- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Hayatın bir nefeslik olduğunu düşünüyorum, alacağım nefeslerin garantisi yok diyorum. O yüzden de ben üzüleceğime başkası üzülsün mantığındayım. Tavsiye ederim. Onları taka taka bakarsın ömür geçmiş birçok şeyden mahrum kalınmış, yaş geçince de yapılanların hazzı azalmış vs vs. Ömür bir gündür o da bugündür, kimse için gününüzden ödün vermeyinAynen eşimde böyle de diyor. İşte sorun bende. Ben nasıl onları takmayıp kendi hayatıma bakıcam. Siz nasıl yapıyorsunuz
Eşinle konuş anlaş sana bişey dediklerinde direk onun üstüne at, yani kocam istediği için gittik, x çok istedi aldı, x çok seviyor gibi , madem senin adın geçince üstesinden gelemiyosun, eşinde ona sorduklarında hiç bozuntuya vermesin evet ben istedim desin, belki bu davranış seni rahatlatırİşte evet sorun da bu. Onlar istediğini yapar sorun olmaz biz yaparız sorun olur. Ama önemli olan takmamak ben bunu başaramıyorum.
Bir işim olmadığını,bir şeylerle uğraşmadığımı nerden biliyorsunuz. Yorumunuz hiç yol gösterici değil de tamamen çileden çıkarıcı!!!bence senin işin gücün yok çok vaktin var gereksiz insanlara takılıyorsun. kafanda bir ton iş olsa, birşeylerle uğraşsan, başka işler yapsan ve vaktin olmasa onların adı bile aklına gelmez.
Siz eşinizin her kafana takma dediği şeyi takmıyorsanız ne mutlu size(!)Ne güzel eşin takma kafana diyor, sen ısrarla takıyorsun garip.
MersiSiz eşinizin her kafana takma dediği şeyi takmıyorsanız ne mutlu size(!)
Bir işim olmadığını,bir şeylerle uğraşmadığımı nerden biliyorsunuz. Yorumunuz hiç yol gösterici değil de tamamen çileden çıkarıcı!!!
Evet doğru arkadaş çevrem yok çünkü bebeğim küçük ancak ona yetebiliyorum. Çalışan anne olmak cidden zor. İnan arkadaşa ihtiyaç duymuyorum bile yorgunluk ve uykusuzluktan. Tabi ki 7/24 kv ve görümceyi düşünüp onlara takmıyorum ama genel olarak bazı şeylerde takıyorum. Bende istiyorum ki hiç takmayayım kendi hayatıma bakayım. Bunu başaranlar nasıl başarıyor diye akıl istiyorum sadece aşağılanmak değil.Kötü bir şey dememiş ki.. Ben de sizi çalışmayan, çevresi olmayan, sadece eş ailesiyle görüşen biri olarak canlandırdım gözümde. Yorumlarda çalıştığınızı okuyunca şaşırdım. Diğer tahminlerim doğruysa çevrenizi genişletmeye çalışın, arkadaş ve hobi edinin.
Canım tam olarak Ne yapıyor da seni üzüyorlar bilemiyorum ama şunu unutma onlar şunu istemiyor buna konuşuyor diye istediğin şeyleri yapmaktan vazgeçersen hem daha çok takarsın hem de onlar daha çok karışır laf ederler sözlerinin etkisini farkedip. Eşinin dediği gibi sen evli insansın kararların kimseyi ilgilendirmez o tatile muhakkak git ve başka laf ettikleri şeyleri de yap eşinle ortak kararınız Ne varsa yap onların istemediği böyle böyle hem sallamadığını görüp daha az konuşacaklar hem özgüvenin gelecek gittikçe onları daha az salladığını göreceksinMerhaba arkadaşlar. Benim saçma bir derdim var. Kv ve görümceyi çok takıyorum. Mesala kv soğuk konuşsa aramasa yada görümce öyle yapsa kafamda kuruyorum yok niye aramadı yok niye soğuk konuştu vs diye. Sonra eşime yansıtıyorum bu sefer sinirleniyor bunlara mı takıyorsun sanki başka derdimiz mi yok diye. Adam haklı. Yaa aslında cidden başka büyük dertlerimiz var. Zaten hayat çok yoruyor beni eşimi.(maddi sıkıntılar vs)Birde böyle saçma şeylere takınca çok gıcık oluyorum kendime. Takmak istemiyorum yaa. Eşime çocuğuma kendi yuvama bakmak istiyorum. Onlarlada normal konuşup hayatıma bakmak istiyorum. cidden kimse annen kardeşin gibi olmaz olmuyormuş. Ben onlarla kötü de olmak istemiyorum. Çünkü eşim çok üzülür hem de gerek yok huzursuzluğa. 5 senelik evliyim bu arada. Kv ve görümce hamileyken çok kırdılar beni. Kıskançlık çok var ikisinde de. Ben onları ailem olarak gördüm ama onlar öyle görmemiş. Hamilelikte ortaya çıktı bunlar. Sonra özür dilediler bende eşim ve kp hatırına affettim ama aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor. Dolayısıyla yaptıkları herşey batıyor ve altında birşeyler arıyorum ama bu durumdan bende eşimde çok yorulduk eşim takma boşver Allah görüyor diyor. Son bir örnek vermek istiyorum. Eşim tatil ayarlamak istiyor yaza. Ama inanın görümce bunu bile kıskanır. Küser eminim. Eşime onlara söylemeyelim ya da gitmeyelim diyorum. O da saçmalama ikimizde çalışıyoruz kimsenin karışmaya hakkı yok diyor. Bu güne kadar da hiç 5 yıldızlı otele gitmedik. Maddi olarak da sıkışırız aslında. Laf ederler. Hem borçları var hem tatile gidiyorlar diye. Yaa ne olur bana bir akıl verin. Onları düşünmek takmak istemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz onları takmamayı.
Teşekkür ederim dediğin gibi yapacam inşallahCanım tam olarak Ne yapıyor da seni üzüyorlar bilemiyorum ama şunu unutma onlar şunu istemiyor buna konuşuyor diye istediğin şeyleri yapmaktan vazgeçersen hem daha çok takarsın hem de onlar daha çok karışır laf ederler sözlerinin etkisini farkedip. Eşinin dediği gibi sen evli insansın kararların kimseyi ilgilendirmez o tatile muhakkak git ve başka laf ettikleri şeyleri de yap eşinle ortak kararınız Ne varsa yap onların istemediği böyle böyle hem sallamadığını görüp daha az konuşacaklar hem özgüvenin gelecek gittikçe onları daha az salladığını göreceksin
evet dediğiniz gibi bu kötü alışkanlıktan kurtulucam, teşekkür ederim.Bi yasima daha girdim kv gorumce aramiyor diye dertlenmek
Kendi evliliginize odaklanin esinizin ailesini hayatinizin ortasinda tutmaktan vazgecin.. kotu aliskanlik gibi dusunun birakmak ilk gunlerde zor olacak ama suan yasadiginiz saglikli bir psikoloji degil..
ben seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı bende bunları yaşıyorum cnm.burda yazılan yorumlar içinde şunu söyliyeyim.bunun yogunluk calışmak mesguliyetle alakalı bi durum değil kesinlikle.bu tamamen küçüklükten gelen biri bana küserse rahat edemem düşüncesi ki.bende çalışan biriyim yoğunum arkadaşım çevrem ailem çok geniş.ama gel gelelim bende eşimin ailesi ile hiç bi sekilde kötü olmak istemiyorum aynı seninde dedğin gbi görümcem aramazsa sormazsa neden aramadı acaba bişiyemi alındı diyorum ve bu günlük hayatıma yansyıor.çok takıyorum kafama ve asla asla insanın elinde olan bişi değil inanın yoksa insan niye kendi kendini strese soksunki.buna ister özgüven eksikliği diyin ister hastalık diyin.bu hiç bi şekilde insanın elinde olan birsey değil.insanın nekdr vicdanı rahat olursa olsun huzursuz oluyor.[
evet dediğiniz gibi bu kötü alışkanlıktan kurtulucam, teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?