- 23 Ağustos 2019
- 737
- 473
- 53
- 27
- Konu Sahibi dilrubanim
-
Valla ilk evlendiğimiz de benimde kaynanama bi tanıdıkları hırkasını vermiş ben giymiyorum gelinin giysin diye bende alışverişi seven marka giyinen bi insanım eşime vermiş eşim arabada poşeti uzattı böyle böyle annem gönderdi diye çok moralim bozuldu elin üstü geline gönderilir mi elin üzerini giyicek durumdamı görüyo beni giyimimi karşılayamıycaksan söylede bileyim bunuda gönder ihtiyacı olan birine versin annen dedim çok moralim bozuldu çünkü göndermiş eşimde bi daha böyle bişey yapmadı sizde anne ben giyemiyorum başkasının üzerini ihtiyacı olan birine verelim de ezer gibi ne öyleO an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Kızının gitmediğini ben neden giyeyim sorusu çokda zor olmamalı bak bakalım bidaha verebilirmi?O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
İkinci el giymekten hoşlanmayabilirsiniz ama “başkalarının artığı, ayıp” filan demenize inanamadım. Dünyada hem ekolojik hem estetik açıdan ikinci el eşya kullanmak saygı gören bi tutumdur. Bizim ailede kıyafetler bebek eşyaları bütün kuzenleri teyzeleri dolaşır herkes de buna olumlu bakar. Yıkarsın ütülersin biter yani hijyen açısından kıl kapıyorsanız. İlle ihtiyaç sahibi olmak gerekmez ikinci el kullanmak için ki ayrıca ihtiyaç sahibi olmak da ayıp değil. İnsan tutumlu çevreye saygılı hatta şık olmak için ikinci el giyer gayet Zenginler de giyer mesela.Ne bol geliyor ne dar geliyor ne öyle ne böylee. Hiçbir bahane üretmeden böyle şeylerden hoşlanmadığınızı başkalarının artıklarına ihtiyaç duymadığınızı direkt söylemeniz lazım. Benim uzak bi kuzen var bana kıyafet göndermiş. Nasıl sinirlendigimi anlatamam. Ki ihtiyacı olan biride değilim.. İstemıyorum ben giymem böyle şeyler diye verdim yengeme.. Ayıp ötesi.. coluk cocuk degiliz ki. Yetişkin insanlarız ne demek kıyafet vermek
İkinci el giymekten hoşlanmayabilirsiniz ama “başkalarının artığı, ayıp” filan demenize inanamadım. Dünyada hem ekolojik hem estetik açıdan ikinci el eşya kullanmak saygı gören bi tutumdur. Bizim ailede kıyafetler bebek eşyaları bütün kuzenleri teyzeleri dolaşır herkes de buna olumlu bakar. Yıkarsın ütülersin biter yani hijyen açısından kıl kapıyorsanız. İlle ihtiyaç sahibi olmak gerekmez ikinci el kullanmak için ki ayrıca ihtiyaç sahibi olmak da ayıp değil. İnsan tutumlu çevreye saygılı hatta şık olmak için ikinci el giyer gayet Zenginler de giyer mesela.
Bence bunu art niyetli olarak düşünmüyor.O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Ben de şaşırdım bu kadar aşağılamaya..
Çocuklarım da çok kullandım ikinci el.
Kendim de özel günlerde 1-2 kere kullanılacak şeyleri ikinci el tercih ediyorum.
Hatta varsa tanıdığım birinde isterim.
Kasımda kuzenimin düğünü var , kıyafetimi kiraladımkeşke hep böyle yapsaydım.
Zaten ozel gün için aldıklarımızı bir giyince bir daha giymiyoruz
Dünyada hem ekolojik hem estetik açıdan ikinci el eşya kullanmak saygı gören bi tutumdur.
Verirken ihtiyacım yok ihtiyaç sahibi birine verin diyin . Ayıp değil kırıcı değil. Valla ben kendi kıyafetlerinden abimin eşine veriyorum o da bana veriyo yani biz yapıyoruz aramızda bu hiç sorun olmadıO an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Ben bunu bilmiyordum aylar önce Fransa'da doğup büyümüş bir kızdan öğrendim ve inanılmaz hoşuma gitti. Üstte yoruma da yazdım. Bizde orta sehpaya kadar altın varaklı satın alınca "gelişmiş" oluyoruz. Orta sehpa mühim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?