kv nizin her dediğini yapıyormusunuz?

kayinvalidem bana asla emir vermez, rica eder. Elimden gelen birseyse ricasini kirmam. Ama öyle fazla rica´da bile bulunmaz calisiyorum yoruluyorum zaten diye ve sagligim müsait degil diye. Ben misafirlige gittigimde cayimi, kahvemi hepsini o yapar, yerimden kalkip cay koymaya kalksam omuzumdan güm diye oturtuyor tekrar sandalyeye

ne güzel bazı arkadaşların kayınvalidelerine bayıldımbenimki yeni yeni kibar olmaya başladı....aklıma geldikçe sinir oluyorum...sanki ben onun hizmetçisiymişim gibi bir emir yağdırırdı ki akıllara zarar.....getir,götür,koy..şimdi meyvemi getirseydik,hadi şunu getir kızım diyebiliyor....demek isteyince oluyormuş....ama ben de okadar çok antipati uyandırdı ki hala içimden gitmek gelmiyor bazen....bir defa makarna kesmeye çağırdı hiç unutamam...onun dışında hep yolunu yaptı...turşu kuracağım ama nasıl yapacağım bilmem,evi örümcekler basacak.... ben oralı olmadım...makarna kesmek için de açmış telefonu bugün makarna kescez erken gel,çay falan yaparsın diyor neredeyse dövecek....gittim komşularının yanında temelli coştu...onu getir,bunu götür allahım çıldırmıştım...şuanda nispeten daha iyi....

Son düzenleme:
vallahi kimse kusura bakmasın yardım falan edemem ben de cumartesi dahil sabahtan akşama kadar canım çıkıyor. kendi yağımızla kavrulalım diye. bi de onun temizliğiymiş osuymuş busuymuş beni hiç bağlamaz. örneğin sahurda o kadar ağır olmasına rağmen her akşam mantı açar her sene tarhana yapar gibi. yahu benim bunlarla uğraşacak vaktim yok ki. hee şu var geçen hafta kayınvalidemde iftar vardı. bir dünya insan çağırmış en az 40 kişi onun bulaşığıdır hizmetidir falan ben hallettim. kendimi de düşündüğümden onlara bulaşık makinesi aldım ama misafir çok kalabalık olduğundan diğerleri sığmadı makineye hep elde yıkadım vesaire oraya gittiğimde çayını demler servisini yaparım ama hepsi o kadar mesafeyi bi kere koruyamadın mı gerisi fena geliyor. ona bakılırsa benimki de diyor temizlik yaptım şuram ağrıyor falan diye. valla dedim anne ben de çok yorgunum ancak temizlik yapabildim falan diyorum. yani o kadar yoruluyorsan ve iyi değilsen ne diye o kadar kişi ağırlayıp yok mantı yok tarhana uğraşıyorsun ki. insan önce kendini düşünecek. ilerde torun baktırma olayına gelince. kafamın etini yiyor zaten evlendiğimden beri çocuk diye. bu kadar çok istiyorsa doğurduğumda bakacak arkadaş. yok öyle uzaktan sevmek. kısacası konu sahibi arkadaşım rahat ol. kendini hiç sıkma. altlı üstlü oturuyoruz diye de köle veya hizmetçisi değiliz. biz yokken nasıl yaşamışsa bundan sonra da öyle yaşar elbette. içinden gelen yardım ayrıdır. zorla yaptırmaya çalışmak ayrıdır ve hiç hoşlanmam. burdaki çoğu arkadaşa göre kötü gelin olabilirim. ama ne yapayım ben de böyleyim yapacak bişey yok. evimin huzuru için kvden olabildiğince uzak durmak lazım. yoksa illla ki karışacak bişey buluyorlar. en melek olanları bile. hiçbirisi annemiz gibi olamaz.

içimden gelirse yaparı m diycem ama yapmaya korkuyorum alışmaya pek meyilli oluyorlar

valla ben evliliğimin ilk ayı konuştum eşimle, iş beklenmesin kendi evimin işini zor yapıyorum dedim, misafir geldi çağıralımlara girme biliyosun ki ben bekarken eve misafir gelse camdan kaçardım, benden önce düzne nasılsa öyle devam etsin , yoksa senin zorunla olcak işler değil

ki kv de ısrarcı ya da istediği olmayınca suratını asan bi insan değildir, zaten oda alıştı sanırım beklentilerini en aza indirdi kimse kimseden bişi istemiyo artık

Nıye kadınlara boyle yapıyonuz yazık kadınlarada ıkı yardım etsenız ölürmüsünüz

taiki yardım etmek zorunda her dediğini yapmak zorunda değilsin ama kayınvaliden iyi bir insansa zamanın varsa arada yarım etmek de kötü birşey değil bence

Cok tuaf ya boyle kv ler de varmi?hayal bile edemiyorum.benim ki eskiden hep cagiri Ben de hep giderdim. Simdi pek cagirmiyor cunku kizim cok yaramaz cocukla yapamiyorum.kendisi de yaptiginda masallah hic az yapmaz.sonra da tum akeabalarina da dagitir.ben ona hep yardim ediyorum ama kendisi bi defa ne cocugumun besiyini salladi ne altini deyisdi.kisin gelib bizde kaldiklarinda da ne yemeye ne temizliye elini surer ne cocuga bakar.bi kere gel cocugun yaninda dur Ben camlari silim dedim kp in yaninda gelirim dedi ama gelmedi.

bence sen zaten mesafeni koymuşsun.dogrusu da bu.için rahat olsun.

sağol vallayardım edelim de alışsınlar üzerimize zimmetlensin dimi onların ev işleri

o kadarda degıl ama hastayken fılan yardım edılebılır kıslık yapılacagı zaman yardım edılebılır sonucta emınım sızede verıyolardır

o kadarda degıl ama hastayken fılan yardım edılebılır kıslık yapılacagı zaman yardım edılebılır sonucta emınım sızede verıyolardır

yok be arkadaşımmm...denedim bizzat...elimin değmediğini göstermedi...şunun yoksa götür diyor mesela...eee ben ne diyeyim ki hee benim onum yok bunum yok mu değil mi ama.....elime tutuşturursa alırım teşekkür ederim....yok demeyip götür falan dediğinde herşeyim var derim...ne yapayım...ben birşey istemiyorum zaten yapsın yesin....mecburmuşum gibi görmesi canımı çok sıkıyor...neyse bayağı iyi bakalım artık...nerdeyse 4 yıl olacak anca yol katetmeye başladık....benim birtarafımı toplayacak insana ihtiyacım var hanım günlük temizliğini bile benim yapmamı bekler hale gelmişti birara..ama başaramadı....

hastalıkta tabi ki yardım edilir ama böyle sağlıklıyken bezdirilince ozamana pek birşey kalmaz herhalde...

Son düzenleme:
arkadaşlar benim kv okadar ağır hasta değil dikkat etse kendine daha iyi olacak doktor ağır iş yapma dyor kendine bakmıyor erkek işini bile yapıyor. kv kendi işini yapacak kadar iyi durumda.. ama kendisini yormamasını lazım dinlemiyor hiç kimseyi... sonra oram ağırıyor buram ağırıyor ellerim tutmuyor hep benim yanımda ağlanıyor.

bu konuda doğal olmaktan yanayım...

çalışan biri olarak eğer gerçekten yardım edebilirsem yardım ederim elimden geldiğince,

eğer gerçekten edemezsem de sebebini belirtirim ya da yapılacak bir işten dolaylı şekilde bahsederse çok sesim cıkmaz, o da halimden anlar...

zaten kv rica etmeden çoğu şeyi yaparım veya yardım teklifinde bulunurum,

hal böyleyken çok şey beklemiyor veya çoğu zaman kendi hallediyor çağırmadan...

eşim bu konuya karışmıyor; ne kv ye birşey der ne de bana git yap der...

benim kv için asıl önemli olan güleryüzlü, muhabbetli, neşeli olmak

ve ona iltifatlar yağdırmak :) o zaman hiç kızamaz hemen yumşar

sunun yoksa al dıyorsa alır alır gıderım ocaklarına ıncır agacı dıkerım gorur

ilk evlendlğimde acırdım temizlikte yardım ederdim baktım cadı kaynana benim yaptığım temizliği beğenmeyip tekrar temizleylnce eşimi .çağırıp
gösterdlm, oda anneslne kızdı banada birdaha yapma dedl, en sonda evimde kavga edi9ce kaynana mesafe koydu oğlu olmazsa evime ayak basmaz

kv senden bşi istemiyormuşki sende benim gbi altlı üstlü olsaydın sende bıkardın. şimdi kvye yüz versem benden bişiler isticek ama ben mesafeliyim gene arada şunu yapalım diyor. yani mesafeli olmasan onu yap şunu yap der bliyorum.

bende yardım ederim kv de bana yartdım eder hatta kp bil eder
misafirim geleceği zaman 1-2 çeşit yemek onlardan gelir
bende kv misafir agırlıyacagı zaman ona yaparım burek salata faklan
bizde altlı ustylu oturuyoruz
bence bu konuyu çok abartıyo yeni gelinler iyilik yaparsan iyilik bulursun sen ona yardım etsen bence karşılığımı fazlasıyla alırsın
yani bilmiyorum ama bence evinin işi az geri kalsın kv ye yardım et bişi olmaz bence dyua alırsın ne guzel

altlı üstlü değiliz ama bizde aynı binadayız kv ile...bu da nerdeyse aynısı zaten

tabi ki her kv ister işlerini görmeni, hep yanında kalmanı, hiç evine gitmemeni

bu konuda mesafeni koyman gerekiyor tabi

ki ben de öyle yaptım zaten...

yalnız doğal ve dürüst olmak çok şey kazandırdı bana

başta çok kasıyordum ve bu ilişkimizi olumsuz etkiliyordu

bende araya mesafe koydum ama zor oldu tabi burda kaç tane konu açtım okuyanlar bilir. aradaki mesafe önemli yoksa çok şey istiyorlar. gerçi benim kocamda kv ye yardım et falan demiyor o yönden iyi asla hakkını yemem kocamın . sadece gitme gelme konusunda problem oluyor okadar onu zamanla aşıcağız umarım.

eli ayağı tutmadığında ya da ne biliyim sıkıştığında falan yaparım nie yapmıyim elimemi yapışıcak o şimdi bana çocuğu gibi bakıo valla bende çalışıyorum hergün yemeğimi yapar onlarda yeriz altlı üstlü oturmuyoruz ama çok yakınız 5dk anca aramız bütün yemek leri doldurur koyar yedim tabağı kaldırır makinaya yerleştirir hemen ben kalkıp onlarla uğraşmıyim zaten akşama kadar yoruluyorum die ayrıca çok zevklidir bütün kıyafetlerimi o alır nerdeyse evimizde bişey eksik olsun anne babama sölesene şu eksik bunu alsın biz parasını veririz derim evde muhakkak yedeği vardır herşeyin hemen giderken sıkıştırır elimize daha bebek yok ortada evde bebek eşyası oyuncağı dolu 4senelik evliyim daha bi bayramı kv geçirmedim hep annemlere gittik eşimle misafirim gelcek olsun ben evi temizlerim o hamur işlerini yapar getirir hemen şimdi bu kadınında bana ihtiyacı olduğunda ben yapmıyimde napıyim ihtiyacı olursa seve seve yaparım hiç gücenmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…