• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile evinde oturma

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu konu buraya çok açıldı. Bende oturulur mu hiç öyle rahat edilmez ki derdim hep. Ve şimdi ben bu sorunun içine düştüm. Ne karar vereceğimi bilmiyorum. Kv nin iki katlı evleri var. Daha önceden kiracıları vardı onlar ev alıp çıktılar. Uzun zamandır boş orası. Biz de nişanlımla 2,5 senedir nişanlıyız. Niye bu kadar uzun diye sorarsanız askerliği vardı askere gitmeden önce nişanlandık askerliğini yaptı geldi. Uzunca bir süredir iş arıyor. Ama bir türlü bulamadı. Şimdi bir iş var inşallah olmak üzere bir okula güvenlik olarak girecek. Buraya kadar her şey çok iyi. Ben de belediye kurumunda çalışıyorum merkezde. Bana otobüs ücretsiz. Bugün Kp nişanlıma bizim buraya taşının nasıl olsa Browni ye ücretsiz boşuna yol ücreti vermeyin. Benim çalıştığım yerle orasının mesafesi 1 saat. Kira istemeyiz sadece elektrik su ödeyin yeter demiş. Ben ilk baştan beri karşıyım. Ne bizimkilere ne de onların ailesine yakın oturmak istemiyorum. Nişanlım geliş gidiş yaparsa günlük 8 tl yola gidecek. Gerçi annem buna hayatta izin vereceğini pek sanmıyorum da.

Şimdi ben ne yapacağım nişanlım gidiş geliş yaparım diyor ama aklının bir ucunda da beraber oturma fikri geçiyor.

Benim konularıma baksana, yanyana apartmanda oturuyoruz kv ile. BEKLENTİ FULLLLLL. Bilmiyorum ailesini çok iyi tanıyor musun aam yüksek ihtimal beklenti içinde olacaklardır. Her gün kv-kp gider gelir beraber oluruz sıkıntı yok diyorsan otur.

Evet hiç riske girmeye gerek yok ama nişanlıma bunu nasıl izah edeceğim onu düşünüyorum

Evet onlara göre hiç bir şey olmuyor sinir oluyorum onada
Böyle risklere girmek istemiyorum

İzah etmek için kendini üzmene, sıkmana gerek yok. İstemiyorum diyeceksin o kadar. Biz aman üzülmesin aman kırılmasın dedik de noldu gene kötü olduk. Baştan nasıl başlarsa öyle devam eder. Dik dur.

Bana kalırsa 2.5 yıl nişan dönemi kolay degil,nisanlinizin iş olayida tam oturmamış.bana kalırsa kayınvalidenizin ayrı bir evi varsa,aynı bina dahi olsa bu büyük bır nimet.kira derdiniz filan olmayacak.eger anlayışlı saygılı insanlarsa sınırlarını da bilirler.durumunuz iyi olunca ev alıp başka yere taşınmak sartiyla bence taşınabilirsiniz.bence anne baba olarak çok makul bir teklifte bulunmuşlar ben çok iyi niyetli buldum.onyargilarinizdan kurtulun.ev geçimi kolay değil.bu imkanı değerlendirin.

Ah ah ben de böyle dedim de 6 senedir taşınamıyoruz, tam taşınacağız diyoruz bizim yerimize gene aynı mahalleden evler bakılıyor ısrar ediliyor küsülüyor vs vs.

Bende iki yıl kayınvalideme çok yakın oturdum,ayrılırken ağladım.herzaman olumlu ve pozitif baktım.alingan değildim onlarda çok özverili insanlardı.sizin baska yerde kiraya oturmak istemeniz bana lüks geldi.daha doğrudurust işi gücü oturmamış.imkanlar kısıtlı.2.5 yıl olmuş.biran evvel yuvanizi kurmaya bakın.olumsuz düşünmeyin,nisanliniza destek olun.burada boşanmak ve ayrılmak kolaydır tüm sözlere kulak asmayin.pozitif düşünün.

Herkes sizin kv niz gibi değil ama. Benim bir ton konum var. Bırak ağlamayı göbek atacağım taşınırsam.

Sizi o eve oturtup kira almayacaklarsa onun yerine o evi kiraya verin, kirayi kendinize alin baska yerden ev tutup onun kirasini odersiniz o parayla. Nasilsa her kosulda o evden gelecek olan gelirden vazgecmisler.

Siz simdi çalışıyorsunuz evet belki çok göremeyeceksiniz ama ileride cocugunuz olduğunda isler daha zor olacak isin icnden cikamayacaksiniz o yüzden boyle bir şeyi kabul etmeyin bence
Bize de teklif ettiler benden önce eşim hayır dedi çünkü herkesin huyunu suyunu biliyor
Herkes kendi yerinde evinde sağolsun mesafe de olsun

Herkes sizin kv niz gibi değil ama. Benim bir ton konum var. Bırak ağlamayı göbek atacağım taşınırsam.
:))) Güldürdünüz beni.bazi konuları kişisel değerlendirmek lazım.hanimefendinin şartlarına bakınca sizinkinden farklı olabilir.sonucta maddi yönden herşey çok iyi olupta illede altimiza oturun demiyorlar.maddi destek olma niyetindeler.bu arada Allah yardımcınız olsun en yakın zamanda mutlu olacağınız bir ev nasıl olsun inşallah.

:))) Güldürdünüz beni.bazi konuları kişisel değerlendirmek lazım.hanimefendinin şartlarına bakınca sizinkinden farklı olabilir.sonucta maddi yönden herşey çok iyi olupta illede altimiza oturun demiyorlar.maddi destek olma niyetindeler.bu arada Allah yardımcınız olsun en yakın zamanda mutlu olacağınız bir ev nasıl olsun inşallah.

Öyle tabiki , ama sizin gibiler cidden az. Ben etrafımda da çok duyuyorum, genelde sıkıntı çıkıyor. Önemli olan karakter, kimi kv var, gelmiş gitmiş peşinde değildir, mutlu olsunlar ister karışmaz beklentiyi abartmaz, kimisi de benimki gibi durduk yerde küser, her gün ilgi alaka bekler.

Ama ben gene de tavsiye etmiyorum :)

Git git çok güzel.
Haftasonları hepberaber kahvaltı yaparsınız.
Akşamları aniden çay içmeye gelirler. birlikte tv seyredersiniz.
Temizliğine de bir el atıverirsin.
misafiri gelir hizmet etmeye çıkarsın.
senin misafirin gelir sağolsun seni başbaşa bırakmaz bir oturur kalkmaz.
Geleninin gideninin çeteresini tutar.

harika bence.

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu konu buraya çok açıldı. Bende oturulur mu hiç öyle rahat edilmez ki derdim hep. Ve şimdi ben bu sorunun içine düştüm. Ne karar vereceğimi bilmiyorum. Kv nin iki katlı evleri var. Daha önceden kiracıları vardı onlar ev alıp çıktılar. Uzun zamandır boş orası. Biz de nişanlımla 2,5 senedir nişanlıyız. Niye bu kadar uzun diye sorarsanız askerliği vardı askere gitmeden önce nişanlandık askerliğini yaptı geldi. Uzunca bir süredir iş arıyor. Ama bir türlü bulamadı. Şimdi bir iş var inşallah olmak üzere bir okula güvenlik olarak girecek. Buraya kadar her şey çok iyi. Ben de belediye kurumunda çalışıyorum merkezde. Bana otobüs ücretsiz. Bugün Kp nişanlıma bizim buraya taşının nasıl olsa Browni ye ücretsiz boşuna yol ücreti vermeyin. Benim çalıştığım yerle orasının mesafesi 1 saat. Kira istemeyiz sadece elektrik su ödeyin yeter demiş. Ben ilk baştan beri karşıyım. Ne bizimkilere ne de onların ailesine yakın oturmak istemiyorum. Nişanlım geliş gidiş yaparsa günlük 8 tl yola gidecek. Gerçi annem buna hayatta izin vereceğini pek sanmıyorum da.

Şimdi ben ne yapacağım nişanlım gidiş geliş yaparım diyor ama aklının bir ucunda da beraber oturma fikri geçiyor.
Asla ve asla yakininda bile olma derim ne kadar uzak o kadar iyi .

Sakın öyle beraber oturmak gibi bir hataya düşmeyin. Bir ay otur ,yeni ev açarız derler,bir bakarsınız yıllar geçmiş,siz ,siz olmaktan çıkmışsınız

Evet hiç riske girmeye gerek yok ama nişanlıma bunu nasıl izah edeceğim onu düşünüyorum
/QUOTE]

Daha neyi düşünüyorsunuz ben anlamadım.İstemiyorum diyeceksiniz bitecek.Yakanizdan tutup zorla oturtacak değil ya.
Zaten biliyorsunuz çok zor olacağını,buradaki üyelerden de hep ayni yanıtı aldınız.
Hala ne yapsam nasıl yapsam ki modundasiniz.

kötü insan, sen yurtdışındada olsan huzurunu bozmayı başarır...sizin için piyango bedava ev...herkese de nasip olmuyor malesef..kıymetini bilin bence...önerim kabul edin ama, şartlarınızı belirtin...örneğin yeme içme ayrı olcak vs. gibi...aslında çalışan insansınız, zarardan çok faydasını görürsünüz bence...yeri geliyor kendi ailemizle bile anlaşmıyoruz...ufak tefek sorunlar olabilir...cennet gibi bir hayat hiç bir yerde yok malesef...kira ödemeden evlenmek, hayata 1-0 önde başlamak demektir...

Size kızınca eve yeni kiracı bulur ya da satılığa çıkartır ayrıca kira almam ne demek bide kira mı alacaktı oğlundan uzak ol her şey güzel olsun istiyorsan

oturmak istemiyorsanız oturmayın. ama nişanlının kardeşi varsa ve ilerde o geçerse eve lafta etmeyin. onlar kira ödemiyor gibi şeyler bizimde hakkımız var tarzı şeyler

kötü insan, sen yurtdışındada olsan huzurunu bozmayı başarır...sizin için piyango bedava ev...herkese de nasip olmuyor malesef..kıymetini bilin bence...önerim kabul edin ama, şartlarınızı belirtin...örneğin yeme içme ayrı olcak vs. gibi...aslında çalışan insansınız, zarardan çok faydasını görürsünüz bence...yeri geliyor kendi ailemizle bile anlaşmıyoruz...ufak tefek sorunlar olabilir...cennet gibi bir hayat hiç bir yerde yok malesef...kira ödemeden evlenmek, hayata 1-0 önde başlamak demektir...
Bende kayınvalimde altlı üstü oturacam kira vermeyecem ve çalışyrm cocuğumada bakıcak eğer kayınvalide iyi biriyse çok büyük avantaj 2.evi bile alırsınız bende sizinle ayni fikirdeyim

Aileye yakın olmanı hiç bir zaman tavsiye etmem. ''bir süre oturalım kendimizi toparlarız sonra kendi evimize çıkarız '' klasik sözler söylerler ve o gün hiçbir zaman gelmez. nişanlın ile olan ilişkinizi de çok olumsuz etkileyecektir bu durum emin ol.

Bende kayınvalimde altlı üstü oturacam kira vermeyecem ve çalışyrm cocuğumada bakıcak eğer kayınvalide iyi biriyse çok büyük avantaj 2.evi bile alırsınız bende sizinle ayni fikirdeyim
orda oturmasaydın en az 1000 tl bakıcı parası, en az 1000 tl kira verecektin...akşam yemeğide orda yersen 1000 tl gıda gideride sana kalır, akıllı insanları severim:) yüzüne he de geç..zaten çalışıyorsun..ayrıca burda şikayet edenler, acaba kendileri çokmu iyi, birde kayınvalidelerine sormak lazım...

Back
X