kv min pazar günü baskını

Bende çocuğuma ulaşamasam meraklanırdım. Gayet normal davranışı, söylediği de normal. Eşiniz de onun bir oğlu olduğuna göre onlara bir şey olduğunda tabi ki ilk önce kendi oğullarına haber vermek isteyeceklerdir. Ev telefonu numarasını "o kadın"a vermiyorsunuz ama "o kadın" eşinizin annesi...

kv. niye size ulaşamdı teller kapalımıydı yoksa açmadınızmı arayıpta ulaşamyınca merak etmiştir tabi açıpta iyiz deseydiniz bence gelmezdi kapıya . ev telinide varin ne olack yani benimde iki oğlum var bekarlar şu an ama aryınca açmadıkları zaman aklıma hemen kötü şeyler geliyor acaba bişeymi oldu diye

ayrıca benim kv çok uzakta öyle merak edip aramaz ama kardeşimin kv side öyle kardeşime ulaşamasın hemen annemi bizi arar bişeymi oldu acaba diye bizde bilmiyorsak eve gider hemen başlarına bişeymi geldi diye bence normal dünyanın binbir türlü hali var neler oluyorrrrr

sizin ki gene iyiymiş ben evlendim ikinci günü sabahın köründe kapı çalıyor altlı üstlü oturuyorduk kapıyı bir açtım kv. karşımda elindi çamaşır leğeni içeri daldı çamaşır sercem dedi diğer oğlu yatıyormuş balkon onun odasının olduğu yerdeydi onu rahatsız etmek istememiş evliliğimin ikinci günü sabah sabah bize geldi ne olduğumu şaşırdım dengesiz insanlar böyle yapacaklara madem neden oğlanlarını evlendirdiler verselermiş ellerine iki üç kuruş para karşılatsalarmış ihtiyaçlarını az kaldı benimde kv. söyleyeceğim bunu zor tutuyorum kendimi çok istiyor ama bu lafı...

Merak etmiş,gelmiş.Telefonuna cevap verseydiniz gelmezdi zaten.
Ev telefonunuzu kayınvalideye vermemeniz çok tuhaf ve yakışıksız olmuş.
Unutmayın ki o da anne ve siz de ileride inşallah kayınvalide olacaksınız.

Cep telefonları kapalı mıydı?
Bilerek mi açmadınız ya da sessize mi aldınız?

Bence ev telefonu numaranızı bile vermediğinize göre,
kv sizin bilerek cevap vermediğinizi düşünüp çıktı geldi.

Yaptıgınız çok yanlış.
Hiç bir şey olmasa bile kvdenizin dediği gibi başına kötü bir şey de gelebilirdi.
Öyle demesinden bile size görev yüklediği anlamını çıkarıp kayınbiraderinizin nasıl olsa yanlarında olduğunu söylüyorsunuz.
Diyelim ki gerçekten bir şey oldu.
Ne yani eşinizin annesinin yanına gitmesine izin vermeyecek misiniz?
Ya da sizin aileniz şehir dışındaymış,
orda başlarına bir şey gelse nasıl olsa diğer kardeşlerim yanlarında diye gitmeyecek misiniz?

Düşünce yapınız çok yanlış.
Tek kelime ile kayınvalide haklı...

Son düzenleme:
Ben seni çok iyi anlıyorum.. Zaten eşinin ailesinin olduğu şehirdesin ve ister istemez belirli aralıklarla görüşüyorsunuz, fakat karşı taraf dozunu ayarlayamıyor bu da sizi bunaltıyor.. Kendi ailenizi ayda yılda bir görürken eşinizin ailesiyle sürekli birlikte olmak belki de içinizi acıtıyor..
Ben burdaki kayınvalideyi haklı hatta mağdur olarak gören yorumlara katılmıyorum.. Kayınvalide oğluyla gece görüşmüşse sabah merak etmesi normal mi yani? Üstünden bir gün geçse anlıycam da uyuyor olamazlar mı? Ayrıca ilerde sen de kv olacaksın denilmiş.. Kız evlat ile erkek evlat farklıdır yaş ilerledikçe erkek evlat ile diyalog daha da azalmıyor mu, oysa kızınız ile ortak paylaşım daha çok oluyor.. Ilerde kv olunca bana ihtiyaçları olduğunda yanlarında olur ve her şeye burnumu sokmazdım şahsen..

kadın merak etmiş niye açmıyorsunuz telefonu.o kadın dediğin senin sevdiğin adamın annesi ona canından can vereni.belli ki siz anne değilsiniz .yoksa bu kadar o kadıncağıza türlü laflar saymazdın.teli açın iyiyiz annecim deyin bu kadar.onun aklına acaba başlarına bir iş mi geldi diye gelmiştir.size yuh diyorum terbiyesizliğiniz için.ve size gaz veren site sakinlerine de aynen.ve ne demek ev telefonunu O KADINA vermemek

niye kız evlat el bebek gül bebek büyüyor oğlan evlat farklımı? nasıl bir düşünce bu böyle ikiside aynı süreçlerde büyüyor bi çocukğu doğurmak ardından onu büyütmek ne zorluklarla oluyor hasta olur canından can gider evlat dediğinin o düşse onun dizinden çok annesinin yüreği kanar o çocuk büyür ama yine annenin gözünde o masum bebeğidir hala.. sizin nasıl bi anne olabileceğinizi tahmin bile edemiyorum demekki kız çocuklarınızı oğlan çocuklarınızı ayıracaksınız bu çok ama çok yanlış bi düşünce ikisinede aynı oranda yakın hissetmeniz gerekir ve büyüdüğünde aksine kız çocuğu dediğinin eşi yollamaz oturur oturduğu yere asıl oğlan çocuğunun kötü gününde yanında olması mümkün olur bu yüzden "o kadın" dediğiniz "ANNE"leriniz çocuklarına her aradığında ulaşmak ister siz gençsiniz belki başınıza bişi gelmez ama onlarda her gün bi hastalık çıkıyo bilemessiniz ki düşününki başına bişi geldi evde tek başına kaldı can havliyle arayabildiği tek numara sizin numaranız oldu ve ulaşamadı orda bayıldı kaldı ve kimse farketmediği için oracıkta öldü hiç mi vicdan azabı çekmiceniz? olduki siz evde uyurken doğalgaz sızdırdı yada ufacık bişiden yangın çıktı uyuyakaldınız uykunuzda ölmek üzeresiniz belki o telefon sesine uyanabilceksiniz kurtulcaksınız ne biliyosunuz? biraz geniş düşünmelisiniz dünya çok garip herşey olabiliyor inanın...

oğlum bana bir gün önce gelip hasta olduğunu gördüysem sabahında da arayıp ulaşamadıysam bende hemen evlerine giderdim. hatta diğer çocuğunda aşağıda arabada olması evde değillerse konu komşudan hangi hastaneye gittiklerini öğrenip oraya gitmek olurdu yapacağım

Sizin yine iyi sadece kayınvalideniz böyle, ilk evlendiğim senelerde eşimin tüm ailesi ( halaları, teyzeler, annesi, babası, kardeşleri, yeğenleri ) böyleydi. Haftaiçi, haftasonu fark etmez çat kapı gelirlerdi. Hatta bir keresinde duştayım, kapı çaldı bende beklediğim kimse yok. Eşimin de anahtarı var. Bu halde kimseye kapı açamam diye duymazdan geldim. Üç-beş derken kapı aralıksız çalmaya başlayınca; mecbur çıktım duştan; bir baktım eşimin halası karşımda öldün mü kaldın mı niye kapıyı açmadın? diye soruyor. Ben bornozla karşısında duruyorum. Önce eşimle konuştum. Tabi eşim de senelerce milletin evine çat kapı gitmiş, ona normal geliyor. Tatlı dille açıkladım, bak hayatım biz evli insanlarız, çoluğumuz çocuğumuz yok, özel anlarımız olabilir ya da o gün kimseyi görmek istemeyebiliriz. Gelmeden önce haber vermek adab gereğidir, ne biz kimsenin evine gideriz çat kapı; ne de bize gelirler uygun olan budur dedim. Tabi eşim hık, mık dedi. Ama ben her seferinde eşimin tarafından bir yere gitmeden eşimin aramasını ve müsaitler mi sormasını istedim. Bir süre sonra halasının kızının gelinleri doğrudan suratlarını habersiz gelmeyin evime ben öyle devamlı misafir ağırlayamam dedi. Bende fırsat bu fırsat doğru söylüyor, hiç kızmayın yeni evliler başbaşa vakit geçirecekler, habersiz gitmek olmaz, ayıp en başta dedim. Mesajı aldılar çok şükür… O gün bugündür rahatım. Hem bizim aramadan hiç gitmememiz, hem diğer gelinlerinin söylediği, üstüne benimde onaylamam işi yaradı.

Sizde tatlı dille eşinizle konuşun, hayatım başbaşa oluruz, özel işimiz olur birşey olur diye yumuşatın. Habersiz çat kapı da asla evlerine gitmeyin. Hep arayıp müsait misiniz diye sorun. Birazcık sabredin, eşinizde bunalacaktır bu durumdan.

inşallah senin gelinin de aynen senin kayınvalidene beslediğin duyguları sana besler ve sana ''o kadın'' der.

''Sözüm ona oğlunu merak etmiş'' demişsin sanki amacı farklıymışta oğlunun hasta oluşunu kullanmış gibilerinden.. Şunu unutma; Allah korusun kocana bişey olsa sen yine evlenirsin ama o ananın ölene kadar evladı için yüreği sızlar.

Sözüm ona değil, tüm safiyane duygularıyla kadın oğlu ve senin için endişelenmiş..

Birazcık iyi niyet Allah aşkına.

Biliyormusunuz ben sizin gibi bayanlara şaşırıyorum ...nasıl bukadar bencil olun bir insan yahu ..insanlara hüsnüzannı bir kenara bırakmışsınız ve dünya sizin etrafınızda dönüyor sanki ,

O kadın öylemi ??işte böyle davranmaya devam edin çünkü Rabb'imin adalet (adl)sıfatı var şükürki...
keşke onunda bir anne olduğunu (nasıl sizin anneniz varsa )sizimde anne olacağınızı unutmasanızda imtihanı üstünüze çekmeseniz

Anneninde gelini olsa sizin o cok ovdugunuz annenize O KADIN diye turlu turlu sikayet te bulunmayacagi ne malum....

okurken güldüm yaa...
pazar günü milletin istirahat günüdür...oğlunu da dün görmüşsün işte...üzülme canım bu ülkede gece karısıyla aynı yatakta yatan oğlanın üstünü örtmeye yatak odalarına dalan kv ler bile var ...valla duydum böyle kv ler var yani...onların durumu daha vahim...o yüzden gül geç...

ilk defa böyle bişi yapmışsa oğlunun hasta olduğunu bildiğinden ve ulaşamayıp merak ettiğindendir..zaten normalde yapması tuhaf olur ne kyannanalr vr..takılma normalde gelmemesi erekr şok olman normal..telefonlarınıza neden ulaşılmıyor ben onu anlamadım ikinzde cepi yokmu kapatıyrmsunz olacağı bu..ama banada yapılsa bende kızarım grip yani çok üstelememek gerker dengesizlk var bu hareketinde haklısınz..

resmen şokumu kaybettim Bu ne kindir ya annenle konuşmak için aldığın tel numarasını o kadına aman vermeyin sonra kocanızı elinizden alır gece gündüz rahatsız falan eder sizi ..
Annen ile konuşmak için tel alabiliyosun ama kayınvaliden merak edip evine gelince birden bire o kadın oluyor.. Ne var bunda yani kadın ulaşamayınca merak etmiş. Bizim burda bi akraba var babam bizi aramış ulaşamamış cepten evden sonra onu aramış adam 1 saatlik yolu atlamış arabaya geldi hemde ne geliş bina inledi adamın sesinden nerdesiniz merakdan öldük bişeymi oldu diye dedi ve bizim için o bi akraba iken o adam olmak yerine dahada sevdiğimiz dayımız oldu neden çünkü düşünmüş seviyorki merak ediyor.
Eşiniz o kadın dediğiniz bayanın oğlu unutmayın. Rabbim hayırlı kayınvalide vereceği gibi hayırlıda gelinler versin bizlere....

Son düzenleme:
Düşüncesizlik ve densizlikten başka bir şey değil canım k.v. yaptığı... Sen yapsan aynısını 10 kapıda anlatırlar , ama onlar yaptı mı gayet normal olur her şey... Annem derdi hep elle geçinmek deveye hendek atlatmaktan daha zor diye hakikaten öyle...

bir çok kişi hakkımda atıp tutmuş, ama hala haklı olduğumu düşünüyorum, yok son nefesini veririken ev telini arasaydı da size ulaşsaydı da kurtulurdu gibi felaket tellallığı yapmışsınız arkadaşlar, o zaman iş telimi vs mi de alsın, benim ev telimi vermek istemememe bir neden olarak da o teli çok kullanmıyoruz ve faturasını aylarca yatırmadığımız oluyor yazmıştım, hat kapanırsa çalıyor olarak düşüyor karşıya ev tellerinde, bir de ondan meraklara düşmesin diye de düşündüm, benim anneme de bişey olsa onlarda ulaşamayacaktı o pazar sabahı bu kadar abartmamak lazım, o kadının başına gelecek kötü olaylardan dolayı bu kadar sorumlu tutulmayı kabullenemem,
ben evlenmeden son iki sene önce tek yaşadım yeri gelir h.sonları telimi kapatrıdım, uzakta olan annem merak ederdi ama anlattım ona merak etmemesi gerektiğini, başımıza bi şey gelecekse de kader diye bakmak lazım değil mi?
kv min son nefesinde bana ev telinden ulaşacağı ve benim onu kurtaracağım saçmalığı da şaşırttı beni açıkcası,
eşimin teli işinden dolayı açık olur genelde, evdeki şarj aletimiz bozuktu ve önceki akşam da oğlunu gördüğünden böyle deli gibi merak edeceğin aklımızdın ucundan geçmedi, olamaz mı yani 12 ye kadar yatmak istemişiz sonra duşa girmişiz, pazar yani pazar, istirahat günü, tam öğle vakti böyle bi saçmalık gerçekten bana göre saçmalıktı. hala da saçmalık
onlara bişey olsa elbette ki gideriz yanlarında oluruz, eşim de oğlu olarak elbette yanlarında olur, ama evde 3 kişiler, komşuları kaç yıllık hadi bize ulaşamdılar acil bi durumda ulaşacakları çok kişi var
bir de kadın tek kalsa evde anlarım daha sık iletişim kurarım ama evde 3 kişiler, bize de bişey olsa kader artık ne diyelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…