Iyggg aynisiiii hatta daha fazlasini yasadim.
Ikizlerim var benim de. Haliyle mama da veriyorduk. 40 cc yapalim derdim kadin 60cc yapardi. Ben 2saatte verelim derdim o aglio mama istio bebekler derdi. Sut verirdim senin sutun yetmiyor,su gibi,sarı bu,benimki muhallebi gibiydi bunla cocuk mu doyar derdi.. fazla mama verelim de cocuklar serpilsin.. ooo ben 2yaşa emzirdim,fıskirirdi benimki demeler.. ayda 500gr almasi gereken cocuk 1kg aliyordu .en son boyle giderse obez olur dediler, kv olsun yiyen cocuktan zarar gelmez derdi. Cunku tıkardı cocuklara mamayi zor alirdik elinden! 3aylikken recel yedirirdi cocuklara,verme derdim verirdi. 8_9aylikken acik çay verirdi kendi sekerli artik bardagindan. Yahu verme ne çayı derdim e istiyor cocuk derdi.(cocuguda tatliya recele çaya alistirdi!)
4.5aylikken yemek sularindan verirdi. Cocuk 7.5 aylik dogdu verme vakti degil daha derdim yine gormez yanimdan verirdi. Cikolata da verirdi.
Esim de cok ilgisizdi,o da bunalmisti kavgamizdan.. Annem bakiyor sagolsun,bir tesekkur et,nankörsün derdi.annem demez annem yapmaz,sen alingansin..ufff aglayip durma annem kotu niyetle dememistir..!!
Ben cocuklarimi 4aylik olana kadar yikayamadim! Kayinvalidem yikardi ben de su dökerdim anca. Ver yikayim der almaya calisirdim dusurursun simdi kayar elinden derdi. Ki ben 28 yaşindaydim! Esime bile vermezdi tutamazsin diye. Anca kendi yikayabilir cunku!
Noldu? Esim hic banyo yaptirmadi cocuga..o olaylardan sonra o da elini ayagini cekti. Kv ile ben yikardim cocuklari. Sabun bile surmeme izin vermezdi bir sekilde engellerdi,elimden alirdi.
1yasina gelince esimle banyoda yikayalim dedik..kadin banyoyu basti bakiyim nasil yikiyorsunuz merak ettim diye(sonra diger cocuguma bakip gel oglum annen bizi istemiyor burda deyip gitti.belki ciplaktim o an ne diye daliyorsun iceri!)
Cocuk odamda aglardi ver bakiyim niye agliyor bu deyip odama girip cocugu kucagimdan cekip odasina gotururdu. Aksam yorgun dusup uyurdum. Sabah bi uyanirdim cocuklar kayinvalidemin koynunda uyumus,sabaha kadar mama vermisler! Kizardim,ya niye odama getirmediniz niye yanina aldin sut de veremedim derdim. e nolcak gunduz ver sende derdi.( 2aylik cocuk bu anne sutune muhtac.gece sutum daha cok geliyordu oysa)
Aldigim oyuncaklar/kiyafetler/biberonlar/emzikler vs heppp kotuydu onun gozunde! Nerden buldun bu kotu seyi,bunu at artik daha mi giyecek,bu kotu seyi nerden aldin,3aylik cocuk çıngirakli patik mi giyermis bebek mi bu! Bu oyuncak yaşina uygun degil at bu kotu seyi yer kapliyor salonda..
Cocuk icin kitap mi aldin? Hııı bizde kitapla buyuttuk zaten! Simdiki moda da hastane odasi suslemesi,hic sevmem gosterisi simdiki kizlar millet gorsun diye ölüyor gosteristen..! Bana boyle abuk sabuk laf da giydirirdi...
Bak cocuk gaz oldu,senden geciyor. Ustun basin acik uyuyorsun tabi dinlemiyorsun ki..!
2oglan daha geliyor pesinden yemek yapma da goreyim seni demeler... cocuklari alip alip habersiz yan komsuya gitmeler..
Derdimden kurdeşen oldum,4ay icinde sutum kesildi.
Allah indan bulsunlar. Bu dunyada ceksin de goreyim bende! Burnumdan getirdiler herseyi,hevesimi,cocuklarimin bebeklik donemlerini yasayamadim...
Ha simdi noldu? Bosaniyoruz...2-3aya bitecek insallah. Simdi goruyorum ki bosuna cekmisim tum bunlari! Bosuna yasamisim,yazik etmisim kendime...
Bunlar da ayrilik sebebimiz oldu tabi.