Kv kardeşleri ve kızı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de biliyorumd degil ama o da kocanin annesi.. benim annem gelsin ama seninki gelmesin huzur olabilir mi o evde?

dedigim gibi cok buyuk huzursuzluklar, problemler cikarmiyorsa sevmesek de gelecek esimiz icin sabredecegiz..
Aynen o dusunce dogru degıl annem 1 ay kaynanam gelmesın olmaz.. O konuda cok haklısınız ama işte bende annemde kalırım 1 ay sorun yok ama kaynanamda kalamam asla

Ya Allah aşkına bir konuda eleştri alınca hemen bir haklılık çıkarmak için aynı konuları açmayın bu gelişmeyi halihazırda o konuya da yazabilirdiniz. Zaten öyle sıkıldım falan deyince izin vermiyorlar merak etmeyin eşinizde almaya gidemez. Kızına bazı nedenlerle gitmek istemiyor olabilir bu size gelemez anlamına gelmez. Siz sürekli kızına gitsin bize niye geliyor derseniz eşinizde tepki verir yahu kadın başka şehirde zaten geliyormuş 2 3 hafta bariz sorun da yok niye bu kadar sorun yani kendi anneniz gelse sorun olmaz ama ayrıca ms hastası olmanızla ne alakası var onunda derecesi çeşitleri var diğer konuda da bahsetmediğiniz birşey. Yazık kadına kızı istemez oğlunun eşi istemez sanki sürekli sizde bir de aynı şehirde olsanız vay ki vay

Yaşınız da 20 ler değil ki. İnanın çok cahilce görünüyor bu kadar takmanız. Geçen konunuza yazdık. Haklısın yazan az kişi var diye mi? Yaşınızı almış insanlarsınız eşinizi düşürdüğünüz durum da tuhaf.
Ayrıca bu kızında kalsın diyen gelinler mal paylaşımında hiç kızına kalsın demiyor

Aynen o dusunce dogru degıl annem 1 ay kaynanam gelmesın olmaz.. O konuda cok haklısınız ama işte bende annemde kalırım 1 ay sorun yok ama kaynanamda kalamam asla
tabiki alistigimiz anne evi duzeninde daha rahat ediyoruz bu bir gercek. oraya gittigimizde de sabretmemiz gerekiyor, o bize geldiginde de..

Canım benim buradan anlamak zor sizede hak seriyorum. Ben saygıda kusur etmem, geldiğinde rahatlığı için herşeyi yapıyorum. Asla sürat etmem yapım naziktir. Ama gelince gitmiyor gitmiyor. Aylarca gitme lafı bile edilmiyor. Kızına hafta bile gitmemiştir. Haksızlık değilmi?
İyi de önçeki konunuzdan biliyorum 25 gün kalıyormuş.. 25 gün bu kadar tepkiyi.gerektirecek uzunlukka değil ki.. Demek ki sizin yanınızda daha çok rahat ediyor... Mesela babaannem bize geldiği zaman herşeyini 4 4lük yaparız.. Banyosundan saçının taranmasına kadar.. Ama o da kızlarına rahat ediyor ve biz ne kadar gel desek de o kzlarında durmayı tercih ediyor... Hizmeti ne kadar iyi olursa olsun gönlünün rahat ettiği yerde kalmak istiyor.. 25 gün yaa ... Gitmesini istediğinizde de gidiyormuş zaten.. Katlanılmayacak değil bencee.. Dua almak kadar iyisi var mı.. ?

Ben gelmek istemesinde bir kotuluk goremedim.Esinizin annesini davet edemesi cok uzucu. Ben annemi evime gelmek istediginde kabul edemiyorsam o esi de kabul etmem.Hic anlasamadiginiz, size saygisi sevgisi hic olmayan bir kv degilse ,gelip aylarca gitmiyor ve ciddi yuk oluyorsa bilemem.Normal biri oldugunu varsayarak yorum yaptim.
Bende sizin gbi dusunuyorum

Önceki konudaki yorumları da okumuştum.Çoğu arkadaş konu sahibine kızıyor ama anlamadıkları nokta şu;

Kadın diyor ki bir ay olsa yine idare ederim. Ama bir geliyor biz artık yüze çıkıp gönderene kadar gitmiyor. Ucu açık bilet almak gibi. Kendisi de ms hastasıymış. Misafir ağırlamak üstelik yatılı olarak kolay değil.

Kendi anneni bir ay alırım derken eşinin annesine bir ay nasıl dayanamazsın haksızlık etme denilmiş. Ama kv bütün yazı bizde geçirebilir net bir süresi yok demiş konu sahibi.

Hem erkekler çoğu zaman işte zaman geçiriyor kendi anneleriyle bile akşamdan akşama bir iki saat oturuyorlar. Ama kadın tüm gün hizmet edip kv ile oturup onunla vakit geçirmek zorunda kalıyor. İnsanın kendi annesi olsa odaya çekilip uzanacağım biraz da der işini de yapar.Oğlu annesiyle oturup gelin normal hayatına devam edebilecekse tabiiki gelsin istediği kadar kalsın kv.

Ayrıca hem oğlum hem kızım varsa kızımda daha çok rahat ederim. Damat akşamdan akşama gelecek tüm gün kızımla vakit geçiririm,ama oğluma gitsem akşam gelecek ve tüm gün gelinimle otursam acaba yapmak istediği bir şeyleri mi engelliyorum diye huzursuz olurum. Anne babaları kapıya koymuşuz gibi muamele yapıp acıtasyona gerek yok.Erkek kardeşim evlendiğinde annem uzun süreli gitmeye kalksa gitme rahat edemeyebilir gelin diye anneme de derim. Allah korusun bakımlık durumları olsa geline değil kız evlat olarak bana düştüğünü düşünüyorum her şeyin. Erkek kardeşim işe gidecek o değil gelin bakmış olacak .Gelin de mecbur değil, annemin babamın gelinde değil evlatlarında emeği var.

Annesinin haberi olmadığına da inanmıyorum, size yalandan gizlice aramış numarası yapıyorlar bence. Kızı aynı şehirde daha kolay ona gitmesi. Sıkıldıysa kafası da dağılır. Kendisi bile keşke alsalar da gitsem demiş olabilir. Eşiniz üstelemediyse görmezden gelin . Kendiniz de hastasınız kendi ev işlerinizi ancak yapıyorsunuzdur. Yollar açılırsa eşiniz izin alıp gitsin görsün annesini. Siz üsteledikçe eşiniz inada binip annesini getirebilir.

Son düzenleme:
Eğer gelirse uzun süre sizde kalacak ve dışarı cikamayacak. Ruh sağlığınız için kabul etmeyin, normal bir zaman olsa eger arada küslük kavga vs yoksa tabiki gelip kalicak annesi nihayetinde. Ama şuan heryerde virüs var ve herkes olduğu yerde kalmalı.

Bu konuda emin değilim. Haberi olmadan da kardeşleri ayarlamaya çalışabilir. Bence kızını ikna etmeye çalışmalılar. Anneler kızlarıyla iyidirler. Annem hayatta olsa bir ay yanıma alırdım.
E peki kv iyi insansa onu sa alın yanınıza...
Annenizi alırdınız da kv bizi neden almıyorsunuz peki.
Bu yorumdan sonra değişir herşey...
Kv nasıl bir insan.
Unutmayın sizin anneniz, nasıl ki sizin annenizse ve seviyorsanız kv de eşinizin annesi ve eşinizde annesini seviyor.
Siz 1 ay annenizi yanınıza aldığınızda eşinizde rahatsız olacaktı bunu unutmayın.
E o zaman anneniz sevabına kv nizi alın bir ay gönlünü hoş edin.

Eğer bu yorumu yapmasaydınız düşüncem degismeyecekti.
Biz kadınlarda annem annem kv olunca aman yok yok.

Benim duruşum nasıl mesela benim annemde huysuz, gerçekten bana huysuzluk yapar diğer kardeşlerime o kadar yapmaz.
Kv olsaydı da 1 ay almazdım annemi de almam.

Annem hayatta olsa bir ay yanıma alırdım.

Ben 4 gün önce açtığınız aynı içerikli konunuza da yazmıştım , 85 yaşınızda babanız vardı , hatta aynı konu kendi babanız için geçerli olsa eminim babacığım değil ben de 25 gün 2 ay kalsın derdiniz demiştim , siz de beni yanlış anlamakla itham etmiş ve kendinizin öyle biri olmadığını beyan etmiştiniz. Fakat yukarıda yaptığınız yorum ile bana verdiğiniz cevap birbirine ters hatta yukarıda verdiğiniz cevap bir önceki konunuzda yaptığım yorumu destekler
niteliğinde.

Gerçekten biraz empati yapabilirsiniz , sizin babanız şehir dışında yasasa ve gelse sizde kalsa 25 gün, aynı şeyi kendi babanız için düşünecek misiniz? Babamla ayni şehirde yaşayan evli olan erkek kardeşim var gelinde kalmıyor ama ben de 25 gün kalıyor diye düşünecek misiniz? Bence "gelin bakamaz gelsin bende 25 gün değil isterse 2 ay kalsin ben bakarim , hem 25 gün ne ki ben babacigimi ozluyorum torunları var zaten babacigim 85 yaşında annem de yok yaninda elimde bir tek babam kaldı , zaten amcamla yaşıyor onunla da anlaşamıyor , babacığım az bir nefes alsın kalsın 2 ay " demezseniz benim de bildiğim her şey yalan bu hayatta.

Yanlış anlaşılıyor burada. Ben öyle biri değilim. Gelmesi problem değil. Hiç gitmemesi problem. Gitmesi için çok çabalamam gerekti hep.

Bakın sizin söylediğiniz "gelmesi problem değil hiç gitmemesi problem" diyorsunuz fakat en başından itibaren yazdığınız cümlelerde ve yaptığınız yorumlarda bile aslında hiç gelmesini istemiyorsunuz . Şöyle düşünün madem anneniz hayatta olsaydı ve 1 ay siz de kalsaydı gelin yerine , o zaman eşiniz rahatsız olmaz mıydı ? Bu yaz sıcaklarında şortla dolaşamıyorum , rahat rahat sevişemiyoruz vb sizin gibi kimi haklı kimi haksız türlü türlü bahanelerle , o zaman nasıl bir fikir üretirdiniz? Ya da eşinize darılmaz mıydınız , annemi istemiyor , zaten kadıncağız senede 1 ay gelip kalıyor onu da burnumuzdan getiriyor demez miydiniz?

Kv deniz gerçekten insan olarak iyi niyetli olmaz , devamlı bir gerginlik hissi yaşatır , huzurlu olan evinizin huzurunu kaçırır o zaman derdim ki konunuzda haklısınız kv de olduğu için değil iyi bir insan olmadığı için. Bu sizin çevrenizden de biri olabilirdi bu özellikleri taşıyan aynı yorumu onun için de yapardım , ama siz belki 15 yıllık evliliğin verdiği ve daha önce yaşadığınız bir kaç sorun sebebi ile istemiyor olabilirsiniz fakat sabredin derim ben . En nihayetinde bir anne sizin gibi.

Son düzenleme:
Ben 4 gün önce açtığınız aynı içerikli konunuza da yazmıştım , 85 yaşınızda babanız vardı , hatta aynı konu kendi babanız için geçerli olsa eminim babacığım değil ben de 25 gün 2 ay kalsın derdiniz demiştim , siz de beni yanlış anlamakla itham etmiş ve kendinizin öyle biri olmadığını beyan etmiştiniz. Fakat yukarıda yaptığınız yorum ile bana verdiğiniz cevap birbirine ters hatta yukarıda verdiğiniz cevap bir önceki konunuzda yaptığım yorumu destekler
niteliğinde.

Bakın sizin söylediğiniz "gelmesi problem değil hiç gitmemesi problem" diyorsunuz fakat en başından itibaren yazdığınız cümlelerde ve yaptığınız yorumlarda bile aslında hiç gelmesini istemiyorsunuz . Şöyle düşünün madem anneniz hayatta olsaydı ve 1 ay siz de kalsaydı gelin yerine , o zaman eşiniz rahatsız olmaz mıydı ? Bu yaz sıcaklarında şortla dolaşamıyorum , rahat rahat sevişemiyoruz vb sizin gibi kimi haklı kimi haksız türlü türlü bahanelerle , o zaman nasıl bir fikir üretirdiniz? Ya da eşinize darılmaz mıydınız , annemi istemiyor , zaten kadıncağız senede 1 ay gelip kalıyor onu da burnumuzdan getiriyor demez miydiniz?

Kv deniz gerçekten insan olarak iyi niyetli olmaz , devamlı bir gerginlik hissi yaşatır , huzurlu olan evinizin huzurunu kaçırır o zaman derdim ki konunuzda haklısınız kv de olduğu için değil iyi bir insan olmadığı için. Bu sizin çevrenizden de biri olabilirdi bu özellikleri taşıyan aynı yorumu onun için de yapardım , ama siz belki 15 yıllık evliliğin verdiği ve daha önce yaşadığınız bir kaç sorun sebebi ile istemiyor olabilirsiniz fakat sabredin derim ben . En nihayetinde bir anne sizin gibi.
Size hak veriyorum. Kendi annem olsa 1 ay yanıma alırdım diyor ama kv gelmek istiyor diye ben emesim diyor kvsini istemiyor, eşi strese girmiş adam hiç oralı olmuyor.
He ilk yaptığı yorumu desteklese düşünce değişmese ok.
Ama annem olsa bir ay isterim kv mı istemem derse iş degisir.
Bu nasıl bi düşüncesizlik hep bana rabbena ama başkasına olursa yallah başka kapıya.
Eşinin yerinde olsam gider annesini alır getiririm.
Bizim erkekleri bu şekilde germemiz çok yanlıs.

Ben eş tarafı ile görüşmüyorum. Ama bir güne bir günde görmeyeceksin, konuşmayacaksim, gelmeyeceksin vs vs asla ama asla demedim.
Hatta bana onca hayatımda isitmedigim hakaretleri yazan söyleyen görümcem geldi ve kaldı yatak odamı verdim. Bebeği ve eşiyle rahat yatsın diye.
Eşimin diğer akrabaları da gelebilir kalabilir.

Ama ben bana yapilandan dolayı gitmem o ayrı bı konu.
Ne güzel bizim ailelerimiz gelsin ama eşin aileleri akrabaları gelirse istemeyeceğiz.

Kızlar üst-üste konu açmak olacak ama konu söyle, fikirleriniz ile doğru karar vermek ıstiyorum.
Kayinvaldem başka şehirde erkek kardeşiyle yaşıyor. Aynı şehirde kızı var evli. 2 kuz kardeşi daha var başka şehirlerde. Konu şu: dün teyze arıyor eşimi annen sıkılmış izel kaymakamlık izni alıp evine getirebilirsin. Eşim pek yorum yapmadı. Bugünde dayı arıyor annen sıkıldı özel izin al otobüse bildireyim göndereyim. Eşim de hik mık etti ben yasak kalkınca geleceğim oraya falan dedi. Telefonu kapatınca sordum noluyor diye dayım saçmalıyor dedi. Dedim ablan yanına alsa bir kaç günlüğüne (20 dk uzaklıkta oturuyor) sen karışma dedi.
Bana açık açık dese bir süre misafir ederim ama huyu çok kötü konuşmuyor. Canı sıkıldı tabi anlıyorum.
Şimdi ya başka sehirdeki evli oğlundan bu kadar yardım isteyene kadar yani başındaki kızı görmezden gelmelerini hoş mu görmeliyim? Yardımlık bir durumu varmı? Hasta değil sonuçta. Ev de kayinvaldemin bu arada, dayı onunla oturuyor.

Ne dersiniz şimdi kızlar? Ben de 40 yaşındayım bu arada, ms hastalığı ile uğraşıyorum.

Hiç kendinizi üzmeyin izin vermiyolar zaten hiçbişekilde

Eşinizin annesine üzüldüm, damadı huysuzmuş, gelininin hali ise ortada...
Annesinin gelişiyle ilgili çok yorum yaptığınız için ya da annesini istemediğinizi anladığı için eşiniz artık sen karışma demiş olabilir mi? Annemi istemeyeni ben de istemem, ben eşim annesini istemezsem eşim de beni istemez, biz bu konuda netiz... Belki eşiniz de nettir.

Hastalığınız strese üzüntüye gelecek bir hastalık değil. Üstelik muhtemelen kortizon ilaçları kullanıyorsunuzdur. Buda sizi risk grubuna sokuyor. Bu sebeple ilk önce kendinizi düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X