- 15 Ocak 2016
- 657
- 497
- 103
- 36
- Konu Sahibi white moon
Ah canım allah kolaylık versin bu anneci adamlar insanı hayattan soğutur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizin annenize gelmek mi istedi ???!!!
Ben arkadaşlara da katılmıyorum, hani gelseydi kahvaltıya ne olacaktı diyenlere, kv ile yaşıyorsun zaten, bir de tüm sosyal aktiviteleri birlikte yapmak ne kadar bunaltır insanı.
Ben de bir dönem birlilte yaşadım, evliliğimin en karanlık dönemidir![]()
Eşimle beraber gidiyoruz annemlere. Şimdi gidince hergun arar. Ya insan hiç mi yalnız kalmak istemez. Ben yemek yapamam diyor tek basına iken. Yani durumlar bu. E çocukların olmasaydı ne yapacaktın dedim. Huzurevine filan giderdi herhalde.gecen yıl yine okulun otel gezisi vardı bir gece. Onda bile ertesi günü surat yaptı.iyi de annenize neden sizinle gelecekmiş ki
yani evde gündüz kalmasında bir sıkıntı yok zira zaten siz ve çocuk gündüz yok evde yalnız
akşam da eşiniz olacak o neden sizinle gelmek istiyor
bence konuşmanız lazım adam akıllı bu isteklerinin gerekçeleri ne ya da işte evde süs gibi oturmasının
kafasında ne kuruyor
ben hiç kv ile yaşamadım ama asla oğlumun ana babalı kahvaltısına bir üçüncü kişiyi götürmem açıkça da otur sen evde derim
hatta herkese açık sergiye arada halası vs gelirdi beni o bile açmıyor
yani yanında biri ile gidince onunla da ayrı ilgilenmek gerekiyor gibi geliyor
o yanında iken birisini görüp onu bırakıp konuşmaya gidemiyorsun vs vs
ya da ne bileyim çocuğa laf atıyor ay onu yapma bunu yapma vs diyorlar ya da işte gel şuna bakalım buna bakalım
ben o ortamda çocuğu yalnız bırakıp gözlemlemek istiyorum
Tabiki kadının eşi ölmüş onu da yapılan aktivitelere götürmek lazım ya da tatile gidersiniz onu da alın yanınıza ancak bu okul kahvaltısı olayında konu sahibi götürmek zorunda değil ki!Götürülecek yer var götürülmeyecek yer var böyle gelinin her yaptığını takip edip oğluna şikayet ederse o ailede huzur mu kalırşimdi kv'nin size daha önce naptığını nasıl davrandığını neler yaşadığınızı hiç bilmiyorum ama ben normal ilişkiler ve olması gerekenler üzerinden yorum yapıcam.
bence siz de orda hata etmişsiniz sanki. birincisi, sadece anne ve babalar gelecek diye kısıtlama getirmişsiniz, okul yemeği anaysaya göre belirlenen bişey değil ayrıca eşini kaybetmiş birini -ki bu eşinizin annesi- sizinle beraber yemeğe getirmeniz bence çok güzel bişey. gelmicem ben deseydi, anne napacaksın tek başına hadi gel bak çok güzel olacak diyip götürmeniz gerekirdi. siz burda, onun gelmesini istemeyen iç sesinizin peşinden gitmişsiniz. insan başkasına itiraf edemez ama böyle şeyler vardır: yanlış ama canım böyle istiyor, gelmesin. işte siz bu sesi dinlemişsiniz gibime geldi. kaldı ki böyle içinizden geçmediyse de bence az önce de belirttiğim gibi kesinlikle yemeğe beraber gitmeliydiniz.
ikincisi, kv olarak değil anne olarak bakın. biz çocuklar, evlatlar olarak anne-babaya şunu yap, hiç yardımcı olmuyosun oturuyosun diyemeyiz, diyememliyiz. evet, sağlık durumu yerindeyse onların da işlere katılımı daha iyi olur kanaatindeyim ancak yapmıyolarsa yap gibisinden ısrarcı olmayı düşünmek bile bence ayıp. yapmak zorunda değiller, çünkü birincisi misafir pozisyonda sayılır ikincisi anne.
kusura bakmayın, ben eleştirmek kırmak dökmek için söylemiyorum ama siz bunalmışsınız sanırım. o yüzden dertleşme ihtiyacı duymuşsunuz. isterseniz tekrar gözden geçirin.
Seni o kadar iyi anladimki ben aynı şeyleri yaşadım.anneme gitsem ne var orda dedi yüzüme en son bağıra bağıra annem var annem dedim kocamda yanımda isterse olsun isterse olmasın umrumda değil. geline hizmetçi köle muamelesinden nefret ediyorum. ne yap ne et kocanı kendine çek.kv kendi evine gönderin yoksa yandın diyim. benimkide isterdi benle gelsin heryere. güya onun kv bayramlarda annesine giderken bile gelirmiş ama yeni yeni duyuyorum kadını kovmuş evinden. Kendi yapmadığı şeyleri insan niye bekler karşıdan hala çözemedim. Artık çözme gibi bir amacım da kalmadı doğrusu.tamamen bağımı kopardım.rahatima bakıyorum şuanda.Eşim aksam annesi ile yatistirici bir şekilde konuştu. Ama sabah Benimle konuşurken kavgalı bir şekilde. Bir de olayı bizimkilere bagladi hemen. 15 tatil geliyor. Ailemin yanına gidicem. Kv ne olacak . Yanı benim uğraştığım sorunlara bakın ya. Geçen sene ben de gelim demişti kv ben de olmaz ev sobalı yapamazsın defim. Yanı bu dünkü olanların gecmisi de var. Bence herkes ayni seyleri yaşıyordur. Bir de geçen yaz da bayramda annemlere gittik vay efendim sürekli kv ne gidiyormuş diyor eşime . O arada kendisi kızının yanında idi. Böyle böyle biriktirince insan her saniye beraber olmak zorunda mi diye soruyorum size
Eşimle beraber gidiyoruz annemlere. Şimdi gidince hergun arar. Ya insan hiç mi yalnız kalmak istemez. Ben yemek yapamam diyor tek basına iken. Yani durumlar bu. E çocukların olmasaydı ne yapacaktın dedim. Huzurevine filan giderdi herhalde.gecen yıl yine okulun otel gezisi vardı bir gece. Onda bile ertesi günü surat yaptı.
Ay burda bir üyenin konusu vardı. Annesi babası onlarla kalıyordu, çocukla pturuyorlardı gün içinde. Kadında çalışıyordu. “En azından anneniz yemeğinizi yapsın” demiştim. “Hanımefendiii, annnem benim hizmetçim mi?” demişti. Bu konuyu okuyunca “bi tek erkek annelerinin mi canı kıymetsiz” dedim istemsizce.
Kahvaltı konusunda çok ayıp etmişsiniz. Kim olursa olsun alınır tabiki. Niye illa kalp kırmak için uğraşıyorsunuz ki? Kayınvalideniz gitti diye size laf edecek değil ya kimse.
Öyle bir ortam nedir? Veliler ve çocukların toplanıp kaynaştığı bi görüşme. Bence özellikle gitmeli. Evin içinde çocuğun yetişmesini etkileyebilecek insanlardan biri. Oda bulunmalı orada. Bir şey konuşulacaksa oda dinlemeli.niye edilmesin ki
ben ederim diyorum açıkça
öyle bir ortama kv neden gelmiş, ne işi var da getirmişler diye düşünürüm belki yüzüne söylemem ama düşünürüm
Mrblar arkadaşlar. Ben geçenlerde de yazmıştım. Kv bizimle kalıyordu. Kayınpeder vefat etti. Konu söyle: oğlumun pazar günü okul kahvaltısı varmış. Eşim dedi annesine de hep beraber gidelim diye. E ben de dedim yalnızca öğrenciler ve anne-babalar gidecek diye. Kv alınmış.tripler filan odasına gitmiş yatıyor. Eşim de gitmiş yanına soruyor ne oldu . Ben tam duymadım ama beni şikayet de etmiş eşime. Yok ben niye is yapmıyor diye söylüyormuşum ona. Gerçekten de hiç is yapmaz. Hep yemek isleri bende. Çalışıyorum bir de. Sabah gelirken tartıştık eşimle. Annemle ve benimle bir daha konuşmayacaksın dedi. Ben de hava hoş bana göre dedim. Yanı kizlar ne yapmalıyım
Öyle bir ortam nedir? Veliler ve çocukların toplanıp kaynaştığı bi görüşme. Bence özellikle gitmeli. Evin içinde çocuğun yetişmesini etkileyebilecek insanlardan biri. Oda bulunmalı orada. Bir şey konuşulacaksa oda dinlemeli.
Buradaki mesele “sen bizim ailemizin bir parçası olamazsın” mesajı vermek kadına. Gönüllü götürseler kahvaltıya, kimsenin ne düşündüğünü umarsamaz, laf eden herkese de bi cevapları olurdu.