• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin torun sevdası

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
Allah bunları ıslah etsin

ben kızım 40 güne gelmeden yıkatmadi.. görümcemle kaynana bi olup yıkadi bana elleme diyoo.. sinirlendim o an... sonra bi daha yıkatmadim.... istemiyorum!!! kaç kere yıkatmadi ki ...
şimdi yardim çagirdim görümcemi pişman oldum .. bende su döksün diye çagirdim onu. beni sinir etti bi daha çahirmak istemiyorum..
ben sesimi çikaramadim yahu... sinirlerim bozuluyor artık eşimle yıkıyorum çocuğumu... istemiyorum..
onlar beni anladilar istemediğini .. bişey diyemedi elletirmiyorlar.. altini dahi değiştiremedim görümceme bana ver ben değiştircem dedim gücenmiş kız gitmş... banane annesi benim.. ilk defa bunu yapıcam aman hızlı yap cabuk yap... sanane be....
bunlari okuduğumda kendimi salak gibi hissettim inanki..
izin vermişim ben herşeyi..
20 günlükken kına yapıldı... 40 edeyken de ama elleri hala mis gibi kokar.. bi daha yapmak istedi izin vermedim..

Bizzat nefroloji uzmani dediki sadece emse bile gunde 2 3 cay kasigi su ver bebege. Bobrekler icin gerekli. Zaten o 2 3 kasigin anca 1 2 kasigi midesine gidiyor. Hem pamukcuk olayinida engelliyor. Hemde bebege suyu sevdiriyor. Ozellikle mama takviyeside varsa su sart kotu bir sey degil yani yaptığınız merak etmeyin.

Yalniz kvye set koymaniz lazim. Ben olsam cek lan patilerini bebemden derdim.

KK dan KV&cocuk muhabbetinden ögrendigim; hamileyken KV hizmet bekler,bebek dogunca sahiplenir, dogum izni bitince KV yaslanip cocuk bakamaz hale gelir.
ben çalışıyorum bakmak istemediği benim yanimda gösteriş yaptığı farkettim.. bana ayy başim agriyo iyi degilim diyo bende yat dinlen anne dedim hiç tınlamiyorum alıştım çünkü yapmaciklari:KK70:
ben işten gelir gelmez kızımı bana birakiyor:KK70:görümcem bakiyordu kızıma o okula başladiğinda bakasi gelmiyor oğlu için yapıyomuş.:)
kızımın kakalı pijamasini bana birakti.. kendi yıkamadi bende dün banyoda yıkadim iyice sonra makineye attim.. annem olsa bana birakmaz yıkardi.

Gunde 1 2 kere mama veriyorum ay hic yanlis olcani dusunmemistm o kadar emin su vermelisin dediler ki
Sürekli mama yese ozaman 1-2 çay kaşığı verilebilir ama anne sütü varsa suya hiç ihtiyaç yok. Bişey olacağından değil ama ihtiyacı yok ve minnak mideyi suyla şişirmek anlamsız :)

benimki de 40 ımız dolmuştu toparlanıp evimize dönerken endişe dolu gözlerle benle eşime bakıp iyi bakın ha bebeğe demişti. sen söylemesen ben kapının önüne atıp uyuyacaktım zaten.
aynisini bana dityo iyi bakin diye bende eşime dedim bana güvenmiyo bu kadin dedim.. annesi benim çok üzerine düşerdi.. şimdi demiyor bana birakiyo işten gelir gelmez.. bakmasi zor .:)
ben ona akşamlari ilgileniyorum.. oyun oynuyoruz ilgileniyorum kızımla. uyutma işi de bende:)

Bazen sütüm az geldiginde doymadigini düsündügümde mama veriyorum cok az

Eşimin o tavrindan anlamadiysa konusmasindan hic anlamaz diye dusunuyorum

yemeklerden sonra bir kupa kimyon çayı yap iç günde 2 defa ,
sütün bol olsun inşallah cnm

Su kadinlar kulübünde ve genel olarakta cevremde gördüğüm,en büyük hatalardan biri yeni dogum yapmis annenin evine kayinvalidesini kabul etmesi oluyor.
Dogum oncesi bunlar neden konusulmuyor?
Kabul etmeyin.
Simdi eskisi gibi de degil,doktorlara gore turkiyenin nedense %70 inin çatı dar ,nedense yabancilarin çatı dar degil:) :) hastalar sezeryan oluyor . O haliyle kayinvalide tantanasi cekmek ne diye?
Ufacik bebege annesiymis gibi davrandiklari yetmiyor bir de geldikleri yerde huzur vermiyorlar.
Hani beni yanlis anlamayin buyuk soz Söylemem Allah in gucune gider ama benim cocugum yok daha simdiden kimse gelmicek diye anlastim eşimle .
Bu gelenek bizde var sanirim dogum yapanin yanina annesinin kaynanasının gitmesi. Baska ulkelerde nasil bilmiyorum Eşler bostan korkulugu oldugu surece biz daha cok cekeriz.
Sizin kayinvalide arsız ve cok bilmis ona yol verme zamani gelmis bence. Esinize de masallah diyeyim size yardimci oluyor gordugum kadariyla bebek bakimi hususunda şanslısınız bence .benim cok yakin arkadasim dogum yapti kocasi cocuga 1 kez bakmadi. Kiz dusa gircek tutsana diyor. Bir dus 20 dakika yani tutamam banane diyor. Kiz cocukla annesine gidiyor annesinde dusa giriyor. Cocukta babayi sevmiyor bir bagi yok babayla hep anne ilgileniyoe tek basina bakıyor ve cocuk yaramaz bir cocuk bir de.boyle erkeklerden nefret ediyorum gercekten

Kizlar iyi akşamlar

Bu sefer kv ile olan derdim bebegim.
Hamileligimde bana o kadar cektiren yok temizlikti yok gelmiyosundu diye torununu hic dusunmeyen kv simdi torun aşıgı oldu

ben dogumhanedeyken kv kp bi akrabaya yemege gitmsler hatta kendilerini esime götürtmsler o hastanede dogum yapamadim baska hastaneye sevk edildik doguma girdim yine kv kp ortada yok esim gitmis almis
Buralari toruna ne kadar hevessiz oldugunu anlayin diye özetle anlattim..

Bi banyo meselesi var dogdugundan beri yikamak istiyo ben yikatmak istemiyorum. Cunku kimseye yikatmiyorum eşimle beraber yikiyoruz defalarca yikamak istedi kabul etmedim küstü, sonra kendi kendine baristi
Emzirme harici bebegi kucagindan alamiyorum vermemek icin direniyo

Bu aksama kadar eşime gosteremiyodum yasadiklarimi ama bu aksam eşimi de cıldırttı
Bebegi yatak odasinda emzirdim eşimde üstü kirli ver degistireyim hemen dedi
Ben bebegi verip odaya gectm kv napiyolar diye sordu ustünü degistiriyo diyince firladi yatak odasina dur demeye kalmadan eşimin elinden almis esim sinirle geldi yanima o gelince ben odaya gittim bezini de degistireym fln diye uzatti konuyu
Iceri gectik eşim suyunu getirdi icirmek icin onu da elinden aldi esimin gözünde ki o öfkeyi ben gördüm ben bilirimm..
Sonra esim anne kaldir biraz icemiyo dedi eşime tekme atti cocuk bakmayi bana mi ogretiyon lan diye(kendince espiri yapti) esim elindeki kapagi firlatip odadan cikti kv hic istifini bozmadi ama ben cok etkilendim gerildim daha kırkımiz cikmadan agir geliyo bunlar bana.. artik haddini bilsin istiyorum ama oglunun hareketlerini takmayan kadina ben ne yapabilirim ki..
Allah kolaylık versin ilk olarak. Ikinci olarak kırkı bile çıkmamış bebeğe neden şu iciriyorsunuz. Yazık onun bobreklerine. Eğer emiyorsa ek gıdaya geçene kadar şu verilmez. Doktorunuz uyarmadı mi.

Bizde gerginiz yıllık izinden döndük izinde onun evindeydik . En son gece beni çıldırttı onun yüzünden eşimle tartıştık . Sabahta suratımız 5 karış tabi yola çıktık . Dünde aramış ağlıyor ne oldu ne oldu diye . Beni çıldırtmasının sebebi ise biz çocuk istemiyoruz bana sürekli seni doktora götüreyim diyip durması olayların başlangıcı oldu . Görümcem tüp bebek yaptırdı bi oğlu vardı şimdi ikizlerinin olma ihtimali var ve kızına bakmayacağını söylemesi ,yiğeninin çocuğunun zayıf olmasından kızın ona bakmadığını söyleyip durmasından , ayrıca damadının yanında benimle çocuk mevzusu için laf yarışına girmesinden , eğer doğan çocuğumuz yemek yemezse benim yüzümden olurmuş bana çekmiş olurmuş gibi gibi bir ton saçmalık yüzünden beni delirtti
Oyyyy çok fena çok eşinin durumu belli oldu mu nerde görevde şimdi ona mı düşmüş sizin çocuk yapmanız ne patavatsız insanlar var ya

Syyu az da olsa verin dediler ama vermemem gerek galiba :/
Evet hic normal degil canim ise yaradigi fln da yok zaten ustunu degistirir kiyafetleri cikardigi yerde birakir altini degistirir bez ortaya atilir tek derdi cocugu kurcalamak oyuncak sanki:olamaz:
Kv derdi torun falan değil. Resmen iktidar savaşı veriyor. Bu kvleri anlamıyorum. Oğlum karısına hic ilgi göstermesin beni cocuk gibi pışpışlasın, torunum annesinden çok beni sevsin istesin. En iyi ben bakarım. Eger ayrı yasıyorsanız hemen ayrıl yanlarından. Birlikte yasıyorsanız al karşına konuş. Cocugumu ben ne zaman izin verirsem o zaman alabilirsin. Onun benim kokuma ihtiyacı var de. Madem eşin de yanında. Ben böyle bisey yasasam suratımı dahi asamazdım. Eşim öyle anne düşkünü..

Su kadinlar kulübünde ve genel olarakta cevremde gördüğüm,en büyük hatalardan biri yeni dogum yapmis annenin evine kayinvalidesini kabul etmesi oluyor.
Dogum oncesi bunlar neden konusulmuyor?
Kabul etmeyin.
Simdi eskisi gibi de degil,doktorlara gore turkiyenin nedense %70 inin çatı dar ,nedense yabancilarin çatı dar degil:) :) hastalar sezeryan oluyor . O haliyle kayinvalide tantanasi cekmek ne diye?
Ufacik bebege annesiymis gibi davrandiklari yetmiyor bir de geldikleri yerde huzur vermiyorlar.
Hani beni yanlis anlamayin buyuk soz Söylemem Allah in gucune gider ama benim cocugum yok daha simdiden kimse gelmicek diye anlastim eşimle .
Bu gelenek bizde var sanirim dogum yapanin yanina annesinin kaynanasının gitmesi. Baska ulkelerde nasil bilmiyorum Eşler bostan korkulugu oldugu surece biz daha cok cekeriz.
Sizin kayinvalide arsız ve cok bilmis ona yol verme zamani gelmis bence. Esinize de masallah diyeyim size yardimci oluyor gordugum kadariyla bebek bakimi hususunda şanslısınız bence .benim cok yakin arkadasim dogum yapti kocasi cocuga 1 kez bakmadi. Kiz dusa gircek tutsana diyor. Bir dus 20 dakika yani tutamam banane diyor. Kiz cocukla annesine gidiyor annesinde dusa giriyor. Cocukta babayi sevmiyor bir bagi yok babayla hep anne ilgileniyoe tek basina bakıyor ve cocuk yaramaz bir cocuk bir de.boyle erkeklerden nefret ediyorum gercekten

şimdi doğum yapınca ilk 15 20 gün insan bi arıyor birini yanında ilk annesin bence gerekli kv veya anne farketmez. ama uzun süreli kalmaya herşeye karışmaya gerek yok. bende eşime dedim 15 gün falan anca dedm 40 ına kadar falan ben istemiyorm kendim bakarım kalmalı gelmesinler dedm. gündüz gelcekmiş falan gelsin kendi bilirde ben öbür türlü istemiorm ddm eşimde zaten taraftar değil. kvm bnmde biraz karışırda izin vermicem Allahın izniyle. bebeği yıkamaya gelince bi kere beraber yıkarız ilk sonuçta ben korkarım die düşünüyrm sonrasında kendim eşimle hallederim napayım :) kimse gelmicek demeniz yanlış olmuş tek başınıza zor idare edersiniz ilk 1 hafta 10 gün mutlaka birine ihtiac duyulur tabi gelen kişi sınırları bildiği sürece. gelen zaten bi zahmet yemek bulaşık vs baksın çocuğa annesi bakmalı elbettee..

sinirlerim tavan.şu konuları okudukça ben yaşamışım gıbı gelıyor.yaşadımda zaten.gonderin gelmesin.sizi kıskanıyor bebeğinizden belli.benim kv gibi:kusmuk:

Oyyyy çok fena çok eşinin durumu belli oldu mu nerde görevde şimdi ona mı düşmüş sizin çocuk yapmanız ne patavatsız insanlar var ya
Biz evimize döndük tüm görevler bizim için bitti yerimiz sabitlendi artık .

Şimarikli mi..
Keske size gösterebilsem hal ve tavirlarini
Hadi benim sımariklik kendi evladini bile cileden cikartti o da mi sımariklik yapmis oldu koskoca adam simariklik yuzunden mi kipkirmizi olup odayi terk etti
Oda torun sevecek siz anlayış beklerken biraz da kendinize bakın

konu sahibi kendi annenizin de yıkamasına izin vermiyor musunuz?

herkes haddini bilecek benimki den40 gün kaldı basımda eşini dostunu ağırladı benim evimde . İnanın maksat torun sevmek olsa bu hareketleri yapmaz. Tekme atmış eşinize daha neler . Torun sevmek bahane kayın valideniz ruh hastası ne yazık ki. Karısı doğum yapacak adamı yemek için dışarıya çıkarıyor daha neler neler.

Hoşşştttt
Okurken çıldırdım
Sen doğurdun büyüttün sıra bende. O bir tek beni tanıyor bana benim kokuma ihtiyacı var diyin.. ki gerçekten de böyle.. ayrıca bebeğinize su vermeyin

Back
X