Kv nin bebeğimi annesi sanması

Merhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?

ben bu durumu yaşamamak için hiiiic beklentisiz, tek memur maaşi ile gecinmeyi göze alip işten ayriliyorum.
hic birsey evladimdan öte ve önemli degil heleki para!
giderlerimi kısarım, açta kalırım ama yavrumun en güzel anlarını kaçırmak onu başkalarının terbiyesine ve eğitimine birakmayi asla düşünmüyorum.
annelik başlı başına bi meslek benim için ev hanımlığıda..

Benim kv daha doğmamış bebeği kendi bebeği sanıyor. Hamile kaldım kalalı toplasan 3 5 kez ilk aylarda yanyana geldik. Şehir dışına gitti hamile halimi bile görmedi. Ama her konuşmada bebeğim nasıl, oğluşum nasıl diyor.. Ben bebeğime şunu yapıcam, oğluşuma bunu alıcam diyor. Eşime söylettim güzellikle senin torunun bizim oğlumuz dedi ama anlamıyor. Eğer doğum sonrası aynı şekilde devam ederse bozuşuruz. Tavrınızı koyun, bakıyor diye annesi olmuyor. Ne anlıyorlar böyle densizliklerden acaba..
Benim oglum iki yasinda kv oglum diyor surekli 😤Ben cok sinir oluyorum ama esime normal geliyor babaannesi ile ayni evde buyudu esim babaannesi de ona oglum diyo.. onun icin bu konuda esim bana destek vermedi desin ne var diyor😔

Benim yeğenim de anneme (babaannesi) anne diyordu. Annesinin çok rahatsız olduğunun farkındaydım ama fazla tepki veremiyordu. Annem de farkındaydı ama çocuğu anne demesi için teşvik ediyordu. Çocuğa çok iyi bakıyordu ama çok sinir bozucu bir durum. Anne başka, babaanne başka. Yıllardan sonra yeniden bebek görünce kendilerini gençlik yıllarında mı hissetmeye çalışıyorlar bilmiyorum. Çok sağlıksız bir durum. Ben uyarınca da bozuluyordu üstelik. 2 cümlelerinden biri: ben o kadar çocuk büyüttüm.... olur mesela. Kendi bildiklerini uygular annenin sözüne itibar etmezler. Bu yüzden çocuk birden fazla otorite görür sürekli
Bunu gördüğüm için çocuğumu babaanne ya da anneanne kimseye vermeyi kabul edemem ben baksın diye. Gerekirse bakıcı tutarım herkesin yeri belli olur. Açıkça söyleyin. O kadar meraklıysa yeniden anne olmaya kendisi doğursun

ben bu durumu yaşamamak için hiiiic beklentisiz, tek memur maaşi ile gecinmeyi göze alip işten ayriliyorum.
hic birsey evladimdan öte ve önemli degil heleki para!
giderlerimi kısarım, açta kalırım ama yavrumun en güzel anlarını kaçırmak onu başkalarının terbiyesine ve eğitimine birakmayi asla düşünmüyorum.
annelik başlı başına bi meslek benim için ev hanımlığıda..
Valla benim eşim de memur ama işten ayrılmayı hiç düşünmedim sizinki iyi cesaret bu devirde tek maaşla çocuğun eğitimi ihtiyaçları vs. Güzel kılıf olmuş size çocuk hem çalışan anneler bebeklerinin en güzel anlarının kaçırmaz akşamları eve döndüklerinde ve haftasonların doya doya vakit geçirirler ayrıca benim konum bu değil şikayetim de bu değil konuyu yanlış okudunuz besbelli

Benim oglum iki yasinda kv oglum diyor surekli 😤Ben cok sinir oluyorum ama esime normal geliyor babaannesi ile ayni evde buyudu esim babaannesi de ona oglum diyo.. onun icin bu konuda esim bana destek vermedi desin ne var diyor😔

Benim kardeşimde şimdiden çok düşkün bebeğime. Gelir karnımı sever, severkende teyzem, teyzecim diye sever. Düşkünlük ayrı sahiplenmek ayrı. Ben şimdiden çok gıcık oluyorum. Eşin söylemiyorsa sen söyle, oğlum demesin.

Bilmiyorum da torununu emzirmeye çalışan, kendi memesini emziren kaynanalar var onlar aklima geldi. 😂 İnsallah onu yapmiyodur siz yokken bisverin anneyi babanneyi 😬
Bende bunu yazacaktım 😂 eşimin köyünde babanesi ilk okul çağına kadar torununu emzirmiş hatta okulda öyle arası çocuk ebe memeee diye eve koşar emermiş babanesini 😱
Çocuk zamanla kavrar siz o anne dedikçe düzeltin çocuğu babane oğlum o diye

Çocuk herkese anne diyorsa yani zaten daha konuşmuyor dahi çok umursama

Bir de kaç kendisine nasıl anne dedirtiyor

Annem diye mi seviyor gel anneye falan mı diyor

Bir de arkadaşlar oğlum diyor vs demişler de ne diyecek yani cidden gel torunum diye mi sevecek

Oğlum kızım öğretmenler de der ben evdeki kediye de gel kızım gel annem diyorum

Bence olayları büyütmemek lazım bir de eğer kv ye evde anne diyen çoksa onu azaltmak lazım yani siz bebeğin yanında anne demeyin mesela eşiniz de

Bebek bu kadına anne denir diye algılamasın

Bilmiyorum da torununu emzirmeye çalışan, kendi memesini emziren kaynanalar var onlar aklima geldi. 😂 İnsallah onu yapmiyodur siz yokken bisverin anneyi babanneyi 😬

Erken doğum riskim varken doğumhanede yatıyordum kadın normal doğum yaptı kvde ye verdiler bebeği geldiler odaya ve kadın memesini açıp bebeğe verdi biz odadakiler şook öylece birbirimize bakakalmıştık var malesef böyle zeka kıtları.

11 aylık bebek herkesi ayırt edebilir üstüne basa basa babaanne deyin hadi oğlum git babaannene üzme babaanneyi VS sürekli söyleyin

Sizin anneniz ne diyor mesela

Oğlum gel sana çikolata veriyim değil x gel şeklinde mi

Komşu çocuklara bile “hadi oğlum, güzel güzel oynayın” denir burada anne olup olmamakla ilgili ne var ki

Benim kızımda 10,5 aylik.İlk ay haricinde iki kez gördü aile buyuklerini.Ama o zamanlarda veya telefondan olsun sürekli "bebeğimin resmini at bana" "yaka süsüm ne kadar güzel dururdun sen minikken omzumda,orası senin yerindi" gibi anneye has tabirler kullanır.
Yine bir defa bebegim deyip fotosunu istediği bir zaman,oğlunun fotoğrafını yollamıştim.Senin koca bebek bu, benimkini diyorsan o benim bebeğim şeklinde de açıklamıştım.Bu sevgi gösterisi bana çok yapay geliyor.Babaanneyse babaanneligini bilecek.Lohusaliktan zaten bilenmisim kadına,en güzel zamanlarimi hiç etti,yavrumu kucağıma almama bile fırsat tanımadı diye.Simdi oldukça mesafeliyim.Farkli söylemlerini bana yapamıyor,rahatladım.Dusunceni kesinlikle belirt.Fikirlerini eşinde bilsin ama sen kendin söyle kvye.Torununa bakıyor diye anne misyonu yuklemesin kendine.

Zaten sabrım taşmak üzere bi kere daha olursa fena uyarıcam çocuğun kafasını karıştırıyor
Ben ve ablam belli yaşa kadar dede ve babaanne yanında kaldık ,bizde babaanne ye anne demeye başlamıştık ,şimdi 40 yaşındayım ve annemi şimdi anlıyorum bir şey demezdi kimseye çok masumdu
Çok üzüldüğünü yıllar geçti öyle söyledi.
Biz çok bocaliyorduk kendi annemizi babamızı degersizlestiriyorlardi.

Bu kayinvalidelerin kendilerini torunlarının annesi zannetmeleri nedir yahu çok istiyorlarsa kendileri dogursun.

Sizde önlem alın hemen asla izin vermeyin

Benim oglumda anneme, kayinvalideme anne der. Onlarda annem diye sever seslenirler. Bana garip gelmedi. Ama ozellikle anne dedirtiyorsa sikinti var. Annemde pek takilmaz oglumun anne diye seslenmesine ama kayinvalidem icten icten gurur duyuyor hosuna gidiyor. Takma bosver normal kayinvalideler cok az. Senin yasadigni turkiyenin 50% kesin yasiyordur 😁

Benim oglumda anneme, kayinvalideme anne der. Onlarda annem diye sever seslenirler. Bana garip gelmedi. Ama ozellikle anne dedirtiyorsa sikinti var. Annemde pek takilmaz oglumun anne diye seslenmesine ama kayinvalidem icten icten gurur duyuyor hosuna gidiyor. Takma bosver normal kayinvalideler cok az. Senin yasadigni turkiyenin 50% kesin yasiyordur 😁
Ay bu ne sapıkça bi durum aslında ısrarla kendilerine anne dedirtmeleri sapıkça geliyo bana ya

Ay bu ne sapıkça bi durum aslında ısrarla kendilerine anne dedirtmeleri sapıkça geliyo bana ya
malesef eski nesillerin cogunun psikolojik sorunlari var. Yas almis insanlar ama aslinda daha cocuklar 😊 Benim kayinvalidemde her sene bizimle tatil planlari yapar. Cocuklari 2 hafta gormeden edemezmis cunku. Bizsiz de biryere gitmez. 2 gunu gecirmez illaki goruntulu arar. Yapacak bisey yok sende takma bosver. Cocuk kim annesi bilir. Buyuk oglum 2 yasinda suan yavas yavas babaanne diye seslenmeye basladi. Ozel bir caba gostermedik

Çocuklar bazi dönemlerde böyle kafa karışıklıklari yaşıyor ve zamanla geçiyor . 15 yaşında olup babaannesine anne diyen bir çocuk görmedim ben .
Asıl siz madem çok buldumcuksunuz ve zerre kv den hoslanmiyorsunuz o zaman baktirmayacaksiniz bu kadar basit .
Diğer türlüsü iki yuzluluk oluyor çünkü işini gördürmek için katlanmak oluyor ..
Ayrica bilinçsiz ben miyim başlığı bir okuyun isterseniz 😂😂😂 kv bebeğimi annesi sanıyor himmmm tmm ..

15 yaşlarında 2 kıza evde yengesi bakıyor tanıdığım. Kadına anne diyorlar ikisi de. Oluyor yani..

Çocuğa pedagojik olarak kötülük ediyosun demelisiniz direkt. Böyle şeylerde kibarlik etmek yanlış

Back
X