KV size şunları dese ne yapardınız

Misafir gibi gider gelirim hiç birşeye dokunmam ellemem

Bizde bayramdan bayrama gideriz hanfendi.dusunun 12 yıllık evliyim bende bana evime iki kez geldi
Annene yikadivim çamaşır bile battı dedim.
Bana bunalri dedi dedim.
Ne olucak doğru söylüyor demesinmi.
yani yanlış anlamadıysam zaten mesafelisiniz,12 senedir de evlisiniz ve kayınvalideniz yıllardır böyledir zannediyorum ki,son anda değişmemiştir.

velhasıl kelam huyunu bildiğiniz kadının evinde siz de ona göre davranmalısınız bence.
en başından 1 hafta kalmanız hata,ama diyelim ki kaldınız,zaten arabayla gelmişsiniz,10 tane kıyafet alsanız yeterdi ki bebek kıyafeti fazla yer de kaplamaz.

siz ona az gidiyormuşsunuz o size az geliyormuş,aranızda bir resmiyet var gibi,ondan dolayı icazet almadan makineyi kullanmanıza sinir olmuştur belki.

ayrıca doğru diyor diyen kaynınıza da pes,neyse ki eşiniz sizi savunmuş.
Not: bebeğin çamaşırlarıymış. Bi zahmet kendi çamaşırlarınızı evinizde yıkayın
yani biraz sert ama doğru. huyunu bildiğim kv nin ağzına laf vermem,evindeki tek çöpü de kullanmam ben olsam.

eşinizin hatrına gittiğiniz belli, o yüzden gittiğinizde elinizi bir şeye sürmeyin,misafir gibi davranın. işlerini görmeyin,bir şeylerini de kullanmayın.

kırılmakta haklısınız çok ayıp etmişler,ama dediğim gibi kadının huyu gökten inmedi,12 sene az buz bir süre de değil, huyunu biliyor olmanız lazımdı ve ona göre tedbir almanız gerekirdi

Misafir gibi gider gelirdim hiç bir şeyine karışmazdım gerekirse eşime söylerdim oturma süremi kısa tutardım gitmem lazımsa bahane edip erken kalkardım belliki rahatsız oluyor evine karışılmasından görümcem öyle benimde hiç bişeyine dokunmam gidince çayımı kahvemi içer kalkarım

Yıkarsa işte böyle laf alır. Kadının kendi evi istemiyor yıkanması.
Ayy ne tuhaf insansınız yahu torununun eşyaları be başka birinin eşyaları değil hanım efendi kendinize gelin çocuk sevmeye gelince iyi hoş eşyaları yıkayınca mı laf olsun

Ayy ne tuhaf insansınız yahu torununun eşyaları be başka birinin eşyaları değil hanım efendi kendinize gelin çocuk sevmeye gelince iyi hoş eşyaları yıkayınca mı laf olsun
Ben değil KV istemiyor hanım efendi. Banane nerde yıkarsa yıkasın. Kadın istemiyor ki lafını yapıyor. E madem laf almak istemiyor yıkamayacak hatta evine bile gitmeyecek.
Yani KV düşmanlığınızdan gözünüz hiç bir şey görmüyor. KV savunulan tek kelime var mı benim yazdığımda bir daha okuyun

Benim kayınvalidemle hiçbir sorunum yok okey burada bi anlaşalım düşmanlık derken ben kime ne düşmanlık besleyeceğim ayol ahahahah ne yazacağını şaşırdın herhalde ben yapılan haksızlığa karşıyım aynı şeyi gelini yapsaydı ona da böyle yazardım senin kinin kime ne şekilde olduğu belli ama konu tartışmaya kapatıldı daha da cevap yazmayın .

Gittiğimde hiç bir yere dokunmaz kalkıp çay bile koymaz önüme gelirse içer gelmezse umrumda olmaz kalkar giderdim. (Bu kadarı da eşimin hatrına) kesin böyle yapıncada elini bi işe sürmüyor olursun. O zaman da bu lafları hatırlatır keyfime bakmaya devam ederdim.

Harcadığınız suyun parasını koysaydınız keşke önüne.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uslubunuzu bozmasaydınız keşke

Kvniz enteresan ama camasir yıkamadan önce sormanız gerekir.
Ben 5 senelik evliyim makineye camasir atmak gerektiğinde anne bunlari atalimmi yıkansın derim. Yani izin vrmeyeceginden degil ama orası benim evim degil sorma gereği hissederim.
Ikramlik hazirlanacaksa neye koyayım diye de sorarim. Ben sormadan pek hareket etmem yani kim olursa olsun.
Ama sormamaniz size boyle davranmasını hakli çıkarmıyor. Insan bir laf ederken 2 kere düşünür acaba darılır mı diye kvnizde o düşünce yok.

Gelinler olarak kayınvalidelere yaranılmıyor. Banada bi kere bi kaç kere orda yemek yedik diye “sanki evde yemek mi yapıp yiyorsunuz” demişti. Cevabını verdikten sonra geçerken bile uğramıyorum haftada 1 den fazlada gitmiyorum. İyilik yaramıyor “iyi anne nasıl istiyorsan öyle yap o zaman diyip otursaydın. Ben kahvaltıya yemeğe davet ettiklerinde erken gidip hazırlamıyorum sonra sürekli görevmiş gibi olucak kimsede bana madalya takmicak

Ben kv lerdeyken bir şey almadan önce sorardım. Sonuçta onun dolapları. Dolaptan alınca sorulabilir. Çarşaf için de ne kadar yazdı 5 TL mi 10 tl mi? Giderken öderiz derdim

Yaptığınız yanlış değil ama ne yapardınız derseniz ben kendi annemin evinde de olsam, çocuğun çamaşırları var anne, yıkayabilir miyim diye sorarım. Mutfakta birine birşey ikram ediyorsam hangi tabakta ikram edeceğimi de sorarım. Çünkü kendi evimde de karıştırılmasından hoşlanmam, haber verilmesini isterim.
Misafirim, kızım, oğlum, annem, isterlerse 5 - 6 makine çamaşır yıkasın, hiç önemli değil ama haberim olsun. Bu da benim tuhaf huylarımdan biri belki de.
Kayın validenizin üslubu yanlış ama bir dahakine sorarak danışarak bir şeyler yaparsanız hiç bu sorunları yaşamazsınız.

Kayınvalide ile aynı şehirdeyim misafir gibi gider gelirim.
Köy evi var bir de yılda iki kez gider maksimum 3 gün kalırım. O süreçte de hiç çamaşır yıkamadım, yıkamamak için çok eşya ile giderim.
Ama bebek bu, sizi asla kınamadım, çamaşır yetişmez bebeğe.

Ayrıca valide hanımın evinde mutfağına kendiliğimden girmem. Ona yardımcı olurum. Öne atılmam yani işlerde. Çünkü hoşlanmaz bilirim.
Misafire çerez koyulacaksa bunu bana onun söylemesi hatta kaseleri göstermesi lazım.
Tıpkı bir robot gibi yönlendirmelerle gezerim mutfakta. Çünkü onu tanıyorum asla çizdiği sınırı geçmemizi istemez.

Ve evet bu lafları duysam onunla görüşmek istemezdim.
Hatta bana bunları söylediğinde direkt ben de cevap verirdim. Abartmasın o da iyice görgüsüzmüş

Ben olsam bıdaha o eve gıtmem. Nedemek evı karıstırmaktan baska ısın yok atsaydın kaselerı yerıne cıkıp gıtseydın

KV demin evinde kalıyoruz benim tabağım ne gezsin orda şehirdisinda kalıyor kv dem
Ben de bir hafta kalırım. Kaka çiş kaçması durumu olmadığı sürece yedek kıyafetle giderim, çamaşırı orda yıkamam. Çocuğa bir valiz götürüyorum resmen. Ama orda yıka kurut uğraşmaktan iyidir diyorum.
Hiç bir şeye de elimi sürmem. Sadece bulaşıkları makineye dizmesine yardım ederim. Ne ikrama ne yemek hazırlamaya karışmam.

Ben de mutlaka 'Bebegin camasirlari kalmamis, yikayabilir miyiz?' diye sorardim ama evet cevabi bekleyerek yapardim bunu, bebegin camasirlari babaannesinin evinde de yikanmayacaksa artik... Sokaktan gecen biri degil bu, babaanne yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…