• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv.Kp

Yani

Sabah 6da meme aliyor
Sonra uyuyor
Saat 9da kalkiyor ve süt vermiyormusun saat 11e kadar?

Yada saat 9da verip ve 11de tekrarmi veriyorsun?

Ve saat 11den 3bucuga kadar vermiyormusun? Yani öglen saat 12de yatarsa, saat 2de kalkiyor demek (2 saat uyuyor) diyorsun. Yani uyandiginda saat 2de veriyorsun degilmi?

Bence detayli bir yaz tam ne zaman yemek verdigini.

Ve bence 150ml çok gibi daha 3 ayini doldurmamis bir bebek için. Yanlis hatirlamiyorsam o aylarda kizima 60ml veriyordum. Ve kesinlikle eger öncesinden emziriyorsan, 150ml çok fazla.

Tam ne kadar mama sütü vermen için bir formül var.

Su an bebek 3üncü ayinda ve formül söyle

130ml x bebek kilosu/ yeme ögünleri

Yani su an bebek 4 kilo diyelim ve yeme ögünleri 8

O halde 130*4/8 yapiyorsun, yani 65ml çikiyor. Yani asagi yukari 60 ml veriyorsun her sise basi.
Bu aylarda (2-3 ay arasi) benim oğlum 2-2.5 saatte 1 beslenirdi ve 65-70 ml civari anca tuketirdi doyup basini cevirirdi. Gece boyu da sadece emzirme yapardim. Boyu kilosu da tam standart bir bebek. Bu 150 nin yarısı çöpe gidiyordur bence. Cidden bir ogunde 150 ml nin hepsini icebiliyor mu cok saskinim su anda. Konu sahibi cevaplarsa cok sevinirim.

Tek öğünde 150 ml tuketen henuz 3 ayini da doldurmamis bebek????? Bu iste bir gariplik var.

Bana doktor o aylarda 80-90ml demişti.
Benim oğlanın doğum ağırlığı yüksekti, ona gore bir planlama yapmıştı.
120 versem de içer diyordum, e o bebek ne bilsin, derdi
Yani tok olsa içmez, diliyle iter falan demedi hic, ki olmadı da öyle bir şey.

2. Oğlumda daha tecrübeliydim, ilk 15 gün mama takviyesi yaptım, Ben de toplanmış oldum, sonra sadece anne sütüne döndü.

Konu sahibi de bebeğini düşünüyor, yeni anne de, üzülmese daha iyi :) herkese uyar uymaz bilemem ama valide haklı.
Is güçle kendini yormadan, dinlenip bol su, bol uyku ile mamayı bir miktar azaltıp yavaş yavaş anne sütüne dönmeyi deneyebilir.
Ama yok böyle iyiyiz diyorsa da tek öğündeki miktarı benim bildigimden çok çok fazla 🤦🏻‍♀️ tabi yine danışsın doktora, emzirme hemşiresine, aile sağlığı merkezine vs.

Bana doktor o aylarda 80-90ml demişti.
Benim oğlanın doğum ağırlığı yüksekti, ona gore bir planlama yapmıştı.
120 versem de içer diyordum, e o bebek ne bilsin, derdi
Yani tok olsa içmez, diliyle iter falan demedi hic, ki olmadı da öyle bir şey.

2. Oğlumda daha tecrübeliydim, ilk 15 gün mama takviyesi yaptım, Ben de toplanmış oldum, sonra sadece anne sütüne döndü.

Konu sahibi de bebeğini düşünüyor, yeni anne de, üzülmese daha iyi :) herkese uyar uymaz bilemem ama valide haklı.
Is güçle kendini yormadan, dinlenip bol su, bol uyku ile mamayı bir miktar azaltıp yavaş yavaş anne sütüne dönmeyi deneyebilir.
Ama yok böyle iyiyiz diyorsa da tek öğündeki miktarı benim bildigimden çok çok fazla 🤦🏻‍♀️ tabi yine danışsın doktora, emzirme hemşiresine, aile sağlığı merkezine vs.
Bizim doktorumuzun da aciklamalari bu minvaldeydi ve kiloya göre hesapladi aynen. Biz teyit icin baska baska doktorlara da danistik. Ben bebegin sık ağlamasını beslenmeye bagli ve/veya bundan bağımsız gaz ve hazimsizlik (her mama bir olmuyor cunku) olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu hacimlerde ve periyotlarda beslemeye ac olması ütopik gibi bir sey.

Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Okurken bile sıkıldım millet resmen baska işi gücü yok yada sevilmiosan bu gelinle nasıl ugrasırız diye kumpas kurmuslar kimseyi dinleme anne olarak sen karar ver ne yapacağına baba bile bi yere kadar konusabilir

Daha geliyosa kesilmemiş .Üzülme bebeğim biberona alıştığı için emmek istemiyor sanırım sen ısrarla ver memeni tekrar artabilir.
Veriyorum canım ama genelde sabaha karşı, öğlene kadar bitiriyor tekrar dolunca yine emziriyorum. İnşallah yeteri kadar alır sütümü. 5 ay aldı çok şükür.

Merhaba hanımlar
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Kv ve kp i sallayın he deyin geçin. Eşinizle de doktora gidin doktordan duysun bakalım. Günde 3 kere bence çok değil mama için.

Merhaba hanımlar
Bosver canim benim takma kafana. Cocugunu emzirsen de büyüyecek mama versen de büyüyecek. Disardan söylenenlere de kulagini tika derim ki aynisi basima geldi kulaklari tikadim. Yaw he he deyip gecistirdim. Bebegim suan 6 aylik ve mama veriyorum 3 saate bir. Büyüyor mu gelisiyor mu saglikli mi Elhamdülillah. Sana demem o ki hic bisey deme hic bir sekilde cevap verme bosver yani. Kafana taktigina degmez. Olan sütün de sirf bu stres yüzünden biter gider zaten...

Merhaba hanımlar

Canım bende bebeğime mama veriyorum anne sütüyle beraber aynı dediğin gibi günde 3 bilemedin en fazla 4 öğün. Ne zararı varmış anlamadım dinleme sen kimseyi önemli olan bebeğinin güzel sağlıklı kilo alması zaten fazla gitseydi sana derdi anne sütun yeterli mamayi bırak diye doktor.

Mama öyle kafanıza göre vereceğiniz bir şey değil. 3aylık bebeğin bir öğünde alacağı 150ml hiç değil. Biz mamayı biraz fazla kaçırdığımızda(kaynanam sağolsun) çocuğu obez mi yapacaksınız diye kızmıştı ebemiz. Ayrıca bi bebek sadece açlıktan ağlamaz. Sen her ağladığında ya da bi sıkıntın olduğunda aç mısın? Uykusu gelir ağlar. Gazı olur ağlar üşür ağlar korkar ağlar. Bebek bu. Ağlıyor diye aç deyip dayamayın mamayı. Hem de emzirebiliyormuşsunuz. Çok üzüldüm ya. Tıka basa bebek besliyorlar.

Bizim doktorumuzun da aciklamalari bu minvaldeydi ve kiloya göre hesapladi aynen. Biz teyit icin baska baska doktorlara da danistik. Ben bebegin sık ağlamasını beslenmeye bagli ve/veya bundan bağımsız gaz ve hazimsizlik (her mama bir olmuyor cunku) olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu hacimlerde ve periyotlarda beslemeye ac olması ütopik gibi bir sey.

Evet fazla süttten hazimsizlikte olabilir. 150ml cidden çok çünkü. Kizim yanilmiyorsam 2 yasina kadar 180 içiyordu. Simdi halen 210 içiyor ve 2.5 yasinda, ki bitirmiyor hep. Yani yine 180lerde kaliyor.

Cocugu az beslemek ne kadar tehlilkeli ise, çok beslemekte o kadar tehlikeli. Ben bu konuda çok dikkat ettigim için annemlerde kv'delerde "bu çoçugu diyetemi sokuyorsun" diye yakiniyorlardi. Halbuki alakasi yok. Simdi ise kizim iyi fakat yerinde yer. Sürekli yeme ihtiyaci yoktur, kilo ve boyu iyidir. Ve herseyi yiyor meyve ve sebzeye bayiliyor. Simdi ise annem ve kv'de takdir ediyor beni :)

Zamaninda banada söyle anlatilmisti "bebegi fazla yedirmek biraz bizde hani yilbasinda fazla yiyoruz ya, tika basa. Iste düsün ki bebek kendini öyle her ögün his ediyor". Yani tabiki iyi degil.

Mama öyle kafanıza göre vereceğiniz bir şey değil. 3aylık bebeğin bir öğünde alacağı 150ml hiç değil. Biz mamayı biraz fazla kaçırdığımızda(kaynanam sağolsun) çocuğu obez mi yapacaksınız diye kızmıştı ebemiz. Ayrıca bi bebek sadece açlıktan ağlamaz. Sen her ağladığında ya da bi sıkıntın olduğunda aç mısın? Uykusu gelir ağlar. Gazı olur ağlar üşür ağlar korkar ağlar. Bebek bu. Ağlıyor diye aç deyip dayamayın mamayı. Hem de emzirebiliyormuşsunuz. Çok üzüldüm ya. Tıka basa bebek besliyorlar.
3 saatte 1 bebenin o 150 ml yi likir likir huplettigini hala dusunmuyorum. Yarisi çöpe gidiyor bence.. (umarim oyledir) guncel boy kiloyu belirtmemis. Bebegin kendi yumrugu kadar midesi olur yahu. 3 aylik bebede 150 ml hacimlik mide???

3 saatte 1 bebenin o 150 ml yi likir likir huplettigini hala dusunmuyorum. Yarisi çöpe gidiyor bence.. (umarim oyledir) guncel boy kiloyu belirtmemis. Bebegin kendi yumrugu kadar midesi olur yahu. 3 aylik bebede 150 ml hacimlik mide???
Yok içiyorlar. Aynısını görümcem yapıyor. O da dedim fazla diye ama içiyor diyor. Çocuk 4aylıkken 8kiloydu.benim oğlan 9aylık 8kilo yeni oldu. Abartıyorlar bazen

Zaten böyle giderse o bebek anneyi emmeyi bir iki ay içinde bırakır. Annenin sütü azalmaya başlamıştır muhtemelen.

Yok içiyorlar. Aynısını görümcem yapıyor. O da dedim fazla diye ama içiyor diyor. Çocuk 4aylıkken 8kiloydu.benim oğlan 9aylık 8kilo yeni oldu. Abartıyorlar bazen
Oluyor demek ki.. Cok saskinim, Sadece anne sütü alsa bile 4 ayliga 8 kg fazla. Bebek 4 kg dogmus olsa mesela ayda maks 900 gr alsa (persentilin en yuksek siniri) 7600 a denk gelir en yuksek sinirlarda gezmek demek. İlerisi icin riskli olabilir. Ki sadece anne sutunden geliyorsa kilo korkma derler genelde. Ay ben bilemedim bu isi...

İlk 6 ay sadece anne sütü. Hele çocuk emiyorsa nasıl mama verirsiniz anlamıyorum bas bas bağırıyo doktorlar. Her ağladığında aç değildir bebek mama dayacağınıza emzik verin memenizi verin emsin.

İlk 6 ay sadece anne sütü. Hele çocuk emiyorsa nasıl mama verirsiniz anlamıyorum bas bas bağırıyo doktorlar. Her ağladığında aç değildir bebek mama dayacağınıza emzik verin memenizi verin emsin.
Ya valla bi bitmedi sizin gibiler.
Yeter artık kendi bilgilerinizi kendinize saklayın.
Merak etmeyin herkes anne sütünün önemini biliyor.
Demekki çocugun iştahı ile gelen süt miktarı eşit değil.
Bizim doktorumuz bilinen çok iyi bir doktor.
Napcan iştahlı çocuga diyet mi yaptırcan deyip beni azarlamıştı.
kilosu çok önde gittiği için endişelenmiştim.
Doktorda ,o kilolar yürümeye balayınca gidecek demişti öyle de oldu.
Lütfen artık anneleri germeyin kasmayın.
Zaten bebek annesi olmak yeteri kadar yorucu.
Birde bilmişlik yapıp anneyi germeyin.

Merhaba hanımlar
Senin doğurduğun cocugu senden dahamı iyi biliyolar doktorları dinle başkada kimseyi dinleme ne demek müdahale ederim ya ne münasebet herkes kendi çocuğunu büyütsün onun bi anasi var de cik isin içinden

Back
X