• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv tum mahalleyi bana cagirmis delirecem!

Evinizde sanki hiçbirşey yok gibi masraf olur demişsiniz. . kek börek bir salata aman aman masraf çıkarmaz. .
Misafir güzeldir evin bereketi artar birde böyle düşünün

sizin dediğinizi yapsa :) gülüyorum
insanlara bu şekilde akıl verdiğiniz için
bravo tebrik ederiö iyi insanmışınız vallahi
iyi de,, böyle insanları afferdersin salak yerine koyan insanlardan hoşlanmıyorum,,,, madem böyşe bir emrivaki yapıyor,, konu sahibesi de böyle bir emrivaki yi yapabilir,,,
kızcağız bebeğim var diyor, param yok diyor,, ve belli ki bu müsamma gösterirse gene aynı şey başına gelicek,,, (birde lohusanın einden bir şey yemek günah diye bir laf vardır bunun sebebi lohusa kadın yorgundur, anca kendine ve bebeğine bakar anlamındadır,,, tamam belkş lohusa değil ama bebek varken böyle bir emrivaki hoş değil)
birde ikramı bol tut ne demek ????
hayatta arada salağı, iş bilmezi oynamanın hiç bir zararı yok,,, sadece biraz dedikodunuzu yaparlar,,, ama öyle insanlar dört dörtlük olsanızda dedikodunuzu yaparlar,,,,o kadar çok kafayı takmışız ki kim ne söyler diye,,,

iyi de,, böyle insanları afferdersin salak yerine koyan insanlardan hoşlanmıyorum,,,, madem böyşe bir emrivaki yapıyor,, konu sahibesi de böyle bir emrivaki yi yapabilir,,,
kızcağız bebeğim var diyor, param yok diyor,, ve belli ki bu müsamma gösterirse gene aynı şey başına gelicek,,, (birde lohusanın einden bir şey yemek günah diye bir laf vardır bunun sebebi lohusa kadın yorgundur, anca kendine ve bebeğine bakar anlamındadır,,, tamam belkş lohusa değil ama bebek varken böyle bir emrivaki hoş değil)
birde ikramı bol tut ne demek ????
hayatta arada salağı, iş bilmezi oynamanın hiç bir zararı yok,,, sadece biraz dedikodunuzu yaparlar,,, ama öyle insanlar dört dörtlük olsanızda dedikodunuzu yaparlar,,,,o kadar çok kafayı takmışız ki kim ne söyler diye,,,
yo kim ne söyler diye değil
bence siz insanları fazla önemsemiyorsunuz.
parasının olmadıgını soylememıs cok cesıt yap dedı dıye bozulmus , bebek hep var olacak kımseyı agırlamayacakmı ıstese kaynanası bal gıbıde yardımcı olur bence,

sen ben olsam demıssın yazmıssın bende konu sahıbı olsam ve o sartlarda olsam
pogca yapardım bı zeytınlı bı peynırlı
1 kek
bı patates salatası bıttı gıttı

yo kim ne söyler diye değil
bence siz insanları fazla önemsemiyorsunuz.
parasının olmadıgını soylememıs cok cesıt yap dedı dıye bozulmus , bebek hep var olacak kımseyı agırlamayacakmı ıstese kaynanası bal gıbıde yardımcı olur bence,

sen ben olsam demıssın yazmıssın bende konu sahıbı olsam ve o sartlarda olsam
pogca yapardım bı zeytınlı bı peynırlı
1 kek
bı patates salatası bıttı gıttı
ben çalışan anne çocuğuydum,, evimize hiç kimse emrivaki yapıp gelmezdi, annemin koyduğu mesafe ile ilgili sanırsam ve aynı şey bende de var,,, bu arada tabibi ki misafirimiz gelirdi bazen 30 kişi yemeğe alırdı annem ama kendisi müsait olduğu zaman,,, yani olması gerektiği gibi,,,
walla okuduk,, yardımcı olan da var olmayan da,, yardım edicek kişi kızım ben tatlıyı, tuzluyu hallettim demesi gerekmez mi??? bol çeşit olsun diyeceğine,,,

QUOTE="triskadan nagmeler, post: 38275392, member: 620942"]Yemeğe gelmiyolar ya çayın yanına bişeyler yap.
Kendi evine kıyacak pozisyon yok sana ev görmeye geliyolar. Senin evin namına kv evine bakacak halleri yok :)
Bebekle 40 çeşit şey hazırlayamazsın kısır, mercimek köftesi, patates salatası yap.
Dondurulmuş börekler var 1 pakette onlardan al.
Tatlıyıda uydur bişeyler olsun bitsin.
Bunlar 15 lira bile tutmaz kocan batmaz merak etme.[/QUOTE]

Şimdi eğer emrivakiye kızıyorsanız , bu konuda uyarın yapmaz bir daha herhalde.
Bebeğim var o kadar kişi ağırlayamam diyorsanız yine anlaşılır bir neden,

Ancak gelen kişileri tanımıyorum, butçem kısıtlı derseniz bu bana göre pek anlaşılır değil.

Tanıdığımız kişilerden oluşan bir misafir tablosu şartı yok ki. Yeni insanlar, yeni tanışmalara vesiledir bu tur muhabbetler.
Tanımadığım kişilere hizmet niye edeyım" hizmetçimiyim " dusunceside çok sığ geldi.

Butçe konusuna da gelirsek o gün yapılacak ikramlarla kimse batmaz. Misafir berekettir.
İkram etmek misafir ağırlamak çok guzel duygular.

Biraz un, maya, yumurta, şeker, sut , yoğurt, peynir, bulgur, patates, yeşillik, yufka, ha birde az salça baharat , çay, bunlarla lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz.
Bunların ne kadar masrafı olabilir ki?

Misafirlere yapılacak ikramlar v.s yorumları okudumda çok uzucu yorumlarbunlar.. Ne zaman kaybettik misafirperverliğimizi biz ya:KK43: "

Evinizde sanki hiçbirşey yok gibi masraf olur demişsiniz. . kek börek bir salata aman aman masraf çıkarmaz. .
Misafir güzeldir evin bereketi artar birde böyle düşünün
Buradaki çoğu arkadaş bana kızacak belki; ama yorumlara çok şaşırdım. Yapamam de, tanımıyorum de, 2 paket bisküvi çıkar…. Bunları söyleyeceğiniz kişi eşinizin annesi. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla devamlı gelip bıktıran değil, evinize ilk defa gelen insanlar. Hem ev görme olayı hemen hemen her yerde vardır, mutluluğunuzu paylaşmaya gelirler, bütçelerine göre hediyelerini alırlar, hatta karşı tarafı mutlu eden bir davranıştır. Kayınvalideniz size müsait misin demeden direk davet ettiyse, siz müsait olduğunuz güne çevirin. O kadar çeşit yapamayacaksınız, k.validenizden yardım isteyin. Arkadaşın yazdığı gibi sizden 40 çeşit börek, baklava beklemiyorlardır.

Bir kısır bir çay yeterli , cadı kaynana

gelecekler kaçamazsın bundan...Adet diye beller eski kuşak kadınlar. Onlar da adete uyup eli boş gelmez sanırım.
Sen de dışarıdan kuru pasta falan alırsın sayıya göre. 1 gün idare edeceksin. Kendini bu kadar kastığına değmez. Ama biri olsun tabi yanında, getir götür yapacak.

Yahu gelseler iki bardak cay, bi borek bi corek yeseler ne olur yani. Sizin evinize gelen misafirle beraber girecek olan bereketi bilmez misiniz. O teyzelerin 'kizim eline saglik, kesene bereket, allah kabul etsin, isin gucun rast gitsin' demesi omre beder yahu.

Uc aylik evliyken evimde Kuran okutmak istedim, kaynana bir ton insan cagirmis (tanidigim tanimadigim). Bende birsuru kisi cagirmistim kendi tarafimdan. Kaynana elini tek bir ise bile uzatmadi, istemem zaten ihtiyacimda yok cok sukur. O yasli ve hasta, birsey beklemedim zaten. Yaptirdim biseyler bir donerciye birde firina, annem sagolsun diger seyleri hazirladi bizde, beraberce yaptik ciktik.
Guler yuzum ve hizmetim icin o insanlardan aldigim duada bana kar kaldi.

bana da görümcem yaptı bunu farklı bir versiyonla.
ben o dönem kısa süreli çalşıyorum bi kursta. kursun bitiş saati öğlen 12 ama her zaman dendiği saatte çıkılamıyor.
görümce yanına iki akraba kadın almış bana gelecek. eltimi arayıp işten çıkış saatimi öğrenmiş beni aramadı.
sonrada çıkmış gelmiş ben evde yokum. hatta balkona bakmış çamaşır var. evdedir heralde demiş.
bende o gün kurstan öğlen 1 den sonra çıktım eve geldim dünyadan haberim yok.
sonradan telefon ediyo filancalarla sana geldikte yengem şu saatte çıkıyo dedi de balkonda çamaşırın vardı da.
Allahım ölür müsün öldürür müsün.
şimdilerde mecbur kalmadıkça görüşmüyorum en iyisi bu.

Bir tepsi peynirli borek,mercimek koftesi ve islak kek yapabilirsiniz .2-3 cesit de hazir alirsiniz bitti gitti.Hic bisey de yapamiyorsunuz ,ev yemekleri yapan bir yerden ikramliklar alabilirsiniz.Evinizi temizleyin ,cayinizi yapin ,guler yuzunuzu takinin bu kadar.

bence kendi kendini doldurma canım
misafir berekettir, herhangi bir bahaneyle hediyeleşmek sünnettir
komşuları k.validene gelinine ev hayırlamaya gitmek istiyoruz dedilerse, aa götüremem kabul edemez mi deseydi?
ayıp olmaz mı?
ama şu gün gelecekler dediyse ayıp etmiş
ikramı bol tut derken de mahcup olmamak için söylüyordur
sen de anne akşamdan gel bana, beraber yapalım diyebilirsin
ama elini kolunu sallaya sallaya el gibi geliyorsa ve bunu alışkanlık haline getirdiyse, kusura bakma kabul edemem
ben ancak bebeğime yetişiyorum, sen de yardım etmiyorsun de.

misafirden ne kadar korkuyorsunuz böyle anlamıyorum,misafirin 10'u da bir 15'i de birdir.bir tepsi poğaça yapsanız 20 kişiye yeter,bir tepsi börek,bir çeşit salata,en kolayı makarna salatasıdır,hem pratik hem de doyurucudur.bir de kek yaptın mı tamam.misafir berekettir.:KK66:

Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada :KK43:

kayinvalideni ara soyle sana yardim etsin bebegin oldugu icin hazirlamakta zorlandigini yada gelip o baksin bebege. Yoksa bir kisir bir kek anca koyarim de. Ayriyetten bu ay durumunuzun iyi olmadigini evde birsey olmadigini gelirken birseyler getirsin hazirlaman icin.

Birde bazi kayinvalideler geliniyle gururlanmak ister herkeze gostermek ister ne kadar becerikli guzel iyi bir gelini oldugnu.

Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada :KK43:
ya ben böyle densizlere deli oluyorum. ama anlatamıyoruz işte ki benim ikiz bebeklerimle kaç kişiye ikramlık hazırladım bilseniz, duyanlar duymayanlara duyursun hesabı herkes birbirini peşine takıyor ohhh ne ala. ama böyle gelen hatunlardan aralarında bebeksiz çocuklarını büyütmüş ununu eleyip eleğini asmış evini rahat rahat temizleyen tecrübeli hatunlar var biri gelecek diye akılları çıkıyor. hani bebekliler evden her zaman çıkamıyor nasılsa evde diye düşünüyorlar sanki, bunu kendi adlarına fırsata çeviriyorlar. eşimde 3 vardiya bu arada. akrabalardan kendi çocuğunun doğum gününü bende kutlayan oldu düşünün artık. kendime kızıyorum bazen acaba yanlışmı düşünüyorum diye:oops:

bence kendi kendini doldurma canım
misafir berekettir, herhangi bir bahaneyle hediyeleşmek sünnettir
komşuları k.validene gelinine ev hayırlamaya gitmek istiyoruz dedilerse, aa götüremem kabul edemez mi deseydi?
ayıp olmaz mı?
ama şu gün gelecekler dediyse ayıp etmiş
ikramı bol tut derken de mahcup olmamak için söylüyordur
sen de anne akşamdan gel bana, beraber yapalım diyebilirsin
ama elini kolunu sallaya sallaya el gibi geliyorsa ve bunu alışkanlık haline getirdiyse, kusura bakma kabul edemem
ben ancak bebeğime yetişiyorum, sen de yardım etmiyorsun de.
söylediklerinize harfiyyen katılıyorum.
ancak en altta yazmışsınız ya alışkanlık haline getirmek işte o beni kızdırıyor. bu sefer yaptığımızın hayrıda kalmıyor. misafiri çok severim ve asla aç kalmasına, asık suratla karşılanmasına gönlüm razı olmaz. bu devirde maalesef küçük çocuklulara gidiliyor ama kabul edilmiyor. öyleki komşunuza kolay gelsin diyorsunuz sağol diyor arkasını dönüyor düşünün yani . bende böylesine hiç gitmem evini başına çalsın derim. bu artık toplumda okadar barizki. ben çocuğum yokken bile çocukla misafirim geldiyse çocuğun gönlü hepsinden önemli oldu benim için nebiliyim misafirin kıymeti unutulmuş artık

bende de gelin görme vardı ordu gibi gelirdi bütün sülale maymun görecekler sanki .çok yüz verme

Taviz tavizi doğurur bunu bilir bunu söylerim esin arkanda madem hic bahane de bulma erteleme de direk şöyle kabul etmediğini simdi kabul Ersen hep aynini yapar

Back
X