, bir sey demeseydiniz demeyecegim, normalde oylesi uygundur diye dusunurum, ama lohusalik baska dedigim gibi.

Demek ki zamaninda cok kirilmissiniz, boyle boyle disariya atacaksiniz. Esinize de alttan almayin, ona da çıkışın ama, demek ki o da sizi zamaninda yeterince rahatlatmamis.

Görümcenizin evinizde eşya yerü değiştirmesi hoş değil
Eşinizin üslubu tamamen fiyasko
Ama siz de doğru tepkiyi doğru yerde vermiyorsunuz sanki

Elalemin lohusa kadını yüzünden konunun buralara gelmesinin yolunu siz açmışsınız
Eskiden veremediğiniz tepkileri şimdi başkası üzerinden direkt hitap etmeden laf sokmak istemişsiniz
Ama herkes kendinin farkında ki sanırım kayınvalideniz de üstüne alınmış
Sonra olaylar olaylar
Gereksiz bi patlama olmuş bence

Bi de hem beni de çok zorladılar demişsiniz hem kimse zorlayamaz demişsiniz hem ailem veya kocam zorlar demişsiniz
OOrdabi kafalar karışmış

Back
X