Kv nin bebeğimi annesi sanması

ben bu durumu yaşamamak için hiiiic beklentisiz, tek memur maaşi ile gecinmeyi göze alip işten ayriliyorum.
hic birsey evladimdan öte ve önemli degil heleki para!
giderlerimi kısarım, açta kalırım ama yavrumun en güzel anlarını kaçırmak onu başkalarının terbiyesine ve eğitimine birakmayi asla düşünmüyorum.
annelik başlı başına bi meslek benim için ev hanımlığıda..
Sizin önceliğiniz evladınız, çalışan annelerin önceliği para öyle mi!
Yine sizin mantığınızla anne olan herkes çalışmayı bıraksın.
Yapmayın yahu. Biraz mantıklı olun.

Merhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdü
Bizim ufaklıkta bana anne der babaannesi de annemmmm oğlum dıye cevap verir. Ama ben oralı olmuyorum sonuçta annesi kim belli. Siz bunu engelleyemezsınız aklı erdıkce anlayacaktır zaten. Ve anne kelımesı kolay olduğu için herkese anne diyebilirler. Halasına der, enıstesınede o yüzden takılmayın..

Merhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?
Bunun tek çözümü bu konuyu buyutmemek. Çünkü çocuğunuz az biraz daha büyüsün kime anne kime babaanne diyecek öğrenecek. Benim oğlum da yapıyo öyle kv de benimle yarisiyo zaten ben sadece içten içe gülüyorum

Bir çocuğa bedava her gün bakan, altını değiştirip yemek verip ninniyle uyutan insanın kendisini annesi sanması normal değil mi ya???
Anneanne babaannenin emeğinin sömürülmesi normal, kadının kendine anne dedirtmesi anormal.
Ben de bunu anlayamıyorum.
Keşke bakıcı tutsaydiniz, hem böyle duygusal bağ gelistirmezdi hem de bin lira iki bin lira,emeği neyse alırdı karşıdaki kadın. Kendisini anne değil dadı sanardi.
Zavallı anneanne babaanneler ne yaptığı işin maddesel karşılığını alıyorlar , ne yaptıkları takdir ediliyor... Bedavaya insan anca kendi çocuğuna bakar onca ay-bunca yoğun mesaili. Böyle zamanlarda yaşı elliyi geçkin,menapoz zamanı gelmiş kadınların vücudu bu yorgunluğu kaldırabilmek için bebeği kendisininmis gibi görüyor demek ki. Yoksa akıl mantik işi değil o yaşta kadının full mesaili bedavaya bebek bakması.

Bir çocuğa bedava her gün bakan, altını değiştirip yemek verip ninniyle uyutan insanın kendisini annesi sanması normal değil mi ya???
Anneanne babaannenin emeğinin sömürülmesi normal, kadının kendine anne dedirtmesi anormal.
Keşke bakıcı tutsaydiniz, hem böyle duygusal bağ gelistirmezdi hem de bin lira iki bin lira,emeği neyse alırdı karşıdaki kadın. Kendisini anne değil dadı sanardi.
Zavallı anneanne babaanneler ne yaptığı işin maddesel karşılığını alıyorlar , ne yaptıkları takdir ediliyor... Bedavaya insan anca kendi çocuğuna bakar onca ay-bunca yoğun mesaili. Böyle zamanlarda yaşı elliyi geçkin,menapoz zamanı gelmiş kadınların vücudu bu yorgunluğu kaldırabilmek için bebeği kendisininmis gibi görüyor demek ki. Yoksa akıl mantik işi değil o yaşta kadının full mesaili bedavaya bebek bakması.
Hay ağzını öpeyim desem olmaz. Hay ağzın bal yesin diyorum :D

Benim kızım da öyle diyordu 9 yaşında hala öyle diyor daha kolay geliyor hemen be istediğimi söylüyorum diyor sonuçta herkes kimin annesi olduğunu biliyor takılmayın

Sizin anneniz ne diyor mesela

Oğlum gel sana çikolata veriyim değil x gel şeklinde mi

Komşu çocuklara bile “hadi oğlum, güzel güzel oynayın” denir burada anne olup olmamakla ilgili ne var ki
Ben de yeğenlerime bunaldiğim zamanlarda sesimdeki öfkeyi bastırmak için uyarici bir ses tonuyla "annesi" derim.

Ağız alışkanlığı. Ama onlar hiç annelerini şaşırmazlar

Annelerine anne derler. Bana nonnu derler.

Çünkü çocuk "yaş olarak küçük" olana denir. Zeka kıtlığı çekmekle çocuk olmak aynı şey değil.

Sevdiğimiz için oğlum ya da kızım dediğimizi biliyorlar.

Ben öğretmenim. Çalıştığım zamanlar 8. Sınıflarla ilgileniyordum. Öğrencilere kızım dediğim oluyordu. Ama hiçbiri beni annesi sanmıyordu.

Hiçbirinin annesi de benim cocuguma kızım diyemezsin demiyordu.

Çünkü zaten kızım degildiler. Açıkçası ben de onlara çok merakli değildim.

Ağız alışkanlığıdır bu toplumda kızım ya da oğlum demek.

Büyüklere amca. Teyze. Dayi dede denir mesela. Gercekten amca ya da teyze olmadığını herkes biliyor.

Buna açıklık getiriyor olmam bile saçma ama

Çok takılmayın hitaplara. Herkes kimin kim olduğunu biliyor.

Çocuklar zannetigimizden cok daha akıllı. Bizim gözümüzden kaçan bircok şeyin onlar farkında. Çünkü kafalari daha dinc ve genç.

Abartmayın belki sadece anne demeyi öğretiyordur. Yarın baba demeyi öğretse babası sen değilsin mi diyeceksin? Ayrıca kadın mis gibi çocuğuna bakıyormuş sanki el kadar bebek bugün başkasına anne baba demeyi öğrense ömür boyu onları anne baba sanacak değil

Alnı olsa da öpsem denilecek bir yorum😍
Yazık kadınlar kurtulamıyorlar çocuk bakıp büyütmekten yaşı kaç olursa olsun.Bakıcı tutacak maddi gücü de varmış oysaki konu sahibinin.
Kendisi istiyor severek bakıyıor diyorlar ama ben kaç tane kadın tanıyorum çevremde torunlarına çiçek gibi bakan, asla off demeyen ama çocuklarının olmadığı yerde bıktım diyen, ne yapayım kim bakacak mecbur deyip bakan.
Yazık valla yaşlılara.

Ay ne alakası var kendisi istiyo Bakmak hem nerden biliyosun karşılığını almadığını ya Ne sömürüsü allah aşkına amma duyar kasmaya meraklısınız siz de kendi torununuza anne dedirtirsiniz ozaman

Alnı olsa da öpsem denilecek bir yorum😍
Yazık kadınlar kurtulamıyorlar çocuk bakıp büyütmekten yaşı kaç olursa olsun.Bakıcı tutacak maddi gücü de varmış oysaki konu sahibinin.
Kendisi istiyor severek bakıyıor diyorlar ama ben kaç tane kadın tanıyorum çevremde torunlarına çiçek gibi bakan, asla off demeyen ama çocuklarının olmadığı yerde bıktım diyen, ne yapayım kim bakacak mecbur deyip bakan.
Yazık valla yaşlılara.
Bizimki o alana girmiyor hanımefendi kendisi teklif etti biz de elimizden gelen maddi manevi desteği veriyoruz kendisine gereksiz duyar kasmayın siz de torunununa anne dedirtin madem öyle gelininize meydan okuyun

Bizim ufaklıkta bana anne der babaannesi de annemmmm oğlum dıye cevap verir. Ama ben oralı olmuyorum sonuçta annesi kim belli. Siz bunu engelleyemezsınız aklı erdıkce anlayacaktır zaten. Ve anne kelımesı kolay olduğu için herkese anne diyebilirler. Halasına der, enıstesınede o yüzden takılmayın..
Şimdi mesela diyor ki uyandı anne diye seslendi gittim yanına annem dedim bağrıma bastım göğsümde uyudu diyor bana nispet yapmaya çalışıyor art niyet olmasa takmıycam

Ay ne alakası var kendisi istiyo Bakmak hem nerden biliyosun karşılığını almadığını ya Ne sömürüsü allah aşkına amma duyar kasmaya meraklısınız siz de kendi torununuza anne dedirtirsiniz ozaman
Senaryo hep aynı.
Tabii ki herkes torununa bakmak ister ama bunu haftanın 5/6 günü, günde on saat ve tek başına yapmak istemez. Çoğu anneye bile fazla gelen bir sorumluluk bu.
Ve duyar kasmak değil, tam olarak emek sömürme bunun ismi.
Hakkini ödüyoruz dediğiniz mesela tam zamanlı mesai için asgari ücret + SSK ödüyor musunuz? Yoksa evinin alışverişini yapıp 'karin tokluguna' mi calistiriyorsunuz? Eğer ele gelecek bir maaş ödüyor olsaydınız konu iicnde bin kere yazarsınız zaten
Üzgünüm ama ucuz etin yahnisi pek olur derler. Bir kadın hem mesai gibi bebeğe bakıp hem para almayıp hem de sizin her istediğinizi yapamaz .
Etrafımda çok fazla çocuğunu annelere bırakan insan var, gerçekten bunun adı bencillik. Başka bir şey degil.
Kimse -eger evlat edinmediyse- başkasının çocuğuna bakmak zorunda değil. İsterse torunu olsun. Zaten kadının o yasta çocuğa bakacak eneriisi olsaydı doğa insanlara menapoz diye bir çağı vermezdi. Bebek isteyen kirkbeste elli beste doğurur dururdu...
Yıllar önce bir akraba aile problmeleri ve ekonomik sebeplerle bebeğini bize bırakmıştı.
Çocuğun yemeğini yediren biz,parka çıkaran biz,yıkayan biz, hastalandığında başında bekleyen biz, huysuzluklarini ceken biz, gözünden bir saniye ayırmayan biz, ağlama krizlerini çeken biz,oyun kuran kitap okuyan biz..çocuk da haliyle bize anne diyordu. Ve çocuğun konuşma zamanına kadar gerçekten angarya olan 'baskasinin bebeğine bakma işi' o anne demeye başladıktan sonra angaryaliktan biraz daha çıkar oldu. Çünkü bünye 'napayim,kendi çocuğum gibi bakayım bari' moduna giriyor, bakım kolaylasiyor.
Hoş, benim annem yalvarsam da daha bakmaz bir bebege ama eğer ben annemin ya da kayinvalidemin emeğini sömürürsem, emeklerinin karşılığını para ile ödemeden onlara sabah akşam çocuğumu baktirirsam çocuğum istedigini diyebilir. Hakkı da vardır.

Back
X