Kv ile oturup kocasıyla hiçbir şekilde baş başa kalamayan zaman geciremeyen

Eşinin hatrı için zorla, burda boşan- çık git diye esip gürlemek kolay kadar kolay değil çıkıp gitmek. Yaşamadığınız şeyler konusunda atıp tutmak çok kolay. Herkesin karakteri aynı değil, aynı tepkileri aynı zamanlarda vermeyebilir.o kaynana ille başına silah tutmuyor, binbir acındırmayla oğluna, binbir duygu sömürüsüyle gelinini dibinde tututyor. Geline vicdan yaptırıyor yanından ayırmıyor bu da bi şekil zorlamadır. Eğer gelinim yanımda olacak diyorsan ağzını yarıdan yarıya kapatacaksın. Yok bilmem ne kadarlık düzeniymiş de geline mi bırakacakmış. O zaman hür bırakacak insanlar kendi kazandığı parasıyla kendi ekmeğini yiyip kendi evinde oturacak. Çocuklarını sindirip sindirip gelinlerin başını yakıyorlar.

Boşan, bırak, çık git ya da türevlerini kullandığımı hiç hatırlamıyorum. Hangi kerametle bu sonuca vardınız bilmiyorum.

İki yetişkin insanın evlenmesi demek kendilerinin ev kurması demektir. Bunu yapmıyor ya da yapamıyorlarsa şikayet etmeyecekler.

Ayrı bütçesi yoksa bu yine onların suçu. Evlilik çağına gelmiş adam neden düzenli bir maaşa sahip olmaz da karın tokluğuna çalışmaya tamam der.
Kendi basiretsizliklerinin faturasını kimseye kesemezler.

Maddi manevi evlilik sorumluluğunu alamıyorlarsa da evlenmesinler bir zahmet.

Boşan, bırak, çık git ya da türevlerini kullandığımı hiç hatırlamıyorum. Hangi kerametle bu sonuca vardınız bilmiyorum.

İki yetişkin insanın evlenmesi demek kendilerinin ev kurması demektir. Bunu yapmıyor ya da yapamıyorlarsa şikayet etmeyecekler.

Ayrı bütçesi yoksa bu yine onların suçu. Evlilik çağına gelmiş adam neden düzenli bir maaşa sahip olmaz da karın tokluğuna çalışmaya tamam der.

Bunu yapan eşi işte, kendi basiretsizliğinin acısını karısına çektiriyor. Ee kadın dert yanmayacak çekecek ya da boşanacak başka seçeneği yok. Burada dert paylaşmaya hakkı yok yapmış bi cahillik evlenmiş. Anlamıyorsunuz sanırım, yaşamadığınız için diye böyle konuştuğunuza eminim. Bu kv milleti(%80 i) çocuklarını bu hale sokuyor. Özgüvenini zedeleyip kendine bağımlı hale getiriyor. Hem eşi hem kv hem de kp o kızın gözünü boyayıp o şekilde o eve sokmuştur emin ol. Ben ünv mezunu birisiyim, çok da güzel kendi paramı kazanıp evimi alıp evlenmeyi bilirdim, eşime de bu teklifi yaptım. Kv de de bu fikrimi biliyordu ama ona rağmen yok biz size ev aldık eziyet çekmeyin, size karışmayız etmeyiz, para biriktirip yeni ev alırsınız vs bir sürü göz boyama ama evlendik ne oldu o evi size biz aldık, biz bu kadar eziyet çektik şimdi siz de bize hizmet edeceksiniz vs. Vs. İyi niyetli olmak da suç emin olun. Karşıdaki kişi kurnaz olunca siz her türlü tuzağa düşüyorsunuz. Ben de bi süre sustum düzelir diye ama düzelmeyince rest çektim, oğlum beni bırakmaz (seni bırakır) diye bana göz dağı vermeye çalışan insan şimdi biz yemedik yedirdik şimdi herkes karısının ağzına bakıyor diye konuşmaya başladı.

Şansına anlayışsız ve size zorluk yaşatan bı aileye denk gelmişsiniz.
Son derece haklısınız.
İnsan eşiyle hiç olmazsa bı yemeğe, bı sinemaya, bı kahve içmeye gitmek ister. Bunlarda en doğal isteğinizdir.
Eşinizle bu durumu konuştunuz mu?
Ayrıca yatak odanızda TV olması ebeveyn banyosu olması kv ve kp rinize göre gezmeyi gerektirmeyecek lüksler. Akıllarına göre cinsel hayatınızı yaşamak mı hayatın anlamı.
Çocuk doğduktan sonra bence siz iyi bı had bildirmeniz gerekir. Yoksa siz de ne sinir kalır ne sabır.
Birde emir verir gibi cocuğunuza bakacaklar ve uzağa gidemezmişsiniz. Yok daha neler.

Bunu yapan eşi işte, kendi basiretsizliğinin acısını karısına çektiriyor. Ee kadın dert yanmayacak çekecek ya da boşanacak başka seçeneği yok. Burada dert paylaşmaya hakkı yok yapmış bi cahillik evlenmiş. Anlamıyorsunuz sanırım, yaşamadığınız için diye böyle konuştuğunuza eminim. Bu kv milleti(%80 i) çocuklarını bu hale sokuyor. Özgüvenini zedeleyip kendine bağımlı hale getiriyor. Hem eşi hem kv hem de kp o kızın gözünü boyayıp o şekilde o eve sokmuştur emin ol. Ben ünv mezunu birisiyim, çok da güzel kendi paramı kazanıp evimi alıp evlenmeyi bilirdim, eşime de bu teklifi yaptım. Kv de de bu fikrimi biliyordu ama ona rağmen yok biz size ev aldık eziyet çekmeyin, size karışmayız etmeyiz, para biriktirip yeni ev alırsınız vs bir sürü göz boyama ama evlendik ne oldu o evi size biz aldık, biz bu kadar eziyet çektik şimdi siz de bize hizmet edeceksiniz vs. Vs. İyi niyetli olmak da suç emin olun. Karşıdaki kişi kurnaz olunca siz her türlü tuzağa düşüyorsunuz. Ben de bi süre sustum düzelir diye ama düzelmeyince rest çektim, oğlum beni bırakmaz (seni bırakır) diye bana göz dağı vermeye çalışan insan şimdi biz yemedik yedirdik şimdi herkes karısının ağzına bakıyor diye konuşmaya başladı.

Kimsenin yaşantısını ve tercihlerini yargılamak istemiyorum. Fakat, hayat dediğimiz şey tercihlerimizden ibarettir.Yanlış tercihlerde bulunup başkalarını suçlamak, kv, kp'i günah keçisi ilan etmek bana doğru gelmiyor.

Üniversite mezunu olmak artık çok sıradan birşey. Belirli bir yaş altında olup da üniversite mezunu olmayan neredeyse yok gibi birşey.

Bence eğitimli ve ekonomik bağımsızlığı olan insanların "evlenebilmek" adına geniş aile yaşantısını kabul etmeleri sosyolojik açıdan irdelenmesi gereken bir konu.

benim kayınvalidem karşı dairede oturuyor. eşim zaten annesinde oturmayı yemek yemeyi seviyor. yani eşim başbaşa kalmaktan korkuyor benimle.
halbuki ben kayınvalidemle iyi geçiniyorum. ona gündüzleri gidiyorum ama sanırım eşim beni sevmediği için benimle vakit geçirmek istemiyor. zaten sürekli evden kovuyor. bugün eşyalarımı toplayıp gidiyordum kayınvalidem durdurdu. normalde gitsem mutlu olacaktı ama kadın üzülmesin diye mecbur kaldım.
Ben bunu da hic anlamiyorum baskasi bahane gercekten kararli olsaniz giderdiniz sizi uzen adamin annesi uzulmesin diye hakaretleri isitmeye devam mi edeceksiniz?

Ben esimle konusurken bi kere agzimi yoklamisti beraber oturur muyuz diye? Telefonu kapat beni de bidaha arama dedim.:işsiz: bikac gun aradi mesaj atti sadece fikrini merak ettim diye. Ne actim ne cevap yazdim.Sonra baristik tabi ama bu konu asla acilmadi ki eminim kayinvlidem isterdi birlikte oturmayi .3 eltimde oturmus bir sure.Esimi cook severek evlendim ama nikah kiyildiktan snra bile ayrilirdim.Herseyden once kendimi taniyorum kimse icin hayatimi gunlerimi cekilmez hale getiremem.Keske kabul etmeseydiniz birakirsa da biraksaydi sanki koca mi yok?

Ben esimle konusurken bi kere agzimi yoklamisti beraber oturur muyuz diye? Telefonu kapat beni de bidaha arama dedim.:işsiz: bikac gun aradi mesaj atti sadece fikrini merak ettim diye. Ne actim ne cevap yazdim.Sonra baristik tabi ama bu konu asla acilmadi ki eminim kayinvlidem isterdi birlikte oturmayi .3 eltimde oturmus bir sure.Esimi cook severek evlendim ama nikah kiyildiktan snra bile ayrilirdim.Herseyden once kendimi taniyorum kimse icin hayatimi gunlerimi cekilmez hale getiremem.Keske kabul etmeseydiniz birakirsa da biraksaydi sanki koca mi yok?
Ben bu konuda biraz korkak cesaretsiz davrandım sanıyorum suç biraz da bende bazen pişman oluyorum ama iş işten geçti artik bebegimiz olacak eşimi seviyorum çok herşeye rağmen mutlu olma yollarini aramak zorundayım

10 aylik evliyiz kv kp ile birlikte yaşıyoruz eşimle hiç bas başa kalamıyoruz 10 aydır 1 defa bile baş başa güzel bir yemek yemedik dışarıya çıkmıyoruz sürekli evdeyiz eşimle birlikte yapabildiğimiz hiçbir şey yok tek yaşantımız 4 duvar yatak odamız,odamız büyük banyomuz televizyonumuz var diye surekli rahatsiniz herseyiniz var diyip duruyolar ve ben çok sıkıldım artık birde hamilelik psikolojisi hic mutlu olamıyorum.
Bile bile lades

Neden aynı ev?
Neden bu eziyeti çekiyorsunuz ki?
Üstüne bir de çocuk olmuş.
Herşey daha da zor olacak.

Bu yorumunuza katılıyorum.
Ayakları üzerinden duramayan, başkasının kanatlarında uçmayı tercih eden, başkasına bağlı hayat yaşatacak insanlar evlenmesin.

kimsenin sucu yok suc esinizde ayni evdesiniz diye disari cikarmiyorsa onun sucu.ayrica belki esinizin aileside sizi istemiyodur kimse ev icinde baska birini istemez

Eşinizin ekonomik özgürlüğü bile yok bu adamla neye guvenip evlendiniz.Yarın bir gun evi ayırmaya kalksanız babası işten atmakla tehdit eder eminim.Önce işi ayırın sonrası kolay

10 aylik evliyiz kv kp ile birlikte yaşıyoruz eşimle hiç bas başa kalamıyoruz 10 aydır 1 defa bile baş başa güzel bir yemek yemedik dışarıya çıkmıyoruz sürekli evdeyiz eşimle birlikte yapabildiğimiz hiçbir şey yok tek yaşantımız 4 duvar yatak odamız,odamız büyük banyomuz televizyonumuz var diye surekli rahatsiniz herseyiniz var diyip duruyolar ve ben çok sıkıldım artık birde hamilelik psikolojisi hic mutlu olamıyorum.
Kalabalık evde çocuk bile yapabilmişsiniz, daha ne olsun?

Ben bunu da hic anlamiyorum baskasi bahane gercekten kararli olsaniz giderdiniz sizi uzen adamin annesi uzulmesin diye hakaretleri isitmeye devam mi edeceksiniz?
ilk evliliğimden olan oğlum burada okula gidiyor. bi de bebeğim var. benim okulum da burada.
bana yalvaran birini kıramadım. gerçek sebebi bu aslında. çünkü her ne kadar anlaşamadığımız şeyler olsa da yemek yapar çay koyar hizmet eder. ilk evliliğimden olan oğluma da iyi davranır harçlık verir. daha dün ellerim çatlıyor diye gitti bana zeytinyağlı sabun aldı.
evden gitsem de gitmesem de eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. benim asıl bunu kabullenmem lazım. çünkü benimle başbaşa kalmak istemeyen eşim. yoksa kaynanamın oğluna baskısı yok denecek kadar az. kocası yanında olmadığından bizimle vakit geçirmek istediğini belli ediyor. eşim de zaten benimle başbaşa kalmak istemediği için işine geliyor.
insanın kalbine zorla aşk koyamam ya.

Keşke ilk başta kabul etmeseydiniz. Durumunuz baska bir ev tutmaya musait olana kadar bu iş kalsin deseydiniz bakin nasil tutuluyordu eviniz..Ilk buyuk hataniz bu. Ikincisi bebek dusunmeniz.Eve ciktiniz."Ben ayri eve cikana kadar bebek dusunmuyorum" diyebilirdiniz esinize. Belki o zaman da bir şeyler degısebilirdi. Şimdi bizden nasil bir öneri istiyorsunuz?Siz tek seçenek olarak kayinvalide ve kayinpederin başka eve cikmasini birakmissiniz kendi ellerinizle. O da olmayacagina gore mecburen bu şekilde yaşamaya devam edeceksiniz.

Kimsenin yaşantısını ve tercihlerini yargılamak istemiyorum. Fakat, hayat dediğimiz şey tercihlerimizden ibarettir.Yanlış tercihlerde bulunup başkalarını suçlamak, kv, kp'i günah keçisi ilan etmek bana doğru gelmiyor.

Üniversite mezunu olmak artık çok sıradan birşey. Belirli bir yaş altında olup da üniversite mezunu olmayan neredeyse yok gibi birşey.

Bence eğitimli ve ekonomik bağımsızlığı olan insanların "evlenebilmek" adına geniş aile yaşantısını kabul etmeleri sosyolojik açıdan irdelenmesi gereken bir konu.

Siz galiba insanlarla ilgili hiç hayal kırıklığına uğramamışsınız. Ben üniversite mezunuyum diye belirttim çünkü şuan ekonomik özgürlüğü olan ve haklarımı az çok savunabilecek erişkinlşkteyim bu sadece benim bazı yönlerde kendime güvenim olmasını sağlıyor fakat insani duygularımı, insanlara olan inancımı, iyi niyetimi etkilemiyor. Siz istediğiniz kadar gözü açık olun iyi niyetinizin kurbanı olabilirsiniz. Bunun ünv okumakla alakası yok. Siz hala evlenebilmek adına geniş aile yaşantısını kabul etmekten bahsediyorsunuz, evlenmeye çok meraklı olmadım hiçbir zaman dediğim gibi sevgi ve insanlara olan güven, yalan söylemeyen kandırmayan biri olunca kimsenin size yalan söylediğini anlayamıyorsunuz ya da güvendiğiniz insanların size yalan söylediğini anlamıyorsunuz.

Evet amacımız sadece "evlenebilmek" ti zaten, gerçekten böyle sanıyorsanız benim anlattıklarımın, vurgulamaya çalıştıklarımın hiçbir anlamı yok zaten. Tutturmuşunuz bi kendin ettin şarkısı gidiyorsunuz. Bazı kv ler tam bir günahkardır maalesef bunu bizim ilan etmemize hiç gerek yok. Zamanında çektiklerini gelinine oğluna çektirmeye çalışan günahkarlar.

Back
X