- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
e seviyorsa,alacaksınız o zaman.yani görümce için yapmış olmayacaksınız ki.eşiniz için yaptığınızı düşünün.Esim seviyor ve gitmemi istedigini açıkaçık soyledi ne yazık ki
Cnm supersin ya ben bnu kurban bayramnda kullanymBen beceremem hiç ayakbağı olmayayım size dersen sorun hallolur gibi...
o zaman kusura bakmayın ama anlayamazsınız kaynanası ile sorunları olan insanlarıÇok genç yaşta vefat etmiş kayınvalidem. Ama olsun isterdim. Görümcelerim de hep der annem seni görseydi ne çok severdi diye.
Yalniz gitmedim hic. Gorumceden hoslanmiyorum bi de. Ayak islerini de yapmak istemiyorume seviyorsa,alacaksınız o zaman.yani görümce için yapmış olmayacaksınız ki.eşiniz için yaptığınızı düşünün.
sizi anlıyorum,kayınvalide ve görümce olunca,bir ön yargı oluşuyor.acaba sürekli isterler mi,kendimi kullandırmış mı olurum gibi.ama öyle düşünmeyin bence,zevkli hale getirmeye çalışın.normal zamanda da gidip,bir çay içmiyor musunuz beraber?öyleymiş gibi düşünün,yani oturmaya gitmiş gibi,
bu işlerden anlamadığınız için,en fazla getir götür işleri yaptırırlar size.
Gorumcenin evinin hazırlığını da yapmak buna dahil mi :/ muhtemelen hepsi bi arada yapilacak
Kv ye bu sekilde derim de esim nolucak? Belli yani beklentisi var benden az cok.Ben de yapmam ya o kadar iş güç uğraşamam. Uğraşacak varsa uğraşsın benim rahatıma dokunmasın. Zaten istesem öğrenirim, tarhana erişte merişte hele mantı hiç sevmiyorum ayrıca. Hiç aradığım şeyler değil. Anneme bile yardım etmemişken, kendime üşengeçlik yapıyorken kimseden bir şey öğrenme bahanesiyle kendimi yoramam. Bahane olarak 'ben hiç bulaşmayayım böyle şeylere' der konuyu geçiştirirdim. :)) Süper bir bahane değil ama diyecek başka şey bulamadım.
Aynen yaaaa .sSaygi duyarim ama benim vaktim olmuycak ileride bunlara hani ogrensem yanima kar kalacak seyler degil. Internette videolu tarifli bilumum yemek tarifleri zaten var takildigim yeri de acip anneme soruyorum.
Gelmez. Gelse de kv yaptirmaz ona hicbir is. Zaten hoslanmiyorum ondan.Görümce yardıma gelecek mi peki?
Aynı şehirde mi yaşıyor görümce?
Bana biraz büyütüyorsunuz gibi geldi.
Eğer hep beraber yapacaksanız kimin evine yapıldığının ne önemi var? Sizin eve yapılanda da kayınvalidenin ve görümcenin eli olacak. Herkes bunun hesabını yaparsa işin zevki kalmaz ki.
Bence eşinize deyin ki "aşkım, ben pek anlamam ama sen mutlu olacaksın sanırım gidersem, tabi ki gideceğim"
Sizden erişte hamuru yoğurmanızı isterlerse ben beceremem deyin, zaten ağır ve beceriksizce yapınca size yaptırmazlar ki, eli hızlı olan yapar. E çalışan kişilerin önüne çay ve yemek götürmek de bu kadar zor olmasa gerek, kaldı ki bu kişiler artık sizin aileniz.
Yeri geliyor evimizi boyayan ustalara çay veriyoruz, ev taşıyan adamlara yemek veriyoruz.
Lütfen bu meseleyi inatlaşma haline çevirmeyin. Bugün bu yapılan şeyleri yapmayı ve yemeyi sevmiyor olabilirsiniz ama yarın anne olduğunuzda belki de obsesif olup bebeğimin her şeyi organik olsun, ev yapımı olsun diyeceksiniz. Ben kendim yapmak istiyorum çocuklarımın yediğini diyebilirsiniz. Evet kendisi yapıp satan kadınlarımız var ama içinde ne olduğundan hiç bir zaman emin olamayız. Belki siz hamuruna besleyici olsun diye 2 yumurta fazla koymak isteyeceksiniz. Belki süt eklemek isteyeceksiniz.
Gittiğinizde "anneciğim, ben pek anlamam ama öğrenmeyi çok isterim, siz bu konuda çok iyisiniz, hiç bir şey yapamasam da yanınızda olmakla size destek olurum diye düşündüm" deyin, bakın kayınvalideniz de nasıl iyi olacak size karşı.
Ayrıca yapılacak şeyler eşinizi sevdiği şeyler. Eşinizi seviyorsunuz değil mi? İnsan sevdiği için biraz fedakarlık yapmaz mı?
Gorumce yardim etmiycek. Biz onunkini yapcaz muhtemelen. Adet olmadigimi da kocam bilecek. Benim icin sorun kv degil anasına kiyamayan ogluna bahane bulamıyorumolayı çok büyütmüşsün kafanda. görümcenin kışlığna yardım etcem diye düşünüyosan, oda seninkine yardım etcek sonuçta. annende yapmamış olabilirsin, o zaman evli değildin ihtiyacın yoktu. senin yararına olan şeyler bunlar. devamı gelcek gibi olursa o zaman çaresine bakarsın. sen d,irek önyargıyla yaklaşıyorsun. ille bahanem olsun gitmiyim diyosan adet oldum ağrıdan ölüyorum de. benim karın ağrılarım herkes tarafından bilinirde
Yalniz gitmedim hic. Gorumceden hoslanmiyorum bi de. Ayak islerini de yapmak istemiyorum
o zaman kusura bakmayın ama anlayamazsınız kaynanası ile sorunları olan insanları
sakın yanlış anlamayın bakın eleştiri diye söylemiyorum ama durum bu
öle seni görseydi anneciğimiz ne çok severdi demekle olmuyor , belki buraya konu açacaktınız sizde
ona bakarsanız ben kendi adıma konusursam ne hayallerle evlenmiştim, hiç böyle şeyleri bilmezdim ben hatta diyorum keske evlenmeden önce şu siteyi görseydim diye, kayınvaldemi annem gibi severim, iyi oluruz diye gçirmiştim içimden
ben de konu sahibi gibi mutfak işinden hiç anlamama ama ev temizliği anneme yardım ettiğimden bilirim , öle hiç egolarım yoktu hani kaynana evini temizlemem diye çünkü sonuçta kendi anneme de yardım ediyorum oda benım annem olack derdim
nişanlı iken görememiştim kaynanamın gercek yüzünü Allah biliyor nişanlı iken içimde en ufak hani yaranmak için yaptı desinler diye değil yaşlıdır yardım edeyim diye yaz temizliği yapacagım diye lafı geçmişti istersen yardıma geliirm demiştim gitmiştim içimde hiçbir kötülük olmadan
ben çevremde görürdüm falanca geliniyle kavgalı, eltisiyle, görümcesiyle kavgalı diye de anlayamazdım, ne var sanki iki taraf da alttan alsa anlayıslı olsalar flan derdim ama o öyle olmuyormuş
kaynamam çok iyi insanmış ama ben gelmeden ölmüş zaten olsa o işler herkes sever
anlayamazsınız gercekten ne yapsanız yasamadan anlayamazsınız
cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim.
Esim ne yapicak? Ailem bi ricada bulunmuyor ki ondan yeterince mesafeli zaten. Esime bahane bulamam ayni evin icinde hani kv bir der bahane bulurum iki der bulurum da esime ne bahane uydurcam fikrim yok.siz bilirsiniz o zaman.eşinize bir bahane uyduracaksınız,başka yolu yok.
bu arada,aramızda kalsın,ben de büyük görümcemden pek hoşlanmam.ama bu işleri yaptığımda,onun için değil,kendim için yaptığımı düşünürdüm hep.böyle daha ,kolay katlanılabiliniyor bu işlere.
bir de bir nokta dikkatimi çekti,eşiniz de sizin ailenize mesafeliymiş,bunu fırsata çevirebilirsiniz mesela.siz yaparsanız, o da gidip yapmaz mı ki?
Esim benim aileme mesafeliyken niye acilmiyor peki o ara?Hem karnım doysun hem pastam dursun diyorsunuz, olmamış.
Eşinizle aranız açılır söyleyeyim ben.
Evlilik inatlaşma değildir. Siz eşinizin ailesine ne kadar hürmet ederseniz eşiniz de size o kadar hürmet eder.Eşini seven, onun mutlu olduğu konulara saygı duyar. Eşinizin ailesine mesafe koymak, eşinizin size daha çok ait olmasını, sizi daha çok sevmesini sağlamaz.
Sensiz gitmek istemiyorum cekiniyorum de. Ayrica ben kendi evimizin kışlık malzemesini annemden alırım dersinEsim ne yapicak? Ailem bi ricada bulunmuyor ki ondan yeterince mesafeli zaten. Esime bahane bulamam ayni evin icinde hani kv bir der bahane bulurum iki der bulurum da esime ne bahane uydurcam fikrim yok.
Esim benim aileme mesafeliyken niye acilmiyor peki o ara?
Annem her sene yapmiyor kışlık. Onsuz zaten gitmiyorum.Sensiz gitmek istemiyorum cekiniyorum de. Ayrica ben kendi evimizin kışlık malzemesini annemden alırım dersin
Hayir tabii ki.Mesafeli ne demek? Saygısız mı davranıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?