Kv. Görümcemin eski kıyafetlerini bana veriyor!

Biz bu konuda çok değişik bir milletiz gerçekten. Kızımın odasına bir dolap arıyordum. Beğendiğim markanın ikinci elin denk geldi bir site de oradan aldık.

Akrabalar arasında lafı olunca, ikinci el olduğunu söyledim, annemin yüzü gözü kızardı sonrasında bana diyor ki sanki senin ikinci el dolaba ihtiyacın mı var , birde marifet gibi milletin yanında söylüyorsun. Diyecekler ki çocuğuna bir dolapta mi alamıyor bunlar

Tabi anneme kendimi anlatmak için çok uğraşmadım, kafasındaki düşünceyi değiştirmem imkansıza yakın çünkü.

Ben istemiyorum bedeni bana uymaz demiştim. İyi niyetli olup olmadığını da 1 ay sonra ben eskilerini vermeyi teklif ettigimde gozlemlemistim. Gayet bozulmuştu. Bu arada 2. El kıyafet olayı ban hep mantıklı gelmiştir ama niyet önemli

Iyide siz kaynananiza istemediğinizi soylemeyip burda gelip onu hedef haline getiremessiniz ki. Siz aldiginiz için kadinda vermekte cekinmiyordur. Bundan sonra istemiyorum dediginde demicekmi oncekileri hep aldi ne oldu acaba,? Usuluncd birdakine durumu anlatırsin

ben derdim ki ' sen biriktir evinde kv cim ben toplu olarak gelir alırım en yakın kızılay kutusuna atarım, daha öncekiler gibi '

O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
Sız aldikça istediğinizi düşünuyordur. Hayır demezseniz kadin nereden bilecek. Bazen aile arasinda olur boyle şeyler. Alip giymezsin , sevdigin birine verirsin yada olmuyordur artik falan. Kv de art niyet gormedim. Siz hayır dersiniz de sürekli ısrar eder o ayrı.

Biz de görümcelerle kıyafet veriyoruz birbirimize. KV karışmaz ama kesinlikle. Öyle eski püskü de değil tabii bizimkiler yeni veririz. Alınıyorsanız almayın. Hayır demek niye kırsın ki kadını anlayamadım.

Ben de ailemden ayıp diye gördüm bu ikinci el mevzusunu :) ne zaman kendi evim, kendi duzenim oldu, e biraz da okuduk ettik.
Neden olmasın kafasına geldim.
Çocuklara çok kullandım, hatta sanirim dogduklarindan beri oyuncak, giysi, mobilya, arac gerec %50 ikinci eldir.
Arkadaşlarımla 10 kişilik bir grubumuz var, oyuncak/kitap değiş tokuşu yaptığımız.
Hali, kahve makinası falan da aldım, bir yerim eksilmedi şimdilik
Kıyafet alabileceğim birileri olsa memnun olurdum, ama pek benim gibi giyinen biri yok cevremde.
Geçen bir yerde okudum, 1 pamuklu sweatshirt için 1 tona yakin su harcaniyor.
Ne gerek var? Birinin aldığına pişman olduğu, yada bedeni uymadığı için giymediği, yada alıp kombin yapamadığı kenarda bekleyecek olanini giysek ne olur? Hic :)
He tercih etmemek başka bir şey, olabilir, ama ayiplanacak, asagilama olarak gorecek bir sey yok

Sinirden uyuyamayacak bir durum yok.
İstemediğinizi söyleyin yeter.
Olayları kendi kafanızda büyütüyorsunuz.

Zaten tercih etmeyene, istemeyene lafım yok. Ancak ikinci el eşya kullanmak aşağılanmayı gerektiren bir durum değil. Artık, pis, iğrenç diye tanımlanacak bir durum değil.

Ben açıkçası çok tercih etmedim eşya konusunda. Üşengeçliğimden biraz da. İletişim kurmak, konuşmak, Emin olmak falan zulüm geliyor. Ancak temiz olduğundan emin olduğum sevdiğim ve samimi olduğum insanların kıyafetlerini gayet de kullandım. Oğluma da kullandım kendime de. Yine olsun yine kullanırım.

Değişmezler bu hususta hiç uğraşmayın. Ama iş insan aşağılamaya gelince bir dur demek lazım. Küçümseme ölçütü pek komik çünkü.

Bu Fransa'daki gelin bir de ülkeye gelince gelin evi programına maruz kalmış. Amacı açıklamamı istedi cevap veremedim sjsjsjdkd. Hepimiz öyle değiliz sakin ol dedim sadece.

Daha millet halen 2 salon takimi aliyor (malum, misafirin totosu cok önemli). Yani birak 2.ci el birseyler almayi.

Ve dogru, avrupada 2. el gayet normal. Mesela burda ilk bahar/yaz aylarinda semt pazarlari oluyor. Mahalede herkes eskilerini satiyor. Millet coluk cocuk ile gidiyor, hem biraz gezmis, hem birseyler almis oluyor.

Bu arada pembik gelin dedinmi aklima hep bu geliyor. Ve abarti gibi gözüksede, instadan ne yazikki abarti olmadigi belli oluyor.

Oğlumun okulunda kırtasiye parasına okul çantası dahil. Bu yıl geçen yılın aksine taşıması daha kolay, çevreye daha az zarar verecek geri dönüşümü mümkün bir ürün tercih etmişler. Görüntü iğrenç kabul :) ancak birkaç veli bunu görünce "ben çocuğuma bunu kullandırmam ucuz görünüyor" dediler. Bu kafa değişmez. Amaç, sonuç mühim değil onlar için. Tek gaye zengin görünmek.

Ben evlendikten sonra aldığım birkaç ikinci el eşyanın, ikinci el olduğunu söylemeye çekinmiştim, arkadaşım verdi demiştim çünkü ikinci el eşya kullananlara ciddi bir küçümseme var etrafımda.

Artık aştım o durumu,kimin ne düşüğünü önemsemiyorum. Ama arkamdan ne cimri gidip çocuğuna ikinci el dolap almis dediklerine de eminim çünkü ikinci el eşya almak için ya fakir olmanız gerekir yada cimri başka türlüsü pek akla yatmıyor.

ay cocuk konusuna girsek cikamayiz,
ben bir cok akrabamdan daha iyi alim gucune sahibim,
ve bariz bir sekilde cocumu sefil giydirmekle suclandigim oldu,
sebebi de 3 dugundur ayni takimi giyiyor olmasiymis

Eltim kendine bir elbise almıştı. Sadece bir kez giydi ve kilo aldığı için dolabında öyle duruyordu. Giyer misin diye çekinerek sordu tabi ki giyerim yahu dedim. Pahalı ve güzel bir elbise söylemesi ayıp ajsjsjsj. Annem geçen üzerimde görünce "çok güzelmiş nereden aldın" diye sordu. Eltim verdi dedim. Suratındaki ifade, o içine kaçma ve büzülme hali için ne desem boş :) keşke böyle ayrıntılara takılmayacak kadar "gelişsek".

Kırmadan nasıl istemiyorum denir diyorsunuz ama istemiyorum demenin neresi kırıcı ki :) Kırmamak için uğraşırsanız en çok kırılan siz olursunuz

Şu akülü arabalar var ya, hani alinip 3 kere kullanılan onun ikinci elini bizim cocuklara aldik, cok temiz, 750 mi ne sifiri, 270 e.
Kayınpederim,
Ben alırdım çocuklarıma, yaptığınız hic olmadi, ayıp değil mi, paranız mi yok, diye epey söylendi..
Ama Anlatamıyoruz, çocuk bir heves alıyor ve hevesi geçince kenarda bekliyor.. 9 ay önce aldık, 10 kere bindiler. Bir yaz daha bekletip satacağım zaten. Ne fark eder kaç çocuğun kullandığı..

ay cocuk konusuna girsek cikamayiz,
ben bir cok akrabamdan daha iyi alim gucune sahibim,
ve bariz bir sekilde cocumu sefil giydirmekle suclandigim oldu,
sebebi de 3 dugundur ayni takimi giyiyor olmasiymis

Ahahaha onu bana da dediler. Ben oğlumu sınırlamam parkta bahçede. Kuma suya bulanır. Dolayısıyla çocuğu paketlenmiş süs bebeği gibi giydirmiyorum. Genelde eşofman giyer zaten. Çok fazla alışveriş de yapmıyorum. Bana da benzer çıkışlar yaptılar. Valla artık pek umurumda olmamakla beraber çatır çatır cevap da veriyorum. Hele ki lüzumsuz kibir görürsem eriyene kadar eziyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…