Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .Yaşıt olsa ne olacak?
Sizin gibi neden oğlumun sevgilisinin ailesiyle hala tanışmadım diye kafasında kuran bir anne babayla, çocuklarına saygı duyan böyle triplere girmeyen anne baba bir değil. Çok ayıp yani sevgilisinin ailesiyle niye tanıştırmıyorlar diye triplenmek. Bunu türkiye'de bile aileler yapmıyorlar. Anca yüzük takılıp, evlenme konusu kesinleşince aileler tanıştırılır, bu düzen bu şekildedir.
Ailelerin ne zaman tanışacağı ilişki yaşayan iki insanın beraber vereceği bir karar. Siz güzelce söylemişsiniz, onlarda doğru zamanın geldiğini düşündüğünde tanıştırırlar zaten.Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Valla çok haklısınız ben olsam bu kadar susmazdım. Tam kaynana mı olur benden
Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .
Yani tabi bir tarafın ailesi davet edildiyse nezaketen diğer tarafın ailesi de davet edilebilirdi bu konuda haklısınız. Ama bu durum biraz da ailelerin tanıştığı senaryoda geçerli gibi geliyor bana.Bence biraz eksik empati yapıyorsunuz. Herkesin kendi hayatı evet, ama iki ailenin de yılbaşı için davet edilmesi insani nezaket açısından daha doğru olmaz mıydı? Eğer kızın ailesinin evine davete gidecek olsalardı sorun yok. Özel olarak davet edilmiş olurlardı neticede. Ama kızın ailesini kendi evlerine çağırmışlar. Burada oğlunun da kendi anne-babasını davet etmesi daha doğru olurdu. Bu biraz dışlamak gibi..
Tabi konu sahibi siz yine de çok anlam yüklemeyin. Ben burada hatayı kız da değil, oğlunuz da buldum açıkçası. Üstelik daha sevgililer, evli falan da değiller. Resmiyete dökülmüş bir şey olmadığı için basit bir aile takılması olarak düşünün.
Bencilce değilmi kizin anasi babasi sayiliyor görüşülüyor bizle değilhenüz evli bile degiller, kiz istemese hic gelmezdi. Insanlar biraz da bu yüzden evlenmiyorlar. kimsenin anasiyla akrabasiyla gereksiz sorumluluklara girmemek icin. sizde evlilik yok, nişan yok. soylemese bir kizla yasadigini haberiniz bile olmazdi.
yani bu durumda ne ayibi ne daveti gerekir ki?
sahsen ben sevgilimle beraber yasadigimda annesiyle vs ugrasmak aramak etmek istemezdim. ailesiyle plan yapmak istediğim bir erkek var onla da zaten evlenicem. eski sevgililerimden böyle bir talep gelse koca bayramimda yani kendi ailemle ve sevgilimle olmak varken sadcee beraber yasadigim sevgilim pozisyonunda birinin ailesiyle kutlamak gercekten istemezdim.
ha diyeceksin benim oglum niye onun ailesiyle diye, davet edilmistir. kiz plan yapmıştır gitmistir yani. bu da onun problemi. ayrica siz yurtdışında yasayan bir türksünüz. inancli biri misiniz ki christmas yemegini kendi gelenegi oldugu icin veren annesi varken size gelsinler? bayramda da siz çağırırsiniz olur biter:)
bence büyütmeyin. dedigim gibi anneyi babayi cok sayip gelenek görenek ayip saygisizlik vs diyecek insanlar olsalardi ayni evde 1,5 sene nikahsiz yasamazlardi.
salin gitsin. ne zaman ki resmi olarak gelininiz olur o zaman alinip gucenmeye başlarsiniz
Siz alkol vs tuketiyor musunuz? Eğer tüketmiyorsanız hassasiyetiniz varsa rahat edemezler yanınızda öyle bir mevzu da olabilirElbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani
Ya çok tatlısınız, ben sizi anlayabiliyorum zatenIstemeden üzülüyorum ,genel olarak insanlar sevdiği kişilerle vakit gecirmek isterler .
Demekki bize ayni hissetmiyorlar
Sevgililerken hele böyle 25 gibi genç yaşta sevgililerin ailesi tsnıştırılmaz.
Hanimköylü olmuş gerçekten .birde eşim benimle alay ediyor ,.Gülücüğü başlığa attım
Yani kızın ailesi aile de siz bezirganbaşı mısınız, kız ailesiyle tatil geçirmek isteyebilir de sizin oğlanın canı yok mu nedne istemiyor ... buz gibi bir hanımköylü yetiştirmişsin ablacım hayırlı olsun
Ben ne olursa olsun eşitlikten yanayım, diğer aile de acaip, kız da acaip ne de olsa Alman işte Almanlar ve kazmalıkları diyorum da oğlunun aklı nerde
Kizin ailesiyle konu sahibesinin oglu tanisiyor, hatta tatil geciriyor bu kisim dogru degil yani. Konu sahibesinin derdi sanirsam adam yerine konmamak ve gayet de hakli.
Aileyle yılbaşı kutlanıyorsa iki aile ortak olabilirdi. Senin oğlan elden gitmiş ablamMerhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?