Kv ve eşim ...

Birlikte yaşama konusu için düşüncem şu aslında: Çocuklarda dönüşümlü kalmalı.
ben asıl buna inanamıyorum. böyle yapıldığını ilk defa bir arkadaşımın ailesinde duydum, inanamadım.. yaşlıca insanları 2 veya 3 er aylık periyotlarla ev ev gezdiriyorlar. inanılır gibi değil ben çok üzüldüm gerçekten. herkesin bir evi bir düzeni olmalı mutfağında rahat etmeli temizliğine kimse karışmamalı ve bana kalırsa gereksiz kalabalık olmamalı ev dediğin.. eğer yaşlılardan biri tek kaldıysa çocuklardan birinin evine yakın bir eve geçip kendi düzeninde yaşamalı, diğer türlüsü bana kalırsa hem ev ev gezen yaşlıya eziyet hem de senenin belli ayları ona bakacak olan geline eziyet hiç kimse kusura bakmasın evli insanlarsınız hiçbiriniz fısıldaşarak özel hayatınızı yaşamak istemezsiniz..

Niye anne diyoruz eşlerimizin annesine? Annem gibi görmüyorsan x hanım derim. “Annemle ilgikenirim, annenlede sen ilgilen” demek çok tuhaf bu durumda. Babam dedimin hasta olduğu zaman işten çıkar sürekli onları hastaneye götürürdü. 2 dayım olmasına rağmen babam götürürdü hep. Babannemler hasta olsun, bi amcam daha olmasına rağmen hep annem bakar. Bizim ailenin hamuru böyle sanırım.

Birde çok çok acı değil mi? Kayınvalidenizin kayınvalidesi yalnız öldü. Hemde düşüp başını vurarak. Ben vicdan azabından ölürüm öyle bir şey yaşasam. Tabiki benimke kalırkende olabilir. Ama ben elimden geleni yaptım demiş olurdum. Ay yaşlılık çok zor. Allah kimseyi birine muhtaç etmesin.
Benim demek istediğim herkes kendi annesine baksın değil de annenin iki tarafta da var olduğunu idrak edip karşıdakinin de annesini yüceltmek,ihtiyacı olduğunda kosmak

ben asıl buna inanamıyorum. böyle yapıldığını ilk defa bir arkadaşımın ailesinde duydum, inanamadım.. yaşlıca insanları 2 veya 3 er aylık periyotlarla ev ev gezdiriyorlar. inanılır gibi değil ben çok üzüldüm gerçekten. herkesin bir evi bir düzeni olmalı mutfağında rahat etmeli temizliğine kimse karışmamalı ve bana kalırsa gereksiz kalabalık olmamalı ev dediğin.. eğer yaşlılardan biri tek kaldıysa çocuklardan birinin evine yakın bir eve geçip kendi düzeninde yaşamalı, diğer türlüsü bana kalırsa hem ev ev gezen yaşlıya eziyet hem de senenin belli ayları ona bakacak olan geline eziyet hiç kimse kusura bakmasın evli insanlarsınız hiçbiriniz fısıldaşarak özel hayatınızı yaşamak istemezsiniz..
Ananemin burada bir evi yok. Senenin yarısı köyde yarısı istanbulda. Ne olacak o zaman o? Ev satın alamaz kimse. Tek bir çocuk da 6 ay bakamaz. Ananem sıkılır. Biraz onda biraz onda kalmazsa nerede kalacak? Kaldı ki diğer çocuklarını da görmek istiyor. Bu haksızlık değil kimseye. Kadını yük olarak görmekten çıkarda herkes, anne olarak görürse çok güzel oluyor.

Burada şimdi 2 kardeş birleşsin ev alsın diyelim hadi. Gelinler damatlar onada karşı çıkar. Ev masraflrını karşılayın diyelim. Onada karşı çıkarlar. Her gün gidip ziyaret edin diyelim “işten geliyorum canım halim mi var gitmeye” derler. Ne olacak bu insanlar o zaman?

Benim demek istediğim herkes kendi annesine baksın değil de annenin iki tarafta da var olduğunu idrak edip karşıdakinin de annesini yüceltmek,ihtiyacı olduğunda kosmak
Tabiki iki tarafta birbirinin aile büyüklerini sayacak. Eşinin tutumu nasıl bilmiyorum. Ama şu durumda “evde annemlede benimlede konuşma” boyutuna gelindiyse adamda saygı gösteremez.

Ananemin burada bir evi yok. Senenin yarısı köyde yarısı istanbulda. Ne olacak o zaman o? Ev satın alamaz kimse. Tek bir çocuk da 6 ay bakamaz. Ananem sıkılır. Biraz onda biraz onda kalmazsa nerede kalacak? Kaldı ki diğer çocuklarını da görmek istiyor. Bu haksızlık değil kimseye. Kadını yük olarak görmekten çıkarda herkes, anne olarak görürse çok güzel oluyor.

Burada şimdi 2 kardeş birleşsin ev alsın diyelim hadi. Gelinler damatlar onada karşı çıkar. Ev masraflrını karşılayın diyelim. Onada karşı çıkarlar. Her gün gidip ziyaret edin diyelim “işten geliyorum canım halim mi var gitmeye” derler. Ne olacak bu insanlar o zaman?
Herkes ezelden beri yaşadığı evinde yaşasın, evlenen kendi evine çıksın ve tüm sıkıntı bitsin.

Kahvaltıya o da gelebilirmiş ya. Anneanne, babaanne, dedeler de çekirdek aileden sayılabilir. Üstelik sizde kalıyor, gelse ne olurdu?

Eşin tabi ki haksız. İdare etmesini bilmiyor. Annesiyle yaşadığın her anlaşmazlıkta gelip sana patlıyorsa henüz çok acemi :) Tatlı dille gelip “karıcım annem yaşlı kadın, o da bizle gelse ne olur, hem ben şimdi ona gelme diyemem, lütfen benim için idare et, sonuçta o benim annem” dese hiçbir problem olmazdı eminim.
Haklısınız da evde beraber dısarıdayız beraber bu kadın mecbur mu
Evlenirken kv ile mi evlendi
Yapılacak şey var yapılmayacak sey var. Benim de esim aynı böyleydi. Bazen misafirden kvyi de cagırırım. Yeri geldi pot kırdı yeri geldi trip yaptı en sonunda eşim daha öyle birsey demiyor derse bile iş çıkarma diyorum. Aynı evde yasamak demek birbirine yapışmak demek mi. O iyi kalpli bi kv olsa olu annem gelsin der demez yok oğlum siz gidin ben istemem der cekilşrdi kenara tam tersi bir de tırmandırmış.
Konu sahibi çözüm bilmiyorum siz de ev işi vs yapmasanız yemeksiz kalsalar iş çığırından cıkar bence evin düzenini aksatma ama konuşmuyorlar konusma. Hee bence eve haftada bir kadın geldin yardıma.

Ar
Arkadaslar kadın yaslı değil ki 60 yasında. Bence illa ki beraber yasanacaksa da kv de eve destek olsun. En azından maası vardır kadın tutsun mesela gelinine destek olsun. Gelini oğluna kötülemesin

Birlikte yaşıyorsunuz bir yerden de eksik kalıversin yahu.
Ayrıca daha 60 yaşında evde yardımcı olmamak nedir.
Gelini hizmetçi gören zihniyet anlaşılan.
Onun oğlunun da kendisinin de muhabbetini istemez kalsın zaten.

Benimle ve annemle konuşmayacaksın vay anasını kendilerini ne sanıyormuş bilemedim..

Ar

Arkadaslar kadın yaslı değil ki 60 yasında. Bence illa ki beraber yasanacaksa da kv de eve destek olsun. En azından maası vardır kadın tutsun mesela gelinine destek olsun. Gelini oğluna kötülemesin
Yok konu sahibine yönelik değildi o diğer mesajlarında görürsünüz.Ccelik ile diyalogumuzdu. Benim gördüğüm genelde erkeklerin eşlerini anneleri ile yaşamaya mecbur bırakırken gerek kendi anne babalari gerekse kayinvalideler/kayinvalidelerine karşı aynı tutumda olmamaları. Öteki taraftan kadınların da busekilde davrandığı örnekler az da olsa var.

Mrblar. Siteyi Bayadan beri ziyaret edemedim. Kahvaltıya eşim ben ve oğlum gittik. Ama kahvaltıdan sonra avm gezisine geldi. Maaşından para biriktiriyor eski evi satıp site içinde güvenlikli bir ev alacağız. Tabi görümcenin olduğu ilde. Çünkü bizim sürekli tayinimiz çıkıyor. Yanı çok da kafaya takıp kendimi yıpratmak istemiyor um. Ev işlerini de Eşimle yapıyor uz. Hayırlısı artık diyelim.

Mrblar. Siteyi Bayadan beri ziyaret edemedim. Kahvaltıya eşim ben ve oğlum gittik. Ama kahvaltıdan sonra avm gezisine geldi. Maaşından para biriktiriyor eski evi satıp site içinde güvenlikli bir ev alacağız. Tabi görümcenin olduğu ilde. Çünkü bizim sürekli tayinimiz çıkıyor. Yanı çok da kafaya takıp kendimi yıpratmak istemiyor um. Ev işlerini de Eşimle yapıyor uz. Hayırlısı artık diyelim.
Birşeylerin yoluna girmesine sevindim:dua:

Back
X