- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
- 698
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Kv ve gorumcenin nisanliyken bazi konularda ailem hakkinda konuştuğunu dusunuyorum. Hatta ogrendim diyebilirim. Tabii ki esim istemese olmazdi, biz de ailecek konustuk bazi seyleri ama ogrenince pek hos olmuyor. Bunun ustune gidip te gorumcenin kisligini hazirlamak istemiyorum. Haksiz miyim?
Benim de yapamadığım birşey görünce zamanla öğrenilir dedi beni kaç kişi ezmeye kalktı herkese zamanla öğrenir kimse anasının karnında öğrenmiyor diyor ALLAH C.C RAZI OLSUN her zaman koruyorlar benim için sadece özelim olduğu için gelip gitme sorunumanasinin evinde bişey öğrenemeyen gelinin evinde bişey yapamaz derler.
bende senin gibiydim..
kayinvalidem bana güzelce öğretiyor öğrensin diye yaptırıyo sana yoksa yaptırmazdi sana.
bende kv den bişey öğrenme peşindeyim kızmiyorum. seve seve öğrendiğimde onunda hoşuna gidiyor.. tabi anneden de öğrenilir..
en zorlu şeylerden başlanir bu işe.. çok ilerde yaptığı şeylerden hiç zor gelmez..
benim kv gelinim bişey öğrenmemiş demedi öğrensin dedi.. elim pratik olduğu anladi. hiç de sorun olmadi..
orasi sonuçta eşinin ailesi saygıyı hiç bi zaman kusur etme.
bu kafadaysanız acilen işe girmenizi tavsiye ederimYeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.
ya çalışıcaksınYeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Ne alaka ve Nasıl bi üslup?!Ya su prenses havalari beni boguyooo.. Yazmayim, yazmayim defim tutamadim kendimi.. Kocan seni süslen püslen yaninda beyinsiz bir sekilde sirit diye almadi herhalde.. Evlenmek denen, evini cevirebilmek demek, Yok beni kullanirlar, Yok cok muhatap olmak istemiyom.. Bulunmaz hinter Kumasi.. Zaten elinden bir is gelmiyormus, demliyecegin bir cay, ona eriniyorsun ya pes dogrusu.. Ya yarin öbürgün cocuk yetistirecek nesilsin.. Ha bu arada o cocuk olur insallah sagsalim büyür, sen KV olunca.. Senin su anki düsüncende bir gelin nadip etsin.. Ya 20 sayfadir onu yapamam bunu yapamam.. Ilerde calisacagim ayaklarini da küllahima anlat.. Dogmamis cocuga don arayisindasin.. Evlilikte esinin ailesi icin bir tabak kaldiriyor, vay efendim ben kölemuyim diye isyan... Pes dogrusuu.. Kalsaydin ananin evinde, uzatmali sevgili olarak sürseydin sefani..
Ne alaka ve Nasıl bi üslup?!
Mesele Prenses olmak değil yapı meselesi. 3-4 aileye kilo kilo bezelye ayıklamak, torba torba domates rendelemek, boyun sırt ağrısı içinde mantı kapamak size eğlenceli geliyor olabilir ama başkalarına eğlenceli gelecek diye bir şey yok. Ki istemiyor yani istemeye istemeye niye yapsın? Yine aynı şekilde bu kadar kışlık hazırlık yapmadan da kış geçiren milyonlarca insan var. ..
Dikattini cekerim..gelin kizimiza kimse cuval cuval un tasitmiyor.. KV' ise daha cit söylememis, esi beceriksiz oldugunu bildigi icin.. Sende orda bulunur gelir götür islerinde yardimci olursun demis.. Eger birkez olsun kislik hazirligina konuk olduysan.. Gelin kizimiza en kolay is uygun görülecek ve sonucta ortak bir sekilde mantisinin vs. payini alacak..Ne alaka ve Nasıl bi üslup?!
Mesele Prenses olmak değil yapı meselesi. 3-4 aileye kilo kilo bezelye ayıklamak, torba torba domates rendelemek, boyun sırt ağrısı içinde mantı kapamak size eğlenceli geliyor olabilir ama başkalarına eğlenceli gelecek diye bir şey yok. Ki istemiyor yani istemeye istemeye niye yapsın? Yine aynı şekilde bu kadar kışlık hazırlık yapmadan da kış geçiren milyonlarca insan var. Evi çevirip çevirmekle kışlık hazırlık için kaynanasının eltisinin bilmem kimin kışlıklarını hazırlamanın ne alakası var? Size her yıl bunu yapmak dayatılıyorsa siz de zevk almaya bakıyorsanız, başkalarını bu ne Prenses kibiri diye eleştiremezsiniz. Kimse yapmak istemediği bir şeye zorlanamaz. Ayrıca taviz tavizi getirir. Bugün onun için gitsen yarın bayram temizliğine, gelecek misafire yapılacak temizlik ve ikramlara vs kadar gider.
Dediğim gibi, herkes bunları seve seve yapacak diye bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?