- 24 Ocak 2011
- 21.771
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi dilrubanim
-
Ne bol geliyor ne dar geliyor ne öyle ne böylee. Hiçbir bahane üretmeden böyle şeylerden hoşlanmadığınızı başkalarının artıklarına ihtiyaç duymadığınızı direkt söylemeniz lazım. Benim uzak bi kuzen var bana kıyafet göndermiş. Nasıl sinirlendigimi anlatamam. Ki ihtiyacı olan biride değilim.. İstemıyorum ben giymem böyle şeyler diye verdim yengeme.. Ayıp ötesi.. coluk cocuk degiliz ki. Yetişkin insanlarız ne demek kıyafet vermek
Şu akülü arabalar var ya, hani alinip 3 kere kullanılanonun ikinci elini bizim cocuklara aldik, cok temiz, 750 mi ne sifiri, 270 e.
Kayınpederim,
Ben alırdım çocuklarıma, yaptığınız hic olmadi, ayıp değil mi, paranız mi yok, diye epey söylendi..
Ama Anlatamıyoruz, çocuk bir heves alıyor ve hevesi geçince kenarda bekliyor.. 9 ay önce aldık, 10 kere bindiler. Bir yaz daha bekletip satacağım zaten. Ne fark eder kaç çocuğun kullandığı..
Rahmetli yengemle çok yapardık kıyafet değişimi. Ara ara ara kuzenlerimle de yaparız. Özellikle özel günlerde giyilecek kıyafetler için birbirimizin dolaplarını talan ederi ki hiçbirimiz maddi olarak böyle bir şeye ihtiyaç duymuyoruz normalde. Çocuklarım icinde aynı durum geçerli. Kızım kuzenlerinin kıyafetlerinden çok giydi. Yani bana garip gelmiyor o yüzden bu durum.
Ama istemediğiniz şeyler için hayır diyebilmelisiniz.
Benim annemle çok maceram var bu konuda. Annem ne kadar gösterisi, süsü, püsü seviyorsa bende o kadar sevmiyorum. Ara ara sen kime çektin böyle derEltim kendine bir elbise almıştı. Sadece bir kez giydi ve kilo aldığı için dolabında öyle duruyordu. Giyer misin diye çekinerek sordu tabi ki giyerim yahu dedim. Pahalı ve güzel bir elbise söylemesi ayıp ajsjsjsj. Annem geçen üzerimde görünce "çok güzelmiş nereden aldın" diye sordu. Eltim verdi dedim. Suratındaki ifade, o içine kaçma ve büzülme hali için ne desem boş :) keşke böyle ayrıntılara takılmayacak kadar "gelişsek".
Evet benimde yengem vefat etti. Ben birkaç parça eşyasını aldım aslında ama abimin giydiğim zaman kendini kötü hissettiğini farkedince başka birine vermiştim.Senin de yengen rahmetli olmuştu hatırlıyorum bir konuda bahsetmiştin. Valla keşke yaşasaydı da birbirimize kullandığımız eşyaları vermeye devam etseydik. O ölünce hiçbir eşyasını istemedim, kibirden değil de içim kaldırmadı görüp tekrar tekrar üzülmek istemedim. Onun bende görüp beğendiği her şeyi de paketleyip dağıttım ihtiyacı olanlara.
Ne kadar şanslıymışım ki, benim gibi düşünen böyle ayrıntılara takılıp sorun çıkarmayan bir yengem olmuş. Bugün aşırı özledim bahsedince. Ölmeden bir süre önce "pastel rengi ruj istiyorum he" demişti. Hala aşırı pişmanım alsaydım da kullanmasaydı öyle kalsaydı diye. İyileşince al dediği için almamıştım. Bilsem, alırdım.
Evet benimde yengem vefat etti. Ben birkaç parça eşyasını aldım aslında ama abimin giydiğim zaman kendini kötü hissettiğini farkedince başka birine vermiştim.
Benim de öyle bir iki keşkem var yengemle ilgili. İyi ki tanımısım diyorum iyi ki. Şimdi abim nişanlandı, nişanlandığı gece çok ağladım, bir yandan abimin yeğenlerimin mutluluğunu çok istiyorum diğer yandan rahmetli yengemin yerine birinin gelecek olması içimi burkuyor.
Ahahaha onu bana da dediler. Ben oğlumu sınırlamam parkta bahçede. Kuma suya bulanır. Dolayısıyla çocuğu paketlenmiş süs bebeği gibi giydirmiyorum. Genelde eşofman giyer zaten. Çok fazla alışveriş de yapmıyorum. Bana da benzer çıkışlar yaptılar. Valla artık pek umurumda olmamakla beraber çatır çatır cevap da veriyorum. Hele ki lüzumsuz kibir görürsem eriyene kadar eziyorum.
Benim annemle çok maceram var bu konuda. Annem ne kadar gösterisi, süsü, püsü seviyorsa bende o kadar sevmiyorum. Ara ara sen kime çektin böyle der
Kızım doğduğunda künye almak istemişlerdi, dedim ben çocuğa künye takmam boşa alıp masraf yapmayın, sanki küfür etmişim gibi tepki gösterdiçocuklara, kendime çok fazla kıyafet almam, aldıklarıma özenirim ama sayıca azdırlar, buda güzel annemi rahatsız eder. Genç kadınsın ne diye çeşit çeşit almıyorsun der. Eşim kıyafete düşkündür ve bu durumdan en çok annem memnun
Kızım yeni kreşe başladı bu sene. Bende kıyafetlerinde rahat hareket etmesine çok önem veririm. Dar, sıkan kıyafetler, sert kotlar almam özellikle, eşofman, rahat tayt yazın şalvar tipli bol şeyler giyer genelde. Elbise de günlük çok nadir giyer.ayni sekildeyim ben de,
cocuk krese gidiyor zaten, rahat etsin diye esofman tarzi giydiriyorum,
boyle dugunde bayramda, partilerde giyinmeye de sezonluk bir yada iki kiyafet aliyorum, hep onlari giyiyor,
ki eskimiyorlar bile,
ama olmazmis oyle.
Seninki yine iyiymis, benim kv kendininkileri bana vermek istemisti
Nereden kiralıyorsunuz acabaBen de şaşırdım bu kadar aşağılamaya..
Çocuklarım da çok kullandım ikinci el.
Kendim de özel günlerde 1-2 kere kullanılacak şeyleri ikinci el tercih ediyorum.
Hatta varsa tanıdığım birinde isterim.
Kasımda kuzenimin düğünü var , kıyafetimi kiraladımkeşke hep böyle yapsaydım.
Zaten ozel gün için aldıklarımızı bir giyince bir daha giymiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?