- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Ben 3 çocuğumu da 5 6 aylık olan kadar her gün banyo yaptırdım.Çok iyi geliyor bebeklere aslında.Sonrasında da arada günaşırı yıkadım,genelde, kışsa haftada 4 gün filan.Hem misler gibi oluyor kuzular,hem de bünyeleri kuvvetleniyor.Sonra da uyutuyordum, misler gibi,huzurla uyuyorlardı,ayy gözlerim doldu ya,özledim o günleri galibaYa konuya yabanciyim da, henuz yeni evliyim bir şey soracağım sayın anneler. Bebeklerin her gün yıkanması gerekmiyor mu belli bir yaş diliminde? Bunun sağlıklı olduğunu duymuştum. Ya da 2 güne bir miydi?
2 hafta ne ya kokmaz mi çocuk çok rahatsız olur.
Cocuk sizin cocgunz niye baskasi yikiyo onu anlamadimYa gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Belli siz çocuğunuzla kendiniz ilgilenmek istiyorsunuz. Karşı taraf iyi niyetli olabilir ama ne yapalım yani.. Yani tabi ki iyi niyetli olacak. Kötü niyeti olacak hali yok, konu çocuğun temizliği. Ama her zaman herkesin iyi niyetine göre düzen oluşurmamıza da gerek yok. Eşim ve ben yıkıyoruz artık sağolun dersin konuyu kapatırsın. Net olman lazım yoksa çok başın ağrır.Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Ay 10 kişi söylemiş sende söylemesen içinde kalırdı . :) Küçümsemekten bi hal oldunuz . ne olmus ettirmek diyince anladınız mı anladınız . Konuya yorum yapacağınıza yok şurda virgül yok yok burda o yok. biri konu açsada laf soksam, kendimi büyük görsem diye bekliyosunuz.Bu arada banyo ettirmek nedir allah askina?
Banyo edilmez,yapilir
Baskasini yikiyorsaniz yaptirilir
Dolayisiyla cocugunuzu banyo yaptirirsiniz
En azindan bir ilk okul okuduk degil mi? Orada ogretiyorlar lutfen dogru kullanalim.
Oh cok sukur soyledim rahatladim
2 haftadır banyo için onlar gelmeyince artık ben banyo yaptırdım diyen sizsiniz, sonra 1 haftadır banyo etmemişti görümcem indi banyo ettiricez diye dediniz burada insanlar neden onları bekliyorsunuz deyince yok ben 3 günde bir yıkıyorum diyorsunuz böyle 3 günde bir yıkıyorsunuz. Eşiniz akşam gelmiyor mu alırdı odun yıkardınız ya da sabah eşiniz gitmeden isterdiniz getirir yakardı soğuksa ev ben bu sözlerinizden onlarında yıkamak için boşuna kapınıza gelmediğini düşünüyorum 2 hafta gelmemişler zaten biraz yıkayın siz diye ama o sürede de yıkamamışsınız işte
ya şu ettrmek bir terk benimi rahatsız etti
banyo ettirmek diye birşey yok yahu
yazmasam içinde kalacaktı
ayrıca ilk zmanlar fırsatı vermişsin
şimdi neden şikayet ediyorsun
Ya konuya yabanciyim da, henuz yeni evliyim bir şey soracağım sayın anneler. Bebeklerin her gün yıkanması gerekmiyor mu belli bir yaş diliminde? Bunun sağlıklı olduğunu duymuştum. Ya da 2 güne bir miydi?
2 hafta ne ya kokmaz mi çocuk çok rahatsız olur.
İki hafta mı
Biraz uzunmuş görmedim o iki hafta olayını
Tamam sakin olAy 10 kişi söylemiş sende söylemesen içinde kalırdı . :) Küçümsemekten bi hal oldunuz . ne olmus ettirmek diyince anladınız mı anladınız . Konuya yorum yapacağınıza yok şurda virgül yok yok burda o yok. biri konu açsada laf soksam, kendimi büyük görsem diye bekliyosunuz.
Hı evet ha 1 hafta ha 4 gün, yazmasak dersiniz ne farkı var. Hiç mi suyunuz kesilmedi bi aksilik olmadı 1 haftada banyo ettiremediniz çocuğunuzu . Sizin etrafınızdakilere üzüldüm zira kafanız ben ne dersem o, ben böyle anladıysam böyledir, kimseyi dinlemem, ne derse bahanedir seklinde calısıyor. Dinlemiyorsunuz insanı. Normal sartlarda zaten 3 günde bi banyo eden bi çocuk. Evet 1 hafta banyo etmedi, evden çıkmıyor, toza toprağa girmiyor yağlı elleriyle saçıyla başıyla oynamıyor tertemiz ne olmus yani şartlar öyle geliştiyse ? . Ben size kızımı 2 haftada bir yıkıyorum bişey olur mu diye mi sordum beni yerden yere vuruyosunuz?Neyse Yazacak cok sey varda gerek yok. Kendimizi savununca da ban yiyoruz. Ha biz burada bugün gene kazakla oturuyoruz dışarda dolu yağıyor. Çok şükür kızım bu zamana kadar bir kere hasta olmadı maşallah. 3 gun gecince Banyo ettirmessem kötü anneyim,beceriksizim değil mi ? Çünkü siz büyüttünüz bu zamana kadar bu çocuğu. Bu mesajım beni anlayıp dinlemeden yargılayan herkese .
Teşekkür ederim evet öyle yapıcam, zaten benim sorunumda kv ve görümce benim yıkamama karışıyor,kendisi haftada 1 yıkıyor buna sinir olduğumu belirtmek için açmıştım konuyuTamam sakin ol
Bence artık Kendin yıka kızını, gerek Yok kv yıkamasına
İstediğinde yeni yaptı banyosunu gerek Yok de
Bunfan böyle geldiğinde,istediğinde “ gerek Yok daha dün akşam yıkadım yada sabah yaptırdım hasta olur tekrar yapmasın” dersinTeşekkür ederim evet öyle yapıcam, zaten benim sorunumda kv ve görümce benim yıkamama karışıyor,kendisi haftada 1 yıkıyor buna sinir olduğumu belirtmek için açmıştım konuyu
İç anadoluda dışarı sıcak ama evler tam ısınmadı. Sabah uyanınca üstümüze hırka giyiyoruz. Bayanında evi serin olabilir. Eviniz ısınana kadar yıkasınlar ev ısınınca düzeninizi oluşturursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?