Kv ile alt üst oturanlar yardiminiza ihtiyacim var :(

Burayıda okudum, neden huzur yerine huzursuzluk arıyorsun ki eşinle bu pazar dışarıda kahvaltı yap olmadı erken kalk yatağına kahvaltı götür. Kaynana diye dert yapıyorsun haksızlık bu. Hergün işten gelince kapıdan uğrana var bunda bak yarın öbür gün sen eşinle aranı da bozarsın yazık olur. Biraz iyi taraftan bak. Aile olmaya bak huzurun artmasına bak.

Evlenirken bu senaryoları düşünmemiş miydiniz peki ? Yani altlı üstlü oturuyorsunuz. Mutlaka olacaktı böyle şeyler..
Ben tartışma sesimi veya eşime seslenirken sesimi alt katta kayınvalide olsun,duysun istemezdim.

Ne güzel darısi bize bnde haftada 1 gun haftaici gorusuyorum ama haftasonu gelsin bizi bekliyor kv. Laf vuruyor surat asiyor bi gorseniz. Calistigim halde temizlik yapmami bekliyor hamileligimde bile yapmami bekledi. Rahatsizlaniyorum mesela normal olarak karnim buyuyor bana gecen gun internetten bakuosun kafanda kusuyosunda hasta oluyosun demesin mi..ah ah ne diyim Allah herkese hayirlisini versinn

tamam kimse kayınvalidesiyle görüşmek istemiyor ama ogullarına aşıklar , kızlar oturun düşünün herkes kendi ailesini görmek ister eşiniz nasıl düşünüyor bi danışsanız keşke işte kimisi geline kimisi kaynanasına denk gelmiyor kendi ailenize artık görmek istemiyorum diyebiliyormusunuz nasıl bir kafa yapınız var bilmiyorum kaynana değil düşman sanki biz senelerce baktık ama yuttuk gençler tahammülsüz istediğiniz hayatı yaşacaktınız madem evlenmeyecektiniz sinir oldum okurken birde kayınvalide penceresinden bakmak var

ben mesele ailemi bir araya toplamayı severim teklif ederim whatsapp grubundan müsait olan gelecek olan yazsın derim yaşadıgım yerin pazarına göre mesela turfanda cıkmış bişey alırım veya balık tavuk nedense bogazımdan geçmez yiyemem çalışıyorlar acaba yapacak zamanları var mı diye haftaiçiyse hafta içi haftasınuysa hafta sonu gelinler çalışıyor biri çok gelmek istemez ama uyumludur herkes gelirse gelir biri valla ben gibi yemek bulursan ye dayak bulursan kaç havasında

sofrayı hazırlarım yemegı yeriz Allah var kaldırırlar yardım ederim sonra bi çay veya erken gideceklerse kahva biraz sohbet herkes evine bende akşama yemek vs yoruldum onlar işte gitsinler dinlensinler

gelene kapı acık empati gençler biraz empati sizde oglan anası olcaksınız veya oldunuz sizin gibi bi geline denk gelirsiniz pişman olursunuz yaş aldıkça insanın huyu degişiyor yaşadıkça görürsünüz

ne olursa olsun saygıda kusur etmeyin büyükler sonuçta ama şirret bi kadınsa ogluna söyleyin annen böle böle yaptı deyin baktınız oglu anasını savunuyor binin süpürgenize

şimdiden kusura bakmayın çok uzun oldu ama madem kv desiniz bunlarıda okumanızı isterimm..

valla ne güzel yazmışssınız. sizi çok taktir ettm yaptığınız çağırdığınız gelinlerinizi falan ne güzel şeyler ama siz bu yönden bakıyosunuz ben size başka yönden olanları bide gelin olarak anlatayım. yeni evlendim ilk zaman ramazana denk geldi eşim bigün evde bigün izinli. anneme yakın ev tutturdular işe babamla gidiorm die. eşim minübüs şöferi ve annemlerin oraya çalışıyordu o zaman. oraya denk geldkçe oraya yemeğe gidelim ikimizde işe gidiorz izinli olunca kvye dedik. 2 gün anneme gittim daha 15 günlük evliyim. burnumdan getirdi. ne demek oraya gidiliyomş o yalnızmış o öyleymiş o böyleymş bana telefonda ayrı surat eşime evde ayrı sayındı. o ramazanı orda geçirdik sonra her akşam git ye yıka kaldr yeni evliyim düşünün. başkasının yanındada yazık yavrularım geliyosunuz yoruluyosunuz diyordu ne kadarda inandırıcı değil mi. ve benim kv dem beni bi kere evine davet etmedi. bugün şunu yaptım sizde geln yiyelim demedi. sebeb yok. anne baba evine davetl gelinmezmiş öyle diyor. ne alakaysa. normal bi günde kendi kendine yemek yapar eder bizi kendisi bekler. gitmeyncede başka zamn gelnce şunu yaptm sizde gelmediniz yedk der. arasaydın dimi nolmuş yani ağzın mı eğrilir. ama yok. nie aramadım çünkü haftasonuyduda aramadım rahatsz etmedim. o lafıda nie diyor bilio musunuz. ben 5 gün çalışıyorum ablacım. eşimde haftada 3 yada 4 gün evde. evde olduğunda falan hafta içi ailelere gidelim haftasonuda bigün beraberiz eşimle öyle dek geliyor die bigün vakit geçirelim bigünde evimin işini yaparım die konuşmuştuk. ama mümkün mü laf vurmalar etmeler . hoş mu bu durum. ben yeri geldi haftasonuda gittim ama hep beraber olalım isteniyor anlamıyorlar.
bi başka örnek bu sene ramazanda beni benm babam kv deme yolunun üstüydü getirdi sen misin getiren neymiş bnm babam beni nasıl getirirmiş ona mı düşermiş yok öyleymş yk böyleymş onu kocasına değer vermiomşm halbuki kayınbabamı çok ama çok severim. bunuda ayrı burnumdan getirdi.

onun dışında bi yere mi gidilcek oğluna söyler bişi mi yapılcak oğluna. lafa oğlumla başlar. ben bu durumları sevmiorm bana dicek bana denilmesi gereken şeyde bana denilir.2 dk önce eşimin izinli olduğunu benden öğrenip iki dk sonra ben yokken annenen aşure yapcak oğlum gelin yarın demesine ne dersiniz. ayıp bişey. ona bunu diyince bana diyince hep yok gelemeyiz diomuşum ben. bana kaç kere sordunda sen hayır cvbı aldın dicem olmucak saygısızlk yapmak istemedim.

evine misaifr gelcek ben kendi evimdeym haftasonu. eşim çalışıyor eşimi arıyor işte arada gelini gelirse gelsin teyzen gelcek diyor. siz olsanız gider misiniz ?

bunun dışında mutfağının duvarı silincek demişte ben bigün sileriz demştm. kendi silmiş kolunu ağrıtmış eşimin yanında demiyor sildim die. ama bana bn arayınca sana kaç kere dedm o duvar silince die azarlıyorr.. ben temizlikçiyim çünkü. o oldu elimi işten çektim. çünkü ben severek yapıodum inanın kaç kere yaptım ettim. ama beni o işi yapmakla hükümlü biri gibi görülmesi canımı yaktı.

ve ben şuan hamileiyim evimin işini zor yapıyorm. hamile hamile beni arıyor eee temizlik yapılcak yarın kmseye söz verme die. elim ağrıyor yapamam dedi. gelemem bende hamlieyim dedm. sen misin onu diyen. 1 hafta suratını çektim. aynı gün anneme geldi ne konuştu ne sohbet ne muhabbet anlatamam size yani yüzünü.. eve rahatsız elinden anlıyorum ama ben eşim yüz kere dedik evine temizlkçi tut die. nerdee paraya kıymaz bana kıyar nie çünkü gelinsin.

anneme yakın oturuyorum bi iki kere haftada zor giderim. ama zanneder ki hep annemdeyim. ve lafını vurur. ah ablacım ahhh ne güzel savunmuşssunuz ama herkes bir değil..çalışmasam amenna ama çalışıyorm ve bunu hafife alıyor. gezmeye gideriz eşim ertesi gün çalışcaksa erken kalkar. ama izinliyse oturur habuki bn hergün işe gidiyorm onu önemsemez oğlum izinli olsa otuururduk daha der.

ameliyt oldu ellerinden 3. kez bütün yazım nerdeyse orda geçti hizmetini ettim hepsine rağmen. e düzeldi eli artık aralıla gittim laf vurdu hepsi bana bakıor evdeki işlerin die. e döndüm dedm anne napalım nasıl olcak yani laf vurur gibi nie konuşuyosn bende bi evin bi kadınıyım ddiğimde sana istinaden demedm dedi. ama konu hep benm yanımda geçiyor. tek gelinim olmaz olaydım dediğim oldu.

evime çağırırırım çok gelmezler gelnce bigün huzurun bozulmasın die gelmiyorum demesin mi .al taşı nereye vurursan vur. asla surat asmadım evimde ama eşim bilmese bana kızar inanın bak..

eşimde evde 100 kere tartıştık ve hepsi genelde annesi yüzünden. bende 4 4 lük değilim hatalarım illaki var ama bu yazdıklarım size azıcık şeylerrr dahaa.. şimdi yine ameliytlı eli gidiorum Allah rızası için. ben geldimya yatar hiç yerindn kalkmaz hazırlarm yer içer içeri giderler çayı çorbasına kadar ayağına giderim. ben işten gidip yapıyorum akşam 7 den sonra bide. kızı var bi tane onuda Allah ıslah eylesin kocası ile araları iyi değil ailenin die gelmiyor bi destek olmuyor anca telefonda konuşur annesiyle. o haliyle çiiğerim yavrum die konuşur. kıskanmıyorum asla ama evime kız aldım gelin değil dedi kv. ama öyle olmadı. ben o evde herşeyi yapmakla yükümlü itiraz etmemesi gereken onun her dediğinin olması gerektiği biri olmalıydım. beraber yeseydk içseydk yada hergün gitsem haftasonu evini sil süpür iş yap herşeyde beraber git gel biri olsaydm harika biri olcaktım ama olamadım. lafa gelince memnun ama içte öyle değil farkındaym..

çokkkkk uzun oldu kusura bakmayın roman olur 1.5 senelik evliyim. daha dün yne tartıştık eşimle. biliyo musunuz ben sadece kırgın ve üzgünüm böyle olmamalıydı aramız. başta her dediğini yaptıkça çok iyiydim ama bu işi yönlendirme işine döndürdüğü için çektim kendimi ve sivri diliyle maşallah yedi bititdi. Allahım diyorum bi çözüm yolu olsun bana bişi yap yani deiklerni takmayım her ddiklerini yapayımda mutlu olsunlar diorm ama hazmedemiyorum. yapcak hiç bişi yok galiba. şimdi size soruyorum acaba bunları yapsanız gelinleriniz size böyle olurlar mı ??..

Merhaba merhabaaa canım. Hoş geldin kv şle altlı üstlü oturma işkencesine.

Ben 1 yıllık evliyim. Benim kp yok. Ama sağ olsun kv herşeye yetiyo.

Her pazar arıycak. Uykundan edecek seni. Sen her pazar o endişe ile uyanacaksın. Başka çağren yok çünkü.

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Bire bir diyebilirim sana. Koy mesafeni yap tavrını.
Mesafe mesafe diye inim inim inliyo buralar. Sakın yüz verme.

Benimkilerde aynısı. Annemlerin geldiğini duyar duymaz damlarlar.
Ben sizi çağırdım mı? Bi rahat bırakında onlarda kızlarının evinde rahat etsinler.

Anlayışsızlar. Tek çeğresi var evini taşı. Benşm gibi taşıyamıyosan ömür boyu çekiceksin.

Hayattaki en büyük pişmanlığım aynı apartmanda oturmak.

Bekar kardeşlerime sesleniyorum. Bi sokak ötede oturun ama aynı binada oturmayın. Çok çekersiniz. Çok çektirirler.

Seni ve aileni seviyor değer veriyor. yoksa çağırmaz ve gelmek istemezdi. Sen hoşlanmıyorsan bir kaç h.sonu üst üste telefonun uçuş modunda falan olsun pazarları. geceleri kapatıyorum açmayı unutmuşum sabah dersin. zaten zamanla uzaklaşır. uzaklaşmazsa da söylersin anne ben evde kafa dinlemek istiyorum diye.
sonra da ilgisizler diye başlık açma ama. bol şans :)

kimi hoşlanır kimi hoşlanmaz, şahsen ben de çalıştığım için h.sonu evde eşimle baş başa kahvaltıyı tercih ederim. bu kv değil annemle de olsa aynı. onlara da sık gitmek istemem. ama giderim çok sık olmasada. o da güzeldir, hem onları mutlu etmiş olurum hem bana da iyi gelir. çok sık gitmediğim için de çok sık beklemezler zaten. karşılıklı anlayış meselesi hepsi bu. biri çok gelmek istemez diyorsunuz ya, o sizi daha az sevdiği için değildir yani. yapısı öyledir :)
bi oğlum var bir gün kayınvalide olursam ben de isterim oğlum gelsin yada kızım mutlu olurum. ama çok beklenti içinde olmam arada saygı sevgi olsun da 2 -3 haftada bir kahvaltıya gelsinler. konu sahibinin kvsi beklenti içinde olduğu için kötü demiyorum duygularına engel olamıyor napsın :)

Aslında cok güzel bişey yapıyorlar ama fazlası bayıyo demekki
Dışarı cıkcaz diyin planımız var diyin annemlere gidicez diyin aa biz yiyoruz diyin
Bikaç hafta üst üste bahane bulursanız her hafta cagırmazlar

Valla bu durumda gelmicem ben ee yeter desen iliski bozulur, kırmıyım diye gitsen sen telef olursun. En iyisi tasinmak boylece surekli cagiramaz yada gelemezler. Hicbi iliskide yuzgoz olmak iyi degildir

çokkkkk uzun oldu kusura bakmayın roman olur 1.5 senelik evliyim. daha dün yne tartıştık eşimle. biliyo musunuz ben sadece kırgın ve üzgünüm böyle olmamalıydı aramız. başta her dediğini yaptıkça çok iyiydim ama bu işi yönlendirme işine döndürdüğü için çektim kendimi ve sivri diliyle maşallah yedi bititdi. Allahım diyorum bi çözüm yolu olsun bana bişi yap yani deiklerni takmayım her ddiklerini yapayımda mutlu olsunlar diorm ama hazmedemiyorum. yapcak hiç bişi yok galiba. şimdi size soruyorum acaba bunları yapsanız gelinleriniz size böyle olurlar mı ??..[/QUOTE]

sondan başlayım asla asla asla

haftasonu ben bulaşık yıkıyorum makinem yok gelinler dışarda sigara içti keza kızımda cıktı herkesin hayalindeki gelinsin ama kaynanan nankör

eşinin ailesi saygı duy kızım eşinin yanında ol problem etme kapıyı kapayınca herkes dışarda kalıyor boşver Allah bilsin kaynanana sinir oldum ben öle yapsam eve ugramazlar

o kadar anlayışsız ilk defa gördüm sen çalışıyorsun ayıp yaa kendi kızına yapsalar aynını ortalıgı yıkar tamam hastalık saglık yapılır ama dili dikenli olmamalı insanın bak tatlı dilli olsa derdin olmayacak

mesela oglu yerine seni arasa kızım böle böle gibi

Burdan çıkardığımm düşünce ilerde ogkum evlenirse gelini cagırmicam kahvaltiya oğlum gelse yeter gelin onuda kiskanir ama neyseeee
Ne güzel çağırıyor kadin ellerine saglik anne çok guzel olmuş tesekkur ederim demeniz lazim

ördüm sen çalışıyorsun ayıp yaa kendi kızına yapsalar aynını ortalıgı yıkar tamam hastalık saglık yapılır ama dili dikenli olmamalı insanın bak tatlı dilli olsa derdin olmayacak

sondan başlayım asla asla asla

haftasonu ben bulaşık yıkıyorum makinem yok gelinler dışarda sigara içti keza kızımda cıktı herkesin hayalindeki gelinsin ama kaynanan nankör

eşinin ailesi saygı duy kızım eşinin yanında ol problem etme kapıyı kapayınca herkes dışarda kalıyor boşver Allah bilsin kaynanana sinir oldum ben öle yapsam eve ugramazlar

o kadar anlayışsız ilk defa gördüm sen çalışıyorsun ayıp yaa kendi kızına yapsalar aynını ortalıgı yıkar tamam hastalık saglık yapılır ama dili dikenli olmamalı insanın bak tatlı dilli olsa derdin olmayacak

mesela oglu yerine seni arasa kızım böle böle gibi[/QUOTE]

yani aradığım tatlı dil güler yüz.ben kayınbabamla sakaşalıırm gülerim söylerim çok severm oda aynı şekilde bana. onun eksileri yok mu yada benm ona karşı eksiklerim yok mu illaki vardır ama tatlı dil güler yüz inanın hepsinin üstüne geçiyor.. şimdi eli hasta die sürekli gidiorz kayınvalidemi görmelisiniz keyiften 4 köşe. şimdi dikişler alınsın 3 gün gitme bak o zaman huzursuzluğa. hani bende hemn bi önyargı oluştu gitmezsm surat ascak biz kavga ederiz falan die beni acayip derecede etkiliyor yani. tabiki sevinir geliyolar gidiyolar diye bişi dmiyorm ama 15 gündür anneme gitmedm mesela kısa kısa gördm sormaz bile öyle yani. kayınvalidem kendi dediği ve işine geldiği gibi olan bi insan. işte kimse kv istemiyor değil kayınvalideler oğullarından ayrılamadıkları evlendirdiği halde bi nebze geri çekilmedikleri ve böyle şeyler yaptıkları için istenilmiyor açıkcasııı..

kendi kızıda çalışıyor iki çocuğu var.
hiç unutmam bi bayramda misafir gelcekti eşimde çalışıcak o gün. ben gelemeybilirm gelsemde 1 saat dururum işlerim var evde ddm. hemen bozuldu. e tabi iş biter mi bitmez hiç evdeki işler die laf vurdu. bende bişi demedim. ben ararım seni gelirse dedi. tmm dedm. neyse ertesi gün aramadı bende salaklık bendeya gittim yinede. ee gelmiceklermiş bende aramazsam seni gelmezsin die düşündm die aramadım dedi. arasaydn keşke dedm. ordan kız kardeşine geçtik artık orda otururken annesi aradı. annesi kızın geldi mi die telefonda sordu. düşünün bayram 3. günü kızı gelmedi bile. neyse annesine diyor ki nasıl gelsinler kızım tek mi işi var çocuğu var eşi var çamaşırı ütüsü olur işi olur gelemez daha hem nevşehirden geldi nasıl gelsin demesin mi :) o zaman anladım benm bi ehemmiyetim yokmuş işim olamazmışş. onun ki işte benm ki ney dimi nie bna laf vurdun o zaman önceki gün diceksn ama gelde anlat.. ayıp bişey yani.
yok teyzecim aramaz beni oğluna der genelde herşeyii.

her daim lafı şudur kızıma yapılmasını istemediğim şeyi asla gelinime yapmam ben onu evime kız aldım bizim oldu artık der. sanki annem babam öldü onların oldum gibi davranır zaten. ama kızına yapılsa onun şu yaptıkları acaba rahat uyuyabilir miii. dahada anneme herşeyi anlatmam annem sezer ama onun tavırlarından falan. neyse kapıyı kapatınca dışarda kalır kalmasınada evdeki huzura morale motivasyona ihtiyacımız var takmamayı öğrenmeliyim. eşim takma öylece kabullen yapcak bişi yok o öyle dedi söyledim değişmiyor dedi. annesinin huylarını farketti üzüldüğümü farketti şimdilerde yanımda duruyor ama işte suratı düşşsün hemen bize yansıyor. İnşallah yavrum olunca bizi biraz rahat bırakır aile olduğumuzu artık ayrı olduğumuzu farkında olur.. tek temennim oo ..

benm 1.5 yılda hikayelerim uzun anlatsam diyorum herhalde roman yazmalıyım yinede teşekkür ederim okudğunuz için bi kayınvalideden iyi birisin denilmesini duymak hoşmua gitti sağolunn :)

. düşünün bayram 3. günü kızı gelmedi bile. neyse annesine diyor ki nasıl gelsinler kızım tek mi işi var çocuğu var eşi var çamaşırı ütüsü olur işi olur gelemez daha hem nevşehirden geldi nasıl gelsin demesin mi :) o zaman anladım benm bi ehemmiyetim yokmuş işim olamazmışş. onun ki işte benm ki ney dimi nie bna laf vurdun o zaman önceki gün diceksn ama gelde anlat.. ayıp bişey yani.
yok teyzecim aramaz beni oğluna der genelde herşeyii.

kızım sen mükemmelsin gercekten sabırlısın evet kazanan sen olacaksın bak eşinde yanında neler var sen dogru olanı yapıyorsun emin ol.

ayıp yaptıgı kızının yaptıgı da ayıp 3. gün olmuş gelmemiş dostlar alışverişte görsün dışardan görse herkes melek der gel de bana sor hesabı evlat ayrımı yapıyor günah senin yaptıklarını bana yapsalar el üstünde tutarım baş üstünde gezdiririm tek kötü laf etmedim çalışıyorsunuz siz bilirsiniz dedim her zaman ki annesigil hergün onlarda gündüz yetmiyor gece yemek çay düzenleri yerinde olsun bi kerede anne sende gel demediler benim eve gelmeleri saatli elin iyisi yok bende çevremde görüyorum gelinle gezmeler kafelere gitmeler ki bende şen şakrark bi insanım yakıştıramıyorlar yanlarına heralde bende üzülüyorum ama evladım mutlu olsun deyip ses etmiyorum etsem nolcak huzurları bozulacak içim sıkılacak ben sebep oldum diye

herkes yerinde sagolsun sıkma kendini su akar yolunu bulur zamana bırak Allaha havale et

kendi aileni çağırdığında çağırmak zorunda değilsin zaten görüşüyorsunuz

Tek sorun bu mu yani git hazır sofra ye iç dön evine..
Çağırmasa bu sefer çağırmıyor dersin.
Bi kötülüğünü görmüyorsan çokta sorun yok bana kalırsa.

zaten Allaha havale ettim. gelinlerinizde size saygılıysa dışarda gezmesenizde olur önemli olan gerçekten evdeki huzurları gerisi boş teyzecim. doğum yapıcam 4 ay kaldı 40 gün yalnız kalmaz lohusa diyor ama inanın 40 gün beraber bende kalsın istemiyorm.özel odada refakatçi kalmak isticek eminim bana düşer dicek ama malesef onuda istemiyorm eşime söyledm doğumda annem olsun istiyorum dedm. sonrasında kalcaksa kayınvalidem 15-20 gün kalsın 40 gün olmaz ben 3 ay sonra işe gidicem düzenimizi kurarız gündüz gelir gidrler sonasında dedm. konusu geçerse hoş bi dille söylicem isterse darılsın yapcak başka bişeyim yok çünkü 40 ün kalabilcek kadar kendimi iyi hissetmiyorm zaten annemde bi sokak aşağıda oturuyor oda gelicek gidicek. umarım istediğim gibi olur..

altli ustlu otururken bu durumlar normal, sonucta alt katlarinda evlatlari oturuyor, dis kapinin mandali gibi davranamazlar ki.

bunlari hesap ederek altli ustlu oturmayi kabul etmek lazim.

benim kardesim de oyle oturuyor ve gidip gelmekten davet edilmekten memnun.
biz gittigimizde de kayin ailesi soyle bir kahveye ugrar, biz orada 3 saat oturuyorsak atiyorum yarim saatinde bizimle durup sonra kendi evlerine gecerler. ozel bir durum icin bulusmussak ancak surekli otururlar, ornegin dogumgunu gibi.

enistem kapidan her gun ailesine bir ugrar, kardesim daha az ama o da bir hafta hic ugramamazlik etmez. bundan da rahatsizlik duymuyorlar, hatta memnunlar.

size uymuyorsa esinizle konusun bence. ama kayin ailenizin bir hatasini ben gormedim acikcasi.

Alt üst oturmakta birlik oturmaktan farksız aslında.
Tamam kapı ayrı ama hep gözünün önünde oluyorsunuz neticede.
Kv iyiniyetli bile olsa anlayışlı değil eşiniz onu bu konuda tatlı dille uyarabilir.
Eşinize bahsedin sıkıntılarınızı. Ama suçlar gibi değil.
Annem sürekli çağırıyor ama benimde tek Pazarı'm var seninle olmak istiyorum onu da kuramıyorum diyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…