Kv nin torun sevdası

Seven buyursun sevsin ama bakma konusunda sen yapamazsin sen anlamazsin demeleri cok yanlis bi anne icin cok gurur kirici ben ilk 3 gun bebegimin bezini degistiremedim bana sira gelmedi resmen
Bence yüzünüz çok yumuşak.

Neden su veriyorsun diyenler olmuş benim bebeğimde küçük doktor bu sıcaklarda anne sütündeki su yetmiyor olabilir( bebeklerde susuzluk çok büyük sorun teşkil ediyor ) sütün çok yağlı dedi azar azar su vermem gerektiğini söyledi yarın kontrolümüz var bakalım ne dicek ..
Kaynananıza gelicek olursam gerekirse kalp kır çekinme bir kere yapmayınca yapamaz ses etmiyor oluyorsun küsen küssün darılan darılsın benim azarladığım her ortamda hoşuma gitmediği davranışları yüzüne vurduğum insanlarda oldu başka dilden anlamıyorlar sıkışınca ben kaç çocuk büyütüüme geliyor konu ..

mama içen bebeklerde şu vermek lazımmış öyle duydum..

kv sinir bozucu davranıyor. doğum esnasında da yaptıkları anlayışsızlık ve saçmaymış.

Bebegin pamukcuk olmasini istemiyorsan kaynamış soğumuş suya. Gazli bezi sokup sik. Ve serçe parmağına dolayarak agzinin icini dilinin üstünü ve yanak kenarlarini temizleyebilirsin günde 2 kez. Suan su vermek cok doğru degil. Benimde 8 aylik bebegim var ve ben hep öyle yaptim cok şükür hic pamukcuk olmadi.

Belki tavirlari bir gariptir ondan rahatsiz oluyorsunuzdur bilemiyorum.bana bunlar sorun gelmiyor.ilk zamanlar ozellikle ilk cocugumda kv yikayalim derdi taman derdim o yikardi hep buna kafa yormadim hic.yani siz3 karsi kirici bir sozu bir hareketi yoksa bebekle cok ilgilenmesi rahatsiz etmemeli sizi gibi geliyor.tabi rahatsiz ediciyse bilemem onu siz görüyorsunuz

Geleceğimi okudum sanki aman allahımmmmmm

Ah kaptinn ahhhh diyecek oluyorum ama önce hayırlı olsun bebeğin Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah Canım

Gerisini de boşver eşin koysun ağırlığını sen keyfini çıkar ve almak istiyorsan al kucağından bebeğini önceki konuları bildiğim için bu kadar net konuşuyorum

Iyggg aynisiiii hatta daha fazlasini yasadim.
Ikizlerim var benim de. Haliyle mama da veriyorduk. 40 cc yapalim derdim kadin 60cc yapardi. Ben 2saatte verelim derdim o aglio mama istio bebekler derdi. Sut verirdim senin sutun yetmiyor,su gibi,sarı bu,benimki muhallebi gibiydi bunla cocuk mu doyar derdi.. fazla mama verelim de cocuklar serpilsin.. ooo ben 2yaşa emzirdim,fıskirirdi benimki demeler.. ayda 500gr almasi gereken cocuk 1kg aliyordu .en son boyle giderse obez olur dediler, kv olsun yiyen cocuktan zarar gelmez derdi. Cunku tıkardı cocuklara mamayi zor alirdik elinden! 3aylikken recel yedirirdi cocuklara,verme derdim verirdi. 8_9aylikken acik çay verirdi kendi sekerli artik bardagindan. Yahu verme ne çayı derdim e istiyor cocuk derdi.(cocuguda tatliya recele çaya alistirdi!)
4.5aylikken yemek sularindan verirdi. Cocuk 7.5 aylik dogdu verme vakti degil daha derdim yine gormez yanimdan verirdi. Cikolata da verirdi.
Esim de cok ilgisizdi,o da bunalmisti kavgamizdan.. Annem bakiyor sagolsun,bir tesekkur et,nankörsün derdi.annem demez annem yapmaz,sen alingansin..ufff aglayip durma annem kotu niyetle dememistir..!!
Ben cocuklarimi 4aylik olana kadar yikayamadim! Kayinvalidem yikardi ben de su dökerdim anca. Ver yikayim der almaya calisirdim dusurursun simdi kayar elinden derdi. Ki ben 28 yaşindaydim! Esime bile vermezdi tutamazsin diye. Anca kendi yikayabilir cunku!
Noldu? Esim hic banyo yaptirmadi cocuga..o olaylardan sonra o da elini ayagini cekti. Kv ile ben yikardim cocuklari. Sabun bile surmeme izin vermezdi bir sekilde engellerdi,elimden alirdi.
1yasina gelince esimle banyoda yikayalim dedik..kadin banyoyu basti bakiyim nasil yikiyorsunuz merak ettim diye(sonra diger cocuguma bakip gel oglum annen bizi istemiyor burda deyip gitti.belki ciplaktim o an ne diye daliyorsun iceri!)
Cocuk odamda aglardi ver bakiyim niye agliyor bu deyip odama girip cocugu kucagimdan cekip odasina gotururdu. Aksam yorgun dusup uyurdum. Sabah bi uyanirdim cocuklar kayinvalidemin koynunda uyumus,sabaha kadar mama vermisler! Kizardim,ya niye odama getirmediniz niye yanina aldin sut de veremedim derdim. e nolcak gunduz ver sende derdi.( 2aylik cocuk bu anne sutune muhtac.gece sutum daha cok geliyordu oysa)
Aldigim oyuncaklar/kiyafetler/biberonlar/emzikler vs heppp kotuydu onun gozunde! Nerden buldun bu kotu seyi,bunu at artik daha mi giyecek,bu kotu seyi nerden aldin,3aylik cocuk çıngirakli patik mi giyermis bebek mi bu! Bu oyuncak yaşina uygun degil at bu kotu seyi yer kapliyor salonda..
Cocuk icin kitap mi aldin? Hııı bizde kitapla buyuttuk zaten! Simdiki moda da hastane odasi suslemesi,hic sevmem gosterisi simdiki kizlar millet gorsun diye ölüyor gosteristen..! Bana boyle abuk sabuk laf da giydirirdi...
Bak cocuk gaz oldu,senden geciyor. Ustun basin acik uyuyorsun tabi dinlemiyorsun ki..!
2oglan daha geliyor pesinden yemek yapma da goreyim seni demeler... cocuklari alip alip habersiz yan komsuya gitmeler..
Derdimden kurdeşen oldum,4ay icinde sutum kesildi.
Allah indan bulsunlar. Bu dunyada ceksin de goreyim bende! Burnumdan getirdiler herseyi,hevesimi,cocuklarimin bebeklik donemlerini yasayamadim...
Ha simdi noldu? Bosaniyoruz...2-3aya bitecek insallah. Simdi goruyorum ki bosuna cekmisim tum bunlari! Bosuna yasamisim,yazik etmisim kendime...
Bunlar da ayrilik sebebimiz oldu tabi.

Benim kayinvalide 40 i cikmamis cocugu dudaktan öperdi yuzu kac defa isilik oldu. Ben emzirirken odaya 10 defa gelip hala emiyor mu bitmedi mi alacam falan derdi bide gelir memeyi tuttu mu bakardı sanki kendi evimizdeyken o var yanimizda. Alti degiscek hemen o atliyor ben yapacam diye yalniz bu konuda hic ses etmedim beni sinir ediyorsa temizlesin poposunu kokusunu çeksin dedim
Bir kere baskasina benim hakkimda o bilmiyor bakmayi yapamıyor falan diye konusrken iceri daldim duydum hepsini dedim. 40 gunlukken cocugu yere attilar dondurmeye calismalar falan kis gunu kolik bebek üşüyor agliyor. Acikiyor agliyor bana vermiyorlar sevecez diye. Zaten uykusu duzensiz ne zaman gelseler uayndiriyorlar sevelim diye kucuk bebek uyandirilir mi Allah askina. Beni lohusa depresyonuna soktular ailecek ya daha neler neler. Offf

ay ayni ben yazmadan gecemicem. 20 gun kaldi yanimda tam altini degistircem koltuga otururken aradan siyrilip kendi otururdu. kucagima alicam aglio kendi alir. ben sistim sistim esim hic birsey soylrmez bende soyleyemedim. sistikte sistik . annemler gelir misafirler geldi babanecim derdi. kadina vermezdi cocugu. bari onlar gelince ver dimi. zaten annemi ben uzak tuttum hep. o hevesini alsin sorun cikartmasin diye. emzirsem emermi bile dedi.bi o kalmisti zaten.
birgun gene aldi cocugu birak anne ben degistiricem diyorum yok ust uste yapti boyle.esim dellendi.yeter artik dedi birak annesi o. kendi yapsin falan dedi sert bir sekilde. ayyy agladi etti. istedigi kadar aglasin valla.. esim nasil oyle tepki verdi hala sasiriyorum.nasil sisirmisse bizi
ama soyleki canim hicccc endise etme. cocugumu elimden alir yada bizden ayrilmaz dedigim kadin yalvarsak gelmio. cocuk sesi kafam kaldirmio diyo. bitti o aski. onunda bitecek merak etme. zor gunler gelecek arasan gelmicek bile. gun geldi caliscam dedim bakarim falan demiyo duymamazliktan gelio. isi kocana birak o uyarsin. bide sen annende olsa baskasida onjn yaninda onlari da uyar.ben yapicam de benden habersiz birsey vermeyin de. gerekirse annenle onceden konus anlas. boyle boyle soyledikce alisacaklar senden habersiz birsey vermicek hale gelsinler. 3 aylik cocuguma mevlut serbeti vermisti hemde gida boyali. hmve benim cocugum alerjik bi cocuk. simdiden onlemini al yeme icme zamani gelince dahada konular cikacak cunku

Su vermeyin bebeğinizle anne sütünde zaten hepsi var, illa pamukcuk olacak diye birşey yok , benimki olmadi mesela.
Bebek sizin sadece emzirmek icin neden alabiliyorsunuz.sizin kokunuza ihtiyaci var. Herkes haddini bilsin bir durun deyin artik

Oğlum doğduğu gün hastanede verilen kaysi reçelinden yedirdi kv çocuğuma.Hastaneden verilen mamayi az görüp 2 katını içirmeye çalıştı.Sutun yok senin benimki akardı diye sürekli mama veriyordu.Birde sürekli beni endişeye sevk ediyordu.Eyvahh ne oldu bu çocuğa şurasında birşey var burasında birşey var.Cok ağır lohusa depresyonu geçirdim.Sinir krizleri geçirdim.Cocuk gazliydi devamlı agliyordu.Gaz değil böyle gaz mi olur bunun bağırsaklarında kesin bir dert var diyordu.Esimle kendimiz varken gaz sancıları için masaj yapıyorduk.Gayet sakin atlatıyorduk.Kv gelince sinir krizli geçiyordu.Esim de deliriyordu bende.Biz doktora goturmek istiyorduk o Okutalim çocuğu bilmem ne diye sacmaliyordu.Sutum olmasına rağmen mama veriyordu.Mamayi aldım çöpe attım bu evde mamanın m si yok dedim
Çocuğa reçel,su,yemek suyu vs verilirse kesinlikle büyük olay olur dedim
Lohusa kadının yanında çocukta hastalık var dert var denilmez doktora gidilip çaresine bakılır dedim
Eşim 15.gün anne biz bakarız artık çocuğumuza çok sağol evine inebilirsin.Arada sevmeye yardım etmeye gelebilirsin dedi. (Kibarca gönderdi.Yoksa sütüm falan kesilmek üzereydi.Esim git dedi diye yardım etmeye falan gelmedi gelirse günde bi defa şöyle bi bakıp gitti.Asagi katta oturuyor.)
Yani çok uzattım demem o ki açık ve net gerekirse sert sınırı çizin.Bir bebeğe en iyi annesi bakar.Kimse annelik taslamasin.Kesinlikle taviz vermeyin çocuk konusunda.Ben kesin ve net şekilde tavrımı belli ediyorum.Cocugumdan önemli değil hicbirsey.Gule güle sağlıkla huzurla büyütün bebeğinizi.

+1000
Ve birde benim kaynanam bu şekilde çocuğumla ilgilense nenim hoşuma gider..bu insanlara bi şey beğendirmek en zor şey bu hayatta..bakmasa da yetişin kızlarrr kaynanam bebegime çok ilgisiz..hher yaptığım suç oluyorsa bende inadına bildiğimi okurum elbette..Bir çok yeni doğum yapmış annede şunu görüyorum ben bilirim bunlar eskide kaldı bla bla..hiç çocuk yetiştirmemiş sendense kocani kardeşlerini büyüten kaynananin senden elbette daha fazla bilgisi var kabul edin artık. .ha sana yanlış gelir yapmassin anlarım ama şu premses anne sendromuna girmiş takıntılı anneleri görünce dünya çekilmez oluyor

Bende mama vermeyin ,su niye veriyorsunuz diyenlere takıldım!!
Ya bi rahat bırakın şu yeni anneleri.
Herkes herşeyi biliyo ,herkes doğruyu kendine saklasın lütfen.
Kadın sanki zehir vermiş.
Konu sahibi ; sende tırsak konuşma lütfen.
Kötü bişey yapmıyosun.
Evet su veriyorum , gerekirse mama da veriyorum de ve geç.
Bizde çok az vermiştik ara ara.
Ayrıca ; kayınvalidenize açıkça bu durumdan memnun olmadığınızı söyleyin.

Bebeğim mama ile besleniyor.mama sonrası evet su verilmeli. Mama anne sütüne göre tatlıdır ..
Anne sütünden sonra suya ihtiyaç yoktur.

Kayınvalide konusuna gelince,40’ınız çıkınca gidecek sanırım değil mi?
Kadınlar doğuştan anaçtır.
Evet hiçbişey bilmeyiz taki bebeğimizi kucağımıza alıncaya kadar.
Öyle muazzam,öyle mucizevi birşey ki
Anne gibi kimse olamaz.
Kayınvalideniz heyecanlı tecrübesiz görüyor.
Sakin kalın. Tadını çıkarmaya çalışın güzel taraflarından bakın.
Tartışmaya,sinir olmaya hiç gerek yok.
Sağlıkla büyütün :)

Bebeginizin doyma kriteri kilo alimi ve cisli bezidir. Kendiniz mama baslamayin, mevcut sutunuzu azaltir. Sutu artiran tek sey emzirmek, emzirmek, emzirmek. Yeterli degilse kontrolde doktor veya ebeniz onerirse verirsiniz. Su vermeyin. Gerekirse doktora kv ile gidin boylece sizi zorlamazlar. Ilk 3 ay anne kucaginda yasar bebek. Ayni zamanda destek de cok onemli bu donem. Kirmadan, sinir olmadan bir orta yol bulun. Saglikla buyusun bebeniz

Sen bakamazsin ne demek ya oyle bisey mi var bi anneden daha iyi kim bakabilir ki bebege..
benimki de 40 ımız dolmuştu toparlanıp evimize dönerken endişe dolu gözlerle benle eşime bakıp iyi bakın ha bebeğe demişti. sen söylemesen ben kapının önüne atıp uyuyacaktım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…