Kv ile oturup kocasıyla hiçbir şekilde baş başa kalamayan zaman geciremeyen

Ben kv ile oturmuyorum evleri arabyla 15 dk uzakta. Ama inan ne yeni gelinliğimi bildim ne hamileliğimi her Allahin gunu çağırır . Gidince milyon bahane bulur salmaz. Karabasan gibi oturdu üstüme . Cozum ne ayri ne birlikte oturmak. Anlayışsız olduktan sonra ikisi de fark etmiyor

Genç hanımlar,
evlenince kendi aileniz veya eş ailesiyle aynı evde, aynı apartmanda, aynı sokak da bile oturmayın, siz beraber oturmayı, aynı keseden yemeyi kabul edince ne siz ne eşleriniz evliliği anlıyor ne de sorumluluk sahibi oluyorlar, bir göz oda olsun ayrı ev olsun.

Kocanizla basbasa kalamamanizin, zaman gecirememenizin sebebi kayinvalideniz degil, kocaniz. Haftada 1 disarida yemege cikabilirsiniz, sinemaya gidebilirsiniz. Evin icinde surekli onlarla oturmak zorunda da degilsiniz, odanizda tv, banyo falan varmis. Niye suclusu kayinvalide, kayinpeder oluyor? Ekonomi yapmak icin onlarla beraber yasiyorsunuz, sizinde sikayet etmeye hakkiniz yok. Belki o insanlarda yalniz olsalar daha rahat edecekler. Cozum belli, tasinacaksiniz.

şaka mi bu ne şimdi siz kv ile mi evlisiniz acaba oldu olucak kv ile yaşa anlamiyorum ben ya adam kovuyor kadin uzulmesin diye kaldim diyorsunuz kendine olan sayginiz nerde acaba
şimdi gitseydim belki şekeri tansiyınu çıkacaktı. oğlum daha fazla üzülecekti. napıyım. bu evde bekar gibi yaşayacağım. iki çocuğum var. kaynanam da yardımcı oluyor yemek ve çocuk bakımında. bi kocam yok olsun. sevmiyorsa ne yapabilirim.

Ben kv ile oturmuyorum evleri arabyla 15 dk uzakta. Ama inan ne yeni gelinliğimi bildim ne hamileliğimi her Allahin gunu çağırır . Gidince milyon bahane bulur salmaz. Karabasan gibi oturdu üstüme . Cozum ne ayri ne birlikte oturmak. Anlayışsız olduktan sonra ikisi de fark etmiyor
e haklısın. kocalarımız da embryo olduğu için annesine bağımlı. şimdi göbekten de kesemeyiz malum

Genç hanımlar,
evlenince kendi aileniz veya eş ailesiyle aynı evde, aynı apartmanda, aynı sokak da bile oturmayın, siz beraber oturmayı, aynı keseden yemeyi kabul edince ne siz ne eşleriniz evliliği anlıyor ne de sorumluluk sahibi oluyorlar, bir göz oda olsun ayrı ev olsun.
bileydik böyle yapar mıydık

Mesaj sahibi ben değilim ama kendi adima bu tip konuları okumak insanları sıkıyor. Kabul etmişsiniz birlikte oturmayı şimdi neden şikayet ediyorsunuz. Hayatta her aldığımız kararın sonuçları var. Tasiyamayacaginiz sorumluluğu alıp burada da eşinizin ailesinin arkasından konuşmanız çok mu doğru?
Kabul etmişsiniz çekeceksin diyorsunuz da olaylar böyle gelişmiyor maalesef. İlk zamanlar öyle güzel göz boyuyorlar ki benim kv başka diyorsun. O bize karışmaz, o bizi destekler diyorsun aynı eve girince bi bakıyorsun tam tur dönüyorlar. Kim bile isteye bu dertleri çekeceğini bilerek kabul eder. Doğru yanlış yapmış ama zararın neresinden dönersen kardır. Eşine söyle gerekirse işini ayırsın, evini ayırsın ikinizin artık farklı bir aile olduğunuzu idrak etsin ve ettrisin anne babasına. Yoksa bu huzursuzluk hiç bitmez.

e haklısın. kocalarımız da embryo olduğu için annesine bağımlı. şimdi göbekten de kesemeyiz malum
Zaten ben bu erkekleri anlamıyorum . Bizde bi zamanlar embriyoyduk ama sağlıklı bi sekilde annemizden ayrıldık . Ben kendi ailemle 2 3 haftada görünürüm ve bana yeter ama esim 2 3 hafta görüşmese ailesi de kendisi de kafayi yer eminim

Sıze ayrı ev acıpta sonradan bırlıkte oturmadınız sonucta. Bılıyodunuz onlarla yasayacagınızı?? Kabul etmeseydınız. Ikna edebılıyosanız cıkın baska eve. Ha ıkna edemıyosanız da yapacak bısey yok kendınız kabul ettınız kımse kafanıza sılah dayamadı bende bı donem altlı ustlu oturdum baktım olmuyor ayrıldık baska eve gectık. Ev ev ustune olmuyor malesef. Baktınız sartlar artık sıze uymuyor ağaç değilsiniz memnun degılsenız gıdersınız bu kadar basıt

peki neden oturmamış evlilikte damdan düşer gibi çocuk?insanlar evlerinden gitmeyeceğine göre kendi düzeninize çıkacaksınız

Aynen
Sıkıldık artik
Bastan herseyi kabul.ediyorlar sonradan sikayet

Evlenmeyin kardesim
Bekleyin
Nisanliniz durumunu duzeltsin
Siz de girin bir ise
Cikin ayri eve

Kacmiyor.koca
Illa ki evlenirsiniz
Ama yok.hemen evlenecekler kv yanina da olsa

Sonra sikayet
yok tatlım baştan ayrı oturucaz deyip nikahtan ya da düğünden sonra aa bi bakmışsın annesinin yanına gelmişiz.

Aile büyükleri ile aynı evde yaşarken nasıl olacağını düşündünüz mesela?
Kayınvalide kendi evinde köşesine çekilecek evin hanımı siz mi olacaksınız?

Eşinizle neden dışarı çıkamıyorsunuz, o kısmı anlayamadım. Bunu eşinizle konuşarak halledebilirsiniz.

Birlikte çalışabilirler de eşinizin maaşı yok mu? Yoksa, çok kötü bir durum. Ekonomik olarak aileye bağımlıysanız eğer çözümü çok zor.

Nolur kv köşesine çekilse, gelini evine almış zorla o zaman diyecek ki, kızım ev hepimizin ye-iç, rahat ol, benim elim ayağım tutuyor zaten zorlanacağımız şeyleri beraber yaparız. Arada bizi de ihmal etmeyin görmezden gelmeyin. Siz eşinizle zaman geçirmek isteyebilirsiniz doğal bunlar. Gençliğinizin tadını çıkarın. Bunları demek çok zor olmasa gerek. Mecbur o gelini orda tutuyorsa az sesini kısmayı bilecek.

yukarıda da bir çok kişi yazmış gerçekten sorun eşin kv ve kp de arama eşin her şekilde yalnız kalmak için fırsat da yaratabilir fakat onda bir sıkıntı var
şey yapsana biraz amborgo uygula :sinirli:

Herkes yazmış zaten sorunun eşinizde olduğunu... kv ve kp düşünemiyor olabilir ama eşiniz düşünecek gerektiği yerde anne babasını uyaracak, yalnız kalmak için fırsat yaratacak.

Ve her zaman konuştuğumuz gibi ev ev üstüne olmuyor malesef... imkanınız varsa evleri ayırın herkes için en sağlıklısı bu olur

Nolur kv köşesine çekilse, gelini evine almış zorla o zaman diyecek ki, kızım ev hepimizin ye-iç, rahat ol, benim elim ayağım tutuyor zaten zorlanacağımız şeyleri beraber yaparız. Arada bizi de ihmal etmeyin görmezden gelmeyin. Siz eşinizle zaman geçirmek isteyebilirsiniz doğal bunlar. Gençliğinizin tadını çıkarın. Bunları demek çok zor olmasa gerek. Mecbur o gelini orda tutuyorsa az sesini kısmayı bilecek.

Niye zorla almış olsun? Kafasına silah dayayarak, hürriyetinden yoksun bırakarak mı kendi evinde oturmaya mecbur tutmuş.

Yeter ki evleneyim, kaynana yanı olsa da olur zihniyetiyle yola çıkmamak lâzımmış demek ki.
Kaç yaşında kadın, ahir ömründe evinin otoritesini neden hiç tanımadığı çocuğu yaşındaki bir kadına bıraksın, neden düzenini bozsun?

Burada kayınvalidenin hiçbir şeye mecburiyeti yok, evcilik oynayanlar kadına mecbur. Onun evi, onun kuralları. Şikâyetçi olan kendi evini kendi kurallarıyla oluşturur.

Vallaha ben çok şükür beraber oturmadım inşallah bundan sonra Rabbim nasip etmesin oturmamda ,kirayı zar zor öderdik eşimin düzenli bi işi yoktu.
Hala bi birikimimiz yok yinede pişman değilim ev ev üstüne olmaz Rabbim kimseye nasip etmesin

Ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim gitsinler demiyorum zaten ama biz de hiç esimle disariya cikmiyoruz onların evinin borcunu ödüyorlar birlikte calisiyolar eşim ve kp
sartlar boyleyse bebek de baya masrafli bir sey buarada...

bileydik böyle yapar mıydık
Maksadım muhalefet yapmak değil ama hepimizin çevresinde aileyle aynı evde ya da aynı apartman, aynı sokakta yaşayanlar vardır, onları örnek almak lazım, ben aynı yerde yaşayıp da bundan mutlu olanı pek görmedim, muhakkak bir sorun oluyor, çok eskiden insanlar birlikte yaşamayı neredeyse adetten saydıkları için gelini yanlarına alırmış, kızların aileleri de itiraz etmezmiş ama şimdilerde öyle değil ki.

Kayınvalidem sessiz bir karakterdir, ben ona göre daha baskın, çenesi durmayan biriyim, biz nişanlıyken benim çevremden çoğu eş dost kayınvaliden sessiz, sen onu çekip çevirirsin birlikte oturun dedi, asla oturmam deyip resti çektim, ki ben teklif etsem kayınvalidem itiraz edemezdi ama evi ayrı olmayan erkek sorumluluk sahibi olmak da zorlanıyor, neden eşime bu rahatlığı vereyim, evlenecekse kendi evini çekip çevirmeyi de öğrenecek, sorumluluğunu bilecek, kaç tane arkadaşımı biliyorum, baştan kızlara 1 yıl annemlerle otururuz sonra sana ayrı ev açacağım aşkım diyen kocalar eşlerini annelerinin başına atıp atıp gezdi tozdu, 1 yıl işin hikaye kısmıydı, o kızlar kayınvalidelerinden ayrı eve çıkamadı hiçbir zaman.

Niye zorla almış olsun? Kafasına silah dayayarak, hürriyetinden yoksun bırakarak mı kendi evinde oturmaya mecbur tutmuş.

Yeter ki evleneyim, kaynana yanı olsa da olur zihniyetiyle yola çıkmamak lâzımmış demek ki.
Kaç yaşında kadın, ahir ömründe evinin otoritesini neden hiç tanımadığı çocuğu yaşındaki bir kadına bıraksın, neden düzenini bozsun?

Burada kayınvalidenin hiçbir şeye mecburiyeti yok, evcilik oynayanlar kadına mecbur. Onun evi, onun kuralları. Şikâyetçi olan kendi evini kendi kurallarıyla oluşturur.

Eşinin hatrı için zorla, burda boşan- çık git diye esip gürlemek kolay kadar kolay değil çıkıp gitmek. Yaşamadığınız şeyler konusunda atıp tutmak çok kolay. Herkesin karakteri aynı değil, aynı tepkileri aynı zamanlarda vermeyebilir.o kaynana ille başına silah tutmuyor, binbir acındırmayla oğluna, binbir duygu sömürüsüyle gelinini dibinde tututyor. Geline vicdan yaptırıyor yanından ayırmıyor bu da bi şekil zorlamadır. Eğer gelinim yanımda olacak diyorsan ağzını yarıdan yarıya kapatacaksın. Yok bilmem ne kadarlık düzeniymiş de geline mi bırakacakmış. O zaman hür bırakacak insanlar kendi kazandığı parasıyla kendi ekmeğini yiyip kendi evinde oturacak. Çocuklarını sindirip sindirip gelinlerin başını yakıyorlar.

Back
X