• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kp ile altli ustlu oturma

Merhabar. Bi derdim var ki sormayin icim icimi yiyo uyku tutmadi...:KK17:
Bizim tasinma durumumuz var esimin is yeri degisikligi sebebiyle bi kac aya. (Bu arada kayinvalidem de oturdugu semtten memnun degil) Bu aksam kv esim ben otururken esim, "anne biz tasinacagimiz zaman iki katli mustakil bi eve bakayim sizle altli ustlu oturalim" dedi. Ben şokk:KK57: Kv "olur baban da cok ister" dedi bi sevindirik oldu. Benim bogaz bi dugumlendi. Esimin gozunun icine ters ters bakabildim sadece. Konuyu falan degistirdim hemen. Kv lavaboya gidince esime dedim ki "sen nasil bana danismadan boyle bisey dersin? Benim fikrimi bile sormadan.
" Askim neden guzel olmaz mi falan dedi ama bi bozuldu. Kizlar kayinvalidem kayinbabama kesin soyler o da kabul eder boyle bisey olursa ben napicam. Esimin de kalbini kirmak istemiyorum anne babasi sonucta. Ki ben de ikisini de cok severim. Ama bu durum farkli.. sizce nasil bi yol izlemeliyim esimin kalbini kirmadan nasil konusmaliyim. Biraz fevri bi yapim var da...:KK17:
Taşınmayın eşinde o yolu hergün çeksin. Nasıl böyle bir teklif yapar sana sormadan... Kesinlikle olmaz ne kadar uzak o kadar iyi... İyiyken kötü olunuyor çok fazla içli dışlı olmak iyi değil. Buradaki altlı üstlü oturanların açtığı konuları okut eşine sonuç hep aynı en iyisiyle bile...

Konunun hepsini okumadım ama hemen amcamdan örnek vermek isterim
Amcam müstakil bir evde oturuyor
Kuzenim evlenince alt kata onu oturttu
Şimdi kuzenime gitmek istesek amcama uğramadan kuzenime gidemiyoruz kuzenimin eşi her an amcamlarda çünkü evde işi yokmuş da boş oturuyomuş gibi sürekli çağırıyorlar yemekleri bir kendi özel hayatları yok. Siz karar verin.

benim de böyle bir durumum oldu.
kp taşınmak için ev ararken sordu bana 4+1 bi ev bulalım beraber oturur musun diye, dedim ki "ben evlendikten sonra aynı evin içinde kendi anam babamla bile olsa oturamam. alt kat üst kat durumu da değil bu direkt aynı evin içi. ben rahat edemem onu geçtim siz de rahat edemezsiniz. ev ev üstüne olmaz. ben kabul etsem eşim kabul etmez. bu fikri çıkaralım seçenekler arasından" dedim. bu gibi cümlelerle eşinizi ikna edin bence siz de.

o ne öyle ayol ben donla gezicem belki evin içinde? saçmalık.

Benim dusuncem bu yonde esim de iki tarafta bi arada olsun istiyo kalabalik aile ortamini seviyo. Ben de hep diyorum ki. Cok sohbet tez ayrilik getirir. Ne kadar uzak olursak o kadar da tatli oluruz.
altli ustlu oturursak her türlü sesimiz onlara da gider hic bi özelimiz kalmaz de:KK30:
bizim alt ve üst komsularin tuvalet sesleri bile giriyor tuvalete bayan mi girdi erkek mi o bile ayirt ediliyor o derece :D

İkisini de sevmek başka, beraber dipdibe yaşamak başka! İkisini birbirine karıştırmayın. Hiç böyle mutlu olan duymadım ama yuvası yıkılan duydum. Ayrıca bu geri dönülebilecek bir karar da değil, bir kere aynı eve girdiniz mi ölene kadar berabersiniz. Geri ayrılmayı artık ne eşiniz kabul eder ne de kayınvalideniz. Oturuyoruz işte ne güzel, niye huysuzluk yapıp düzenimizi bozuyorsun derler. Hayatta size yapılabilecek en büyük kötülüğü siz kendi kendinize yapmış olursunuz. Artık kimsede suç aramayın.

Benim dusuncem bu yonde esim de iki tarafta bi arada olsun istiyo kalabalik aile ortamini seviyo. Ben de hep diyorum ki. Cok sohbet tez ayrilik getirir. Ne kadar uzak olursak o kadar da tatli oluruz.

Kalabalık aile istiyordu madem, akraba kızıyla evlenseydi. Ailesinden de kopmamış olurdu!

Valideyi de pederi de çok severim demişsiniz.
İşte o sevginin, saygının bitmemesi için birlikte oturmamalısınız zaten.

Eşiniz büyük bir hata yapmış, sizle konuşmadan nasıl yapar bunu!
Sizin onlara olan sevginize güvendi sanırım. Ama yine de büyük hata.

Bişey olmaz, yola gelecek bir adamsa dürüstçe anlatın kaygılarınızı, 'iyiyken kötü olabilme ihtimalini', özel hayat kalmayacağınız, yüz göz olunacağını.
Bunları anlarsa vazgeçer zaten, o konuşma da lafta kalır.
Anlamazsa işiniz zor.
Direnmeniz gerekir.

eşim böyle bişey söylese kalbiyle birlikte kafasını da kırarım hiç çekinmem :KK70:
ama ille naif olunacaksa o kadar dipdibe olursak rahat edemeyiz, özelimiz kalmaz, zamanla sorun yaşarız vs vs olumlu durumu bozmak istemediğinize dair açıklama yapabilirsiniz.

Merhabar. Bi derdim var ki sormayin icim icimi yiyo uyku tutmadi...:KK17:
Bizim tasinma durumumuz var esimin is yeri degisikligi sebebiyle bi kac aya. (Bu arada kayinvalidem de oturdugu semtten memnun degil) Bu aksam kv esim ben otururken esim, "anne biz tasinacagimiz zaman iki katli mustakil bi eve bakayim sizle altli ustlu oturalim" dedi. Ben şokk:KK57: Kv "olur baban da cok ister" dedi bi sevindirik oldu. Benim bogaz bi dugumlendi. Esimin gozunun icine ters ters bakabildim sadece. Konuyu falan degistirdim hemen. Kv lavaboya gidince esime dedim ki "sen nasil bana danismadan boyle bisey dersin? Benim fikrimi bile sormadan.
" Askim neden guzel olmaz mi falan dedi ama bi bozuldu. Kizlar kayinvalidem kayinbabama kesin soyler o da kabul eder boyle bisey olursa ben napicam. Esimin de kalbini kirmak istemiyorum anne babasi sonucta. Ki ben de ikisini de cok severim. Ama bu durum farkli.. sizce nasil bi yol izlemeliyim esimin kalbini kirmadan nasil konusmaliyim. Biraz fevri bi yapim var da...:KK17:
konu sahibi siz cok eglenceli bir kisiye benziyorsunuz. ben de olsam sizinle yakin oturmak isterim.

saka bir yana iyiyken kotu olunur. bosverin. ya hic tasinmayin ya da mesafeli ev ayni duzen devam edin. esinize guzelce buradaki konulari okutun. kesin tasinmaz zaten :)

Valla eşimi kırmak istemiyorum diye bişey yok, eşimin ailesi de karşı daire kiralık buraya taşının diye direttiler kabul etmedim. Ev tutuldu hala kv konuşur taşınmadınız diye. Bu kadar aile düşkünüyse evlenmeseydi. Herkesin ailesi kıymetli tabi ama her zaman mesafe olmalı. Ben ailemi bırakıp gelmişim onun için, hergün ailesiyle dipdibe oturamam şimdi bile iki gün görmese kapıda :KK12: Bize yazık değil mi :KK66:

eşine çıkış biraz neden böyle birşeyi bana danışmadın diye böyle bir karar verilecekse ortak verilecek diye söylen biraz belki de öylesine dedi.

işte bir daha konusu açıldığında aynen böyle söyleyin gülerek
çok sohbet tez ayrılık getirir annemle babamla bu kadar iyi anlaşırken kötü olmak istemem
hiç iyi olanını görmedim Allah kimseyi de kimseye muhtaç etmesin diyin ve net olun
izin vermeyin böyle bişeye kesinlikle

asla oturma. sakin, kattiyen. bu isler oyle emrivakilerle olmaz. esin sana sormadan konusunu gecirmemeli ki annesiyle danisikli dovüş gibi geldi bana.

eşin öyle bi ev bulursa beğenmedim, içime sinmedi dersin. kaynanaya ama siz oturun beğendiyseniz dersin. eşim boş bulunduda söyledi galiba demişsin, öyleyse işin daha kolay. ikna edersin onu

Valla ben komsu olalim iyi olalim dersem e iyi olcaz ya iste der :işsiz:
Canisi ben komşuyumda ne oluyor her akşam yemeğini orda yeme mecburiyetimiz var hergun gündüzleri evde ne yapıyormuşum yanlarına gidecek misin öksürse ben cagiriliyorum gaz sıkıntısı olsa hemen ben daha 4 aylık evliyim ve şimdiden bıktım dayanamıyorum da aklın varsa komşu olmayida altlı üstlü olmayida sakın kabul etme canım hatta aynı şehirde bile olma. Ben gitmedigimde kocam benle kavga yapıyor dün başıma migren girdi çok ağrıyor sabah telefonun sesine kalktım açtım eşim arıyor. Dün kv hasta olmuş rahatsizmis onun yanına gidecekmisim benim rahatsız olduğum göze hiç görünmüyor. Sancı dan kivransam bile kv oy başım ağrıyor dese hemen bana kos kos diyorlar benim de canım var o yuzden canımsın sakın kabul etme benim düştüğüme sen düşme

5 tane eltim 4 tane gorumcem var.Benide aynı binada oturtmak istediler.Herkesin evi ayrı olduğu halde sorunlar 20 senedir bitmedi.ilk zamanlar bende kayınvalideyle oturdum.Yeni vefat etti.Allah rahmet etsin.kesinlikle tavsiye etmiyorum.psikolojin bozulur.Iyiyken kötü olursun eşimle bile atan bozulur.Tecrubeden dolayı söylüyorum.Alt üst veya aynı evde oturup ta memnun olanı ben görmedim.:KK43:

Aman deyim... Ben birlikte oturuyorum kv ve kp çok iyiler hiç bişeyime karışmazlar bana hiç bi şekilde müdahale etmezler ama şimdiki aklım olsa ne kadar uzak o kadar iyi. Evinde rahat edemezsin sürekli toplu tutman gerekir istediğin gibi giyinemezsin çünkü her an zile basabilirler. Giriş çıkışlarını görürler ve bi soru gelir "kızım nereye gidiyorsun". İstediğimiz gibi bi ev bulamadık deyin başka bi daire bulun ve işte bu tam idealimizdeki ev deyin.

Back
X