• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv kp görümcem ve ben

:KK57:
Siz çalışıyorsunuz ki.
Keser gibi hep kendinize yontmayın.
Annenin maddi yardım yapıyor,
Peki oturduğunuz ev kimin? :KK8:

Anneniz sizde kaliyor diye mi yapiyor acaba?O rahat rahat kızının evinde kaliyorsa ben de oğlumun evinde kalirim diye dusunuyordur belki...
haklı olmuyor mu peki

kızın annesi gelmese bu durumda kız kv mesafe koysa normalde

anne onlarda kalıp kv yi istememek olur mu

11 yaşındaki çocuğa da 'görümcem' demek çok iğreti duruyor bence.
Çocuklar arasına bu kadar yaş farkı koyulur mu ya.
Yapacak bir şey yok, yani ağırlayacaksın geldiklerinde.
''Ekmek arası yapıver yesin'' derse ''O senin çocuğun, sen hazırla da annesi yedirsin'' dersen hiç değilse bu kadar kullandırmazsın kendini.
Ama annen de senle yaşıyor, o yüzden fazla söylenme bence.

Selamlar hanımlar,benimkisi dert sayılmaz pek ama yine de kafama takılan şeyler var.
Şimdi ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum.görümcem var 11 yaşında,kv 45,kp 54 yaşında.annem de bizimle yaşıyor,benden başka kimsesi olmadığı için.kv annem izmir e kendi evine gidince sabah akşam gece dinlemiyor zırt pırt kapıma geliyor.görümcem sürekli bende,kp in bakkal dükkanı olduğu için kv bakkalda geçiriyor gününü.ev düzenleri hiç yok ve kv çok rahat bir kadın.annem gidince sürekli bendeler yatmadan yatmaya evlerine gidiyorlar.onu bunu istiyor,dolabımı açıyor,yok ayran yap bana,yok kız acıkmış ekmek arası yap yesin vs vs.biz de çok zengin değiliz ki onlara da bakalım.bir internet kafemiz var ondan geçinip gidiyoruz köyde yaşıyoruz o yüzden pek gelir yok.eşim benim çalışmamı da istemiyor.kv benim evde yatmak istedi bir keresinde,ben de dedim ki herkes evine anne.ama kızlar sıkıldım artık,hiç mi özel hayatımız olmayacak.evimiz ayrı yolumuz ayrı olsun dedim tependen inmiyorlar.sizce benim haksız olduğum şeyler var mı ben mi büyütüyorum?ne yapmalıyım?

ACABA siz bundan önce konu açmışmıydınız hani kp bakkal dükkanı var oradan para ile bişey almamız mantıklımı diye yoksa karıştırıyormuyum acep :) şimdi sizin anneniz sizde kalıyormuş belki kv kıskanıyor olabilir hani madem annesine bakıyor dur banada hizmet etsin gibisinden içlenmiş olabilir kendince !!birde özel hayat dediniz ya peki anneniz varken bu hayatı yaşabiliyormusunuz ? yanlış anlamayın hani kv ve kp için o cümleyi kullandığınız için soruyorum yarın eşinizde diyebilir annen buradayken özel hayattan bahsetmiyon birtek benim ailemmi özel hayata mudahale ediyor diye diyebilir.işiniz her 2 taraftan da zor kolaylıklar dilerim.zaten yatma konusunda tavrınızı koymuşsnuz diğer konulardada yeme içme gibi gayet rahat bir tavır koyabilirsiniz incitmeden tabi :) güzelce anlatın anlamazsa yapacak bişey yok siz küs kalsanız bile anne oğlu ayıramazsınız birde altlı üstlü oturuyorsunuz buna bir şekilde siz ayar vereceksiniz yoksa üzülen siz olursunuz ...

Arkadaşlar aslında ben yanlış ifade ettim sanırım.annem bize destek oluyor maddi manevi.fakat onun ailesi insan kullanmaya,yemeye bayılıyor.benim tahammül edemediğim bu.
Eşinizin annesiyle yemeğinizi paylaşmaktan mı imtina ediyorsunuz? Kadın (iyidir,kötüdür tartışmıyorum karakteri) ekmek arası ve ayran istemiş,ne bulursa onu yiyormus,sizden ballı börekler beklemiyor demekki. Bu kadar karartmayın kalbinizi,inanın yemek paylaşıldıkça bereketli olur,Rabbim verir bereketini.

Bence sizin yaptığınız saygısızlık. Evli olup annenizle yaşayabilecek potansiyeldeyseniz kv gelince de ses çıkartamazsınız. Herşeyden önce eşinizin size karşı saygısını sizde ona göstermelisiniz. Onlar kalabalık dediğin sanki 20 kişi geliyorlar. 11 yaşındaki çocuğa ekmek arası hazırlamak mı zoruna gitti. Evine gelen insanın boğazından geçen lokma mı. Senin annen o evde yiyor içiyor helali hoş Ada'm akşama kadar çalışıyor ama onun annesi kardeşi yerse eyvah evimizin rızkı bitti
İşte bir yandan da böyle düşünüyorum.ayıp yapıyorum demek ki.ben de ona göre davranırım.teşekkür ederim.

Eşinizin annesiyle yemeğinizi paylaşmaktan mı imtina ediyorsunuz? Kadın (iyidir,kötüdür tartışmıyorum karakteri) ekmek arası ve ayran istemiş,ne bulursa onu yiyormus,sizden ballı börekler beklemiyor demekki. Bu kadar karartmayın kalbinizi,inanın yemek paylaşıldıkça bereketli olur,Rabbim verir bereketini.
Çok haklısınız.gerçekten müteessir oldum şimdi.çünkü Allah yenen yere daha çok verir derler.ben bunu unuttum sanırım.eksilmiyor artıyor aslında.

ACABA siz bundan önce konu açmışmıydınız hani kp bakkal dükkanı var oradan para ile bişey almamız mantıklımı diye yoksa karıştırıyormuyum acep :) şimdi sizin anneniz sizde kalıyormuş belki kv kıskanıyor olabilir hani madem annesine bakıyor dur banada hizmet etsin gibisinden içlenmiş olabilir kendince !!birde özel hayat dediniz ya peki anneniz varken bu hayatı yaşabiliyormusunuz ? yanlış anlamayın hani kv ve kp için o cümleyi kullandığınız için soruyorum yarın eşinizde diyebilir annen buradayken özel hayattan bahsetmiyon birtek benim ailemmi özel hayata mudahale ediyor diye diyebilir.işiniz her 2 taraftan da zor kolaylıklar dilerim.zaten yatma konusunda tavrınızı koymuşsnuz diğer konulardada yeme içme gibi gayet rahat bir tavır koyabilirsiniz incitmeden tabi :) güzelce anlatın anlamazsa yapacak bişey yok siz küs kalsanız bile anne oğlu ayıramazsınız birde altlı üstlü oturuyorsunuz buna bir şekilde siz ayar vereceksiniz yoksa üzülen siz olursunuz ...
Yok doğru hatırlamışsınız doğru aslında.

Eski konunuza baktım da parasız bakkaldan yiyip içiyormuşsunuz. Kv bedavadan yiyosunuz demişte parayla almaya başlamışsınız.
Birde sormuşsunuz para vermemiz mantıklı mı diye.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama?
Yok o aşamaları geçtik,artık paralı alıyoruz.

Kv oldugu için boguluyorsundur annen olunca bogulmazsın çifte standart. 11 yaşında çocuğu bile dert etmişsi yahu insaf

Çok haklısınız.gerçekten müteessir oldum şimdi.çünkü Allah yenen yere daha çok verir derler.ben bunu unuttum sanırım.eksilmiyor artıyor aslında.
Aynen öyle. Siz veren el olun,misafirinizin yediğine içtiğine üzülmeyin ,Rabbim arttırır. Evde kalma konusunda zaten sınır çizmişsiniz. Başka sorun kalmıyor böyle bakınca.

haklı olmuyor mu peki

Hakli haksiz durumu degil de normal aile iliskileri olsa gelmek yemek falan göze batmaz ama inadina yapilan sey insani gerer bence.İstememek diye bir sey tabiki olamaz anne gelirse kayinvalide de gelecek tabi.Fakat soyle bir sey var kiz anneleri damatlarini aksamdan aksama goruyor,erkek anneleri ise gelinleriyle tum gun beraber olunca ister istemez sorun oluyor demekki.Cunku kabul edelim ben annem gelince dinleniyorum ama ksyinvalidem gelince savastan cikmis gibi oluyorum.Aman yanlis anlamasin,aman hizmetim tam olsun,aman yayilmayayim saygisizlik olmasin vs.
haklı olmuyor mu peki

Hakli veya haksiz olarak soylemedim kayinvalidesinin dusuncesini tahmin etmeye calistim sadece.Hayirlisi olsun haklarinda ortada cok buyuk bir problem yok zaten.

11 yaşındaki çocuğa da 'görümcem' demek çok iğreti duruyor bence.
Çocuklar arasına bu kadar yaş farkı koyulur mu ya.
Yapacak bir şey yok, yani ağırlayacaksın geldiklerinde.
''Ekmek arası yapıver yesin'' derse ''O senin çocuğun, sen hazırla da annesi yedirsin'' dersen hiç değilse bu kadar kullandırmazsın kendini.
Ama annen de senle yaşıyor, o yüzden fazla söylenme bence.
Kadın da 45 yaşındaymış. Hikayede ki asıl oğlanda çok büyük değildir. :KK39:

Yok doğru hatırlamışsınız doğru aslında.

bakın ozaman gene yanlış hatırlamıyorsam para ile almak mantıklımı diye sormuştunuz demekki oradan arada birde olsa ücretsiz birşey alabiliyorsunuz şuan da veya eski zamanda farketmez aileye (kv kp görümce) +(ANNE) diye bakmayıp tam bir bütün olarak görürseniz olay sizin için daha kolay rayına oturur.Yani anneniz size maddi destek yapıyor diye onu alıp baş köşeye oturtup toz kondurmayıp fakat kp tarafı ellerinde imkanları yok ellerinden geldiğince yapıyorlarsa aynı muameleyi onlarada göstermelisiniz ozaman hak yerini bulur yani kıza ekmek arası peynir yap kızım dediğinde kv öcü gibi bakmazsanız iş daha kolay olur :) herşey paylaştıkça bereketlenir

Eski konunuza baktım da parasız bakkaldan yiyip içiyormuşsunuz. Kv bedavadan yiyosunuz demişte parayla almaya başlamışsınız.
Birde sormuşsunuz para vermemiz mantıklı mı diye.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama?

evet Akaibu bende ona takıldım oyle hatırlıyorum çünkü....

Back
X