Kv ile alt üst oturanlar yardiminiza ihtiyacim var :(

Keşke hiç aynı binada oturmasaydınız, ne yazıkki kv ile alt üst oturunca beklenti hep üst düzeyde oluyor . Neyseki çalışıyorsunuz da tarhana sise domates turşu, misafir geldi kek yap,yardıma gellerden kurtulmuşsunuz. Özel hayat başbaşa kalma ,misafir çağırma durumları kabus oluyor Daha gelmeden kimse insan sitres oluyor . Çözümü var açık açık söyleyeceksiniz, yoksa ardı kesilmez . Eşiniz ne diyor bu duruma ??
Bende eşimde ailelerle vakit geçirmeyi çok severiz hatta benim.aileme daha fazla gider , fakat her hafta sonu annemde olmak ıstemem, yada kv de . Siz derseniz sorun edebilir kv kişisi bence bu duruma eşinizin dur demesi lazım .

Biz cumartesi de dahil hafta ici herhangi bir gun aksam cikiyoruz. Calistigimiz icin. 11 e kadar oturup muhabbet ediyoruz. Pazar gunu kayinvalidem rahatsiz etmez. Bazen kendini tutamayip cok cani sikilip aradigi oldu bi iki kere ama onun disinda 1.5 senedir hic pazarlari gorusmeyiz. Karikoca gunumuz diye.
Sizde hafta ici bir aksam gidin . 11 e kadar oturun . Kastim az oturmayin. Laf arasinda da bu pazar kocayla kahvaltiya davetliyiz diyin. Bi kac kez kacin. Kapiyi acmayin kahvaltidaydik diyin sonra ayagi kesilir. Benim ki ilk evlendigimde bi yere cikarken neden haber vermiyoruz diye kiziyodu cok sasirmistim 30 yasin uzerindeyiz cunku . Ama gorumcem bu konularda benimle ayni fikir ve anlayisli bir kiz ne kadar bazen annesinin etkisinde kalsada.
Ama sonunda artik biz haber vermeye vermeye bundan da vazgecti. Siz esinizle birlikte buna mudahale edeceksiniz. Mesela cagiriyor demissiniz ama gitmeyin. Bu kadar basit. Planimiz var ya da bugun basbaasa yapalim dedik ya da baska bisey.

Benim kayincalidem de aynıydı gorumcem sağolsun bi hafta sonları var bi düş yakalarindan dedi odur budur çagirmiyor biz çıkarsak esimde sağolsun çıktık mi aksama kadar oturuyor sanki çok uzaktaymış gibi

Canım dua etki çalışıyorsun ya hergün evde olsaydın vede seni mecbur biraksalardi yukarı çıkmaya bi de bunu düşün aynı durumdayım mecbur hergün yukardayim herşey benim ustumde 2 evi birden idare etmek ne kadar zor biliyormusun bence haline sukret hiç değilse gittiğinde herşey hazır ya senden bekleselerdi hayat çok zor hele altli ustlu oturmak daha zor allah yardım etsin

Benm kv de sürekli orda olmamı istiyordu.Sabah ineyim akşam yatmaya çıkayım.Guzellikle konuştum kaç defa anlamadı.Sonrasinda yavaş yavaş mesafe koymaya başladım.Haftada 5 gün iniyorsam 3 e 3 ten 1 e.Cunku üst üste indiğimde hemn kullanıyordu bi ertesi gün tekrar çağırıyordu.Her misafir geldiğinde çağırıyordu.Bazen isim var dedim bazen dışarı çıkacağız...Canım istediğinde de indim.Caresiz kaldığımda eşim konuştu anlattı.Bizimde kendimize özel bi hayatımız olduğunu.Derken şimdi 5 sene oldu çok mücadele verdim ama herkes sınırını biliyor.Gerektigi kadar görüşüyoruz.Eşin tutumu çok önemli.Esinle konuş bu durumu.Pazar herkesin kendine özel günü.Haftaici akşam ziyaret edin.Bell bi gün belirleyin.O gün görüşme gününüz olsun.Arada da bi kahve içmeye inin.Ya da siz çağırın onları.Bahaneleri olmasın hiç gelmiyorsun gormuyoruz vs diye.Herseye rağmen aynı binada olmak zor.Mecburi olarak mesafe koymak gerekiyor.Alalh yardımcımız olsun...

bende ayni sekilde alt ust oturuyorum.keske benimkide her pazar cagirmis olsa ayy hergun gelirr bana beni yoklar aksam saati ogle saati allahim gecen bir arkadasim geldii 8 yildir gorusmedigim oda geldi arkadasim gidene kadar oturduu benimde ilaca ohtiyacim var malesef

He
Ya cok enteresan butun kayinvalideler ayni. O zaman bunlar kotulukten degil de kayinvalide psikoloji diye bisey mi var acaba ..

He

Ya cok enteresan butun kayinvalideler ayni. O zaman bunlar kotulukten degil de kayinvalide psikoloji diye bisey mi var acaba ..

Hepsi kötü niyetli değil.Anlayis ve özel hayata saygıda sıkıntı var.Kusak farkını çözemiyorlar kendi dönemlerindeki gibi yaşamak istiyorlar.Benimki ilk fırsatta evi yapıp taşınmış kv sinin yanından.Ama ne hikmetse bizim gitmemizi istemiyor.Gelin yanımda olsun işimi görsün.Elalem laf etmesin vs vs...Oğullarının yeni bir aile kurduğunu karısı ve çocukları ile ilgilenmesi gerektiğini idrak edemiyorlar herşeye dahil olmak istiyorlar maalesef

Merhaba, bende ilk evimde altlı üstlü değil ama yan yana apartmanlarda oturmak durumunda kaldım çünkü kp yurtdışında çalışıyordu ve eşim yalnız kalmasını istemedi kvnin bende saygı duydum ilk evlendiğimizde sizin dediğinizdende karışık oldu herşey her öğün çağırmaya başladı ben de tek diye hep gittim bu böyle aylarca devam etti ben yine ses çıkarmadım eşim mutlu olsun diye ama bir yerde bu iş patlak verdi herkese bende yiyip içiyorlar, ben doyuruyorum, ben olmasam kiralarını bile ödeyemezler vs. Gibi çok çirkin laflar etmiş biz şok olduk hatta bazı insanlara kiramızı bile ödediğini bize baktığını falan söylemiş ama Allah şahit ne kiramızı ödettik ne bir gün para umduk, nede karnımı doyırmak için gittim oraya sırf eşim içindi oda annesi için gitti hep ve bir gün kendiside sinirli bir anında bu söylediklerini eşimede bağıra çağıra söyledi eşim dedi bir daha gitmeyeceğiz haftada belki ayda sorarsa bahaneler uydur birine git bir çağırdığına gitme dedi, bende öyle yaptım yavaş yavaş çaktırmadan eşimin dediği gibi uzaklaştım iyikide öyle olmuş daha çok işler açılırmış başıma daha ne laflar ne sözler çıktı sonrasında mutfak pencerelerimiz birbirine bakıyordu annemgil mi geldi misafir mi var, pazara mı gittim, geç mi yattım, herşeyi takip edip sıkıştırıyordu yok gece 1.30du ışığın yanıyordu niye vs. Gibi bugün sen pazara gittin pencereden gördüm, çarşıdan geldiniz ellerinizde poşet vardı, annengil geldi beni çağırmadınız ve daha bir sürü şey sonra tamamen el gibi olduk birbirimize haber vermeden kesinlikle gidip gelmeyiz,bunu o istedi kesinlikle ben değil konu uzun işi aileme, iftiralara vardırdı şimdi ben ve ailem kötüyüz varsın öyle olsun ne yaşadığımıve ne yaşattığını bizi ne hallere düşürdüğünü bir Allah bilir bir ben oda anlattığı yalanlarla kalsın Allah görüyor

Bizimki de hiç kahvaltıya yemeğe falan çağırmaz. Rabbena hep bana. Yakın oturuyoruz biz de maaalesef. Sürekli gitmemizi ister ama tok gitme şartıyla. Tüm çocukları 2 dk mesafede oturuyor ona. Anne evinde hele ki çocukları bu kadar yakınında oturan anne evinde her zaman yemek olmaz mı? Valla benim babaannemin evinde her zaman yemek vardır, her gelenin önce Karnını doyurur öylr oturtur salona. Üff gene hatırladım sinirlendim.
Özetle onu bulamayanlar ama bulmak ister miydim emin değilim

Her Pazar Allah in emri gibi mecbur tutarsa kaynana tabii ki bir yerde yeter dersiniz. Ben mesela bırakın her pazarı hiçbir pazarımi kaynanayla kahvaltı yapmayla harcamazdim. Ha onceden gunlerimi, haftalarimi harcadim da ne oldu? Konuşmuyoruz, eminim onun gözünde dünyanın en kötü insaniyimdir.

Keşke hazır sofra olsada yesek diyenler kaynanayi annesiyle karıştırıyorlar bence. Kaynana çağırır, yapar eder sonra hepsini burnunuzdan bir güzel getirir. Anne gibi mi sandınız kaynanayi?

Esim bana diyor herzaman gitmek zorunda degilsin diye, tabi ara acilmasin diyor ama mecbur tutmuyor hic bi konuda istemiyosan gitme diyor. Bazen cünkü esim pazar sabahlari evde olmuyor yanliz oldugum icin cagriyor kaynanam, bazende esimde evdeyken hep beraber olalim diye cagriyor.

Zaten biz genelde hep gec kalkariz esimle pazar günleri onlar coktan Yemis oluyor ama öyle olsada diyo bazen asagida biseyler var gel ye diye yada yukari götür der.

Dedigim gibi bende tabi düsünüyorum gidiyorum arada bir ama emri vakiye dönüsürse her pazar her pazar ozaman hic hosuma gitmez. Esime birsey söylemedim o son pazar günleri evde olmadigi icin farkinda degil, bende hemen anlatip annesini sikayet etmek istemedim ama eger böyle devam ederse anlaticam esime tabiki.

Ben o sekil oturmuyorum ama abim ve eşi annemlerle altli ustlu oturuyor.
Ilk zamanlar annemlerde yiyorlardi sonra sonra biraktilar. Evine misafir cagirinca yada kendi annesi babasini cagirinca annemleri de cagiriyordu yengem. Ama zamanla kizim evine her gelen misafirle yada annenlerle beni cagirmak zorunda degilsin oturup konusacagin ozel seylerrin olur ben yanlis anlamam orasi senin evin diye diye alıştırdı. :)
Simdi annesi yada arkadaslari gelir gider annem pek inmez yardima ihtiyaci .olmadigi surece.
Annemler yengemin annesigili kendi evlerine cagirirlar surekli mangala falan. Cok iyi anlasirlar Bin şükür.
Kayinvalidenle bi konussan mi acaba yanlis anlamazsa

Ben de bir zmanlar altlı üstlü oturmuştum ama benim kv sizinkinin aksine kaçacak yer arardı Ne kayınvalideler var pehhhhh Ben olsam keyfime bakar kahvaltımı yapar evime geçerdim sanki...

Bilmiyorum gercekten, benim yüzüme karsi diyorki aslinda ben sizi cagirmak istemiyom ama kaynim demis güya( kaynimla eltimde bizim üst katta oturuyor) anne kahvalti hazirla demis, o yüzden bizede yazmis.
oysaki öyle bisey yokmus kaynanam bi gün önceden demis gelin yarin diye ama kaynima sucu atiyor, eltim anlatti cünkü öyle bisey yok kendi cagirdi hatta haftaya pazar günününde planini yapti diyo. Sinir oluyorum böyle emri vakilere.

Bende kayınvalidemlerle alt lı üst lü oturuyorum ve calışmıyorum ev hanımıyım, genellikle sabahtan akşama kadar kv gille duruyorum yanlız evde sıkılırım diye akşam evime çıkıyorum eşim geleceği için yemeğimi yapıyorum yani haftada 1-2 kez de kv gilde yemek yiyoruz. Pazar kahvaltılarını da genellikle bi onda bi bende yaparız ailecek sıkıntı olmuyor yani yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez yemek konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…