Nerden biliyosun yıkanmayacağını ? Ben anlamadım burdaki bazı kişiler benim kv ile akraba felan mı bu kadar bilip bilmeden herkes onları savunuyor .Bence görümce kötü niyetli değil, kim kendşne iş ister ki, çocuk resmen dogru düzgün yılanmıyor, onun derdine düşmüşler iyikide düşmüşler yoksa garibim 2-3 gün daha yıkanmadan duracaktı.
Haklısınız,ya ben yıkıyorum ama benim kv hiçbişeyde bana guvenmıyor. Kızım ilk doğdugunda 7. Gun oldu göbek bağı düşmemişti " sakın düşsün diye çekme felan haa' demişti. Beni çocuk beyinli sanıyor.Siz banyo yaptıramadığınız için böyle bir alışkanlık olmuş. Madem rahatsız oluyorsunuz, gerek yok artık büyüdü ben de alıştım banyo yaptırmaya deyin bitsin. Dert etmenize gerek yok, banyo yaptırmak ödül veya ceza değil ki ayıp olsun. Sizin çocuğunuz, ipleri elinize almakta geç bile kalmışsınız. Ve evet 1 hafta 2 hafta çocuk için bile uzun bir süre. Banyo temizlikten öte çocuğu rahatlatır, uykusunu getirir.
Yeni dogan bebegimi tek basima yikadim cocuklarimida hic esirgemedim soguktan veya sicaktan kendim nasilsam onlarida oyle giydirdim kolay kolayda hasta olmazlar sukur artik bi yasina gelmis ihtiyac duymamaniz lazim kimseyeYa gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Yani bence de öyle o yüzden zaten evi soğuk olduğu için yıkamıyorsa, onlar yıkasın dedimİç anadoluda şu an merkezi sistemler kapalı, kaloriferler yanmıyor ve herkee çocugunu oda socaklıgında yıkıyor. Kara kıştaymış gibi çocugu üşeyecek diye 2 hafta bekletmek mantıklı mı? Çocuk pislikten hasta olacak.
Ya arkadaşım 2 hafta hava soğuk diye beklemedik. Bir haftayı biraz geçmişti banyo etmeyeli, bende tek yıkayamadığım için onları bekledim. Sonrada alıstım yıkadım zaten korkulcak bişey yokmuş siz nasıl okuyosunuz yazıyı çok merak ediyorum. Çok şükür şimdiye kadar PİSLİKTEN hasta felan olmadı hiç. Zaten hep evdeydi o dönem. çamurla tozla oynamıyor yaglı elini kafasına sürmüyordu sıkıntı yok. Normal sartlarda en gec 3 gune bi yıkıyorum zaten. Ayrıca daglık bölgede oturuyorum evler serin.İç anadoluda şu an merkezi sistemler kapalı, kaloriferler yanmıyor ve herkee çocugunu oda socaklıgında yıkıyor. Kara kıştaymış gibi çocugu üşeyecek diye 2 hafta bekletmek mantıklı mı? Çocuk pislikten hasta olacak.
Ya arkadaşım 2 hafta hava soğuk diye beklemedik. Bir haftayı biraz geçmişti banyo etmeyeli, bende tek yıkayamadığım için onları bekledim. Sonrada alıstım yıkadım zaten korkulcak bişey yokmuş siz nasıl okuyosunuz yazıyı çok merak ediyorum. Çok şükür şimdiye kadar PİSLİKTEN hasta felan olmadı hiç. Zaten hep evdeydi o dönem. çamurla tozla oynamıyor yaglı elini kafasına sürmüyordu sıkıntı yok. Normal sartlarda en gec 3 gune bi yıkıyorum zaten. Ayrıca daglık bölgede oturuyorum evler serin.
Nerden biliyosun yıkanmayacağını ? Ben anlamadım burdaki bazı kişiler benim kv ile akraba felan mı bu kadar bilip bilmeden herkes onları savunuyor .
Haftada 1 yıkayan onlar, ama herkes onlar haklı, sen yıkamadığın için yıkıyolar diyip duruyosunuz. Yahu hem 1 haftayı geçik yıkamıyolar hemde ben yıkayınca 'niye yıkadın biz yıkıycaktık , biz yıkarız diyolar! Onların amacı ben bişeyde onlara muhtac olayım. Kendi basıma yapamayayım. Ayrıca dun bende Yıkayacaktım sabah 9da uyurken geldi banyo ettircez bugün diye. Öğlen 1 gibi ettirdiler. Normal sartlarda ben 3 günde bir yıkıyorum(en geç). Ve her yıkayışımda' yaaa ama biz yıkıycaktık,dun sınavım vardı bugün yıkıycaktık diyip duruyor. Onlar haftada bir zor yıkıyor bazen geçiyorda.
Kim yıkayınca düzenli bi şekilde yıkanıyor sence ?
Bende sizi kırdıysam özür dilerim. Cok sert yorumlar geldi bazı arkadaslardan o yuzden bende sert cıkıştım biraz, evet artık soba yakmasamda 5 dkda yıkayıp çıkarıcam onlara muhtac olmak istemiyorumAnladım yanlış anlayıp sizi kırdıysam kusura bakmayın ama gerçekten ortada mevzu yok, kendinize dert etmeyin, çocugumu ben yıkıyorum zahmet etmeyin diyin geçin. Belki siz yıkayamıyorsunuz diye kendilerini sorumlu hissediyorlardır
Evet aynen öyle oldu maalesef, halbuki bende kvnin haftada 1 yıkamasından şikayetçi olarak konuyu açtım ama herkes ben sanki' kızımı 2 haftada bi yıkasam sıkıntı olur mu' demişim gibi davrandılar :)Konu sahibi gördüğüm kadarıyla recm edilmişneyse konu sahibi, onlar çocuğu yıkamaya gelirse yıkadım ben diyip yollayın. Ayrıca hazirandayız yahuu çocuk üşümez herhalde
benim anladığım konu sahibi tatsızlık çıkmasın diye ses çıkaramıyor. Kocası ana ağzına bakıp huzursuzluk çıkarıyosa kadın ses çıkarmıyodur. Kimse haddini bilmiyo yıl kaç olmuş kafalar bi milyonBenim takıldığım nokta neden senin bebeğini onlar banyo yaptırıyor ? Siz yaptıramiyor musunuz ? Hadi bir iki olur da görünce in aşağı inip çocuğu banyo yaptıracağını söyleyip alması da neyin nesi ? Çocuk sizin. Yardıma ihtiyac duyduğunuzda elbette ki yardım etmeleri güzel birşey ama onun dışında müdahale etmeleri hiç hos değil.
Anladım yanlış anlayıp sizi kırdıysam kusura bakmayın ama gerçekten ortada mevzu yok, kendinize dert etmeyin, çocugumu ben yıkıyorum zahmet etmeyin diyin geçin. Belki siz yıkayamıyorsunuz diye kendilerini sorumlu hissediyorlardır
Konu sahibi gördüğüm kadarıyla recm edilmişneyse konu sahibi, onlar çocuğu yıkamaya gelirse yıkadım ben diyip yollayın. Ayrıca hazirandayız yahuu çocuk üşümez herhalde
Benim takıldığım nokta neden senin bebeğini onlar banyo yaptırıyor ? Siz yaptıramiyor musunuz ? Hadi bir iki olur da görünce in aşağı inip çocuğu banyo yaptıracağını söyleyip alması da neyin nesi ? Çocuk sizin. Yardıma ihtiyac duyduğunuzda elbette ki yardım etmeleri güzel birşey ama onun dışında müdahale etmeleri hiç hos değil.
benim anladığım konu sahibi tatsızlık çıkmasın diye ses çıkaramıyor. Kocası ana ağzına bakıp huzursuzluk çıkarıyosa kadın ses çıkarmıyodur. Kimse haddini bilmiyo yıl kaç olmuş kafalar bi milyon
Ay gene sinirim bozuldu kızlar. Tam tahmin ettigim gibi.Ben anlayamadım neden onlar yıkıyorlar?Bebeğin özbakımı anne var ise anne tarafından yapılır ve yapılmadır.Ben olsam ben yıkarım teşekkür ederim düşündüğünüz için ama artık büyüdü gayet rahat yıkayabiliyorum der kapıyı kapatırım.Bide soba için çok sıcak değil mi?Benim oğlumda 1 yaşında geçen ay doğalgazı kapattım ve hergün banyo ettiriyorum akşam işten gelince.Hatta inanmazsınız 1 saat sonra bazen parka bile çıkarıyorum daha bir defa bile antibiyotik kullanmadık hasta olmadı maşallah.Ben mi çok rahatım bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?