• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV ikna etme sıkıntısı

Minnakeller

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
642
1.818
113
34
Merhaba hanımlar.
3 yıllık evliyim. 7 aylık tatlı bir canavarımız var.
Yurtdışına taşınmayı düşünüyoruz eşimle. Bebeğimi de bunu düşünerek taşınmak istediğimiz ülkede doğurdum.
Eşim de ben de kamu da iyi bir pozisyonda çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi çok şükür. Ama biz hem kızımızın daha iyi eğitim alması ve daha iyi şartlarda yaşaması aynı zamanda da bizim de daha iyi yaşamamız adına yurtdışına taşınmaya karar verdik.
Ailelerimize de öncesinden az çok bu konuyu çıtlattık. Benim ailem karışmaz zaten, hatta destek olalım maddi açıdan dediler. Ancak eşimin ailesini ikna edemiyoruz. Bayram zamanı konuştuk ikna oldular tamam dediler ancak sonra görümcemden Gönüller’inin olmadığını duyduk.
Gönül rızası olmadan gitmek istemiyoruz ama önce tamam diyip sonra gönlümüz istemiyor dedikleri için biraz sinirlendim. Ben de eşime eğer sırf ailen istemediği için gitmekten vazgeçersen evliliğimiz sıkıntıya girer dedim. Sonrasında ailesi ve benim aramda bıraktığım İçin özür diledim. Ama bu yapılanın doğru olmadığını da söyledim.
Nasıl ikna edeceğiz bir türlü bilemiyoruz.
İstememe sebepleri de uzakta olacağımız. Onların deyimiyle buradaki Gül gibi işimizi bırakıp gideceğimiz.
Not: işimizi tamamen bırakmayacağız. Ücretsiz izin alacağız 1 sene. Eğer işler iyi gitmezse döneceğiz zaten. İyi giderse 1 sene sonunda istifa edip tamamen yerleşeceğiz. Bunu da söyledik onlara.

Yazmayı unutmuşum. Gitmemizi istemeyen kayınvalidem. Kayınbabam birşey demiyor.

E genel olarak uzaga gondermek istemez aileler, siz bence cok takmayin dediklerini.

Annemler ilcedeb il merkezine tasinacaklardi da babaannem sinir krizi gecirmisti :))) guler misin aglar misin.

İzin almak gibi söylemedik zaten. Gitmek istiyoruz dedik. KV nin başına ağrılar girmiş. Şekeri çıkmış. Görümcem öyle anlattı sonrasında bize. Yada bize öyle diyorlar. Bilemiyorum

eğer aile yapısı böyle çok sıkıysa herkes kendi ailesini halletsin o halde. sizinkiler bir şey dememiş sizlik bir durum yok, o tarafın gönlünü de eşiniz yapsın derim. siz karışmayın o konuşsun annesiyle. ama yani kayınvalidenin şekeri çıktı diye de hayatınızı değiştirmeyin, nasılsa kabullenecek.

:eğlence:
Hayat sizin hayatiniz , bu yasta kimsenin iznini almaniza gerek yok
Bizde gidiyoruz , aileme gidiyoruz dedim , babam hergun ucak var mi oraya diye sordu :)
Gidemezsiniz deme hakki zaten yok , musade etmeyin hayatlariniza karisilmasina

Bana göre de öyle, benim ailemde destekliyor ama işte KV ye anlatamıyoruz orada daha iyi olacağımızı :KK12:

Of ne sacma durum ya
Hayat sizin istediginiz yerde yasarsiniz
Kv ye ne?

Niye ikna etmek istiyorsunuz ki?
Biz gidiyoruz dersiniz gidersiniz.

Izin almak niye?

canım süreciniz nasıl olucak oturma izni iş falan biz de çok istiyoruz nerden başlayacağımızı bulamıyoruz

Ayrı bir ev ayrı bir aileyken neden izin alma gereği duydunuz? Haber verip söylersiniz ha illa yok gitmeyin diyorlarsa biz karar verdik deyip gidin bu kadar net.

Eşim kimse üzülmesin modunda. Ailesi ona destek olsun istiyor. İyi bir şekilde ayrılalım burdan diye. Hiç sevmiyorum bu ailelerin karışma işlerini.

Kayınvalide size bir şey dememiş ki? Tamam demiş yüzünüze ama kendi içinde üzülmüş olabilir. Müdahale etmemiş neticede. Üzülmesine de engel olamazsınız ki. Görümce niye ortalığı karıştırıyor?

kvniz esiniz evlenirken izin mi vermis te nerede yasayacaginiza karar veriyor.

canım süreciniz nasıl olucak oturma izni iş falan biz de çok istiyoruz nerden başlayacağımızı bulamıyoruz

Biz o işleri hallettik. Gideceğimiz ülkeden eşimin arkadaşı var. Onun yaptığı işe ortak olacağız.
Taşınmaya karar vermeden önce gidip gördük 3 ay orda kaldık, nedir ne değildir diye. Sonra karar karar verdik, bu ülkede iyi yaşanır diye.

Biraz empati yapmaya calissaniz olmaz mi? Anladik gitmek istiyorsunuz, ama kadının hem evladı hemde torunu yurtdisina çıkıyor. Üzülmesi normal değil mi. Ya su anne babaları da biraz anlayın. Sizi baglamayacaklar ama olumlu konusun. Sevdiğinizi gösterin. Ben yarin anneme yurtdisina tasiniyoruz desem iki göz iki cesme ağlar torunlarım gidiyor diye.

İzin almak gibi söylemedik zaten. Gitmek istiyoruz dedik. KV nin başına ağrılar girmiş. Şekeri çıkmış. Görümcem öyle anlattı sonrasında bize. Yada bize öyle diyorlar. Bilemiyorum

Biz gidiyoruz bence yeterliydi
Gitmek istiyoruz derseniz izin ve akil cikar ortaya ikna edilecek bisey yok cunku onuda goturmuyosunuz

eğer aile yapısı böyle çok sıkıysa herkes kendi ailesini halletsin o halde. sizinkiler bir şey dememiş sizlik bir durum y
Kayınvalide size bir şey dememiş ki? Tamam demiş yüzünüze ama kendi içinde üzülmüş olabilir. Müdahale etmemiş neticede. Üzülmesine de engel olamazsınız ki. Görümce niye ortalığı karıştırıyor?

İşte... görümcenin de dediği; annem üzülüyor, rızası olmadan gitmeyin. Kendisi de istemiyor gitmemizi. Eşim de hassaslaşıyor ister istemez.

Merhaba hanımlar.
3 yıllık evliyim. 7 aylık tatlı bir canavarımız var.
Yurtdışına taşınmayı düşünüyoruz eşimle. Bebeğimi de bunu düşünerek taşınmak istediğimiz ülkede doğurdum.
Eşim de ben de kamu da iyi bir pozisyonda çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi çok şükür. Ama biz hem kızımızın daha iyi eğitim alması ve daha iyi şartlarda yaşaması aynı zamanda da bizim de daha iyi yaşamamız adına yurtdışına taşınmaya karar verdik.
Ailelerimize de öncesinden az çok bu konuyu çıtlattık. Benim ailem karışmaz zaten, hatta destek olalım maddi açıdan dediler. Ancak eşimin ailesini ikna edemiyoruz. Bayram zamanı konuştuk ikna oldular tamam dediler ancak sonra görümcemden Gönüller’inin olmadığını duyduk.
Gönül rızası olmadan gitmek istemiyoruz ama önce tamam diyip sonra gönlümüz istemiyor dedikleri için biraz sinirlendim. Ben de eşime eğer sırf ailen istemediği için gitmekten vazgeçersen evliliğimiz sıkıntıya girer dedim. Sonrasında ailesi ve benim aramda bıraktığım İçin özür diledim. Ama bu yapılanın doğru olmadığını da söyledim.
Nasıl ikna edeceğiz bir türlü bilemiyoruz.
İstememe sebepleri de uzakta olacağımız. Onların deyimiyle buradaki Gül gibi işimizi bırakıp gideceğimiz.
Not: işimizi tamamen bırakmayacağız. Ücretsiz izin alacağız 1 sene. Eğer işler iyi gitmezse döneceğiz zaten. İyi giderse 1 sene sonunda istifa edip tamamen yerleşeceğiz. Bunu da söyledik onlara.
Çok iyi düşünmüşsünüz. Aklıma takılan ücretsiz izin boyunca diğer ülkede kaçak şekilde mi çalışacaksınız? Yoksa bi kaç ay iş mi arayacaksınız?

Back
X