- 27 Haziran 2016
- 354
- 1.880
- 113
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Masallah..Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Çok iş öğrenmek isteseydiniz annenizden öğrenirdiniz zamanında. Ya da gider şimdi öğrenirsiniz. Kadınların da bilmem kaç yıl hiç iş yapmayıp evlenince yana yakıla bi şeyler öğrenmesine anlam veremem zaten. Yıllarca annenden öğrenmediysen demek ki içinde yok niye zorluyosun. Misal benim içimde yok. Kayınvalidem herkesin bayıldığı taa nerelerden sipariş ettiği hamur işleri yapar mesela, bi kere öğrenmek istemedim. Götürdüğüm herkes tarifini al öğren bana da ver vs der. Ne uğraşcam... istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın arkası kesilmez.
Canm agzına saglk cok gercekçi konusmussun.. Başta bende iyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyordum ve herkese tavrımı koydum hatta onlarda bunun üstüne bana tavır yaptılar sonra görümceyi falan takmadım tek muhatapım kv ve kp oldu onların suyuna gidince hersey halloldu çok sükür...Canim sende asi ve hırçın yeni gelin sendromu gördüm :)
Bence bu kadar kasma.
Daha ortada hem fol yok yumurta yok.
Bir ömür o insanlari da gorceksin tabi eşinden bosanmicaksan.
Kotu insanlar degilse eger ben kaynasirdim.
Artik kaynanaya mesafe koymaliyim. Gorumce de kim onun isini mi yapicam vs.Ben onlarin hizmetcisi miyim? Mantigindan çıkalım.
Sen onlara nasil yaklasirsan onlarda sana oyle yaklasir.
Ben samimiyeti severim belki o yüzden.
Canm zaten burnunun dikine gidenlerin hali aynen anlattıgın gibi oluyor ama ben kesinlkle iyi niyetin sıistimal edilmesine karsıyım.. Eğer karsımdaki beni kullanmıyorsa canm feda olsun ama işi düştüğünde yüzüme güldüğünü farkedersem bırak onu menfaati için bile bana iyilik yapsa kılımı bile kıpırdatmam...adamına göre muamele...Dikattini cekerim..gelin kizimiza kimse cuval cuval un tasitmiyor.. KV' ise daha cit söylememis, esi beceriksiz oldugunu bildigi icin.. Sende orda bulunur gelir götür islerinde yardimci olursun demis.. Eger birkez olsun kislik hazirligina konuk olduysan.. Gelin kizimiza en kolay is uygun görülecek ve sonucta ortak bir sekilde mantisinin vs. payini alacak..
Ha istemiyormu, ne yardima giderim ne onlardan birsey isterim.. Diyorsa.. Tabii kendi bilecegi.. Sürü den ayrilani kurtlar kaparmis.. Eger gelin kizimiz kendini uzak tutarsa o kadar uzak kabul edilecek.. 6 ay sonra da bdv'ye KV beni kabullenmiyo, kocam yemege anasinda yiyor diye bir konu acar.. Yok benim anlamadigim.. Oglanin evine gelin olana kadar annecim babacim.. Nikahtan sonra ay ben mesafe istiyom.. Önceleri bende hep KV' de suc bulurdum.. Ama bu ne yaa.. Yoktan dert yaratmak bunun adi.. Sunu yapamam bunu yapamam.. Hayat sartlari adama neler yaptirir.. Olaki düsme..
Orasi tabiiki öyle.. Bir laf vardir "Isi düsünce siritarak gelenemi, Isi bitince ardina bakmadan gidene mi, yanayim" diye.. Elimi sürmem.. Yapacagim varsa da yapmam.. Fakat burda durum baska.. Bir tabak kaldirmak ile bir cay katmak ile kullanilmiyor insan.. Köle olmuyor.. Konu su olsaydi.. KV kislik hazirligina cagirdi, kendi kizi yardima dahil olmuyo, fakat ona da Paket Paket hazirlik gidiyoo.. Havada parcala o KV' derdim.. Igne koklatmam.. Ama burda durum öyle degil.. Daha kimse buyur etmeden onu cekemem, bunu yapamam.. "O seviyo mantiyi ben Zaten sevmiyom," demek.. Basli basina simariklik.. Baska birsey degil..Canm zaten burnunun dikine gidenlerin hali aynen anlattıgın gibi oluyor ama ben kesinlkle iyi niyetin sıistimal edilmesine karsıyım.. Eğer karsımdaki beni kullanmıyorsa canm feda olsun ama işi düştüğünde yüzüme güldüğünü farkedersem bırak onu menfaati için bile bana iyilik yapsa kılımı bile kıpırdatmam...adamına göre muamele...
Yeni gelin sendromu...baska birsey diyemiyorum...Orasi tabiiki öyle.. Bir laf vardir "Isi düsünce siritarak gelenemi, Isi bitince ardina bakmadan gidene mi, yanayim" diye.. Elimi sürmem.. Yapacagim varsa da yapmam.. Fakat burda durum baska.. Bir tabak kaldirmak ile bir cay katmak ile kullanilmiyor insan.. Köle olmuyor.. Konu su olsaydi.. KV kislik hazirligina cagirdi, kendi kizi yardima dahil olmuyo, fakat ona da Paket Paket hazirlik gidiyoo.. Havada parcala o KV' derdim.. Igne koklatmam.. Ama burda durum öyle degil.. Daha kimse buyur etmeden onu cekemem, bunu yapamam.. "O seviyo mantiyi ben Zaten sevmiyom," demek.. Basli basina simariklik.. Baska birsey degil..
Yeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Su an tam 3 senelik evliyim ve onceleri o konular beni de baya bi kasardi yok menemendi yok tursuydu yok eristeydi kafayi yerdim.. Simdi sukur atlattim o acemilikleri su an rahatim kendi isimi kendim goruyorum bile diyebilirim.. Geriye ne kaldi bana ogrettikleriyle yanima kar..Yeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
İila kışlığa yardım etmezsiniz ama insanlara bu hazırlıkları yaparken yemek yapmak, çay getirip götürmek, yardım etmek kayınvalide gelin ilişkisinden çok başkadır bence. Annenizin sizden istememesini neden doğru buluyoruz ki, keşke öğretseydi de eşiyle kızının arasında bu kadar ufak bir mesele bile büyümeseydi. İyi olmak ve kullanılmak arasında fark vardır .Yeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
ne guzel iste calusmiyorsunuz suan gidip yardim edin hem kendinize yatirim birsey ogrenirsiniz cogu insan anne evinde hem okuluna gidip hem boyle seyleri ogrenmis olursunuz gec bile kalmissiniz zatenGel kizim ogrenirsin der benim kv. Esim de biliyor beceremeyecegimi zaten yapamazmisim gidip cay vs demliycekmisim orda.
Bende hiç bulaşmam ama pay da almam kv de öle düşünebilir benim misal erzaklarımı annem yapar kv hiç bulaşmamış olurumYeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?
Cok üzüldüm.. Doktoruna güveniyorsan.. Ona ac durumu.. Madem sen hakkini savunamiyorsun, esin seni desteklemiyor.. Annesine yada kizkardesine hopp orda durum, bu kadin benim yavrumu tasiyor BI zahmet siz ona yardim edin diyemiyor..Bende hamileyim ağrıların m var kaynananamda kışlık yapma kızının yapmadığı temizliği bana yaptırma derdinde bi kez onlar uğruna dusukte yaptım söylemeden anlayışlı düşünceli olsunlar istiyorum ama insaf yok işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?