Kv ile alt üst oturanlar yardiminiza ihtiyacim var :(

oyacik__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2018
39
29
3
Merhaba kizlar, sizden bu konuda yardim isticektim..

Kv ile alt üst oturuyorum, ve kv nerdeyse her pazar günü kahvaltiya cagriyor, benimde canim istemiyor bazen yani tamam iyi niyetinden yapiyor biliyorum ama her pazar sabahi uyandigimda ilk onun aramasini veya mesajini görmekten biktim. Her cagirdigindada gitmiyorum tabi biseyler uyduruyorum ama bu konu cok canimı sıkıyor.

Haftasonu yaklastiginda ayy insallah yine cagirmaz düsüncesi geliyor. Dedigim gibi bende düsünüyorum hani arada bir giderim tabi oda sevinsin ama her pazar her pazarda fazla oluyor gercekten.

Birde annemleri bana cagirmak istesem hemen kv ve kp aklima geliyor onlarida cagirmalimiyim diye cünkü istemiyorum her cagirdigimda onlarinda gelmesini.

Ben calisan bir bayanim ve cok sükür öyle hergün görmüyorum onlari, ama bi kac gün kp görmese hemen diyor nerelerdesin diye calisiyorum diyorum ee bende calisiyorum diyor. Sinir oluyorum böyle seylere sanki mecburmuyum illa kendimi göstermeye aman sonra kizmasinlar darilmasinlar diye.
Onun bunun ne dicek diye düsünmesinden biktim..

Aynı durumu yaşayan bir akrabam bir arkadasim var çözüm bulamadılar. En son kv ve kp in saçma hareketlerinden dolayı kızların Sabrı taştı arayı bozdular, ondan beri arayıp çağıran laf sokusturan yok. Tabi bu iyi bi çözüm degil ama uygun bir dille konuşup çare bulamadıysaniz ordan taşınmaktan başka bişey sizi kurtarmaz diye düşünüyorum.

Kayınvalideler taşlanıyor diye sizin de bu kadar önyargılı olmanıza gerek yok. Çok çok iyi kayınvalideler de var. Kötü niyetle yapmıyor diyorsunuz. Kendi aileniz her haftasonu çağırsa böyle rahatsız plur muydunuz bir düşünün. Ya da kendi babanız da nerelerdesin diyebilir. Özel alanınıza saygı duyuluyorsa bunları büyütmeyin. Ayrıca bahane uydurmanıza gerek de yok. Kahvaltıyı evde eşimle yapmak istiyorum dersiniz olur biter.

Arada bir gidin, arada bir bahane uydurun, gitmeyin. Annenizi çağırdığınızda bazen onları da davet edin, bazen etmeyin. Görünmüyorsun dediklerinde, ben de sizi görmek isterim ama yorgunluk işte deyin geçin. Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama böyle böyle düzene girer zamanla. Onlar da sizin mesafe ve çizgilerinize alışırlar. Herşeyi kırmadan gayet olağanmış gibi yapmaya çalışın. Mecburiyete dönüşmesin gelme gitmeleriniz. Bu sebeple arada yapın arada yapmayın diyorum. İki hali de kabullenirler böylece. Ama kendinizi çok da doldurmayın. Doldurursanız kırmadan yapamazsınız. İlişkilerinize yazık olur.

Bir kaç hafta bahane bulun arkadaslarinizi çağırın ailenizi kardesiniz kuzeniniz varsa tabi eger yalnızsanız. Biz kız kıza oturacagiz diyin. Eğer eşiniz evdeyse biz basbaşa kahvaltı yapmak istiyoruz hafta içi zaten evde değiliz deseniz. Sonrada bir kahve içmeye çağırın. Belki çalıştığınız için yorulmayın diye hazırlamak istiyordur. Kirmadan idare etmek lazım.

Son düzenleme:
Gitme bu pazar kocamla yapıcam kahvaltıyı baş başa de deli değil ya anlar belki hem altlı üstlü oturuyorsanız bu tip şeylere takılmıcaksınız yada yakın oturmayın ne gerek var dip dibe

Vallaha benim su anda iki küçük çocuğum var ve hastayım. Biri hazır sofra var dese koşa koşa giderim Ama saka bir yana: ben özlüyorum böyle aile ortamları. Yani beraber kahvaltılar veya yemekler yemegi. Size her pazar muhakkak geleceksin diye baski yapan yoksa sorun yok bana göre. Gitmek istemesem "sagol anne, bugün evde kahvaltı yapacağız" derim. Ama burda eşinde tutumu önemli

Benim de üstümde oturuyor ama hiç çagirmaz cagirsa koşa koşa giderim ama dediğin gibi bana misafir gelince hep gelmek ister ben de çağırmam genellikle

Bizde de her pazar akşamı yemeğe çağırır,tüm aile beraber oldugumuz tek zaman dilimidir onun dışında karşılıklı evlerde otursak da arada bahçede karşılaşmak dışında hiç vakit geçirmeyiz,eğer pazar akşamına bir program yapmadıysak gideriz,valla ben hazır sofraya gittiğim için genelde keyifli geçiyor 7 gibi gider 9 gibi de kalkarız ordan. siz de pazar sabahları kahvaltı planı yapabilirsiniz dışarda o zaman hem gitmek zorunda da kalmazsınız.

Bir derdim varı okuya okuya kaynanalar hakkında iyice olumsuz fikirlere sahip oldum var ya. İlk etapta kızdım kadına (yarım saniye falan). Sonra düşündüm, yahu kadın yaşlanmış, belki kimi kimsesi yok belki var ama oğluyla geliniyle beraber kahvaltı yapmak istiyor, üstelik hazır sofraya çağırıyor, hazırlatmıyor. Ne olur yani gitseniz, bunu kendinize dert etmeseni, hatta arada da siz çağırsanız? Gitmek istemediğinizde de güzel bir şekilde kendinizi anlatsanız, bahane bulmasanız. Kadın belki de sizin yorulduğunuzu düşündüğü için pazar günü kahvaltı hazırlıyor?

Bence bu kadar büyütmeyin. Aile ortamı güzeldir. Kıymetini bilin. Hoşunuza gitmedi mi (çok baskı yapmıyorlarsa) yaşlılıklarına verin he deyin geçin.

allahım derde bak yarabbi. sizin yerinizde olmak için herşeyi mi verirdim vallahi. keşke evim ayrı olsa da kaynanama hergün gitseydim. şu kaynanasından ayrı oturup da surda dert yananlar yokmu bitiriyorlar beni ya

Ben ailemle aynı şehirdeyim her pazar gidiyoruz kahvaltıya. Eşim böyle düşünse üzülürdüm. Kötü niyet yokmuş zaten çalışıyosunuz uğraşmayın kahvaltıyla mis işte

Pazar günü 7 demi kalkıyorsunuz
Kv kaçta kalkıyor o zaman kahvaltıyı da hazırlamışsa

Pazar günü 7 demi kalkıyorsunuz
Kv kaçta kalkıyor o zaman kahvaltıyı da hazırlamışsa

Akşam 7,akşam yemeği 19.00-21.00 arası ordayız yani :)

bu arada benim kvde ye kalk 7 de kahvaltı hazırla desen hazırlar gocunmaz ama sonra yatak odanıza kadar karışmak ister,ne kadar iyilik o kadar karışma hakkı olarak görür,bu da ek bilgi ,kıl olmuşum kadına şunu ne alaka yazdım ben de bilmiyorum

Bir kac kere dışarıda kahvalti yapin.Tekrar çağırınca biz gelmek isteyince ctesiden soyleriz sen telaş yapma, yorulma filan deyin .Bence anlar üstelemez.

konu sahibi seni en iyi ben anlarım iki sokak ötemde istiyorlarki işten çıkıp gidim göreyim onları. haftasonu hep kahvaltı yapalım beraber.

Kayınvalidem ile aramızda 10 dakika var hiç kahvaltıya gitmedim 3 ay olsu evleneli daha bir gün olsun çağırmadı. Evdeki buzdolabı bozuldu 1 hafta yine çağırmadı ben ne yapıyım peki? Gerçi ben halimden memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…