• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv tum mahalleyi bana cagirmis delirecem!

bana sordunmu okadar kişiyi çağırırken de çok şeyler hazırla deyip emrivaki yapıyorsun deyip o gün müsait değilim de kendisi rezil olsun insanlara yada evine çağırsn.birdaha böyle şeyler yapmasın kendi kafasından
o kadarına da kıyılmaz kadın herkese rezil olacak. sonuçta eşimizin annesi. ama işleri ona yaptırmak lazım ki cesaret edemesin bi daha

evinizi yeni aldınız sanırım.
komşular size ev görmeye gelecekler,kv.nizin kendi evine
kıyamayacağı bir durum yok haliyle.bazıları konuyu yanlış mı anlamış
gelinlerini hizmetçi görüyorlar demiş yoksa ben mi yanlış anladım anlamadım:)
size gelmeleri normal gelenlerde ev hediyesi ile gelir.
eğer misafir isteğiniz dışında ise kv nize bebekle iyi bişeyler hazırlayamam ayıp olur,
çağırmayın deyin,hıı çağırdıysa pide-ayran yaptırabilirsiniz.
memnun kalmassa kendiside ilaveler yapar.

"Ben evime tanımadığım insanları kabul edemem.. Zaten çocuk hiç uyumuyor yoruluyorum yemeği bile zor yapıyorum sen de misafir getiriyorsun. Bir haber wer bari müsait misin diye sor.. İnsan halinden anla lütfen..

Kendi ewine çağır ben çocuğumla ilgilenmek istiyorum misafirlerle uğraşamam.. Çok yoruluyorum" de.

Haaaa anlamıyor mu.. hiiç bişey hazırlamak zorunda değilsin misafiri getiren o önlerine werirsin bi kuru çayı anlayan anlar gerisini.....

Son düzenleme:
Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada :KK43:

Madem sizin evinize misafir çağırıyor . Size aman kızım çok şey yap diyeceğine biraz da kendi de birşeyler yapsın da
getirsin bi zahmet ..
Tamam komşularına göstermek istemesi bi derece anlaşılabilir de böyle düşüncesizliği anlaşılamaz yani.

Ben olsam gelenler yemekleriyle gelsin derdim. Bişey hazırlayamam derdim. Çünkü naparsan yap beğenmicekler zaten :110:
Kayınvaliden çok ayıp etmiş, sen de bunu kabul ederek tavize yol açtın, bunu kabul ettin ya gerisi gelir artık :KK51:

Yemeğe gelmiyolar ya çayın yanına bişeyler yap.
Kendi evine kıyacak pozisyon yok sana ev görmeye geliyolar. Senin evin namına kv evine bakacak halleri yok :)
Bebekle 40 çeşit şey hazırlayamazsın kısır, mercimek köftesi, patates salatası yap.
Dondurulmuş börekler var 1 pakette onlardan al.
Tatlıyıda uydur bişeyler olsun bitsin.
Bunlar 15 lira bile tutmaz kocan batmaz merak etme.

Ben olsam gelenler yemekleriyle gelsin derdim. Bişey hazırlayamam derdim. Çünkü naparsan yap beğenmicekler zaten :110:
Kayınvaliden çok ayıp etmiş, sen de bunu kabul ederek tavize yol açtın, bunu kabul ettin ya gerisi gelir artık :KK51:
zaten azıcık görgüsü olan bir insan bebek görmeye giderken ya bi kek-kurabiye ya da börek elinden ne gelirse bi çeşit yapar bebek hediyesine ilaveten misafirlerine ikram edersin diye götürür ev sahibine.
Ama insanlar o kadar açgözlü, dedikoducu ve yüzsüz olmuş ki... ev alana, hasetlerinden, ne kadar kredi çekmiş napmış kim borç vermiş, evini düzmüş mü, mutfağı ankastre yapmış mı vs vs keşfetmek için. çocuklu kadına da resmen eziyet için geliyorlar!!!!

Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada :(
yeni gelinsen gostermek istemistir, idare et bu seferlik ama alistirma, dedigin gbi dominantsa hep boyle yapmak isteyebilir..

çok güldüm ya ... kayınvalidelerin hepsi aynı sanırım :) 4 aylık evliyken yaptı kv bana ama sordu şimdi hakkını yemem ... sadece kaç kişi geleceği konusunda bi fikrim yoktu ... 15 kişiydi sanırım hatırlamıyorum kırmadım aldım hepisini ... misafirler gelmeden bi gün önce aradım annecim temizlşk falan derken çok ikram hazırlayamadım sadece tatlıları yapabildim sende tuzlu yapar mısın dedim :) o bana. ben ona emrivaki yaptım :) ikram hazırla dikkat ederler dediyse biraz zor görünüyor annecim ben börek ve kek yapabilirim çocukla sende kurabiye soğuk salata falan yaparsan tamamlayabiliriz de tatlım :) heves ediyorlar sanırım ... geldiklerinde çocukla ilgilenmen gerekirse misafirler yardımcı olur diye düşünüyorum .... ne kendini strese sok ne yaşlı insanı üz :) bi daha böyle emrivaki şeyler yapatsa tatlı dille uyarırsın kabul edemeyeceğim dersin olur bitwr :)

Şimdi eğer emrivakiye kızıyorsanız , bu konuda uyarın yapmaz bir daha herhalde.
Bebeğim var o kadar kişi ağırlayamam diyorsanız yine anlaşılır bir neden,

Ancak gelen kişileri tanımıyorum, butçem kısıtlı derseniz bu bana göre pek anlaşılır değil.

Tanıdığımız kişilerden oluşan bir misafir tablosu şartı yok ki. Yeni insanlar, yeni tanışmalara vesiledir bu tur muhabbetler.
Tanımadığım kişilere hizmet niye edeyım" hizmetçimiyim " dusunceside çok sığ geldi.

Butçe konusuna da gelirsek o gün yapılacak ikramlarla kimse batmaz. Misafir berekettir.
İkram etmek misafir ağırlamak çok guzel duygular.

Biraz un, maya, yumurta, şeker, sut , yoğurt, peynir, bulgur, patates, yeşillik, yufka, ha birde az salça baharat , çay, bunlarla lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz.
Bunların ne kadar masrafı olabilir ki?

aynısını kayınvalidem bana yapmıştı.
hala hatırladıkça sinir olurum :KK62:
komşu değil ama akraba.
ev ve bebek görmeye gelmişti akrabaları zaten.
sadece 3 kişi kalmıştı gelemeyen.
bir gün aradı, o 3 akraba gelecek diye.
"tamam" dedim. eşim de evdeydi hafta sonu. nasılsa teyzeleri diye gitmedi evden.

kapıyı bir açtım, 15 dakika kapatamadım.

21 büyük + 8 çocuk geldiler :KK57:
onları görünce kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. gelenlerin hepsi 10-15 gün geçmişken bir daha geldiler.
ikramı geçtim oturtacak yerim yok evde.
neymiş yolda gelirken o öbürünü görmüş "Miranda'ya gidiyoruz sen de gel" demiş. o ona o ona derken.
saadet zincirini kurup gelmişler!!!

baktı ki ikram yeterli değil.
girdi mutfağa, bilmem kaç kilo pirinçten pilav yaptı.
çevirme tavuk mu aldırmıştı eşime. markete gitti kartonla ayran aldı.
mevlüt havasında tavuklu pilav yediler!!!
yerlerde oturdular falan koltuklara sığmadılar.
çay yetmedi tam rezillik.

onlar gittikten sonra evin hali savaştan çıkmış gibiydi.
ben surat astım misafirlerle de konuşmadım doğru düzgün, zaten konuşulacak bir ortam da yoktu, eşimi odaya çektim bir güzel hıncımı da ondan aldım.
garibim o da şaşırmıştı ama.

ay anlattım rahatladım.

demem o ki neyse ki sizinki haber vermiş :KK48:

beterin beteri varmış.. evin içinde koşturup durmaktan konuşacak dermanınız kalmamıştır ki:KK57::KK57:

ben o kadar kişiyi kapıda görsem, korkudan camdan atlardım Allah korusun:KK53:

Misafirlere yapılacak ikramlar v.s yorumları okudumda çok uzucu yorumlarbunlar.. Ne zaman kaybettik misafirperverliğimizi biz ya:( "

Bende dogum yaptigimda 4 ay bebek gormeye geldiler.Gelen tekrar geldi hic sitrese sokmadim kendimi yapabildigimi yaptim.Elinizden geleni yapin bosver ayiplayan ayiplasin.

walla ben emri vaki den nefret ederim,,, bana çok şey hazırla dese,,, duymamazlıkdan gelirim,,,,
ogünde sabahdan ararım, yaptıklarını yardım edeyim mi taşımaya derim,,,, nasıl derse de??? derim malum durumumuz belli arkadaşlarını çağırıyorsun, siz hazırlarsınız diye düşündüm derim,,, ve hiç bir şey hazırlamam,,,,
yaparım bir çay, bir kahve iki paket bisküvi,,, geçer giderim,,, insanlarda aaa kv yapıcakdı ben çocukla nasıl yaparım derim otururum,,, yani oynarım zambak beceriksiz gelinini,,, bir daha yaparm ı böyle şey gel gör bakalım,,,
sizin dediğinizi yapsa :) gülüyorum
insanlara bu şekilde akıl verdiğiniz için
bravo tebrik ederiö iyi insanmışınız vallahi

İnsanlar misafir kendine gelince memnun değil ama kendileri gitmeye pek hevesli

Konu sahibi çok pasifsin maalesef ve ne yaparsan yap o kadar misafiri ağırlayacaksın, bu belli. Zaten ben bütün adetleri saçma bulduğum için bana 10-20 kişinin ev görmek için kutu gibi eve doluşması çok komik geliyor. Buradaki bazı kadınların buna bu kadar meraklı olması da Türk toplumunda evli bir kadının 'yerini' çok güzel gösteriyor da o da başka konu. Ben olsam en baştan reddederim.

Ben yapamam diyorsan
yapsın 2 3 çeşit evinde getirsin sen de yaparsın bir iki çeşit gelip giderler

yeni evliyken kayınvalidemin akrabaları gelmek istemiş ama kv çağırmıyo onlar gelmek istiyo. kvnin hesaplamasına göre 20 kişi var, hepsi birden gelmesin yarısı bi gün yarısı başka bi gün gelsin deddim öyle olmazki ayrım yapılır dedi annemde öyle olmaz ayıp olur dedi. sonra sayı 15e düştü. ben baya strese girdim annem ben sana yardım ederim dedi. neyse geldiler sadece 10 kişi çoluk çoçukta yok eşimde zaten çok yardımcı olur geldi geçti.
aralarında gençte vardı ama bi g.tünü kaldırıp yardım edeyim demedi çay taşıdım sadece 1 kişiye bırksam sabaha kadar çay içcek ona çok sinir olmuştum

Back
X