Kv. Görümcemin eski kıyafetlerini bana veriyor!

O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Valla ilk evlendiğimiz de benimde kaynanama bi tanıdıkları hırkasını vermiş ben giymiyorum gelinin giysin diye bende alışverişi seven marka giyinen bi insanım eşime vermiş eşim arabada poşeti uzattı böyle böyle annem gönderdi diye çok moralim bozuldu elin üstü geline gönderilir mi elin üzerini giyicek durumdamı görüyo beni giyimimi karşılayamıycaksan söylede bileyim bunuda gönder ihtiyacı olan birine versin annen dedim çok moralim bozuldu çünkü göndermiş eşimde bi daha böyle bişey yapmadı sizde anne ben giyemiyorum başkasının üzerini ihtiyacı olan birine verelim de ezer gibi ne öyle

Eennn sevmediğim seyy. At cope gitsinnn.
Ne münasebet yani

Allah'ım burda herkeste biraz kendimi buluyorum işin garip yanı benimki istemiyorum dedikçe veriyor görümcem 1,55 boyunda 50 kilo bı kadın ben 1,70 boy 60 kilo hayır olmuyor zaten zorla veriyor birini bile giymedim daha hala geçen gün kızımın yaş gününde görüncemin kızıyla giydiği elbise varmış onu giyinmiş bikere giymiş bilmem ne banane almasaydi bı lere giyeceği saçma tütulu etekleri yok anlamıyorlar güzellikle deyince sert diyeceksn pat pat diyeceksn ancak öyle.

O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Kızının gitmediğini ben neden giyeyim sorusu çokda zor olmamalı bak bakalım bidaha verebilirmi?

valla yengemler benim kıyafetlerimi bayıla bayıla giyiyolar 2 yengem var ikisi de öyle
kendileri istiyor şunu ver bunu ver komple gardropu indirdiğimiz bile oldu

tabi herkesin huyu bir değil istemiyorsunuz istemiyorum gerek yok diceksiniz olacak bitecek

İkinci el giymekten hoşlanmayabilirsiniz ama “başkalarının artığı, ayıp” filan demenize inanamadım. Dünyada hem ekolojik hem estetik açıdan ikinci el eşya kullanmak saygı gören bi tutumdur. Bizim ailede kıyafetler bebek eşyaları bütün kuzenleri teyzeleri dolaşır herkes de buna olumlu bakar. Yıkarsın ütülersin biter yani hijyen açısından kıl kapıyorsanız. İlle ihtiyaç sahibi olmak gerekmez ikinci el kullanmak için ki ayrıca ihtiyaç sahibi olmak da ayıp değil. İnsan tutumlu çevreye saygılı hatta şık olmak için ikinci el giyer gayet Zenginler de giyer mesela.

Belki siz aldıkça sevdiğinizi düşünüyor. Annecim bana.olmuyor teşekkür ederim deyin.

biz yakınlarımızla birbirimize kıyafet veriririz
giymediklerimizi vs

her insan istemeyebilir bişey diyemem
onlarda da vardır bu birbirlerine veriyorlardır ona ters gelmiyordur düşünemiyordur
güzelce anne ben başkasının eşyasını kullanmaktan hoşlanmıyorum sağol diyebilirsiniz

Ben de şaşırdım bu kadar aşağılamaya..
Çocuklarım da çok kullandım ikinci el.
Kendim de özel günlerde 1-2 kere kullanılacak şeyleri ikinci el tercih ediyorum.
Hatta varsa tanıdığım birinde isterim.
Kasımda kuzenimin düğünü var , kıyafetimi kiraladım keşke hep böyle yapsaydım.
Zaten ozel gün için aldıklarımızı bir giyince bir daha giymiyoruz

O neki. Benim kv bana sana kıyafet getirdim diye tayt ve pantolon getirmiş. Bana olmuyo sana olur Almanyadan geldi bunlar. Bi arkadaşım kendine almış küçük gelmiş dedi. İstemiyorum dedim yinede bıraktı gitti. Büyük bana diyorum hamile kalınca giyersin diyo kadın. Geçende biz gitmiştik. Beyaz bi kapri çıkardı verdi, yaşlı teyze işi. Hadi bunu bi giy diyo. Neyse dedim giydim, beğenmedim yakışmadı dedim. Nesini beğenmedin çok güzel oldu bunu götür giyersin diyo. Sonra tuttu poşete koydu verdi elime çıkarken. Giysi toplama kutusuna attım. Eşime anlattım o da sinirlendi, ihtiyacın mı var senin kıyafetin mi yok ne saçma şeyler yapıyo annem diye. Arkadaşlar şunu de bunu de filan diyo ama bu tiplere nafile. Bunları direkt kırmak lazım. Şahsen aynı şey tekrar olursa ben bu kez sert çıkcam. İster alınsın ister kırılsın.

Bence bunu art niyetli olarak düşünmüyor.
Siz de kırmadan söylemek isterseniz anne ben hoşlanmıyorum tarzım değil birkaçtır sırf sen üzülme diye alıyorum fakat evde öyle duruyor .İhityacı olan birine verelim hem de duasını almış oluruz diyin ve gülümseyin

Kuzenim Fransa'da doğup büyümüş bir kızla evlendi birkaç ay önce. Düğünden sonra bana geldiler. Sohbet ederken kız bana "buradaki kadınlar çok acayip. Herkes evinin eşyalarını aldın mı ne aldın diye soruyor. İkinci el aldım deyince şaşırıyorlar. İyi de Fransa'da bu maddi durum ölçütü değil ki. En zenginden en fakire ikinci el satın alırız. Kıyafet ev eşyası vs. Atık olmasın, tasarruf olsun diye. Kimse de garipsemez bu durumu. Türkiye'de niye durumun mu yok diyorlar çok ilginç" dedi.

Bu kız Fransa'da doktora yapmış bir eczacı. Durumu çok çok iyi. Kesinlikle maddi problemi yok. Ancak düğünden on gün önce birkaç parça ikinci el eşya ile ev tuttu. Kıza tam manasıyla bayıldım. Bizim pembik geberik gelinleri anlamaya çalışıyor garibim.

Buradaki yorumları okuyunca dehşete kapıldım, kapılıyorum. Çok şey yazarım bu konuda ama gelişmişliği çok farklı algıladıkları için parmaklarıma yazık.

Son düzenleme:
Dünyada hem ekolojik hem estetik açıdan ikinci el eşya kullanmak saygı gören bi tutumdur.

Ben bunu bilmiyordum aylar önce Fransa'da doğup büyümüş bir kızdan öğrendim ve inanılmaz hoşuma gitti. Üstte yoruma da yazdım. Bizde orta sehpaya kadar altın varaklı satın alınca "gelişmiş" oluyoruz. Orta sehpa mühim.

Verirken ihtiyacım yok ihtiyaç sahibi birine verin diyin . Ayıp değil kırıcı değil. Valla ben kendi kıyafetlerinden abimin eşine veriyorum o da bana veriyo yani biz yapıyoruz aramızda bu hiç sorun olmadı

Rahmetli yengemle çok yapardık kıyafet değişimi. Ara ara ara kuzenlerimle de yaparız. Özellikle özel günlerde giyilecek kıyafetler için birbirimizin dolaplarını talan ederi ki hiçbirimiz maddi olarak böyle bir şeye ihtiyaç duymuyoruz normalde. Çocuklarım icinde aynı durum geçerli. Kızım kuzenlerinin kıyafetlerinden çok giydi. Yani bana garip gelmiyor o yüzden bu durum.

Ama istemediğiniz şeyler için hayır diyebilmelisiniz.

ha ha, ben de su an tv unitesi ariyorum ikinci elden,
gecen yuzde yuz ahsap bir urune denk geldim cuzi fiyata ama tasimasi sikinti olacakti o donem diye alamadim,
birinci el baksam anca suntasina para yetirebilecegim ki benim de alim gucum dusuk degil, ama malum kapitalist duzen, ikinci elden cok acayip seyler denk gelebiliyor ama, omurluk resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…