Kv gelin yardim muhabbetleri

Bence de bi bahane büküp gitmemek en iyisi benim kayinvalide yıllardır yufka acmiyorum ugrasamam demisti.. nede olsa gelin yapar modu ile yufka açtı bu sene..
30 senedir bir yere çıkmayan kadin şimdi şehir şehir geziyor.. üstelik ben hamileyim. bide gitmeden eşime dio ki babana iyi bak.. yani yedir içir diyor.. bana değil de oğluna söylüyor..
Ben istemiyorum öyle seyler diip cik isin içinden eve arkadas çağir.. sonradan kendi kendini yemekten iyiydir

Görümce yardıma gelmiyormuş zaten konu sahibi yazdı bunu. Gelse de kv ona iş yaptırmıyormuş.

Kışlık hazırlık olarak sebze meyve koyarım buzluğa, domates , biber, fasulye vs. Bunlar kışın bulunmuyor, dondurulmuş olarak almak da tercihim değil. Erişte mantı vs bende yapmam sevmem çünkü, mantıyı yiyeceğim zaman yapar yerim buzluğa gerek yok zaten ayda yılda bir yapılan şey. Erişte türevleri her yerde satılıyor yapmak istemeyen alır yer, herkes sevmek yapmak zorunda değil.

Herkes kendi hazırlığını kendi yapsın en güzeli, böyle curcuna da iş daha çok uzuyor bence. Kendim yapınca gün içine yaya yaya çocukları ihmal etmeden yapıyorum, diğer türlü çocuklar perişan oluyor. Kimsenin kimseye zorla bir şey yaptırmaya hakkı yok , ha içinden gelir yardım eder o ayrı. Zamanında çok yaptım bende, şimdi ki aklım olsa tek başıma yapmayı tercih ederdim.

Bence yılda bir kez,olacak bir şey ve sizin evinize de gelecek bu yiyecekler. Benim için olmazsa olmaz yiyecekler değil demişsin ama eşin seviyordur sırf onun için gidebilirsin. Öğrenmekten zarar gelmez hem de zaten ilk seferde eline oklava verecek değiller en fazla çaylarını yapsan oturup iki mantı büksen bir şey kaybetmezsin ben böyle düşünüyorum. Giderdim yani

Valla kızlar herkes kendi yaşadığını kendi kv sini daha iyi bilir. Ama bana Sorarsanız asla ve asla yakınına taşınma derim istiyorsa mükemmel olsunlar eğerki siz kendi hayatınızı kendiniz inşa etmek istiyorsanız bu asla mümkün olmayacaktır.Bugün kış hazırlığı diye başlar uzar gider...bazılarınız yazmış yapsan öğrensen ne olur eline mi yapışır vs. Vs. Yapmak zorunda değilsin nasiplenceksin diye o çarka girmek zorundada değilsin. Öğrenirsin zamanla onlar seni yıldırmadan. Olay sadece kış hazırlığına gitmek gelmekle bitmeyecek unutma

Elimde olsa eğer senin ve tüm yeni gelinlerin kv yakınına, yöresine taşınmasını engellerdim bence sorunlar tamda orda başlıyor :)

Eyvah o zaman yandim...
biliyorum bebegimi sahipleneceklerinden..
şimdiden belli..
ama ben bebegimi vermiycem..
4 aydan sora onlar bakacak. mecburum işde
işten gelince hemen aşagiya incem bakmak için... indirmicek aman düşersin dikkat et diycek biliyorum. o zaman tepeme çikacagima eminim...

Bana cok eglenceli gelir tursu recel eriste vs. isleri. Hem eglenip hem yemek yapilir genelde boyle ortamlarda. Size de vereceklermis ne guzel. Valla ben olsam kosa kosa giderdim zaten bayilirim tursuya
ayy bende çok seviyorumm..:)
market turşulari yiyorum ama ev yapımı turşu lazim:)
bi tane bile yetmiyo:) hamilelikten canim çok çekiyo tansiyon çikicak diye yedirmiyolar

Ben de dayanamadım nedense, yazmak istedim.

Kocalar ne aliyo acaba? Pazardan domates filan mı aliyo bu erkekler?

Alıyo nedir ya?? Kadınlar kendilerini alınacak bir mal gibi gördükten sonra değişmez bu düzen...

Bu kafaların değişmesi lazım!

Türkcede gayette kullanilan bir terim.. Gelin aldik, kizi verdik.. Burda art niyet ararsan, her kelimesinde bulursun tabii..

Iki insan karar alir, büyüklerin araciligi ile kiz istenir ve verilir.. Haaa bu geri kafalilik diyor isen.. Kendi kafana göre karar alir evlenirsin.. Büyükler ne ister, ne verir ne alir..

Türkçe'de herhangi bir eşya vb şeyler için aldım verdim denilir,insan için deniyorsa burada bir tuhaflık vardır.Yaşım 32,bunun tuhaf olduğunu 15 yaşımda da söylüyordum.

Evet karar aldım evlendim.Kimse beni almadı kimse de vermedi.
Ne büyüklerimin malıyım ne de kocamın malıyım..

Mutlu günler..

Prenses sendromu ile ne alakası var? Kız istemiyor bu kadar net! Nasıl erkekler işlerine geldiğini yapıp işlerine gelmeyeni yapmıyorsa kadının da böyle davranmaya hakkı var. Zaten kadının kocası mesafeliymiş kadının ailesine ama eşinin annesine yardımcı olmasını istiyor neymiş o bayanmış daha rahat kaynaşırmış. Yani adam errrkeeeekkkkk olduğu için mesafeli olabilir ama kadın kadın olduğu için mesafeli olamaz. Bana yazdığı cevapta konu sahibi gitmek istememesinin başlıca sebebi olarak bunu gösterdi. Kadın evlenmiş diye adamın kölesi olacak değil ki zaten ev yapımı şeyleri sevmiyormuş. Eşi gitsin istediği zaman annesinde yesin?

+1

ayy bende çok seviyorumm..:)
market turşulari yiyorum ama ev yapımı turşu lazim:)
bi tane bile yetmiyo:) hamilelikten canim çok çekiyo tansiyon çikicak diye yedirmiyolar
Ben hamile kalirsam bir gun canim surekli eksi, tuzlu falan ister. Kesin kiz olacak benim bebegim eksi yiye yiye

kusura bakmayın ama yapsanız ne olur.... ne kaybedersiniz sonuçta kışın oturup siz de yiyceksiniz?? bugüne kadar annenize bile yardım etmemiş olabilirsiniz ama bir yerden başlamanız lazım..yarın bir gün anne de olacaksınız belki çocuğunuz için öğrenmelisiniz bence.. hem ailesi iyi aranızın iye olması demek eşinizle daha mutlu bir evlilik demek..

tatlım senı anlından öpüyorum helal olsun burdakıler alısmıs tabı aman kocamın huyuna gidiyim o konusmasın görüsmesin ama kadınlar hep kaynanalarıyla iyi olsun hizmet etsın vs vs valla bende yapmadım yapmamda anneme yapmamısım elin kadınına hic yapmam es sek kölemiyiz yaa erkek kız evine geldimi pasa gibi otursun hizmet yemek o bicim evlenen es erkek ailesine gittimi gelin gözüyle bakılıp hizmet beklensin olmadı en ufak cay muhabbeti birine gittiysem bana hizmet edicek tabi kim olursa olsun bana geleen ben nasıl hizmet ediyosan kaynanaya gittigimde kaynana bana hizmet edicek

ayrıca kızım olsa asla asla asla ne kaynanasına ne görümcesine is yapsın istemem ben onu prenses gibi büyütücem el oglu kızımı kullancak ha adamın aklını alırım be

Zaten senede bir kez yapılıyor kışlıklar zaten çakışmıyorsunuz evdeymişsiniz bence en aZindan esinizin hatrı icin gidin bi görünün yeter

Zaten senede bir kez yapılıyor kışlıklar zaten çakışmıyorsunuz evdeymişsiniz bence en aZindan esinizin hatrı icin gidin bi görünün yeter
Bende bunu anlamıyorum zaten çalışmıyorsun ne demek??? Çalışmayınca ne oluyo??? Çalışan ve çalışmayan kadın için Dünya farklı mı dönüyor???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…