- 24 Mart 2016
- 557
- 2.719
- 113
Eşinin hatrı için zorla, burda boşan- çık git diye esip gürlemek kolay kadar kolay değil çıkıp gitmek. Yaşamadığınız şeyler konusunda atıp tutmak çok kolay. Herkesin karakteri aynı değil, aynı tepkileri aynı zamanlarda vermeyebilir.o kaynana ille başına silah tutmuyor, binbir acındırmayla oğluna, binbir duygu sömürüsüyle gelinini dibinde tututyor. Geline vicdan yaptırıyor yanından ayırmıyor bu da bi şekil zorlamadır. Eğer gelinim yanımda olacak diyorsan ağzını yarıdan yarıya kapatacaksın. Yok bilmem ne kadarlık düzeniymiş de geline mi bırakacakmış. O zaman hür bırakacak insanlar kendi kazandığı parasıyla kendi ekmeğini yiyip kendi evinde oturacak. Çocuklarını sindirip sindirip gelinlerin başını yakıyorlar.
Boşan, bırak, çık git ya da türevlerini kullandığımı hiç hatırlamıyorum. Hangi kerametle bu sonuca vardınız bilmiyorum.
İki yetişkin insanın evlenmesi demek kendilerinin ev kurması demektir. Bunu yapmıyor ya da yapamıyorlarsa şikayet etmeyecekler.
Ayrı bütçesi yoksa bu yine onların suçu. Evlilik çağına gelmiş adam neden düzenli bir maaşa sahip olmaz da karın tokluğuna çalışmaya tamam der.
Kendi basiretsizliklerinin faturasını kimseye kesemezler.
Maddi manevi evlilik sorumluluğunu alamıyorlarsa da evlenmesinler bir zahmet.