Kv gelin yardim muhabbetleri

Ben sizin haksız oldugunuzu zaten dusunmedım.Yapmak istemeyeceğiniz bişeye sizi zorlamaları, taviz vermenizi istemesi hoş değil tabi.. ama eşinizin isteklerine ''asla'' gibi katı kurallarla bakarsınız; Günün birinde sizinle veya ailenizle ilgili bi konuda insiyatif kullanmasını istediğinizde bu köprüyü yıkmış olursunuz.. Eşiniz bi yerde yakınlaşmanıza olanak sağlamaya çalışıyor.Orta yollu bu konuyu halletmeye bakmanızda fayda oldugunu dusunuyorum.

Sakınnnn eşine birşey söyleme çok pişman olursun hemen ailesini savunurlar bende suan konu açacaktım sizinkini görünce hemen baliklama atladım biz suan nnisanliyiz dün evimizi çok şükür tuttuk güzel temiz bir ev çok şükür mustakil ev tuttuk Nisanlı min ailesinin eviyle çok yakın bizimki de 3 dk lik yer aramızda yol var yolu geçip 3 ev sonrası tuttuğumuz ev ve bizim hiç haberimiz olmamıştı kv kendine peynir yapıyormuş hemen ayırmışlar bizede yani ben yardıma gitmeden de ayırmışlar şimdide konserve yapacaklarmış ve başka gün de biber salçası yapacaklarmış seve seve gideceğim çünkü kadın ben yardımagitmesemdr o peyniri ayırmışlar ama hoslanmadihim şey ise ben yeni evli olacağım inşallah ve kocamla özelim olacak inşallah ikide birde bana oturulmaya gelinmesini sevmiyorum çünkü atletlede sortlada donla da gezmek isterim çünkü özelim ya özelim kocamla her şekilde olmak iisterim ay kv ay ko yok görümce yok kayınım virt dört gelinmesini bende istemiyorum vede konserve felan normal yardima giderim birlikte yapalım ama temizliğe gitmek bende istemiyorum gorumcem bekar 17 yaşında iç çok sık hastalanıyor arada bir tamam giderimde hasta diye her akşam yemegi onlarda yemekte istemem ben de nasıl bahane bulacağım bilmiyorum bana virt zırt kg ko görünce her neyse bize gelmesini veya beni çok sık çağıyorlarsa nasıl kimseyi kırmadan bize gelmeyin veya size gitmeyeyim diye kırmadan nasil diyebilirim

Benim de yapamadığım birşey görünce zamanla öğrenilir dedi beni kaç kişi ezmeye kalktı herkese zamanla öğrenir kimse anasının karnında öğrenmiyor diyor ALLAH C.C RAZI OLSUN her zaman koruyorlar benim için sadece özelim olduğu için gelip gitme sorunum

Yardım etmediğiniz kışlıktan nasiplenmeniz hoş olmaz. Ben yemiyorum ama eşim yiyor diyebilirsiniz, eşinize ayrı size ayrı yemek mi pişireceksiniz . Eliniz yatkın olmayabilir, ben beceremiyorum ama yemeğinizi yapıyım diyebilirsiniz.

Ama çok samimiyet kurmayın , mesafe iyidir, onlar çağırmadan kendi isteğinizle giderseniz, onların iradesiyle değil kendi iradenizle hareket etmiş olursunuz.

Kv sana bilmediğin halde mantı açtıracak değil ya getir götür işlerinde yardımcı olursun eline yapışmaz sonuçta. Sen kadıncağıza yardım etmeye eriniyorsun o üc dört eve tek başına hazırlamak zorunda mı? Büyükler yaparken yanlarında bulunursan gayet de güzel öğrenirsin

Ben de bu konuda katı düşünenlerdenim. Kv ile kış hazırlığı yapmak zorunda değilim.Canım isterse gider yardim ederim istemezse gitmem.Bu tür şeyler görevimmiş gibi lanse edilirse yapasım varsa da yapmam.Belli bir zaman sonra olay gelin yakınımdaysa her işime koşmak zorunda olayına döner..

Ama gidip ortama bakın; eğer burada olmak zorundasın çünkü sen gelinsin gibi bir tavır sergilenirse kısa bir süre durup eve geçmem lazım evde de işlerim var onları halletmem gerekli deyip gidersin.
Bu şekilde bnm evim herşeyden öncelikli mesajini vermiş de olursun..

Off hala bitmedi ya şu yok gelin bize gelsin kış hazırlığı yapalım yok gelin bize gelsin bayram temizliği yok bayram tatlısı yok yaz temizliği.Midem bulanıyor bu avam avam şeylere artık imece usulünden kurtulamadı bir bu bizim toplum.Oğluna biraz yollar yaptıklarından yersiniz işte herkes gelmesini istemiyor ki bu yaptıklarını verecek kişilerin siz ayakta getir götür yaparsınız öğrenmekten ziyade.

bu kafadaysanız acilen işe girmenizi tavsiye ederim

Evet eline yapışmaz ama yapmak istemiyorsan yapmamalısın. Emrivaki lütfenlerle olmak istemediğin biri olma. Sırf gönülleri hoş olsun diye mıç mıç olmaya gerek yok. Siz onlara emrivaki yapabiliyor musunuz? Siz gidip yardım etmeden kv size bol bol kilo kilo kışlık yollasın bakalım. Azıcık emrivaki yapın, bakın size ne diyorlar, gel kendininkini kendin yap derler. Ama onlarınkine yardım etmene ses yok.
Ben vaktim olunca kendime kadar yaparım de ve gitme. Bunu gitmek istemediğin için söylüyorum. E evet çok önemli bir şey değil, küçük bir şey ama sonuç olarak emrivaki. Gereksiz organizasyonlar. Bugün lütfen ile yaptığın şeyi yarın rutine döndüğü için mecburen gidip yaparsın. Böyle böyle sindirirler insanı.

Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.

Ya su prenses havalari beni boguyooo.. Yazmayim, yazmayim defim tutamadim kendimi.. Kocan seni süslen püslen yaninda beyinsiz bir sekilde sirit diye almadi herhalde.. Evlenmek denen, evini cevirebilmek demek, Yok beni kullanirlar, Yok cok muhatap olmak istemiyom.. Bulunmaz hinter Kumasi.. Zaten elinden bir is gelmiyormus, demliyecegin bir cay, ona eriniyorsun ya pes dogrusu.. Ya yarin öbürgün cocuk yetistirecek nesilsin.. Ha bu arada o cocuk olur insallah sagsalim büyür, sen KV olunca.. Senin su anki düsüncende bir gelin nadip etsin.. Ya 20 sayfadir onu yapamam bunu yapamam.. Ilerde calisacagim ayaklarini da küllahima anlat.. Dogmamis cocuga don arayisindasin.. Evlilikte esinin ailesi icin bir tabak kaldiriyor, vay efendim ben kölemuyim diye isyan... Pes dogrusuu.. Kalsaydin ananin evinde, uzatmali sevgili olarak sürseydin sefani..

Ya ça
ya çalışıcaksın
Ya da yapıcaksın...
Başka çaren yok...

Bu bu kadar problem mi gerçekten ya. Ben kv ve görümce üçümüz eşimin köyüne geldik biber patlıcan közleyip dondurmaya dolma biber dizmeye acılı ezme yapmaya . Ne oldu elime mi yapıştı. Hem benim işim görülecek hem onların hemde eğlenerek yapmış oluyoruz. Bende annemin evinde süpürge bile tutmadım. Okul ev okul ev ama evlenince evi çekip çeviren kadın. Hele anne olunca hele ikinci bebeğe hamile kalınca domates sosları,biberler,patlıcanlar,tarhanalar ilaç gibi geliyor

Canim sende asi ve hırçın yeni gelin sendromu gördüm :)
Bence bu kadar kasma.
Daha ortada hem fol yok yumurta yok.
Bir ömür o insanlari da gorceksin tabi eşinden bosanmicaksan.
Kotu insanlar degilse eger ben kaynasirdim.
Artik kaynanaya mesafe koymaliyim. Gorumce de kim onun isini mi yapicam vs.Ben onlarin hizmetcisi miyim? Mantigindan çıkalım.
Sen onlara nasil yaklasirsan onlarda sana oyle yaklasir.
Ben samimiyeti severim belki o yüzden.

Ne alaka ve Nasıl bi üslup?!
Mesele Prenses olmak değil yapı meselesi. 3-4 aileye kilo kilo bezelye ayıklamak, torba torba domates rendelemek, boyun sırt ağrısı içinde mantı kapamak size eğlenceli geliyor olabilir ama başkalarına eğlenceli gelecek diye bir şey yok. Ki istemiyor yani istemeye istemeye niye yapsın? Yine aynı şekilde bu kadar kışlık hazırlık yapmadan da kış geçiren milyonlarca insan var. Evi çevirip çevirmekle kışlık hazırlık için kaynanasının eltisinin bilmem kimin kışlıklarını hazırlamanın ne alakası var? Size her yıl bunu yapmak dayatılıyorsa siz de zevk almaya bakıyorsanız, başkalarını bu ne Prenses kibiri diye eleştiremezsiniz. Kimse yapmak istemediği bir şeye zorlanamaz. Ayrıca taviz tavizi getirir. Bugün onun için gitsen yarın bayram temizliğine, gelecek misafire yapılacak temizlik ve ikramlara vs kadar gider.
Dediğim gibi, herkes bunları seve seve yapacak diye bir şey yok.

Şimdi kv ve görümce daha önce türlü kötülükler fesatlıklar ne bileyim işte eziyetler falan yapmış olsa gitmemek için her şeyi yapın derdim.
Ama daha yeni evlenmişsiniz zaten.Biraz önyargılı gibi geldi bu düşünceniz bana.Ben olsam ederim kışın o yiyecekler müthiş kullanışlı oluyor gerçekten.
Ha ama bakarsınız bu yardımlar suistimal mi ediliyor ona göre tavır alırsınız ama en baştan bu tavır yanlış bence.

Konu sahibi arkadaşım içinden gelmiyorsa yapma, bunu eşine uygun bir dille izah et, nedenlerini açık açık belirt. Bahanelere sığınma, nereye kadar bahane sunabilirsin ki. Belki kırılır ama bu ileride daha da artacak olan kırgınlıkların önüne geçer, açık olduğun için de seni bahaneci, yalancı konumuna sokmaz.

Şayet gitmeme amacın eşine sırf misilleme yapmak için ise; o zaman kayınvalidene haksızlık olmaz mı ? Aranız iyiyse, kırgınlıkların yoksa tabi kayınvalidene. Bence bir düşün derim, gerçekten gitmek istemiyormuyum ? yoksa sırf eşime kısasa kısas yapmak mı amacım ? Eğer ikinci seçenek ağır basıyorsa, hırsına yenilme derim.

Dikattini cekerim..gelin kizimiza kimse cuval cuval un tasitmiyor.. KV' ise daha cit söylememis, esi beceriksiz oldugunu bildigi icin.. Sende orda bulunur gelir götür islerinde yardimci olursun demis.. Eger birkez olsun kislik hazirligina konuk olduysan.. Gelin kizimiza en kolay is uygun görülecek ve sonucta ortak bir sekilde mantisinin vs. payini alacak..
Ha istemiyormu, ne yardima giderim ne onlardan birsey isterim.. Diyorsa.. Tabii kendi bilecegi.. Sürü den ayrilani kurtlar kaparmis.. Eger gelin kizimiz kendini uzak tutarsa o kadar uzak kabul edilecek.. 6 ay sonra da bdv'ye KV beni kabullenmiyo, kocam yemege anasinda yiyor diye bir konu acar.. Yok benim anlamadigim.. Oglanin evine gelin olana kadar annecim babacim.. Nikahtan sonra ay ben mesafe istiyom.. Önceleri bende hep KV' de suc bulurdum.. Ama bu ne yaa.. Yoktan dert yaratmak bunun adi.. Sunu yapamam bunu yapamam.. Hayat sartlari adama neler yaptirir.. Olaki düsme..

Anlamasan bile bi isin ucundan tutsan o kar arkandan laf ettirmeye degermi gelemedi diye elinede yapismaz manti erişte herneyse yapacaklari yapmasanda bulasigi yıkasan kar onlar için zahmetli isler ama burda bi ark yazdigi gibi çok iyi oluyo daha sonrası için hazır oluyo kendi gozunlede görürsün hazirlanirken bu isleri hep ben yaptığım için zorlugunu biliyorum yardim bekliyo insan ve isten kacmayan biri olarak boyle dusunmen tuhaf geldi acikcasi

Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Çok iş öğrenmek isteseydiniz annenizden öğrenirdiniz zamanında. Ya da gider şimdi öğrenirsiniz. Kadınların da bilmem kaç yıl hiç iş yapmayıp evlenince yana yakıla bi şeyler öğrenmesine anlam veremem zaten. Yıllarca annenden öğrenmediysen demek ki içinde yok niye zorluyosun. Misal benim içimde yok. Kayınvalidem herkesin bayıldığı taa nerelerden sipariş ettiği hamur işleri yapar mesela, bi kere öğrenmek istemedim. Götürdüğüm herkes tarifini al öğren bana da ver vs der. Ne uğraşcam... istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın arkası kesilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…