• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV ikna etme sıkıntısı

niye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? gidiyoruz demişsiniz zaten işleri ayarlayın vedalaşın ve gidin. yurtdışına çıkarken kayınvalide izin formu gibi bişey istemiyolar sonuçta. gönül rızası vs hikaye bunlar.
 
1 ay ağrır başı, çıkar şekeri sonra alışır. Hayat sizin hayatınız gönül yapacak bişey yok. Söz konusu aileniz ve özellikle evladınızın geleceği ise kimseye laf düşmez.
 
İşte... görümcenin de dediği; annem üzülüyor, rızası olmadan gitmeyin. Kendisi de istemiyor gitmemizi. Eşim de hassaslaşıyor ister istemez.
Tamam da rıza vermiş zaten. Gidin demiş daha ne yapsın? Üzülmek ayrı razı olmamak ayrı şeyler. Ben de evlenince başka şehre taşınacağım, ailemin rızası var ama uzakta olacağım diye yine de buruklar. İlla gidiyorum diye sevineceksiniz göbek atacaksınız diye zorlayayım onları yani ne yapayım? Sizin durumunuzda da kadın hayır asla gidemezsiniz rızam yok dememiş. İster istemez üzülüyor uzağa gidiyorsunuz diye ki bu çok normal. Bunun için yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
 
Çok iyi düşünmüşsünüz. Aklıma takılan ücretsiz izin boyunca diğer ülkede kaçak şekilde mi çalışacaksınız? Yoksa bi kaç ay iş mi arayacaksınız?

Yok gittiğimizde yatırımcı vizesi için başvuru yapacağız. Ortak olacağız bir dükkana. Önce eşim gidecek. Evi falan ayarlayacak. Sonra ben gideceğim.
 
Görümceniz neden ortalığı karıştırıyor ki?
Ben olsam güzel bir terslerdim. Anneler üzülür ağlar ama bağrına taş basar..

Ben 2 yıllık başka ile okumaya gittiğimde annemin yemek sofrasında bile ağladığını biliyorum. Ama benim iyiliğim için belli etmedi.

Ülkeler arası artık o kadar uzak değil. Uçaklar her yere gidiyor. İletişim desen keza öyle. Görüntülü arama vs. imkanı var.
Kayınvalideye refah yaşam ve çocuğunuzun geleceği için gittiğinizi belirtin ve kararlı durun.

Benim dil problemim olmasa da keşke gidebilsem. Cidden çocuğumun bu berbat eğitim sisteminde robota evrilmesini istemiyorum..
 
İyi de bu sizin hayatınız neden başkasından izin almak zorundasınız ki?

Varsın olmasın gönlü. Ona göre mi hayat yaşayacaksınız.
 
İlk şoku atlatınca kv normale döner :) Kimse evladından ayrılmak istemez olaya duygusal bakmıştır onu da anlıyorum ama iki yetişkin bireyin kendi ailesi için aldığı karara saygı duymalı hakkınızda hayırlısı..
Dilerim herşey istediğiniz şekilde ilerler canım
 
biz vize için konsolosluğa gidince haber verdik. Biz böyle bir başvuru yaptık vize çıkarsa gidiyoruz dedik fikirlerini sormadık. Sorsak vicdan yapar bırakamazdık sanırım
 
Ben böyle insanlara çok saygı duyuyorum. Yurt dışına gidebilmiş, işini, düzenini oturtmuş..Ancak erkek kardeşim geçenlerde ben yurt dışına yerleşeceğim ilerde diyince yüreğime ateş oturdu :( Alışılır heralde.
 
Back
X