• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin torun sevdası

Mama icerkende su verilmezki anca rk gidaya gectiginde suya ihtiyac duyarlar bende aile buyukleriyle cok didistim cocuga su vermiyosun diye ama dogrusu bu .konu sahibine dr lari solemedimi acaba su verilmicegini neden 40 i cikmamis bebege su veriyorki

öyle mi? sanki mama verilince su verilir gibi kalmış aklımda. ben ilk 6 ay sadece emzirdiğim için çok hakim değilim. uzunda zaman oldu:olamaz:

öyle mi? sanki mama verilince su verilir gibi kalmış aklımda. ben ilk 6 ay sadece emzirdiğim için çok hakim değilim. uzunda zaman oldu:olamaz:
Ole canim hatta ek gidaya gectigimiz zaman bile mama vermeye devam ettigimiz icin dr muz verme dedi ama kasik kasik verdim yinede hem yaza denk geldigi icin hemde ek gidaya gecis yaptigim icin ne guzel cok sanslisiniz emzirmek gibisi yoktur tabikide

benim eşim olsa annem nede çok seviyor torununu diye gözünden kalpler çıka çıka mutlu olurdu
Eşinin kapağı fırtatıp çıkmasını anlamadım çok fazla değil mi tepkisi?
Kv de de baya yüzsüz biri belli sanki kötü niyetli değil gibi geldi bana böyle apır sapır konuşan-davranan biri gibi

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
kırkı çıkmayan bebeğe su mu içiriyorsunuz?

kv de dediğin kişi bebeğin babaannesi.

belirli aralıklarla görüyorsa özeniyor olabilir

ben garip birsey görmedim sanki komsudan bahsediyor gibi bahsetmıssınız

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
Tersleyip küstüreceksiniz, ne var bunda milyonlarca gelin yapıyor:halay:

Çalışıyorum sen bak deseniz bir sürü minnet ederdi kesin :) şimdi kıymete bindirmiş.. ne kadar ayıp annesi varken o kadar küçük bebeğe müdahale edilir mi

Ayy yeni dogum yaptigimda kv de lambur lumbur girerdi odaya geceleri siz duymazsiniz aglarken falan kontrol ediyorum derddi sabah oldunmu sorardim anne gece hayalet gibi odada senmi geziyodun derdim bigun is ustunde basican sen utancan dedim ondan sonra birakti gelmeyi yani demem oki kv hepsi nin huyu ayni bizde kv olucaz bakalim gelinlere neler yapicaz :KK66:
Valla kul hakkından korkarım yapmam allahta yapmayı nasıp etmesın. Kvlerın yapmadıgı sey kalmıyo gelınlere sonra afedersin kıcı dara dusunce gel bana bak. Ne vıcdan bırakıyolar ne merhamet.

kucuk bebek sevilir, hemde cooook! 8 sene sonra evimizde yeniden bir bebek var, Allah gelinimizden ve kardesimden bin kere razi olsun, kucaktan kucaga geziyo, herkes seviyo, bi annem veriyo mamasini bi ablam, bi ben degistiriyorum altini bi annem, gelinimizde oyle rahat davraniyor ki.

Rahat olun. Seviyor kadin iste. Degistirsin ne olmus ki.

Ay bu ne ya?
Valla bir dellendim mi kilitlerim bebekle kendimi odaya gidene kadar çıkmam.

Nasıl tahammül edip bir şey diyemiyorsunuz anlamıyorum bu dengesizlere?
O kim ki benim bebeğimi benden kaçıracak? Lohusa cinnetine geç kalmışsınız..
Dikkat edin yalnızken emzirmeye bile kalkar bu..

Beni anlattın sanki çok geçirdim aklımdan boşanmayı Allah yardımcın olsun . Çok şükür evime geçtikden sonra haftada bir gitmeye başladım yüz vermiyorum ama daha 3 aylık çocuğa yemek veriyor odamıza girerdi pat diye bu çocuk niye ağlıyor diye daha göbeği düşmemiş çocuğu sabahın köründe kendi odasına götürürdü sütün yetmiyoruyetmiyorudiye diye sütümü yok etti 3 aylık kuzum mama içiyor oysaki sütüm fışkırıyordu göğüs pedi dayanmiyordu. Çocuğumu bana yikatmiyirdu sen düşünürsun diye evime geçtim çocuğumun bbanyo eşyalarını vermedi sen düşünürsun diye boşanmak istedigimi duyunca eşim herşeyimi aldı getirdi evime şimdi karışmıyor ama gittiğim zaman bana sormadan dün banyo yapmış çocuğu banyo yaptırıyor yemek suları veriyor oturtuyor ziplatiyor ağzına vurarak seviyor annen sana bakmiyomu demeler. Geçenlerde annem kızdı niye mama verdirdin dünür diye diyoki ben dedim diye niye verdi onun da kolayına gitti diyor annem de biraz cenen dursun dedi şakayla diyor ki keşke emzirseydi ben küçük kizi 5 yaşına kadar emzirdim anne sütü gibi yarayışlı mi var diyor Allah'a havale ediyorum dedim bişey demiyorum artık küçücük yavrum sütün olduğu halde mama içti o kadın yüzünden .
Nasıl o kadın yüzünden. Sen karışma sütüm var bu çocuk benden beslencek, çirkeflik yaparsanız oğlunu da boşar çocuğumu alır giderim diye ortalığı bi karıştırsaydınız ya. Kaynanam da bu defa tuzlayalım kokmasın diye tutturdu hayır dedikçe. En sonunda oğlunu iyi tuzlayamamışın heralde duş almazsa kokusu etrafı deviriyo dedim de sustu. Evladınız söz konusu nasıl sessiz kalıyosunuz ya? Dangalak kadın haftada 1 bile fazla ona.

Nasıl o kadın yüzünden. Sen karışma sütüm var bu çocuk benden beslencek, çirkeflik yaparsanız oğlunu da boşar çocuğumu alır giderim diye ortalığı bi karıştırsaydınız ya. Kaynanam da bu defa tuzlayalım kokmasın diye tutturdu hayır dedikçe. En sonunda oğlunu iyi tuzlayamamışın heralde duş almazsa kokusu etrafı deviriyo dedim de sustu. Evladınız söz konusu nasıl sessiz kalıyosunuz ya? Dangalak kadın haftada 1 bile fazla ona.
Öyle valla sorma aynı şeyler ya tuzlayacagim dedi durdu yok desemde tuzlu suyla sildi her yeri isilik oldu yavrumun :KK43: şükür o günleri atlattık ama hala dil uzatıyor çoğu şeye ama aldırmıyorum artık

Öyle valla sorma aynı şeyler ya tuzlayacagim dedi durdu yok desemde tuzlu suyla sildi her yeri isilik oldu yavrumun :KK43: şükür o günleri atlattık ama hala dil uzatıyor çoğu şeye ama aldırmıyorum artık
gerektiği yerde haddini bildirin, istemediğiniz şeye izin vermeyin. Bende saygımı hiç bozmadım bana yapılan onca terbiyesizlik karşısında bile. Ama oğullarım söz konusuysa korksunlar benden

gerektiği yerde haddini bildirin, istemediğiniz şeye izin vermeyin. Bende saygımı hiç bozmadım bana yapılan onca terbiyesizlik karşısında bile. Ama oğullarım söz konusuysa korksunlar benden
Allah bağışlasın canım öyle olmak gerekmiş onu öğrendim :)

+1000
Ve birde benim kaynanam bu şekilde çocuğumla ilgilense nenim hoşuma gider..bu insanlara bi şey beğendirmek en zor şey bu hayatta..bakmasa da yetişin kızlarrr kaynanam bebegime çok ilgisiz..hher yaptığım suç oluyorsa bende inadına bildiğimi okurum elbette..Bir çok yeni doğum yapmış annede şunu görüyorum ben bilirim bunlar eskide kaldı bla bla..hiç çocuk yetiştirmemiş sendense kocani kardeşlerini büyüten kaynananin senden elbette daha fazla bilgisi var kabul edin artık. .ha sana yanlış gelir yapmassin anlarım ama şu premses anne sendromuna girmiş takıntılı anneleri görünce dünya çekilmez oluyor:işsiz::işsiz::işsiz:
Evet iste cocukla fazla ilgilenmenin neresinin kotu oldugunu hic anlamiyorum

Iyggg aynisiiii hatta daha fazlasini yasadim.
Ikizlerim var benim de. Haliyle mama da veriyorduk. 40 cc yapalim derdim kadin 60cc yapardi. Ben 2saatte verelim derdim o aglio mama istio bebekler derdi. Sut verirdim senin sutun yetmiyor,su gibi,sarı bu,benimki muhallebi gibiydi bunla cocuk mu doyar derdi.. fazla mama verelim de cocuklar serpilsin.. ooo ben 2yaşa emzirdim,fıskirirdi benimki demeler.. ayda 500gr almasi gereken cocuk 1kg aliyordu .en son boyle giderse obez olur dediler, kv olsun yiyen cocuktan zarar gelmez derdi. Cunku tıkardı cocuklara mamayi zor alirdik elinden! 3aylikken recel yedirirdi cocuklara,verme derdim verirdi. 8_9aylikken acik çay verirdi kendi sekerli artik bardagindan. Yahu verme ne çayı derdim e istiyor cocuk derdi.(cocuguda tatliya recele çaya alistirdi!)
4.5aylikken yemek sularindan verirdi. Cocuk 7.5 aylik dogdu verme vakti degil daha derdim yine gormez yanimdan verirdi. Cikolata da verirdi.
Esim de cok ilgisizdi,o da bunalmisti kavgamizdan.. Annem bakiyor sagolsun,bir tesekkur et,nankörsün derdi.annem demez annem yapmaz,sen alingansin..ufff aglayip durma annem kotu niyetle dememistir..!!
Ben cocuklarimi 4aylik olana kadar yikayamadim! Kayinvalidem yikardi ben de su dökerdim anca. Ver yikayim der almaya calisirdim dusurursun simdi kayar elinden derdi. Ki ben 28 yaşindaydim! Esime bile vermezdi tutamazsin diye. Anca kendi yikayabilir cunku!
Noldu? Esim hic banyo yaptirmadi cocuga..o olaylardan sonra o da elini ayagini cekti. Kv ile ben yikardim cocuklari. Sabun bile surmeme izin vermezdi bir sekilde engellerdi,elimden alirdi.
1yasina gelince esimle banyoda yikayalim dedik..kadin banyoyu basti bakiyim nasil yikiyorsunuz merak ettim diye(sonra diger cocuguma bakip gel oglum annen bizi istemiyor burda deyip gitti.belki ciplaktim o an ne diye daliyorsun iceri!)
Cocuk odamda aglardi ver bakiyim niye agliyor bu deyip odama girip cocugu kucagimdan cekip odasina gotururdu. Aksam yorgun dusup uyurdum. Sabah bi uyanirdim cocuklar kayinvalidemin koynunda uyumus,sabaha kadar mama vermisler! Kizardim,ya niye odama getirmediniz niye yanina aldin sut de veremedim derdim. e nolcak gunduz ver sende derdi.( 2aylik cocuk bu anne sutune muhtac.gece sutum daha cok geliyordu oysa)
Aldigim oyuncaklar/kiyafetler/biberonlar/emzikler vs heppp kotuydu onun gozunde! Nerden buldun bu kotu seyi,bunu at artik daha mi giyecek,bu kotu seyi nerden aldin,3aylik cocuk çıngirakli patik mi giyermis bebek mi bu! Bu oyuncak yaşina uygun degil at bu kotu seyi yer kapliyor salonda..
Cocuk icin kitap mi aldin? Hııı bizde kitapla buyuttuk zaten! Simdiki moda da hastane odasi suslemesi,hic sevmem gosterisi simdiki kizlar millet gorsun diye ölüyor gosteristen..! Bana boyle abuk sabuk laf da giydirirdi...
Bak cocuk gaz oldu,senden geciyor. Ustun basin acik uyuyorsun tabi dinlemiyorsun ki..!
2oglan daha geliyor pesinden yemek yapma da goreyim seni demeler... cocuklari alip alip habersiz yan komsuya gitmeler..
Derdimden kurdeşen oldum,4ay icinde sutum kesildi.
Allah indan bulsunlar. Bu dunyada ceksin de goreyim bende! Burnumdan getirdiler herseyi,hevesimi,cocuklarimin bebeklik donemlerini yasayamadim...
Ha simdi noldu? Bosaniyoruz...2-3aya bitecek insallah. Simdi goruyorum ki bosuna cekmisim tum bunlari! Bosuna yasamisim,yazik etmisim kendime...
Bunlar da ayrilik sebebimiz oldu tabi.
Allah peygamber sabri vermis diecektim bu kadar eziyete kovar insan evinden ruh hastasiymis tam

Iyggg aynisiiii hatta daha fazlasini yasadim.
Ikizlerim var benim de. Haliyle mama da veriyorduk. 40 cc yapalim derdim kadin 60cc yapardi. Ben 2saatte verelim derdim o aglio mama istio bebekler derdi. Sut verirdim senin sutun yetmiyor,su gibi,sarı bu,benimki muhallebi gibiydi bunla cocuk mu doyar derdi.. fazla mama verelim de cocuklar serpilsin.. ooo ben 2yaşa emzirdim,fıskirirdi benimki demeler.. ayda 500gr almasi gereken cocuk 1kg aliyordu .en son boyle giderse obez olur dediler, kv olsun yiyen cocuktan zarar gelmez derdi. Cunku tıkardı cocuklara mamayi zor alirdik elinden! 3aylikken recel yedirirdi cocuklara,verme derdim verirdi. 8_9aylikken acik çay verirdi kendi sekerli artik bardagindan. Yahu verme ne çayı derdim e istiyor cocuk derdi.(cocuguda tatliya recele çaya alistirdi!)
4.5aylikken yemek sularindan verirdi. Cocuk 7.5 aylik dogdu verme vakti degil daha derdim yine gormez yanimdan verirdi. Cikolata da verirdi.
Esim de cok ilgisizdi,o da bunalmisti kavgamizdan.. Annem bakiyor sagolsun,bir tesekkur et,nankörsün derdi.annem demez annem yapmaz,sen alingansin..ufff aglayip durma annem kotu niyetle dememistir..!!
Ben cocuklarimi 4aylik olana kadar yikayamadim! Kayinvalidem yikardi ben de su dökerdim anca. Ver yikayim der almaya calisirdim dusurursun simdi kayar elinden derdi. Ki ben 28 yaşindaydim! Esime bile vermezdi tutamazsin diye. Anca kendi yikayabilir cunku!
Noldu? Esim hic banyo yaptirmadi cocuga..o olaylardan sonra o da elini ayagini cekti. Kv ile ben yikardim cocuklari. Sabun bile surmeme izin vermezdi bir sekilde engellerdi,elimden alirdi.
1yasina gelince esimle banyoda yikayalim dedik..kadin banyoyu basti bakiyim nasil yikiyorsunuz merak ettim diye(sonra diger cocuguma bakip gel oglum annen bizi istemiyor burda deyip gitti.belki ciplaktim o an ne diye daliyorsun iceri!)
Cocuk odamda aglardi ver bakiyim niye agliyor bu deyip odama girip cocugu kucagimdan cekip odasina gotururdu. Aksam yorgun dusup uyurdum. Sabah bi uyanirdim cocuklar kayinvalidemin koynunda uyumus,sabaha kadar mama vermisler! Kizardim,ya niye odama getirmediniz niye yanina aldin sut de veremedim derdim. e nolcak gunduz ver sende derdi.( 2aylik cocuk bu anne sutune muhtac.gece sutum daha cok geliyordu oysa)
Aldigim oyuncaklar/kiyafetler/biberonlar/emzikler vs heppp kotuydu onun gozunde! Nerden buldun bu kotu seyi,bunu at artik daha mi giyecek,bu kotu seyi nerden aldin,3aylik cocuk çıngirakli patik mi giyermis bebek mi bu! Bu oyuncak yaşina uygun degil at bu kotu seyi yer kapliyor salonda..
Cocuk icin kitap mi aldin? Hııı bizde kitapla buyuttuk zaten! Simdiki moda da hastane odasi suslemesi,hic sevmem gosterisi simdiki kizlar millet gorsun diye ölüyor gosteristen..! Bana boyle abuk sabuk laf da giydirirdi...
Bak cocuk gaz oldu,senden geciyor. Ustun basin acik uyuyorsun tabi dinlemiyorsun ki..!
2oglan daha geliyor pesinden yemek yapma da goreyim seni demeler... cocuklari alip alip habersiz yan komsuya gitmeler..
Derdimden kurdeşen oldum,4ay icinde sutum kesildi.
Allah indan bulsunlar. Bu dunyada ceksin de goreyim bende! Burnumdan getirdiler herseyi,hevesimi,cocuklarimin bebeklik donemlerini yasayamadim...
Ha simdi noldu? Bosaniyoruz...2-3aya bitecek insallah. Simdi goruyorum ki bosuna cekmisim tum bunlari! Bosuna yasamisim,yazik etmisim kendime...
Bunlar da ayrilik sebebimiz oldu tabi.
Okurken öyle üzüldüm ki henüz bebeğim yok ama kv aynı huylara sahip biri . Geleceğimi gördüm .
Umarım sizin için her şey daha güzel olur yeni bir hayata başlarsınız kaybettiğiniz o güzel yıllarınızı daha güzelleriyle telafi edersiniz .
Boşanmanıza sebep olanlar da vicdanıyla kahrolsun...

Bebege su vermeyin lutfen 6 ay boyunca. 5.ayda ek gidaya baslamak zorunda kaldik mama icmedigi icin. O zaman bile doktor su ver, fakat su ile karnini doyurmasin. Kilo alimini etkiler dedi. Agzi islanacak kadar verdim hep. Su an sut mama sivi besleniyor zaten suya gerek yok.

Allah peygamber sabri vermis diecektim bu kadar eziyete kovar insan evinden ruh hastasiymis tam
Ev kayinvalidemlerindi. Zaten o yuzden yaptılar kanaatindeyim. Bedava evimizde oturuyorlar diye(gerci biz de kendimize ev almayıp kayinvalidemlere sıfır ev aldik memleketten.ama boyle düşünmüyorlar biz ölünce sizin cocuklara kalacak diyorlar.iyi de ben cocuga kalacak diye size ev almak istedim mi bakalım,yeni evin sefasını sen sürdün yeni gelin gibi)
Esim de hep nankorsun diye diye sindirmeye çalıştı beni, çocuklarımıza bedava bakılıyor daha ne istiyorsun diye.. esime hak vermek icin aptal olmak lazim,ama adam görmüyor.
Iyi de cocuklarimi krese verip ev alip taksit ödeseydik yine ayni para çıkacaktı cebimizden,hem de ayrı hayatımız olurdu.
Zaten bu sebepten bosaniyoruz suan.
Esim sirtini ailesine yasladığı icin göze almadı ayri eve cikmayi,kendinde o gücü göremedi, o yuzden hep annem de annem dedi.. hiç bana hak vermedi.
Simdi cocuklarimi alip ailemin yanina taşınıyorum.. ana ogul otursunlar beraber!

Back
X