- Konu Sahibi ozlemeymenn
-
ewt ewt kreş çok ciddi önem taşıyor.
dün eve gittik akşam çocuk durmayınca parka çıkardım. kınamak değil de şaşkınlık diyeyim. annelerinin yetiştiridiği! çocuklardı parka taş atıyorlar yüksekten, ateş yakıyorlar, başka çocukları taciz ediyorlar şok oldum. bu çocuklar da 5-8 yaş arasıydı üstelik. 2 yaşındaki oğlum da garip garip bakıyor arkadaş sanıp arkalarından koşmaya çalışıyordu. aldım geldim çocuğu. kafasına bir taş gelecek diye ödüm patladı. kaç kez de uyardım atmayın çocuklar, yapmayın çocuklar diye. dayanamadm sesim yüksek çıktı bıraktılar taşı ama bu seferde kibrit bulup ateş yakmaya başladılar.
velhasıl şimdilik ben de çok memnunum maşallah kreşten. 2 yaşında oğlum severek gidiyor. ağlamıyor kaçmıyor.. inş böyle devam ederiz. sizze de ne mutlu , sizi gururlandıracak evlatlarınız var. Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inş.
KV karakterine bağlı bence
Sevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.
Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.
Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.
Aminn..
Sizinkilere ve tüm evlatlara da güzel, huzurlu mutlu, sağlıklı ömürler versin.
Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı..
Çünkü benim çocuklarım da parkta diğerleri gibi davranmadıkları için eleştiriye maruz kalıyoruz..
Mesela o kaydıraklardaki borulardan kayarak inemiyor benim çocuklarım..
Kızıma ip atlamayı çok geç öğrendi..
Telafi edeceğiz bakalım..
Akademik başarılarını daha çok önemsiyorum ama çocukların çocuk gibi davranmıyor diye ciddi tepkiler alabiliyorum..
Benim için önemli olan onların mutluluğu..
Etü, getup, satranç, yüzme, piyano onları parktan daha mutlu ediyor..
Kesinlikle ama kesinlikle kv diyorum ben. O kreslerin size anlattığı yok egitimdir yok yemektir yok faaliyettir hiç birine inanma. 11 aylık çocuk sadece güven duyabilecegi bir tanidik yuz ve sevgi ister. onu da kreste bulamayacagina emin ol. Yari ac yari tok kendi gibi kucuk cocuklarin icinde aksama kadar telef olacak cocuk. Bir de surekli hastalik var tabi. Bunlari tecrübeyle konuşuyorum.
bunlara ek olarak benim kv den örnek vereyim.
benim kv bunların hiç birini yapmaz, genel olarak benim talimatlarıma uyar,
tv izletmez, sağlıklı şeyler yedirir, parka götürür, vs vs.
bizim yaşadığımız sorunlar ise şunlar olmuştu:
- kv nin bize yerleşmesi sebebiyle 7-24 evde bir yabancıya benim alışmam sorun olmuştu.
- çocukla ilgili her konuda arada filtre görevi yapmaya heveslenmişti, işte şu tarz "hadi anneye şunu göster, hadi babaya şarkı söyle" gibisinden, çocukla birebir ilişkimize çok karışmaya başlamıştı.
-kendi kişisel işleri için bir kaç hafta memlekete gitmeye aniden karar vermişti, ki çok haklı gerekçeleri vardı ama bizi çok zor durumda bırakmıştı, eşimin de benim de izin almamız o kadar uzun süre mümkün değildi.
-yine haklı olarak kendisi bizden ilgi bekliyordu sürekli ama ben oğlumla bireysel ilgilenmeyi tercih ettiğim için arada alınganlıklar olmuştu.
ikinci çocukta 2 yaşına kadar bakıcı, sonrasında kreş planlıyorum.
11 aylıkmış oğlunuz, 1 yaşında alan kreşleri gezerek fikir edinseniz belki içinize sinen bir yer bulursunuz.
benim yaşadığım yerde 2 yaş üzeri güzel kreş bulabildim ben.
Kesinlikle ama kesinlikle kv diyorum ben. O kreslerin size anlattığı yok egitimdir yok yemektir yok faaliyettir hiç birine inanma. 11 aylık çocuk sadece güven duyabilecegi bir tanidik yuz ve sevgi ister. onu da kreste bulamayacagina emin ol. Yari ac yari tok kendi gibi kucuk cocuklarin icinde aksama kadar telef olacak cocuk. Bir de surekli hastalik var tabi. Bunlari tecrübeyle konuşuyorum.
Goha biz kreşi seninle mi konuşmuştuk?
Ben ankaradayim şu an, bikaç kreş baktım ve karar verdim sanırım
evet evet.
ben yavaş yavaş çocuklara anane babanne bakmasın fikrine geliyorum.
benim kv çok iyi baktı ama benimle alakalı olarak belki de arada sorunlar oldu.
yani sadece çocuk-bakıcı uyumu değil, bu ilişkide anne-babanın da etkileşimi önemli.
Ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum zaten o fikri,annem daha 47 yaşında arada anneanneme dedeme bakmaya gidiyor,kv hem gezmeyi çok sever evde durmaz hem de o da annesigile bakıyo,terbiye anlayışlarımız da aynı değil, abur cubur doldurdular eve misal,ben protein çok yesin dedikçe önüne kek vs geliyo,bide bakmak zorunda da değiller ben bakmam mesela torunuma :) sevmek ayrı bakmak ayrı,onların artık keyif çağı
Ankarada fiyatlar uçuk ama, servisle birlikte 1100 tl, ki eylülde zam gelecek dediler,ama Çin malı oyuncak vs yok,kamera var,yemek listeleri tatminkar ki oğlum evde de yemiyo zaten,ben aksine kalabalıkta gaza geleceğini düşünüyorum
Ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum zaten o fikri,annem daha 47 yaşında arada anneanneme dedeme bakmaya gidiyor,kv hem gezmeyi çok sever evde durmaz hem de o da annesigile bakıyo,terbiye anlayışlarımız da aynı değil, abur cubur doldurdular eve misal,ben protein çok yesin dedikçe önüne kek vs geliyo,bide bakmak zorunda da değiller ben bakmam mesela torunuma :) sevmek ayrı bakmak ayrı,onların artık keyif çağı
Ankarada fiyatlar uçuk ama, servisle birlikte 1100 tl, ki eylülde zam gelecek dediler,ama Çin malı oyuncak vs yok,kamera var,yemek listeleri tatminkar ki oğlum evde de yemiyo zaten,ben aksine kalabalıkta gaza geleceğini düşünüyorum
Anneniz benden üç yaş büyükmüş :)
Ben geçen sene o kadar veriyordum kreşe uçuk değil aslında 1100 lira.
Ben bir de büyükşehirde oturmuyorum..
Bizim de yemek listemizi diyetisyen hazırlıyordu..
Oyuncakları çok kaliteliydi sandalyeleri, masaları ahşaptan ve çocuklara zarar vermeyecek cinsten..
Öğretmenleri iyi maaş alıyordu bu çocuklara da yansıyor bence..
Ne yazık ki kalite yükseldikçe fiyat da yükseliyor..
benim en çok memnun olduğum konu, paylaşması öğrenmesi.
eskiden hiç bir oyuncağını paylaşmazken şimdi kendi rahat edemiyor.
bir de oğlum çok çekingendir, bunu aşmamızda da kreşin etkisi oldu, özellikle kendi yaşıtı çocuklarla artık daha kolay kaynaşabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?