Kv nin torun sevdası

Çocuk benim kırmızı çizgim gibi bir şey doğduğundan beri
Eşim hariç herkes ben çocuğumu ver dediğimde verecek çocuğu bırak dediğimde bırakacak
Ben bu çocuk A'yı yapacak dediğimde kimse hayır B'yi yapacak diyemez.
Bunu baştan oturtun yoksa siz ayrı kv ayrı telden çalar
Şimdi daha küçük ama çocuğun aklı erince daha zor olur.

Bir de sana tavsiye doktoruna güveniyorsan onun dediği şeyden başka hiçbir şey yapma boşver kayınvalide, anne bilgisini.

aynisini benim annemle esim yasadilar,
esim cocukla ilgileniyor, cocuk agliyor, annem bir hisimla gitti cocugu esimin elinden aldi.
ben ve esim kalakaldik oyle, ama sonra annem kendisi esimden ozur diledi, oyle panik yaptim falan diye.

bu donemler herkesin panik donemleri, en guzeli herkes kendi evinde olmasi, yoksa boyle birlikte olunca sorun cikmamasi imkansiz gibi bisey.

Ilk zamanlar brbekler boyle kapisiliyor
Herkes birbirinden kiskaniyor bebegi

Sonra duzene giriyor merak etme

Cek çocuğu al elinden zor bişey değil bizzat yaptim pişmanda değilim hadsizler.

Sizden cekınmıyor mu , o zaman esınız degıl sız mudahale edın. 40 gunluk bebege su neden verıyorsunuz mama mı ıcıyor?

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
pordon 40 ı çıkmamış çocuğa su mu içiriyorsunuz anlamadım

Her mamadan sonra su verilir zaten anne sütü karşılıyo su ihtiyacını fakat mama karşılamıyor doğru yapıyosun ama kesin kaynat suyunu hazır su bile olsa

şimdi doğum yapınca ilk 15 20 gün insan bi arıyor birini yanında ilk annesin bence gerekli kv veya anne farketmez. ama uzun süreli kalmaya herşeye karışmaya gerek yok. bende eşime dedim 15 gün falan anca dedm 40 ına kadar falan ben istemiyorm kendim bakarım kalmalı gelmesinler dedm. gündüz gelcekmiş falan gelsin kendi bilirde ben öbür türlü istemiorm ddm eşimde zaten taraftar değil. kvm bnmde biraz karışırda izin vermicem Allahın izniyle. bebeği yıkamaya gelince bi kere beraber yıkarız ilk sonuçta ben korkarım die düşünüyrm sonrasında kendim eşimle hallederim napayım :) kimse gelmicek demeniz yanlış olmuş tek başınıza zor idare edersiniz ilk 1 hafta 10 gün mutlaka birine ihtiac duyulur tabi gelen kişi sınırları bildiği sürece. gelen zaten bi zahmet yemek bulaşık vs baksın çocuğa annesi bakmalı elbettee..

Simdi tabi herkesin kendi fikri yemek bulasikla o an ilgilenemezsiniz belki hatta ilgilenemezsiniz yani cocuk surekli tuvaletini yapiyor ağlıyor vs . Bebek yikamaya bazilari korkar. Tutmaya da hatta o kayginiz da normal birlikte yikayabilirsiniz ama ben cok katıyım, bu durumda esimin cevresi yuz verince astarini degil paltosuna corabina kadar istiyen tipler. Kayinvalidem öyle bir insan değil ama cevresi o kadar leş ve kiskanc tipler ki. Komsusunun kızı dogum yaptı. Ben nişanlıydım o zamanlar. Esim bana mesaj atiyor dogum yapmis diye. Bende eeee? Dedim gidelimmi dedi bide gitti ceyrek altın aldı bananeyse onun doğum yapmasindan ben hastane odasina girdim. Butun mahalle ordaydı. Karılar dolusmus.
Hep kaynanadan cikan seyler ,nah girebilirler evime. Zannettiki komsulari gelecek kapilari oldu. 10 aydir evliyim evime 1 kez davet etmedim. Onlar gelmek istemisler bana degil kayinvalideye soyluyorlar. Kendileri alismislar herhalde bir hanım aganin dedigi oluyor onlarda ama malesef benim yetisme tarzimda boyle seyler yok benim evime gelecek olan beni arar,ya da eşimi. Isin komik kısmı esimi de aramiyorlar musait misin oglum gelelim mi vs diye. Esimi de saymiyorlar yani. Oyle mi oyle. Benim bu tip korkularim kaygılarım var açıkçası esime de soyluyorum gırtlağına yapışırım valla onun. Simdi bir arkadasimin düğünü var
Bizim oturduğumuz memlekete 2 bucuk saat uzaklikla gidebiliriz kaladabiliriz ickili düğün,bana kem kum etti. Gayette gidicem altin da takcam. Milletin o.......suna altın goturuyor bes para etmez cahil les tipler dedikoducu mahalle karilari

mamanın içinde de su olduğu için vermeyin. Bağırsak florasını bozarsınız

Ben kendi annemden çektiğimi kimseden çekmedim. Benim bebeğim doğru düzgün meme tutamadı. Sütümde bir o kadar fazlaydı. Bir göğsümde bebek emzirmeye uğraşırdım diğerinden sütler akıyordu . Eşim pompa aldı akan sütü biriktirelim diye. Annem bağırır çağırır pompa değerse süt kesilir derdi. Akan göğsüme havlu koyardık. Havlu tamamen ıslanır sütler havludan damlardı. Gizli sağardım fazla türümü görünce laf ederdi. Günde bir paket göğüs pedi bitirdiğimi bilirim. Sonuç ne oldu bebeğim kilo alması gerekirken kilo verdi doktorlar nasıl olur diyordu .açlıktan kan şekeri düşüp uyuyormuş sürekli. En son yeter dedim onda da kıyameti kopardı,benim şakır şakır akan Sütüm bir günde kesildi.20 gün kaldı 21. Gün çocuğumun karnı doydu. Sağdım sağarak kesilen sütümü geri getirdim. Şimdi Fazla çıkmıyor ama yetiyor çocuğuma. Diyeceğim o ki siz annesiniz . Karşınızdaki 10 tane de çocuk büyütse en iyisi sizin bildiğiniz.

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
40 ı çıkmayan çocuğa su mu icirdiniz?

mama mı veriyorsun?
emziriyorum yazmışsın su neden veriyorsunuz bebeğe?

kv ne gelince eşin konuşsun uygun bir dille.
Mama icerkende su verilmezki anca rk gidaya gectiginde suya ihtiyac duyarlar bende aile buyukleriyle cok didistim cocuga su vermiyosun diye ama dogrusu bu .konu sahibine dr lari solemedimi acaba su verilmicegini neden 40 i cikmamis bebege su veriyorki

Ben kendi annemden çektiğimi kimseden çekmedim. Benim bebeğim doğru düzgün meme tutamadı. Sütümde bir o kadar fazlaydı. Bir göğsümde bebek emzirmeye uğraşırdım diğerinden sütler akıyordu . Eşim pompa aldı akan sütü biriktirelim diye. Annem bağırır çağırır pompa değerse süt kesilir derdi. Akan göğsüme havlu koyardık. Havlu tamamen ıslanır sütler havludan damlardı. Gizli sağardım fazla türümü görünce laf ederdi. Günde bir paket göğüs pedi bitirdiğimi bilirim. Sonuç ne oldu bebeğim kilo alması gerekirken kilo verdi doktorlar nasıl olur diyordu .açlıktan kan şekeri düşüp uyuyormuş sürekli. En son yeter dedim onda da kıyameti kopardı,benim şakır şakır akan Sütüm bir günde kesildi.20 gün kaldı 21. Gün çocuğumun karnı doydu. Sağdım sağarak kesilen sütümü geri getirdim. Şimdi Fazla çıkmıyor ama yetiyor çocuğuma. Diyeceğim o ki siz annesiniz . Karşınızdaki 10 tane de çocuk büyütse en iyisi sizin bildiğiniz.

Bu konuyu ben mi yazdim diye düşündüm bir an.
Zaten lohusa depresyonu bu oluyor. Sen bebeginle esinle yeni hayata alismaya calisirken kv gelip comak sokuyor .Depresyon ordan kaynakli iste...
Bebegim 2 bucuk aylik .O ilk dönemlere bakinca cok üzülüyorum. Keske eve almasaydim kv yi .Esimle guzel anilar biriktirseydik diye.Herkes birbirine düştü o 40 gunde.

Bu arada bu kv lerin sen anlamazsin yikamaktan ben yikarim laflarinida ayar oluyorum ayreten benim kv iyidir hosturda bende dogum yaptigimda beraber yasiyorduk ilk yikamadini buyuktur o yapsin gostersin dedim sonra kadin kendine bi gorev edindi biz biyere gidicez ornegin, bi bakiyorum bebegin kuvetini banyosunu hazirlamis cocugu yikicak biz disari cikicaz diyorum usutur diyorum baktim olmicak dellenmeye basliyorum esimle hir gur yapicaz o evdeyken beraber yikicaz babasinla falan diye savmaya basladim sonra o evde yokken tek yikadim qcocugumu sonra gelince yikayalim deyince gerek yok ben yikadim dedimole ole birakti sen yikiyosun zaten dedi ne o kirildi ne ben daha fazla kendimi sinir ettim canim takma cok fazla esinide karistirma kendin bisekilde sav basinda gerekirse sakayla karisik sov ben cok yaptim girgira vurup laflari soledim yoksa sinir hastasi olurdum 1-1.5 senede

Bebek benım kırmızı cızgım bende ıstemezdım sen zaten tecrube etmıssın esımı dogurmussun bırakts dogru veya yanlıs ben tecrube edebıleyım. Annelık ıcgudusel bı duygu zaten ne kadar yanlıs yaparsın bebegıne. Kendını atese atarsın da onun sacının telı kopmasın. Altını da yemegını de banyosunu da gazını da ustunu de kendım hallederım ha baktım kı onlarda heves edıyolar bı ıkı kere sız yapın yoruldum falan derım gonullerını kırmam ama sızınkı abartmıs bırazcık sankı. Buyukler zamanında kendı cocuklarını ısten gucten kendı buyuklerıne saygıdan doyana kadar bakıp sevememısler torunlarda hakımıyet kurmak ıstıyolar bunu bızzat şahsen kendı teyzemde yasadım. Oyle kı teyzem ayy uyandı mı acaba dıye annesınden daha panık, 5dkda bı besıgın basıns gıdıyodu ustumu acıldı agladımı dıye. Lohusasın zaten sınırler tavan hormonlar cosmus tatlı tatlı uyarın anlamazsa dırekt alın kucagından

Bebek benım kırmızı cızgım bende ıstemezdım sen zaten tecrube etmıssın esımı dogurmussun bırakts dogru veya yanlıs ben tecrube edebıleyım. Annelık ıcgudusel bı duygu zaten ne kadar yanlıs yaparsın bebegıne. Kendını atese atarsın da onun sacının telı kopmasın. Altını da yemegını de banyosunu da gazını da ustunu de kendım hallederım ha baktım kı onlarda heves edıyolar bı ıkı kere sız yapın yoruldum falan derım gonullerını kırmam ama sızınkı abartmıs bırazcık sankı. Buyukler zamanında kendı cocuklarını ısten gucten kendı buyuklerıne saygıdan doyana kadar bakıp sevememısler torunlarda hakımıyet kurmak ıstıyolar bunu bızzat şahsen kendı teyzemde yasadım. Oyle kı teyzem ayy uyandı mı acaba dıye annesınden daha panık, 5dkda bı besıgın basıns gıdıyodu ustumu acıldı agladımı dıye. Lohusasın zaten sınırler tavan hormonlar cosmus tatlı tatlı uyarın anlamazsa dırekt alın kucagından
Ayy yeni dogum yaptigimda kv de lambur lumbur girerdi odaya geceleri siz duymazsiniz aglarken falan kontrol ediyorum derddi sabah oldunmu sorardim anne gece hayalet gibi odada senmi geziyodun derdim bigun is ustunde basican sen utancan dedim ondan sonra birakti gelmeyi yani demem oki kv hepsi nin huyu ayni bizde kv olucaz bakalim gelinlere neler yapicaz ;)

Back
X