kv mi kreş mi sizce

Kesinlikle kreş.
Eğitim ve kültür düzeyinin ne olduğu, çocuğuna ne vereceği belli olmayan, üstelik şu devirde bir kadınla yalnız evde kalacağına, yaşıtlarıyla birlikte olsun.

Kim yaşamıyorki kv ile sorun
Bazı şeylerde kulağınızı tıkayın duymayın yavrunuz için
Şuanda bence 1.derece bir kişinin bakması gelişimi açısından varsa böyle bir seçeneği daha sağlıklı

iyi kreşler kesinlikle faydalı size katılıyorum.
ama yapmayın daha 11 aylık ömrü olan bibebek yada 2 yaşında olsun.
o çocuk sabah kalkacak güleryüzlü ananne babane yada bakıcı ev kokusu
pjamalarıyla uzancak kanepeye atacak bacaklarını elinde biberon keyif yapacak.
yaşıtlarıyla geçinme derdi olmasın dün onunla oynayan arkadaşı bugün ona yüz vermediği için üzülmesin.
varsın renkleri 2 de değil 3 de öğrensin.
gitsin babaannesiyle ev gezmelerine arada akrabalarını görsün otobüse binsin pasta yesin misafirlikte.camdam baksın çizgi film seyretsin.
şunları yapacağı sadece üç yıl.
inananın çocuğum çok güzel bi kreşe gidiyor öğretmeni dünya tatlısı saolsun .başladığında 3,5 da tuvalet el yıkama alışkınlıkları zaten vardı .bunlar kresde değil evde de öğreniliyor.
o dönemlerde çocuklar çok inatçı oluyolar evde nazları geçtiği için aksi oluyolar. ama geçiyor bi bakıyorsunuz çocuk kendisi elini yıkamak istiyor.
bi örnek veriyim arkadaşımın oğlu 3 yasında hala beze yapıyor cevabıda çok inatçı kreşe gidicek orda öğrenir.
bu bence annenin tembelliğinden başka bişey değil sonra kresde öğrendi oluyor.
kreş sosyalleştiriyor diyolar tam tersi orda baskın karakterler altında ezilmeyeceğinin garantisimi var.
mesela benim oğlum giyim konusunda takıntılı atletini bana asla eşofmanının içine kattırmaz geçen öğretmeni katmış kresden çıktık iyiydi biranda ağlamaya başladı öğretmenini seviyor bişey diyememiş baskılanmış ama bütün gün içine atmış.

sözün kısası kreşlerimizden de annelerimizden bakıcılarımızdan da Alah razı olsun.
ama senin bebşin çok kücük babaanesine baktırmayacaksan da evinde bakıcıya baktır. bakıcısına anne diyen onların arkasından ağlayan çocuklarda var bakıcıları iyi olan

tüm söylediklerine katılıyorum benim kayınvalidemde öyle çocuk oyalansında nasıl olursa olsun mantığında

O zaman kreş. Çocuğum yok, elbette 11 ay çok minicik daha. Ancak yakın çevremde bakacak kimsesi olmayıp minicik bebekken kreşe veren kadınlar var. Sevilmesinden çok yetişmesi önemli.

Benimde çocuklarım krese gittiler böyle kucucuk yaşlarda. Mecburduk cunku anne veya kv uzaktaydik. Kurum kresleri ve özel kreslerin çoğunun işleyişi hakkında bilgi sahibi oldum. Özellikle özel kresler kar amaçlı ticarethaneden başka birşey değil. Yemekten oyuncaktan kirtasiyeden ısınma giderlerinden temizlik Malz. Den herseyden kar amacı guduyorlar. Hatta öğretmeni bile üç otuz paraya calistiriyorlar. Bunlar benim 10 senelik kres gozlemlerim. Galiba cocugunuzun gelirken getirdigi kalpli kartondur kagittir yalandan faaliyettir onlar gözünüzü boyamis. Bu kadar kucuk yaslarda olacak is degil bence. 11 aylikmiş daha yazık günah.

Tabi çok şanslı olup da 100 kreşten 1 tanesi de denk gelmiş olabilir size.

Ayrıca herseyi geçin pedagoglar, çocuk gelisimciler kesinlikle önermiyor 2 yaş öncesini. 3 ve 4 yasa bile yarım gün olabilir diyorlar.

ya bir çok söylediğinize katılsam da kendi düşüncemi aktarıcam, polemik asla değil niyetim.
hatta yanlış düşünüyorsam lütfen söyleyin.

ben pedagogların da kendilerini yenilemeleri gerektiğini düşünüyorum, değişen dünya ile birlikte.
belki belli yaşa kadar evde kalması daha iyi olabilir ama eskisi gibi değil ki.
bizim bir sürü komşu arkadaşımız ve yakında kuzenlerimiz falan vardı, hiç de kreşe gitmeme sorunu gibi sorunlar yaşamadık, 1. sınıfa gittiğmizde yine aynı arkadaşlarla aynı sınıftaydık, tek öğretmen heyecanı yaşadık.

benim çevremde akraba yok, komşu çocuğu yok, çocuğun oynayabileceği bir park var ama tek başına gitmesi mümkün değil, gözümü üzerinden ayırıp herhangi bir yerde bırakmam mümkün değil, böyle olunca parka gitse bile kısa süre sonra dönmek zorunda. böyle olunca da aslında gelişimi sekteye uğruyor, bu yaşlarda arkadaş ortamına girmesi gerekir.3,5-4 yaş bence çok geç.

tabi ki saydığım imkana sahip olan kişiler kreşi zten düşünmesinler, neden düşünecekler ki.

Çocuğum okuldan hiç karton kap kağıt falan getirmedi..
Dönem sonunda bunlar çocuğunuzun dönemlik faaliyetleri diye çok şık bir şekilde yaptıklarını bana verdiler..
Çocuklarım ayrıca kartonla kağıtla gözleri boyanacak çocuklar değil haddinizi bilin konuşurken..
Benim göz boyamaya değil somut örneklere ihtiyacım vardı..
En çok da ne kadar geliştiklerine dikkat ederim..
Bu kadar küçük yaşlarda da olacak iş..
Benim oğlum bu sene devlet anaokuluna gidiyor..
İkisinin etüdü ve diğer faaliyetlerine tek maaşımla yetişmekte zorlandığım için..
5 yaşında getup eğitimi aldı mesela..
Uygulamaları eksiksiz ve zevkle yapıyordu ve kurum hayret etti bu yaştaki çocuğun isteğine ve kurallara uymasına..
Bizi gören kaç öğrenci başladıysa da yaptıramadılar verdikleri kalemle oyun oynadı çocuklar ya da beş dakika sonra anne diye ağladılar..
Bir tek siz biliyorsunuz di mi herşeyi.
Ne demek yalandan faaliyetler gözümü boyamış..
Sizin gönderdiğiniz kreş iyi değilmiş benimki iyiymiş..
Zaten konuştuğumuz kreşin kaliteli olması..
Ticarethane değil gerçek kreşler de var.
Yeterince araştırmamışsınız demek ki..

Neden bu kadar sinirlendiniz ki anlamadım ben...siz demissiniz iyi kreşe vermemissiniz diye.
Ben de dedim o tür faaliyetler göz boyama ya da 100 kreşten 1 tanesi denk gelmiş olabilir. Had hudud bildirmelere kadar goturmuşsunuz işi.

Ne gerek var ki böyle konuşmalara. Ben fikrimi söyledim konuyla ilgili siz alintilamişsiniz beni. Allah allah...sabah saatleri sinirimi nedir. İyi günler.

Hangi pedagog kısmı da ayrı tartışma konusu? Yerli mi yabancı mı mesela? Adem Güneş de pedagog Sabiha paktuna keskin de, hangisini dinlemek gerek, benim oğlum evde durmak istemiyor, 2 sene ben baktım Batman'da hiç arkadaşı da yok ona rağmen çekingen bir çocuk değil deli oluyor çocuk gördüğünde

Kendi adıma hiçbir şey gözümü boyamadı oğlum mutlu olsun oynasın yeter, yoksa bilmem kaç dil öğretiyoruz heykel yaptırıyoruz bale yaptırıyoryz tırı vırı benim için,ha kabiliyeti vardır orda ortaya çıkar ne güzel olur ama heykel yapılacak yap ingilizce öğrenilecek öğren türü bi yere zaten göndermicem,istemediği hiçbir şeyi yapmak zorunda değil

Özel kurumların hepsi kar amacı güder Hastanesi de aynı mesela,ama gidiyoruz ve çoğu zaman çokta güzel hizmet alıyoruz,kreş de aynı şekilde,söğüt gölgesi değil ki elbette hayrına iş yapamazlar, o buna da dönecek elbet,sadece ısınması mesele bi kere

zaten kreş seçerken çok seçici olmamız gerek.
2 yaş altı kreş seçerken daha da seçici olmamız gerek.

herkes kendi deneyimiyle bir şeyler aktarıyor işte,
belki benim kv bana yerleşmemiş olsaydı, kendi evinden sabah gelip akşam gitseydi ben de 2 yaşa kadar evde bakımı savunurdum.
ama oğlum 2 yaşında kreşe başladı ve gelişimi çok fark etti, o yüzden 2 yaş üzerine kreşi ben gönül rahatlığı ile öneriyorum.

evde büyüyen çocuklarla neler yapıyorsunuz parkı bahçesi olmayan kutu gbi evlerde. kuçuk yerlerde yaşayanar daha şanslı. ben istanbuldayım mesela komşu çocugu yok yakında park yok. evde ne yapacak bu çocuk. hadi 1-2 yaş görecelidir ama 3-4 yaşta artık kreşe gitmelidir.

Bakın tam düşündüğüm şeyi soylemissiniz . Tabi çocuk iki yaşı geçince yarım gün olarak kreşe başlayabilir okul öncesi eğitim vazgecilmez olarak görüyorum. Ben 11 aylık bebeğin gitmesini doğru bulmadigimi söyledim. 2 hatta 3 yaştan sonra çocuklar için eğitim tabiiki şart. Yasitlariyla vakit geçirmek değişik faaliyetler çocukları mutlu ediyor algilarini geliştiriyor. Ama 11 ay dusunulemez bir yaş olarak görüyorum.

ayy niye bu kadar sinirlenişyorsunuzzz.kimse kreşlere kötü demiyorki hayırdır siz kreş sahibimisniz:))))
çok alemsiniz yaa.

Anne kaynanasının çocuk bakmasını beğenmiyor özetle, kreş olmadı bakıcı olur ama kv ile yüz göz olmaya hiç gerek yok neden gebe kalsın kaynanasına, sittin sene çocuğuna ben baktım masalı dinle sonra

Özellikle özel kresler kar amaçlı ticarethaneden başka birşey değil. Yemekten oyuncaktan kirtasiyeden ısınma giderlerinden temizlik Malz. Den herseyden kar amacı guduyorlar.

Ne kadar yanlış bir genelleme yapmışsınız. Herhalde siz de 2 ya da 3 tane en ucuz kreşi gezdiniz.
Zira ben de ÖZEL kreşe gönderdim 2 çocuğumu da, ikisi de çocuklarımın ikinci evi, öğretmenleri ikinci anneleri gibiydi.

Galiba cocugunuzun gelirken getirdigi kalpli kartondur kagittir yalandan faaliyettir onlar gözünüzü boyamis.

Karşınızdaki kişiyi bu kadar küçümsemeniz çok terbiyesizce. O yorumu yazan üyeyi (siz hariç) herkes tanır ki ne kadar hassas bir anne olduğunu biliriz. Herhangi bir şeyin gözünü boyamasına izin vermeyecek kadar akıllıdır.

kv nin niteliğine bağlı, evde eğitim verebilecek yapıda bi kadınsa en güzeli odur. benim annem mesela yeğenime bakar ama sadece yemeğini yedirip oturtmaz etkinlik yapar onunla oyun oynar arkadaşı olur birlikte yemek karıştırırlar çocuğu boş boş tv karşısına oturtup susturmaz. çocuğu robot gibi büyütmesindense kesinlikle kreşe verin. sonrasında çocuklar gerçekten insanın suratına boş boş bakar hale geliyorlar.

Ebru bildiğim kadarıyla hem anne hem baba olan annelerden, feyz aldığım bir o var bir pelin bir de gelen kutusu,hata payı bırakacaklarını sanmıyorum çocukları konusunda

Kimse çocuğunu eti senin kemiği benim diye izbe yerlere emanet etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…