- 14 Mart 2014
- 297
- 198
- 103
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Görümce yardıma gelmiyormuş zaten konu sahibi yazdı bunu. Gelse de kv ona iş yaptırmıyormuş.Orasi tabiiki öyle.. Bir laf vardir "Isi düsünce siritarak gelenemi, Isi bitince ardina bakmadan gidene mi, yanayim" diye.. Elimi sürmem.. Yapacagim varsa da yapmam.. Fakat burda durum baska.. Bir tabak kaldirmak ile bir cay katmak ile kullanilmiyor insan.. Köle olmuyor.. Konu su olsaydi.. KV kislik hazirligina cagirdi, kendi kizi yardima dahil olmuyo, fakat ona da Paket Paket hazirlik gidiyoo.. Havada parcala o KV' derdim.. Igne koklatmam.. Ama burda durum öyle degil.. Daha kimse buyur etmeden onu cekemem, bunu yapamam.. "O seviyo mantiyi ben Zaten sevmiyom," demek.. Basli basina simariklik.. Baska birsey degil..
Elimde olsa eğer senin ve tüm yeni gelinlerin kv yakınına, yöresine taşınmasını engellerdim bence sorunlar tamda orda başlıyor :)Yeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Eyvah o zaman yandim...Canım senin ilk bebeğin mi doğcak. Eğer öyleyse bebekten sonra gör sen saygıyı. Sana zerre saygı göstermicekler. Bebeği sanki kendileri doğurmuş gibi davrancaklar kucaklarından indirmek istemicekler,bebeğini senden bile kıskancaklar. Sen o zaman gör ne sorunlar çıkıyor. Sana saygı göstermeyen kocanın ailesine sende saygı göstermek istemicen zamanla, bebeği senden çekmeleri zoruna gitcek çünkü.Torun sevmek farklıdır,torunu sanki kendi doğurmuş gibi kucaktan indirmemek daha bir farklıdır, o zaman saygı falan kalmıyo işte.
ayy bende çok seviyorumm..:)Bana cok eglenceli gelir tursu recel eriste vs. isleri. Hem eglenip hem yemek yapilir genelde boyle ortamlarda. Size de vereceklermis ne guzel. Valla ben olsam kosa kosa giderdim zaten bayilirim tursuya
Ya su prenses havalari beni boguyooo.. Yazmayim, yazmayim defim tutamadim kendimi.. Kocan seni süslen püslen yaninda beyinsiz bir sekilde sirit diye almadi herhalde.. Evlenmek denen, evini cevirebilmek demek, Yok beni kullanirlar, Yok cok muhatap olmak istemiyom.. Bulunmaz hinter Kumasi.. Zaten elinden bir is gelmiyormus, demliyecegin bir cay, ona eriniyorsun ya pes dogrusu.. Ya yarin öbürgün cocuk yetistirecek nesilsin.. Ha bu arada o cocuk olur insallah sagsalim büyür, sen KV olunca.. Senin su anki düsüncende bir gelin nadip etsin.. Ya 20 sayfadir onu yapamam bunu yapamam.. Ilerde calisacagim ayaklarini da küllahima anlat.. Dogmamis cocuga don arayisindasin.. Evlilikte esinin ailesi icin bir tabak kaldiriyor, vay efendim ben kölemuyim diye isyan... Pes dogrusuu.. Kalsaydin ananin evinde, uzatmali sevgili olarak sürseydin sefani..
Ya su prenses havalari beni boguyooo.. Yazmayim, yazmayim defim tutamadim kendimi.. Kocan seni süslen püslen yaninda beyinsiz bir sekilde sirit diye almadi herhalde.. Evlenmek denen, evini cevirebilmek demek, Yok beni kullanirlar, Yok cok muhatap olmak istemiyom.. Bulunmaz hinter Kumasi.. Zaten elinden bir is gelmiyormus, demliyecegin bir cay, ona eriniyorsun ya pes dogrusu.. Ya yarin öbürgün cocuk yetistirecek nesilsin.. Ha bu arada o cocuk olur insallah sagsalim büyür, sen KV olunca.. Senin su anki düsüncende bir gelin nadip etsin.. Ya 20 sayfadir onu yapamam bunu yapamam.. Ilerde calisacagim ayaklarini da küllahima anlat.. Dogmamis cocuga don arayisindasin.. Evlilikte esinin ailesi icin bir tabak kaldiriyor, vay efendim ben kölemuyim diye isyan... Pes dogrusuu.. Kalsaydin ananin evinde, uzatmali sevgili olarak sürseydin sefani..
Türkcede gayette kullanilan bir terim.. Gelin aldik, kizi verdik.. Burda art niyet ararsan, her kelimesinde bulursun tabii..Ben de dayanamadım nedense, yazmak istedim.
Kocalar ne aliyo acaba? Pazardan domates filan mı aliyo bu erkekler?
Alıyo nedir ya?? Kadınlar kendilerini alınacak bir mal gibi gördükten sonra değişmez bu düzen...
Bu kafaların değişmesi lazım!
Türkcede gayette kullanilan bir terim.. Gelin aldik, kizi verdik.. Burda art niyet ararsan, her kelimesinde bulursun tabii..
Iki insan karar alir, büyüklerin araciligi ile kiz istenir ve verilir.. Haaa bu geri kafalilik diyor isen.. Kendi kafana göre karar alir evlenirsin.. Büyükler ne ister, ne verir ne alir..
Prenses sendromu ile ne alakası var? Kız istemiyor bu kadar net! Nasıl erkekler işlerine geldiğini yapıp işlerine gelmeyeni yapmıyorsa kadının da böyle davranmaya hakkı var. Zaten kadının kocası mesafeliymiş kadının ailesine ama eşinin annesine yardımcı olmasını istiyor neymiş o bayanmış daha rahat kaynaşırmış. Yani adam errrkeeeekkkkk olduğu için mesafeli olabilir ama kadın kadın olduğu için mesafeli olamaz. Bana yazdığı cevapta konu sahibi gitmek istememesinin başlıca sebebi olarak bunu gösterdi. Kadın evlenmiş diye adamın kölesi olacak değil ki zaten ev yapımı şeyleri sevmiyormuş. Eşi gitsin istediği zaman annesinde yesin?Ya su prenses havalari beni boguyooo.. Yazmayim, yazmayim defim tutamadim kendimi.. Kocan seni süslen püslen yaninda beyinsiz bir sekilde sirit diye almadi herhalde.. Evlenmek denen, evini cevirebilmek demek, Yok beni kullanirlar, Yok cok muhatap olmak istemiyom.. Bulunmaz hinter Kumasi.. Zaten elinden bir is gelmiyormus, demliyecegin bir cay, ona eriniyorsun ya pes dogrusu.. Ya yarin öbürgün cocuk yetistirecek nesilsin.. Ha bu arada o cocuk olur insallah sagsalim büyür, sen KV olunca.. Senin su anki düsüncende bir gelin nadip etsin.. Ya 20 sayfadir onu yapamam bunu yapamam.. Ilerde calisacagim ayaklarini da küllahima anlat.. Dogmamis cocuga don arayisindasin.. Evlilikte esinin ailesi icin bir tabak kaldiriyor, vay efendim ben kölemuyim diye isyan... Pes dogrusuu.. Kalsaydin ananin evinde, uzatmali sevgili olarak sürseydin sefani..
+1Türkçe'de herhangi bir eşya vb şeyler için aldım verdim denilir,insan için deniyorsa burada bir tuhaflık vardır.Yaşım 32,bunun tuhaf olduğunu 15 yaşımda da söylüyordum.
Evet karar aldım evlendim.Kimse beni almadı kimse de vermedi.
Ne büyüklerimin malıyım ne de kocamın malıyım..
Mutlu günler..
Ben hamile kalirsam bir gun canim surekli eksi, tuzlu falan ister. Kesin kiz olacak benim bebegim eksi yiye yiyeayy bende çok seviyorumm..:)
market turşulari yiyorum ama ev yapımı turşu lazim:)
bi tane bile yetmiyo:) hamilelikten canim çok çekiyo tansiyon çikicak diye yedirmiyolar
tatlım senı anlından öpüyorum helal olsun burdakıler alısmıs tabı aman kocamın huyuna gidiyim o konusmasın görüsmesin ama kadınlar hep kaynanalarıyla iyi olsun hizmet etsın vs vs valla bende yapmadım yapmamda anneme yapmamısım elin kadınına hic yapmam es sek kölemiyiz yaa erkek kız evine geldimi pasa gibi otursun hizmet yemek o bicim evlenen es erkek ailesine gittimi gelin gözüyle bakılıp hizmet beklensin olmadı en ufak cay muhabbeti birine gittiysem bana hizmet edicek tabi kim olursa olsun bana geleen ben nasıl hizmet ediyosan kaynanaya gittigimde kaynana bana hizmet edicekYeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Bende bunu anlamıyorum zaten çalışmıyorsun ne demek??? Çalışmayınca ne oluyo??? Çalışan ve çalışmayan kadın için Dünya farklı mı dönüyor???Zaten senede bir kez yapılıyor kışlıklar zaten çakışmıyorsunuz evdeymişsiniz bence en aZindan esinizin hatrı icin gidin bi görünün yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?