Şahit olduğum durumu yazdım, pişmanlık ömür boyu oluyor sonra. Sadece sigara da değil, stress üzüntü sıkıntı bunların hepsi etkiliyor anne karnındaki bebeği. Hamileyim deyip gerekmedikçe yardım kabul etmeyeceksiniz. Gelsin bir işin ucundan tutsun, yemeğe temizliğe yardımcı olsun derseniz maalesef sorun bitmez. Eşinize bunu kabul ettireceksiniz. Kimse gelmesin ben kendimi iyi hissetmiyorum huzursuz oluyorum deyin. Yemeklerinizi akşam eşiniz gelince beraber yapın ya da oturarak dinlenerek hazırlayın. Bu kritik dönemi atlatana kadar arada bir dışarıdan söyleyin. Ev yemekleri satanlar var. Temizlik için de haftada 1 yardımcı çağırın. Çözümü eşinizden beklemeyin, kontrolü elinize alın. Kimseyi kırmaya terslemeye gerek yok, kibarca ama kararlı konuşun. Teşekkür ederim ama artık gerek yok ben kendim halledebiliyorum deyin. Bakın ben akşamları yıkanırdım çünkü eşim gelince yardım ederdi. Karnım büyük duşakabin yüksek düşerim diye korkardım. Hele 2. çocuğumda vajinal varis vardı ayağa kalkabilmem 10 dk sürüyordu. Yine de her işimi yavaş yavaş oturarak dinlenerek yaptım, diğer çocuğumla ilgilendim. Annemle kayınvalidemle doğum yapacağım gün hastanede buluştuk.