Kv ve eşim ...

bence hata eşinizde

annesini neden kahvaltıya çağırıyor

sonuçta okul kahvaltısı

plan program ona göre

ayrıca da neden çekirdek aile geçirilebilecek kısacık zaman dilimini çocuğunuzdan çalasınız ki

şimdi ben eski konunuza da yazdım buraya da yazayım 80 yaşındaki anneannem Ankara da eş dost akraba vs olmadan yalnız yaşıyor diye

yaşı da 60 imiş

annemle yaşıt

annem bana gelse de ben ona gitsem de yemekleri o yapar

daha ona gidip de yemek yaptığımı bilmem valla ki ben de küçük değilim 40 a yaklaştım

akşama kadar evde otururken iki kap yemek yapabilir ne bileyim çamaşır yıkayıp asıp katlayabilir

bunları tüm gün yapması gerekmez de zaten insanın canı sıkılır boş boş

akşam eşinizin dediğini yapın konuşmayın

yemek vs de hazırlamayın

gerekirse oğlunuzla dışarı çıkın zira aksi halde onu da size karşı doldururlar

zira önüne koyduğu bir tabak yemeği çok gördü moduna girerler

Bak bak tehdide bak annemle ve benimle konusmayacaksın.
Gelinler kayınvalidelerin bakıcıları, hizmetçileri ve onların tripleri kazık gibi laflarını çekmek için yaratılmadı.
Konuşma cnm, hiç canını sıkma.
Ayrıca okul aile sosyal toplantısı bu, aile yani. Kayınvalidenizin ne işi var.
Bayılırlar zaten ortaya çöreklenmeye.
Hayat çok güzel cnm kendine sakın zehir etme.
Burda konu senin kayınvalidenin geçimsiz kişiliği, ve eşinin seni kayınvalideye bakmaya mecbur tutuşu. (tek cocuk iki çocuk üç çocuk beş cocuk... Tek gelin, bes gelinide olsa bu kişiliği ile herkesi bıktırır.)

İşin var bu ikili ile desene .yahu şu memlekette gelin ile uğraşmayan bir kaynana var mı?ben görmedim..kocan aklınca seni cezalandiriyor.konuşma sende kız!..o kaynananın önüne bir tas çorba su bile koyma..kocanla hic ilgilenme.suratlarina bakma.saniyorlarki ikisinin karşısında tek kalırsan pes edersin her istediklerini yaparsın.kayınbaba ölünce daha kırkı çıkmadan hooop hemen geline yerleşiyorlar. Kendilerine başka uğraş bulmuyorlar illa gelinle uğraşacak adı batasıcalar.

Son düzenleme:
Birlikte yaşayacaksanız eşinizin aranızdaki dengeyi iyi tutturması gerekir.Bunu başarırsa huzurla oturabilirsiniz yoksa bu sorunlar her gün yaşanır.Bazı erkekler (şanslı kadınların eşleri)bunu çok iyi başarır kimseyi kimseye ezdirmeden tatlılıkla bazısı ise kendince akıllı geçinir karısını ezer ezdirir sonu pek de hayra doğru gitmez.Eşiniz laftan anlayan biriyse bu tutumunu değiştirmesi getektiğini söyleyin bu şekilde uzun süre bir arada yaşayamayacağınızı söyleyin

öncelikle biraz sakin olun gerçekten kv nin kahvaltıya gelmesi ne kadar sıkıntı olabilir size? onun gelmesi hayatınızı ne kadar kötü etkileyebilir sizin çocuğunuzsa onunda torunu . şimdi daha mı iyi evde ne kv ile nede eşinizle konuşmamak hoş bir durum değil ve ortada bir çocuk .Hep beraber huzurlu yaşamak varken neden küslük ortamında büyüsün çocugunuz. Kv ile yaşamak hoş değil ama sorunlarınızı kırmadan kırılmadan çözmeye çalışın . Eşiniz ve kv nize karşı tatlı dilli olun onlar sizin aileniz. şunu unutmayın sizin canınız yansa ilk yanınızda onlar olacak. yanınızda. Sevgiyle kalın

Eskiden böyle değildi. Ya ki kayınpeder vefat etti ve bize geldi böyle olduk. Tabi ben de zamanla dolmuşum. Evde hiçbirşeyi yapmaması. Ara ara laf söylediğim oldu. Ama sürekli beraber olunca herşey gözüne batıyor. Her haftasonu bizimle beraber.

Arkadaşlar o da torunu vs demişler de olmaz yani neden gelsin yer ona göre ayırtılıyor vs vs

Bir de dışarıdakiler açısından bakın herkes ana baba modunda bir de yaşlı teyze onunla da muhabbet etmek zorunda hisseder insan kendini

Hatta geçen sene oğlumun okuma Bayram'ında anneanneler birbirine girdi desem

Koca konferans salonu ve 40 çocuk

Bir sıra önde oturma kavgası çıktı

Ben utandım

Bir de Cidden neden bir iş yapmıyor yani bu dillendirilecek hale gelmiş ama yapmıyor

Gelinin düzenine karışmam modu falan mı var

Yani büyükler genelde sever toplayayım ortalığı karıştırayım vs

Babaannem bir kere bize geldiğinde salonun ortasında kırk yıllık yün yatağı çırpmıştı mesela

Ya da ne bileyim oğluşuna yöresel yemek vs yapmıyor

babaannem 83 yaşında vefat etti, son 3 ay kötüleşti. o 3 aya kadar dolma da sarma da yapardı.
anneannem 88 yaşında olacak yalnız yaşıyor tabi ev boş bırakılmıyor mutlaka birisi uğruyor her gün.
yemeklerini kendi yapıyor.
pazarına bakkalına gidiyor. evini bir gün tertipsiz düzensiz görmedim.

60 yaş nedir ki?
ziyafet sofrası donatmasın da iki kap yemek yapsın.
hem insan kaldığı yere katkı vermek istemez mi?
hatta, çocuğuna torununa kendi yemeklerinden yapmak istemez mi?
tuhaf..

kahvaltıya yalnız gitmek istediğinizi onun yanında söylemeniz hoş olmamış.
tamam, kv gelsin istemiyor olabilirsiniz. bana göre çok dert edilecek bir şey olmamakla birlikte sizi de anlayabilirim.
ama onun duyması hoş olmamış.

Bir de vs var en sik kullaninanlar arasinda hani bunu gerektigi kadar kullanirlarsa pek problem olmaz ama cok sik kullaninca goze batiyor VS...

Eşim aksam annesi ile yatistirici bir şekilde konuştu. Ama sabah Benimle konuşurken kavgalı bir şekilde. Bir de olayı bizimkilere bagladi hemen. 15 tatil geliyor. Ailemin yanına gidicem. Kv ne olacak . Yanı benim uğraştığım sorunlara bakın ya. Geçen sene ben de gelim demişti kv ben de olmaz ev sobalı yapamazsın defim. Yanı bu dünkü olanların gecmisi de var. Bence herkes ayni seyleri yaşıyordur. Bir de geçen yaz da bayramda annemlere gittik vay efendim sürekli kv ne gidiyormuş diyor eşime . O arada kendisi kızının yanında idi. Böyle böyle biriktirince insan her saniye beraber olmak zorunda mi diye soruyorum size

şimdi kv'nin size daha önce naptığını nasıl davrandığını neler yaşadığınızı hiç bilmiyorum ama ben normal ilişkiler ve olması gerekenler üzerinden yorum yapıcam.

bence siz de orda hata etmişsiniz sanki. birincisi, sadece anne ve babalar gelecek diye kısıtlama getirmişsiniz, okul yemeği anaysaya göre belirlenen bişey değil ayrıca eşini kaybetmiş birini -ki bu eşinizin annesi- sizinle beraber yemeğe getirmeniz bence çok güzel bişey. gelmicem ben deseydi, anne napacaksın tek başına hadi gel bak çok güzel olacak diyip götürmeniz gerekirdi. siz burda, onun gelmesini istemeyen iç sesinizin peşinden gitmişsiniz. insan başkasına itiraf edemez ama böyle şeyler vardır: yanlış ama canım böyle istiyor, gelmesin. işte siz bu sesi dinlemişsiniz gibime geldi. kaldı ki böyle içinizden geçmediyse de bence az önce de belirttiğim gibi kesinlikle yemeğe beraber gitmeliydiniz.

ikincisi, kv olarak değil anne olarak bakın. biz çocuklar, evlatlar olarak anne-babaya şunu yap, hiç yardımcı olmuyosun oturuyosun diyemeyiz, diyememliyiz. evet, sağlık durumu yerindeyse onların da işlere katılımı daha iyi olur kanaatindeyim ancak yapmıyolarsa yap gibisinden ısrarcı olmayı düşünmek bile bence ayıp. yapmak zorunda değiller, çünkü birincisi misafir pozisyonda sayılır ikincisi anne.

kusura bakmayın, ben eleştirmek kırmak dökmek için söylemiyorum ama siz bunalmışsınız sanırım. o yüzden dertleşme ihtiyacı duymuşsunuz. isterseniz tekrar gözden geçirin.

Akademik kariyerimiz sosyal statümüz ne olursa olsun kaynana görümce sorunları bitmiyor.

Sizin annenize gelmek mi istedi ???!!!

Ben arkadaşlara da katılmıyorum, hani gelseydi kahvaltıya ne olacaktı diyenlere, kv ile yaşıyorsun zaten, bir de tüm sosyal aktiviteleri birlikte yapmak ne kadar bunaltır insanı.
Ben de bir dönem birlilte yaşadım, evliliğimin en karanlık dönemidir

Her halta burunlarini sokan kvlere sinir oluyorum. Bizimki de her aramasinda nerdesin kim var vs diye sorguya ceker hep. Kendisi kiziyla yan yana apartmanda oturuyor her gun beraberler onu gormuyor.

Ayrica okulda anne baba cocuk icin organize edilmis bir kahvalti var bundan harici ne alaka o gun evde misafir varsa onu da toplayip goturecek hâli yok kimsenin. O da evde yeyiversin ne olacak? Aa dogru ya kahvaltiyi kim hazirlayacak kontese?
Bosver ya kahvaltiya filan gelmesin.
Annene giderken de annem rahatsizmis baska zaman gidersin de sen onlar da ana ogul evde acliktan pislikten koksunlar. Sizle yasiyor diye her yerde yaninizda olmak zorunda degil. Engellemezsen annenle bile yalniz birakmayacak seni baksana. Keske hak etseler...

iyi de annenize neden sizinle gelecekmiş ki

yani evde gündüz kalmasında bir sıkıntı yok zira zaten siz ve çocuk gündüz yok evde yalnız

akşam da eşiniz olacak o neden sizinle gelmek istiyor

bence konuşmanız lazım adam akıllı bu isteklerinin gerekçeleri ne ya da işte evde süs gibi oturmasının

kafasında ne kuruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…