- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
9 da emzırıyorum bazen uyuyor 11 e kadar bazen uyumuyor o saate kadar oyalıyorum acıkırsa emzırıyorum 11 gıbı mama verıyorum uyuyor bazen uyumuyor oyun oynuyoruz 3 bucuga kadar oyalıyorum mama verıyorum sonra saat 10 30 a kadar oyalıyorum emzırıyorum bazen meme ıstemıyor cok acıktıgı ıcın o zaman mecbur 9 bucukda verıyorum ondan sonra mama vermıyorum hep emzırıyorum 11 bucukta uyuyor 6 da kalkıyor emıyor uyuyor 9 da kalıyor emıyor
Yemek aralari çok uzun ve aldiginda çok fazla. Yani evet sürekli aç olmus oluyor ve bu sütün ile alakali degil. Bebek her 2-2.5 saat yemeli. Ve bunun haricinde aç ise, talep üzerine yemeli.
Yani bu tabloda mesela saat 11 ve 3 araligi çok çok uzun. Bebek tekrar saat 12.30-13 arasi yemeli. Sonra tekrar saat 14-14.30. Ki eger daha önce süt istemiyorsa.
Saat 15.30 ile 21 arasida çok çok uzun. Yukarda yazdigim tabloya devam edersek, saat 16-16.30 tekrar yemek yemeli. Ve saat 18-.18.30 tekrar yemeli ve saat 20-20.30 tekrar yemeli,.. Uyuyuncaya kadar.
Yani dedigim gibi aralar 2-2.5 saat olmali en fazla 3 saat.
Su an ki hali ile çoçuk aç oldugundan dolayi süte saldiriyor. Midesi küçük olmasina ragmen, o 150'yi götürüyor, sirf aç diye. Sonra o mide iyicene sisiyor ve yine rahat degil. Ve bu bir kisir döngü. O mide genisleyecek ve zaman ile o 150 bile yetmeyecek ve çoçuk çok yapay bir sekilde fazla kilo alacak.
Yani sana tavsiyem, yemek aralarini kisalt ve mamayi azalt. Yani 150 yerine 60 verilmesi lazim. Ilk basta bu az gelirse, en azindan 90'a indir. Ve en önemlisi, yemek aralarini kisalt canim.