Evet bir kayinvalide klasigiyle karsinizdayim.
Kayinvalidem 2 aylik evliyken bana olmadik iftiralar atip, genelinde kasimin altında gözümün olmasi gibi olmadik sebeplerle esimle bizi bosanma noktasina kadar getirdi. Bosanma kararimıza ailem karsi ciktiginda ise onlara da telefonda hem benim hakkimda hem onlarla ilgili gordugu tum kusurlari tabir-i caizse kusarak bosanmamizi destekledi.
Fakat sevgimiz agir geldi esim de bana adim atti ve baristik. 3 aydir aramiz cok iyi. Cok daha ozenliyiz. Bayramda esim annesine gitti, destekledim. Aslinda esimin isinden oturu az gorusuyoruz ve bizim icin iyi bir firsatti bu tatil ama sesimi cikarmadim. Onca laftan sonra da icim sogumamisti kendim gitmedim. Bayrami kendi ailemle gecirdim. Son 2 gunu basbasa gecirdik. Esim kurbani annesinde yazliklarindayken kesti. Evimize hicbir sey yollamak filan yok. Telefon dahi etmedigim icin neyse dedim. Tabii bu arada esim de ailemi aramadi bayram tebrigi icin halbuki aralarinda bir problem de yok.
Gelelim meseleye; esim su an sehir disinda is seyahatinde. Annesi catkapi istanbula gelmis. Burada bir kızı var aslında ama onda kalmıyor. Değişik bir kadın. Oğluna aşık kızlarıyla arası açık. Doktorluk bir vaka. Zaten beni de sindirememe nedeni bu. Şimdi eşim de bana diyor ki "arayıp bir davet etsen, nasılsa gelmez?" Annesini tanımamış koşa koşa geleceğine eminim maksat hızurumuzu bozsun, hadsiz bir kadın. Gelmesi değil elbette mesele. Bu hadsizliği. Abuk subuk konuşacak, canımı sıkacak sınırları zorlayacak. Eşim de maalesef annesini sevimli bulduğu için gülüp geçiyor ama ben kriz geçiriyorum.
Bir de hastayım halsizim yatıyorum 3 gündür eşim de biliyor.
Benim cevabım biraz düşündükten sonra "sen yarın geldiğinde ararım peki" oldu. Fakat o zaman bir işe yaramazmış o yokken davet etmem manalıymış.
Sırf eşimi mutlu etmek için dediğini yapıversem ve üç maymun mu olsam yoksa gelir tepeme çıkar diye mesafeyi koruyup eşime sen davet et canım beni hiç karıştırma mı desem emin olamıyorum.
Siz olsanız ne yapardınız. Kadın 80'ine yakın. Gelin görün ki hadsizliği almış başını. Of of bir akıl verin dostlar...