• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv.Kp

Evet cocuk doymadigi icin hic uyumuyordu devamli yalaniyordu agliyordu hatta doktora gidyordum emerken uyuyor sut gelmezse ne yapsin cekiyor çekiyor gelmeyince uyuyor dedi kendi 3 gun mama ver hep 5 dakika emzir dedi cocuk o zaman kilo almaya başladı yetersoz dedi ona gore ver dedi mama

okudum şimdi bir daha ki kontrole eşinizle gidecekmişsiniz.
en iyisi bu.

Mutlaka baktirin. Acliktan agladigina ve uyumadigina emin olun oyle mama verin. Belki baska bir sorunu vardir. Mesela gazi olunca da bebekler surekli memede olmak isterler. Belki bu sebepten sana surekli ac geliyor olabilir.
Dogru söylüyorsun ama saatlere bakiyorum ona gore emzriyorum ilk emzriyorum zaten hemem mama yapmiyorum ama bu gittgimde tekrar konusacagim doktoru ile

Diğer ikisinde de önce emzirdim sonra yine mama verdim ama ilk çocuğuma göre daha ölçülü verdim. Kutunun üzerinde ki ayına göre verilmesi gereken miktardan 1-2 kademe eksik verdim önce azda olsa emerek benim sütümü de aldığı için. Ve bu sayede ilk çocuğum gibi aşırı kilolu bi bebek olmadılar.

Lütfen dr ve iç güdülerin haricinde kimseyi dinleme. Aç olup olmadığını da sadece sen bilebilirsin çünkü emziren sensin kaynanan değil . Çok sıkışır bunalırsan dr böyle yapılmasını istiyor de ve geç . Hasta olsa gelişim geriliği olsa yine sen ve masum bebeğin çekecek onlara konuşmak kolay. Lütfen kulaklarını tıka canını sıkma yavrunla ilgilen bol bol besle . En olmadı çocuğun mama parası mı vermek istemiyorsun deyip çirkefleşirsin 😀

Benim 3 çocuğumda önce emzirme ardından doymadığını hissettiğimde mama vererek büyüdüler. Mama nın paf et yaptığı yani çocukları şişirdiği doğrudur. İlk çocuğum 3 kilo doğmuştu ilk zamanlar mama hiç vermedim doktorda çevremde emzirdikçe gelir dediler ama ne yazıkki hiçbir zaman çocuğumu doyuracak kadar gelmedi. İlk 2-3 hafta hep ağladı huysuzlandı meğerse açlıktanmış. O kadar zayıfladı ki 1 aylıkken doğduğu kilonun altına füştü. Başka Dr gittk. Bize kızdı bu çocuk aç kalmış önce emzir sonra mama ver dedi.donra mamayı emzirdikten sonra az az vermeye başlayınca çocuk toparlandı. Sanırım ayarını tutturamadım 5-6 aylıkken çok aşırı şişmandı. Herkes obez ettin çocuğu dedi.Sonra yürümeye koşmaya başlayınca yavaş yavaş verdi. Şimdi okula gidiyor ve incecik oldu.
Bunu dediginiz iyi oldu acikcasi icim biraz rahat etti aslinda benim oglum cok kilolu degil 6 kilo 62 cm

Diğer ikisinde de önce emzirdim sonra yine mama verdim ama ilk çocuğuma göre daha ölçülü verdim. Kutunun üzerinde ki ayına göre verilmesi gereken miktardan 1-2 kademe eksik verdim önce azda olsa emerek benim sütümü de aldığı için. Ve bu sayede ilk çocuğum gibi aşırı kilolu bi bebek olmadılar.
eksik derken nasil olcuyu eksilttiniz

Ben dogim yaptigimda doktor soyle demisti: bak kizim anneligin kitabi yok. Iyi anne kotu anne diye bor sey yok. Simdi herkes sana bir sey soyler. Sakin onlari dinleme. Ic gudulerin sana yol gosterecektir dedi. Her anne kendi cocugunun ne istedigini ic gidusel olarak bilir sen ic guduletine guven kimseyi dinleme demisti.

Lütfen dr ve iç güdülerin haricinde kimseyi dinleme. Aç olup olmadığını da sadece sen bilebilirsin çünkü emziren sensin kaynanan değil . Çok sıkışır bunalırsan dr böyle yapılmasını istiyor de ve geç . Hasta olsa gelişim geriliği olsa yine sen ve masum bebeğin çekecek onlara konuşmak kolay. Lütfen kulaklarını tıka canını sıkma yavrunla ilgilen bol bol besle . En olmadı çocuğun mama parası mı vermek istemiyorsun deyip çirkefleşirsin 😀
Yani cocuk ac icim el vermiyor emziriyorum da bebegimin yuzu aliyor sadece kilo kadın karin genisligini kilo saniyor 😁 en sonunda onu soylerim

Ben dogim yaptigimda doktor soyle demisti: bak kizim anneligin kitabi yok. Iyi anne kotu anne diye bor sey yok. Simdi herkes sana bir sey soyler. Sakin onlari dinleme. Ic gudulerin sana yol gosterecektir dedi. Her anne kendi cocugunun ne istedigini ic gidusel olarak bilir sen ic guduletine guven kimseyi dinleme demisti.
Tesekkur ederim canim

Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası

Doğum kilosu ve her ay kaç kilo aldığını yazar mısınız? Aslında söyledikleri şey kötü birşey değil bugün bir emzirme danışmanıyla konuşsanız belki benzer şeyler söyleyecek. Sütün varsa yetiyordur muhtemelen uzun uyuması için geceleri daha az uyansın diye mama veriyorsunuz. Az uyuyup sık uyandığı için aç sanıyorsunuz.

Bu arada benim oglum da cocukken toplu idi. Bebekken oyle oluyor sinra o kilolar boya gidiyor. Su an 14 yasinda ve cok zayif 1.74 boyu var. Sen kimseyi dinleme. Stres olma.

Alah allah normalde çocuk kilolu diye ovunmeleri sevinmeleri gerekiyordu bu çocuk çok zayıfcı değil sizinkiler :işsiz: neyse en iyi siz bilirsiniz çocuğunuzu bebek doymuyorsa tabi ki mama vereceksiniz kim ne derse desin benim bebeğim 4 ay boyunca kusuyor her yediğini çıkarıyordu ve zayıftı her gören bu çocuk çok zayıf bakamamışsın gibi aptal aptal şeyler söylüyordu yani kısacası herkes bisey söyleyecek kimseyi sallamayın😉

Doğum kilosu ve her ay kaç kilo aldığını yazar mısınız? Aslında söyledikleri şey kötü birşey değil bugün bir emzirme danışmanıyla konuşsanız belki benzer şeyler söyleyecek. Sütün varsa yetiyordur muhtemelen uzun uyuması için geceleri daha az uyansın diye mama veriyorsunuz. Az uyuyup sık uyandığı için aç sanıyorsunuz.
Bebegim 2650 dogdu
10 . Gun 2700 geldi bebek
1. Ay Gununda 3000 kiloydu
42. Gunde 3 100 du
50. Gunde mama kullanmaya basladim simdi
74. Gunde 5.500 du kilosu

Bebegim 2650 dogdu
10 . Gun 2700 geldi bebek
1. Ay Gununda 3000 kiloydu
42. Gunde 3 100 du
50. Gunde mama kullanmaya basladim simdi
74. Gunde 5.500 du kilosu

Evet sadece anne sütüyle az almış.. Hemen vermemişsin zaten mama.. Doğrusunu yapmışsın,güle güle büyüt çocuğunu. Haklılık payları yok boş konuşuyorlar.

Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Anne olan sizsiniz içgüdülerinize güvenin. doktorunuzla konuşup fikrini alin ve ona gore yolunuza devam edin.
başkaları istedikleri kadar konuşsunlar bu konularda söz hakkı annenindir

Çok merak ettim kaynana, kayınpeder ve kocanızın tıp diplomaları hangi üniversiteden?
Dünya üzerinde tek çocuk doğuran kendisiymiş, her şeyi kendisi bilen tiplerden hiç hoşlanmıyorum.
Bebeğini doktorunun kontrolünde besle, geri kalanlar için de kafayı takma. Ağzınla kuş tutsan, kuşun rengini bahane ederler. Salla.

Mesela kutuda 3. Ayda 120 ml yazıyosa ben bi ölçü az yani 90 ml verdim. Şuan bebeğim 10 aylık kutuda günde 2-3 kere her defasında 210 ml yazıyo. Ben günde 2 kere 180 ml yada bazen 150 ml veriyorum.
Hmm benim oglum gunde 3 kere 130 ml filsn yiyor onlara dikkat edeyim ben

Back
X